|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
MLC-ovi su stvarno dosta za po doma, dok su enterprise sustavi ipak nesto cisto drugo, i tamo MLC-ovi nemaju sto traziti. A ovo o PCIe SLC baziranim adapterima - sorry, ali to nije bas 'enterprise' rjesenje, vec high-performance rjesenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
a jesi probao na amd port staviti? znaci oni plavi, ne bijeli? i onda kopirati neki fajl i o brisati ga da pokrenes trim. Nakon toga pusti disk da stoji idle jedno pol sata, da trim obavi svoje. mislim, valjda amdu sad radi propustanje trim komande, bilo bi tragicno da 2g nisu to uspjeli rjesit :S
![]() |
#34 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ha gle, ja bi se dao kladit cak da sa ssdom nije nista, odneses li ga na servis, napravit ce secure erase, rec da radi kako spada i naplatit ti dijagnostiku. To isto i sam mozes i tako ces dobiti sve performanse natrag, medutim, to zahtjeva backup diska pa vracanje svega nazad sto je tlaka. nekako mi se cini lakse malo pocackat okolo i pokusat natjerat disk da radi opet dobro.
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Back on topic: jesi provjerio, bez obzira sto ga vec dugo koristis, da je alignment OK (npr sa AS SSD Benchmark)? Druga stvar sto mozes probati je da disk TRIM-a sav free prostor (npr sa: http://forum.crucial.com/t5/Solid-St...mer/td-p/51198), i nakon toga malo pustiti da je disk upaljen bez da ista radis po njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Write cache enabled Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2012. u 21:36. Razlog: spajanje postova |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Naravno. Samo je pitanje da li govorimo o opterećenjima ili enterprise segmentu kao okruženju. realno će tu još godinama vladati automatizirani tiering, ali...
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Robiant, stavi SSD na SATA 3.0 Gbps port (ionako ti SSD ne podržava veće brzine, jer je to SandForce prve generacije), ne vrti nikakav benchmark, ostavi računalo upaljeno (nemoj da ode u stand by, sleep ili nešto slično), prekosutra kada se probudiš odvrti Crytal Disk Mark (dva puta po 2000MB) i onda se javi ovdje. Micanje swap/cache/pagefile i slično sa SSD-a stvarno nema smisla, jer će NAND u barem 95% slučajeva kućnih korisnika nadživjeti neki drugi kvar ili "potrebu" za bržim SSD-om. Nakon tri godine sam SSD potrošio za 12%, a nikada nisam pazio na SSD. SSD mi je jedini disk u laptopu, na koji svjesno zapišem barem 1GB dnevno. EDIT: Zaboravih reći da je TRIM kod mene ugašen, imam oko trećinuu SSD-a slobodno, a i hibernacija (znači zapisivanje oko 2GB podataka u komadu) je česta.
If You want to be old and wise, You gone be young and stupid first! Pošteni trgovci: .1. .2. .3. Zadnje izmijenjeno od: Tomy B.. 03.07.2012. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemoj se pretjerano opterećivati, sam write je ovisan o brdu stvari i jako je teško složiti dvije identične testne konfiguracije, a u praksi je jako mala količina zapisa u odnosu na čitanje s diska.
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ovoga, nisam pažljivo čital sve postove, ali dal si koristil random test ili 000/111? Random je najsporiji na SF jer nema kompresije. Onda, na AMD -ov SB prebaci disk (ionako su Sata2). Nemoj se opterećivati sa plašenjima oko swapa i sl. Samo isključi hybernate file (cmd pa "powercfg -h 0" ili tak nekak). Temp direktorije prebaci na mahanički disk. Testiraj dal ti bolje radi sa "flush cache" opcijom ili bez. Za SF trim nije krucijalan, ali slobodan prostor je: uvijek ostavi barem 10GB prazno na disku. Na kraju, prije instalacije windowsa obavezno obavi secure erase. Meni diglo 100+ MBps ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |