![]() |
Web kamera - preeksponirana slika
Pozdrav svima,
iskopao sam neku web kameru iz furde i odmah slozio "video nadzor", cisto nek se nadje, zgodno mi je kada se Fleks ili B*ljo smucaju po kvartu, pa da imam sustav ranog upozoravanja. Ono sto me muci je uzasno preeksponirana slika. http://i46.tinypic.com/dtjdx.jpg Postoji li neki free alat koji radi na W7 x64 a da moze pristupiti opcijama kamere i podesiti odredjene parametre kako bih dobio bolju sliku, a da podrzava i capture? Inace, kamera je neko Canyon smece, jedva sam nasao drivere, tj. uspio sam instalirati s nekim generickim SN9C201 driverima. Navodno ta kamera podrzava i 15 fps u 1.3 MPX ali ne dobijam na capture softverima koje sam isprobao nikakve opcije za bilo koje postavke kamere. Inace, slika unutar prostorija je relativno podnosljiva, tj. ovaj efekt se ne vidi. |
Si probao kaj direkt u *.inf fajlu mijenjati ?
Gledam u tom fajlu za driver koji si naveo (SN9C201) slijedeće linije : " HKR,DefaultSettings\HV7131R,Exposure,0x00010001,50 HKR,DefaultSettings\HV7131R,ExposureAuto,0x00010001,1 " Možda da se time poigraš za početak ? EDIT : Nije direktno za točno taj driver, ali možda se uspije kaj pronaći kroz fajlove... |
Citiraj:
http://i45.tinypic.com/4k9wuh.jpg |
Primarni problem je što imaš g*vno od kamere odnosno senzora. :)
|
Citiraj:
Cak sam slozio i mali server s tim cudom, kombinacija najmanjeg moguceg time capture softwera, malo PHP-a i imam "live" prijenos sto se dogadja, a slozio sam i da nakon 8 dana arhiviranja pocne brisati zadnje fileove... :) U svakom slucaju, problem preeksponiranja nije rijesen, ono igranje s driverima nije urodilo plodom, pa kad uhvatim vremena, vjerojatno cu kupiti bolju kameru i bok. :D |
a ako je došlo do toga da se nema za novu kameru onda ću ti je ja personalno dostaviti da nas ne zamaraš više vamo :D :D
|
Citiraj:
|
ja je ne posjedujem niti sam je ikada posjedovao, tako da si se obrukao barem jedamput više odmene :D
|
Citiraj:
No sad ozbiljno - slozio sam si video capture sustavcic, nista fensi, jedan komadic softvera radi timed capture, imam i mali server koji to sve vrti u "real timeu" (napisana PHP skripta od par redaka -> ovdje) ali je ova kamera stvarno zaqurac. Gledam po Ebayu neke DVR kamere, ali sve mi to izgleda kao jad i bijeda, iskreno. Ima neko iskustva? http://www.ebay.com/itm/Wide-Angle-S...&forceRpt=true Glupo mi je sto na velikoj vecini tih kamera s Ebaya nitko od sellera nedaje output slike i/ili videa... :\ |
Mogao si podijelit s nama neukima i nevičnima pisanju skripti od par redova što sve treba i kako da si i mi neuka čeljad složimo tako nešto. Taman skupljali donacije za novu kameru tebi :)
|
Citiraj:
a) treba ti neki time capture program. Ja za Windblowse koristim Yawcam, ali u principu to je OS neovisno. b) to cudo radi capture u odredjenim vremenskim intervalima i trpa u neki folder po zelji. Meni konkretno ovo s Windowsa (i to samo zato je mi je server daleko od prozora, ali i to cemo rijesiti kad uzmem normalnu kameru koja ima video izlaz) trpa u Samba shareani folder na serveru. c) u folderu u kojem se trpaju slicice, postoji mala PHP skripta koja ide otprilike ovako - kurac izgleda, hojzek je ujebo HTML jos od kad mu je neko dete shakiralo forum :D, pa sad necete do daljnjega ovdje znati kako izgleda skripta, no, u prijevodu - uzima se file sa zadnjim timestampom i prikazuje ga preko obicnog HTML-a. Naravno, oko ovoga se vrlo jednostavno moze posloziti cijeli softver, ali ono, niti mi treba, niti se imam volje zajebavati s time d) izvrsava se cron koji u principu od trenutnog datuma/vremena pronalazi u folderu sve fileove koji su stariji od 8 dana i brise ih jednom dnevno Naravno, ima tih softvercica koji u sebi imaju ugradjene web servere i cuda ali meni je to sve fuj bljak bezveze glomazno i smrdi, pa sam napravio ovu pizdariju sam. ;) Eto, kad bude zgotovljeno, a bit ce u neko doba (i to sve *nix based), budem podigo thread pa se zabavite. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Toliko si nisko pao da bi mijenjao čevape za hardver? :nono: Ne griješi dušu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesi možda prtljao kaj za opciju u unixoidnim sustavima? Dal bi ti ja svoju kamericu, al ta je veći pasji izmet od tvoje, osobno sam u ono vrijeme jedva drivere za xp iskopao. :)
|
Citiraj:
Kako god, i ovo radi dosta zgodno, dovoljno da vidim tko mi maznjava novine ujutro iz kaslica. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mogu ti priznati, kod tebe se stalno netko s biciklima vozi. Kad god sam kliknuo, ili Fleks sa kapom, ili s brkovima, ili peticom u području oko srca... :) |
Bilo bi super da thread otvoriš pa nama debilčekima korak po korak objasniš kak si to doma srihtat:D
|
Citiraj:
http://www.imdb.com/title/tt0108162/ ps. nadam se da si pogledao film. |
neloš film, al mislim da bubbi fali bigbrader pa ga sam radi :D
|
Citiraj:
BTW, evo, slika je sad negledljiva i potpuno beskorisna... http://2.718281828459045235360287471...e-09.38.02.jpg Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Kakva je to slika? Jel' to vizualizacija white noisea? :D
|
Citiraj:
Tko ne vidi duha na slici, nek' se zamisli nad sobom...:goood: Još samo fale lelujave forhange. |
Pokrećem peticiju da se kamera vrati na prvobitno mjesto. Ovako thread više nije zanimljiv :D
|
Citiraj:
|
Možeš mislit kako će i služiti za nadgledanje dvorišta. Prije će biti za atraktivnu susjedu. :D
|
Znam da krećem u borbu s vjetrenjačama, al neodustajem i dižem ovaj thread da bude aktualan i apeliram ovim putem na autora teme da prosvjetli ovaj napaćeni narod i pokaže kako napraviti big brother u svom dvorištu :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:22. |