Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2012., 07:39   #31
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Znam da krećem u borbu s vjetrenjačama, al neodustajem i dižem ovaj thread da bude aktualan i apeliram ovim putem na autora teme da prosvjetli ovaj napaćeni narod i pokaže kako napraviti big brother u svom dvorištu
Hoce vec jednom netko od veselih forumasa omoguciti da se stavljaju tekstovi obuhvaceni ostrim zagradama?

Ocito nece, pa ajde, morat cemo alternativno... :\

Dakle, ovo je bila Grunf varijanta, vjerojatno cu u neko bolje skorije vrijeme napraviti i ozbiljniju implementaciju ovoga, ali za sada, stvar je vrlo kratka i jasna, potrebna je:

1.) Web kamera
2.) Yawcam - http://www.yawcam.com/
3.) Web server s podrskom za PHP

Elem, ja sam stvar napravio ovako, u vrlo kratkim crtama:

1.) Yawcam uzorkuje svakih n sekundi sliku i trpa je u folder na serveru. Takodjer mozete namjestiti sve detalje za sliku, kao i natpise na istoj (datume ili neke vesele narodne mudrosti i poruke).
2.) Na serveru se vrti slijedeca skripta (ide u Pastebin jer ovdje se ne moze kopirati)
Ta "skripta" se jednostvano utrpa u folder iz kojeg zelite srkati fajlove (obicno u index.php, ali YMMV, naravno), a u principu sve sto radi jest prikazuje zadnji file iz foldera, pretty much ono sto nama treba za "real time" nadzor.
3.) Sada samo preostaje napraviti cron/schedule koji ce popakirati fileove nakon x vremena. Ja sam to odradio na *nixu s ovakvom skriptom (svaki petak arhiviraj fajlove starije od 7 dana u arhivu i izbrisi ih):

I to je manje vise to. Ovo sam koristio jer mi se ne svidjaju gotova rjesenja s web serverima, a ovo moze biti kud i kamo fleksibilnije, lakse, bolje i pametnije organiziranije...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 17.11.2012. u 23:00.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2012., 07:39   #32
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
GG.

Još dodaj u donju skriptu:

HTML:
<meta http-equiv="refresh" content="5">
Da se solo refresha i na konju si.
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2012., 09:50   #33
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
GG.

Još dodaj u donju skriptu:

HTML:

Da se solo refresha i na konju si.
I bilo je dodano, ali ja idiot sam krivo kopirao. Tako je, treba staviti refresh, jelte, kako ste vi stari PCpErverznjaci imali slozeno kod mene kad ste gledali decu po dvoristu i slicne gadarije...

Programer
Staro 20.11.2012., 16:55   #34
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Nice. Ovakve teme o real world primjeni hardvera i softvera su uvijek zanimljivije i prikladnije pcekspert forumu nego 719. overclockanje nekakve graficke.
nex je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 10:34   #35
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Idemo obrnutim redosljedom:

http://dev.banelli.biz/data/uploads/files/capture.7z (pass je "1234", bez navodnika, naravno).

Ukratko, Win32 aplikacija (radi na svemu od Win8 do Win2000, nikakvi dotnetovi, cuda i bakaraci) + ESCAPI (Extremely Simple Capture API), trenutno u prealfa verziji, pusta stream, otvara thread i uzima iz streama odabranog devicea sliku te ju sejva svakih 5 sekundi i na nju upisuje datum/vrijeme. U jos nekakvih 50ak kb exe-a sam uspio utrpati i web server, no to trenutno treba sloziti na nacin da ne porusi svaku trecu masinu (muteksi, semafori, zezanje, ovo ono). Naravno, treba(m) dodati razno razne opcije, mogucnosti i sve ostalo sto programcic cini programcicem, no osnovna ideja je da to sve skupa nema vise od 512kb (bez DLL-a) i da fino radi. To bi prakticki omogucilo da na bilo koju Windowsoliku masinu u jednom kliku covjek moze sloziti video nadzor, do na dio gdje je potrebno pustiti portove prema vani i ostale divote.

Naravno, ono sto je sada ideja jest da vlasnici web kamera (tj. bilo kojeg streama, ovo radi i s TV karticama i ostalim) oprobaju programcic cisto da vidim radili to u ovoj iteraciji univerzalno dobro svugdje.

Programer
Staro 26.08.2013., 13:16   #36
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
ja sam isto po tom pitanju nenormalna paranoja i uvijek želim vidjeti tko i kako mi prilazi vratima,ostala mi je logitech C270 kamerica koju sam ugradio ispred ulaznih vrata i stavio logitech motion detection da radi u pozadini,...čim mi netko dođe kod vrata autoamtski se kamera pali i snima video i zvuk 5 minuta max ( ovisi koliko nešto priča / miče se ispred kamerice ).sve podatke mi stavlja u my documents i računalo nije ni 2 posto opterećeno.topla preporuka za nekoga tko nema novaca a želi nešto slično
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2013., 18:01   #37
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor d0magoj_OS
ja sam isto po tom pitanju nenormalna paranoja
Manje pušiti.
Staro 26.08.2013., 18:18   #38
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
ma najbolje da se ubijem i neživim

evo kako to izgleda kod mene
samo kada je svjetlo izgašeno nema tu puno pomoći ali ima i zato pravilo neupališ svjetla i zvoniš mi na vrata...nema me kući XD

ova kamerica i stafford terrier....još samo neko oružije i mislim da ću biti manje paranoja da se mene pita minirao bih si vlastita vrata na zvono kada netko pozvoni da cijela zgrada eksplodira i nema ništa XD

Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 26.08.2013. u 18:29.
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2013., 21:16   #39
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Idemo obrnutim redosljedom:

http://dev.banelli.biz/data/uploads/files/capture.7z (pass je "1234", bez navodnika, naravno).

Ukratko, Win32 aplikacija (radi na svemu od Win8 do Win2000, nikakvi dotnetovi, cuda i bakaraci) + ESCAPI (Extremely Simple Capture API), trenutno u prealfa verziji, pusta stream, otvara thread i uzima iz streama odabranog devicea sliku te ju sejva svakih 5 sekundi i na nju upisuje datum/vrijeme. U jos nekakvih 50ak kb exe-a sam uspio utrpati i web server, no to trenutno treba sloziti na nacin da ne porusi svaku trecu masinu (muteksi, semafori, zezanje, ovo ono). Naravno, treba(m) dodati razno razne opcije, mogucnosti i sve ostalo sto programcic cini programcicem, no osnovna ideja je da to sve skupa nema vise od 512kb (bez DLL-a) i da fino radi. To bi prakticki omogucilo da na bilo koju Windowsoliku masinu u jednom kliku covjek moze sloziti video nadzor, do na dio gdje je potrebno pustiti portove prema vani i ostale divote.

Naravno, ono sto je sada ideja jest da vlasnici web kamera (tj. bilo kojeg streama, ovo radi i s TV karticama i ostalim) oprobaju programcic cisto da vidim radili to u ovoj iteraciji univerzalno dobro svugdje.

Kod mene radi capture bez problema s tim tvojim programčićem.

Podržavam moralno i nemoralno ideju i programera da ovo napravi do kraja( da i mi ljeni to rješimo jednim il u dva klika)
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno