Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2005., 02:54   #31
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ovako moje misljenje Imam vozacku 2 i po godine (jedan sudar sa 50km/h gledo sam tetu )

Dnevno predjem po 50km minimalno znaci podosta vozim. Volim brzinu i volim se brzo voziti zasto neznam jednostavno je tako....

Nisam neoprezan stovise kroz naselja jako pazim dok na autocestama i cestama namjenjemnima iskljucivo za motorna vozila se vozim brzo. Jebiga takav sam.

Prije nego netko pocne srati po meni i mom "stilu" voznje da ispricam jednu pricu.

Prije nekih godinu dana moj stari je posudio auto "frendu" (golf2) ful sredjen novi motor uglavnom auto ko nov da bi ga njegov frend BOCNO zakucao u stup... Njemu nista i tako poslje te "nezgode" idemo ja i stari kuci i vidimo na branimirovoj jedan prizor koji nebi htio da nitko vidi...... Peugeot 205 sletio sa ceste bocno udario od stup prevrnut na livadi.... Izasli smo stari i ja van bas je dolazila i hitna i policija, uglavnom jedan stravican prizor u kojoj su poginule dvije mlade cure (bio sam prisutan dok su ih ozivljavali) i jedan decko je smjesten na psihijatriju radi zajebancije vozaca...

Do sudara sa stupom je doslo radi brzine. koja je bila tolika da je auto pri udaru od rizol otrgnuo zadnji most (inace za taj most se moze dici auto CJELI bez beda) znaci sa jedno minimum 160km/h je udario.... Eto sto se desi kada se nepazi....

Treba ZNATI voziti.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 06:09   #32
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kao nekakav j...eni profi, koji godišnje ne pređe ispod 50000 km vidio sam svega.
Mislim da je glavni razlog neiskustvo tj. iskustvo s prividom. Mlad čovjek počne voziti i kad se okuraži ( bez dodatnih stimulansa ) počne voziti sve brže. Posreći mu se mnogo puta jurcati, voziti slalom, pretjecati u škare i slično. Najčešće ga iz škripca spase drugi vozači svojim reagiranjem, kočenjem, skretanjem. I tad, mladac si umisli kako je jurnjava tutačom piece of cake. Sranje se dogodi kad se nađu u bliskom susretu takvo dvoje neiskusnih. Dalje znate...
Nažalost, im aljudi koji nisu nadareni za vožnju i volan. Blago onima koji su toga svjesni, ti će još i poživjeti....
U Mercedesu su pred nekoliko godina razmišljali o uvođenju neke vrste tahografa tj. uređaja koji bi bilježio sve parametre ( brzina, kočenje, ubrzanje ) u posljednjih/zadnjih 5 minuta ( brišući starije podatke) i tako pomogao rasvijetliti činjenice nakon eventualnog sudara. Dobra ideja ali još nije uvedeno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.06.2005., 10:31   #33
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Ma ljudi nisu niti svjesni koliko treba autu da stane,mislim da bi trebalo nesto uvesti u auto skole da oni uzivo vide auto kada vozi 60 km/h i koliki mu je zasutavni put pa da vide auto sa 180km/h i onda da se malo bace na kisu pa da vide da kada ides 40 po kisi je skoro pa isto kao da ides sa 100km/h po suhom sta se tice duzine zauistavljanja.To kazem zato jer kada padne malo kisice vozis se cestom i brojis sudare... Mislim da su jos uvijek preblage kazne za ludake.A tu mislim na one koji voze 200 po auto putu ili 120 kroz grad,jer vjerojatno nisu niti svjesni da jedan trzaj volanom instiktivni u slucaju da ti izleti nesto pod auto i ti si papa,adios....
Staro 13.06.2005., 10:49   #34
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by giga
Mislim da su jos uvijek preblage kazne za ludake.
"Blagost" kazne je najmanji problem, tip jest. Mislis li da je onim tipu sto je vozio dvjesto i kusur po autobanu tesko bilo dati par k kn za kaznu? Vjerujem da je kazna i za tebe koji si vozio 160 na toj istoj cesti iste takve visine. A drzim da si rijetko tko moze priustiti takav novac na kazne. E, a da su ga objesili za prvi putokaz i ostavili dok ga lesinari ne pojednu, ostali tatini sinovi bi si malo razmislili. Ili da su barem ubili Boga u njemu (kao sto bi mu onomad napravila milicija :mad: ), za primjer ostalima.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 11:28   #35
Bipe
What's inside???
Moj komp

Bipe's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja bi zabranil sve ove mrcinske nabrijane motore, jebote, voze se ko muhe bez glave, nedavno lik pokupio pjesaka, oba mrtva... da stvar bude jos gora, pjesak na taj dan slavil rodendan

sranja se dogadaju (sta ces), frend mi prije 2 godine naletio motorom na cucka, tj. isao ga obic, pao s motora, lupio glavom u stup rasvjete i na mjestu mrtav... to je tragedija... pogotovo zato kaj ni vozil brzo

zivot je kuja, hebiga
Staro 13.06.2005., 11:52   #36
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by Bipe

sranja se dogadaju (sta ces), frend mi prije 2 godine naletio motorom na cucka, tj. isao ga obic, pao s motora, lupio glavom u stup rasvjete i na mjestu mrtav... to je tragedija... pogotovo zato kaj ni vozil brzo
Prijetelj je vozio sa kacigom prek ruke, tako je vozio sporo da su motor našli 100-tinjak metara dalje.

Teta koja je vozila iza njega je rekla 50 km/h. Naravno da je. Jer je toliko i ograničenje. Ako se vozila iza njega, to znači ni da ona nije sporije išla. A tamo je ograničenje 40 km/h zbog škole.

Stvarno ne znam tko je postavio školu na ruti motorista koji se po Gorici vrte čitav Božji dan. Što na dva, što na jednom kotaču, što bez ruku, što bez glave.

Slušah onomad dva balavca kako pričaju o vožnji. Rezime cijelog razgovora je bio kako je vožnja u stvari borba (za ne znam što) na cesti. Čovjek je popušio totalku zato jer je kreten uletio pred njega u škare. Kreten je pobjegao, a očajnik je imao totalku na autu koju je sam morao plačati. Isto tako i šlep i kaznu koju mu je priljepila policija.

Ljudi na auto postavljaju plave neonke, farbaju stop svjetla, zatamnjuju stakla, postavljaju spojlere, alu felge, a ja bi od modifikacija najradije postavio 20mm top. Jedino me jebe kaj policija ne bi gledala blagonaklono na to. Badava što sam certificirani strijelac na toj napravi i za razliku od ubojica ne bi druge ugrožavao. Samo njih.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 12:03   #37
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by giga
... i onda da se malo bace na kisu pa da vide da kada ides 40 po kisi je skoro pa isto kao da ides sa 100km/h po suhom sta se tice duzine zauistavljanja.To kazem zato jer kada padne malo kisice vozis se cestom i brojis sudare... .
e sa ovim se u potpunosti slazem. Istina, nemogu te u autoskoli naucit sve, no primjerice ja od svojih 30 sati autoskole NIJEDANPUT nisam odvezao se po noci, a tek kamoli kisi ili snijegu (polagao sam prek proljeca-ljeta )

zato po meni bi bilo puno pametnije da se u autoskolu za B kategoriju moze krenut sa recimo 17god i da se mora probati odvesti po noci, po magli, po poledici, po kisi, po snijegu i sl. vremenskim nepogodama. Te takodjer neki poligon na kojem bi mladi vozac bez straha da se u nesto zabije mogao isprobavati kako se auto ponasa u zavoju pri 40na sat, a cesta je prekrivena s 20cm snijega. Istina, to bi diglo cijenu autoskole, no ionako ova zadnja poskupljenja nisu imala neki opravdani razlog

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 12:33   #38
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
imam puuno staza, posao profi vozaca hrani mene i obitelj, jos kad bi dobil zastitni dodatak za psihicko i fizicko ugrozavanje na radom mjestu mogel bi rec da mi je (skoro)dobro...

ali,kakvo je danas ratno stanje na cestama, sve manje mi se dopada ideja da ovaj posel radim do penzije. da ne napominjem da moj posao zahtjeva puno vece brzine,cak i visekratno krsenje svih ogranicenja,a da se uz nove Nike Pulice osjecam pomalo ko Spori puz...samo neznam kad bu i mene Jahaci Apokalipse pokupili...

stoga,ljudi, mozete vi voziti i sporo ,ili glumiti Pulica,pravila nema, cesta je i dalje najvece (Hrvatsko)stratiste, vece i od ratnih stradanja,nasa ministarstva donose zakone i pravila koja samo njima peru ruke od nase krvi,a o kakvom educiranju nase djece da i ne govorimo...btw, dal stricek policajac moze, jednom na godinu spasiti svu djecicu koja trce u skolu prek ceste?nemre...al mozemo svi mi,samo kad bi malo vise mislili i na druga ljudska bica, a malo manje samo na svoj hyper-ego MadMaxa....zalosno,al svi zatvaromo oci pred time,dok se nekom nasem dragom ili poznatom ne dogodi takvo nesto..ee, onda su nam usta puna(opravdanog) bijesa i ogorcenja,ali, kaj nebi bilo bolje kad bi svi mi svojim ponasanjem radili to da cesta vise nije pista ,nego komunikacija izmedu tocke A i tockeB do koje bi svi zasigurno htjeli i zivi i zdravi stici ali(avaj!)neki bi ipak htjeli(naj)brze....

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 13:36   #39
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by miato

odvesti po noci, po magli, po poledici, po kisi, po snijegu i sl. vremenskim nepogodama. Te takodjer neki poligon na kojem bi mladi vozac bez straha da se u nesto zabije mogao isprobavati kako se auto ponasa u zavoju pri 40na sat, a cesta je prekrivena s 20cm snijega.
ovo je ideja koju bi trebalo svakako provesti u djelo.
Trebalo bi napraviti poligone (što i nije neka investicija i problem), na kojima bi se mogli simulirati barem neki uvjeti na cesti i situacije. Nagla izbjegavanja, kočenje, vožnja po mokrom...
Ja u autoškoli niti sam naglo kočio, a kamoli što drugo. Istina polagao sam zimi u Lici, pa što se tiče vremenskih nepogoda sam isprobao sve.. ali to sam ja imao slučaj. 99% ostalih nije.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 13:46   #40
nodavilp
pUtNiK

nodavilp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
IMO autoškole suxaju na veliko, frend je prošo s vezom bez da je pogledo knjigu
ja ako sam bio an kojem predavanju o prvoj pomoći da i ne govorim,učio sam dan prije i prošo s 9negativnih kasnije vožnja 30h, osim što me instruktor koji je bio spaljen do bola vodio samo po istim rutama i krao mi vrijeme,nikad nisam naučio ni parkirat bočno, zapravo niš...eventualno namještanje retzrovizora i unutarnjeg ogledala....uglavnom u ašk. bi isto trebali radit malo inteligentniji ljudi a ne neki andrkani isfrustrirani tipovi koje boli ona stvar za tebe i ostale ...
nodavilp je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.06.2005., 14:55   #41
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Ljudi na auto postavljaju plave neonke, farbaju stop svjetla, zatamnjuju stakla, postavljaju spojlere, alu felge, a ja bi od modifikacija najradije postavio 20mm top.
čekaj malo, po tome, svaki lik koji ima malo tunirani auto je za tebe ubojica! Ja i nekoliko mojih bližih prijatelja smo zaljubljenici u takve automobile i slične stvari radimo na našima! Kaj to znači odmah da ludujemo po cesti i da smo ubojice? ono sorry, ali ovo je fakat ograničeno razmišljanje!
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 15:13   #42
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ja sam polagao po tako krasim uvjetima da su to bile drame

Polagao sm u sred zme snjeg do koljena je bio led kisa magla i takve stvari su bile svakodnevnica.... Samo cu reci da sam poslje svake voznje bio MOKAR od znoja koliko sam bio na iglama.. I sto je najljepse polagao sam na kamionu

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 16:29   #43
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Re: Nesreće u prometu

Citiraj:
Originally posted by Gabre
ponukan sinoćnim prisustovanjem jednom gadnom sudaru u Savskoj kod Auto Đačić, gdje je jedna osoba izgubila život, i kad sam vidio kako je novi Passat praktički raspolovljen od udarca, ponuka te na razmišljanje o životu i smrti...
jedan trenutak si živ, kršš, i nema te više...

i kad onda čujem bisere, kako "ja se brzo vozim po gradu i nikoga ne ugrožavam" glavu bi mu otkinuo!

ima li tko sličnih iskustava...
Tip je živio kilometar od mene, a tu večer su mu starci bili kod mog susjeda na svadbi, a nisam siguran jel cura ili sestrična kod moje frendice na djevojačkoj.
I to ti je bilo veselje......... nit svadbe nit djevojačkog

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 17:09   #44
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Originally posted by Bubba
"Blagost" kazne je najmanji problem, tip jest. Mislis li da je onim tipu sto je vozio dvjesto i kusur po autobanu tesko bilo dati par k kn za kaznu? Vjerujem da je kazna i za tebe koji si vozio 160 na toj istoj cesti iste takve visine. A drzim da si rijetko tko moze priustiti takav novac na kazne.ostalima.
Kazne bi trebalo uvesti po uzoru na Finsku, kolko se sjećam tamo je direktor nokije platio par desetaka tisuća eura jer su kazne s obzirom na prihod.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 17:21   #45
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Ja bi nesto i uzeo iz kineskog zakonodavstva . Za teze slucajeve ekzekucija pred punim stadionom krvozedne publike. Identicno za silovatelje, pedofile, ubojice i slicno.

Zond je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 18:21   #46
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ja sam bio u busu kad smo se vračali s mora, te je bus "naguzio" nekakvu kamp prikolicu ispred sebe.... nikome nije bilo ništa (osim busu) ali se stvano isprepadaš prilikom sudara
Nakon toga me je pomalo strah cestovnog prometa, i jurnjava nije za mene više ono šta je bila...
Staro 13.06.2005., 21:38   #47
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Re: Re: Nesreće u prometu

Citiraj:
Originally posted by AMD
Tip je živio kilometar od mene, a tu večer su mu starci bili kod mog susjeda na svadbi, a nisam siguran jel cura ili sestrična kod moje frendice na djevojačkoj.
I to ti je bilo veselje......... nit svadbe nit djevojačkog

znači, ipak je cura bila kao suvozač. Još mi se i činilo kad je policajac otkrio tijelo da je žensko, a isto tako sam vidio da joj je glava smrskana bila... užas.
A jel znaš što je tipu?
koliko se kreten morao brzo voziti, nije mi jasno...
Staro 13.06.2005., 21:47   #48
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Trebalo bi sve vozače poslje položenog vozačkog otpeljati na patologiju da vide posljedice sudara... Da vide kolko je u stvari svod lubanje krhak. Da vide kaj se dogodi kad šavovi na lubanji popuste. E prizor nimalo nije lijep. Od pritiska oči čak mogu izletit. I nemojte sad počet, znam vidli smo na rottenu. E treba vidjet uživo.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 22:06   #49
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Pantera-N
čekaj malo, po tome, svaki lik koji ima malo tunirani auto je za tebe ubojica! Ja i nekoliko mojih bližih prijatelja smo zaljubljenici u takve automobile i slične stvari radimo na našima! Kaj to znači odmah da ludujemo po cesti i da smo ubojice? ono sorry, ali ovo je fakat ograničeno razmišljanje!
Slazerm se....nastavak na ono od RAKA...
I ja imam 90tak konja ispod haube sta i nije nesto ali solidno ide,i spojler naprijed i iza i alu felge i sve je to lijepo i krasno ali ne jurim po gradu ko da nemam glavu.Evo neki dan sam vozio po zaobilaznici 10ak minuta iza nekog starog peugota (skoro old timer) on je isao po zakonu 80km/h ja sam se vozio za njim iako sam ga mogao sedam puta proci,ali sve je bila puna crta pa nisam htjeo,ne zbog murije,zbog sebe jer ta puna crta je postavljena sa razlogom,pa tunel i bla bla...i opet sam stigao na vrijeme(doduse zakasnio sam par minuta,ali bolje to nego,nesto drugo)
Staro 13.06.2005., 22:54   #50
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

danas me zove prijatelj od kuće, i kaže,jel znaš da se stuka "jedan tip". reko, nemam pojma, što je bilo?
kaže, zabio se sa motorom u zubaricu u njenog Umića! kako, pa majstor je išao jedno 3 puta više od dopuštenog u gradu...
završio u Rijeci na traumatologiji, pun vanjskih prijeloma, među ostalim i bedrene kosti!
bit će mu vesel oporavak ako preživi...
A pričalo se kako je on "najjači vozač u gradu, kako on slaže zavoje, ko knjigu... "
Staro 13.06.2005., 22:57   #51
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
bilo da se vozi brzo ili sporo, treba pratiti cestu, sporednu cestu, plocnik i sve vezano uz to. cetiri oka su potrebna. neki voze brzo neki sporo, ja volim malo brze, ali teba paziti i biti svjestan posljedica. necu dalje raspravljati da ne uletim u pljuvacnicu.

hej giga, koji auto vozis?
atha je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2005., 23:07   #52
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

hej giga, koji auto vozis? [/B][/QUOTE]

Peugot 306,onako malo skockan nis jako,eto trenutno se radi generalka na njemu,pustao je vodu na motoru i trosio malo vise ulja pa cemo sve usput napraviti, pa ide kod majstora na farbanje.Poslije tekme Rijeka-Hajduk zovem straog da dode po mene i tip ga mrtav pijan skuca od iza,odnio mi pola zadnjeg djela,a mozda i malo vise.I meni ga je bilo zao pa nisam zvao muriju.Sva sreca tip je poslije bio korektan,a mislim i bolje mu je bilo...
Evo vozim i skuter pa mogu reci da me klinci sa skuterima uzasno zivciraju,a kako je tek ljuidma koji ne voze skuter ja mislim jos gore.Mislim mulci su stvrano blesavi ne kuzim kako vozi skuter bez retrovizora,msilim kuzim,ali kako ga nije strah da ga netko ne pokupi. Sutra cemo citati u Novom listu o decku koji je slagao zavoje,samo je jednog krivo poslozio ili je dosao kraj "te knjige"pa eto,ah nadam se da ce prezivjeti sta drugo...
Staro 13.06.2005., 23:19   #53
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
ja sam danas uspio razbit auto, vozim se ja po ilici i dozuji mi neki deda u cliu s onog placa i pobere me s boka
sutra kod limara (deda placa) pa da vidim koliko cu dugo bit bez auta.....
Chuby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno