|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kažeš da je nemoguće da npr "Solarane ćelije" iz Solina narući 50 kontejneta no name ploča izvrši ispitivanja i lupi svoju etiketu. Pogotovo mi se čini nevjerojatnim da švabo otvori pogon u Kini i da nemože raditi kontrolu kvalitete u Njemačkoj. Vjerojatno je njima jako bitno da li je iskoristivost 19 ili 22%, i da, mora proći bar jedan proizvodni proces da bi se moglo staviti made in germany. Ime kapitalističke firme... ??? SVE, iz bilo koje branše gdje je potrebana manufaktura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ako ti kazes moguce, ja sam spreman dati ti 50% novca kojeg moram uloziti da se to sve sprovede. Odgovorno, punim imenom i prezimenom te tvrtkom stojim iza ove izjave. Naravno, biljezim se sa stovanjem. Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Tebi moraju biti brand name zato što nisi proizvođač več ugrađuješ ili prodaješ.. Razlika je što ti kupuješ proizvod, a firma koja se bavi tim poslom kupuje/dobiva sirovina za daljnu obradu. To što ti je rečeno na carini je vjerojatno sve istina i drži se toga. Ne razumjem šta nije jasno, činjenica je da je sva industrija otišla na istok, a ti traži nove razloge, ja osim onih koje sam naveo-neznam. Ako si kupio panela za tri i pol krova ne znači da znaš kako cijela industrija funckionira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Ili zaista mislis da netko trpa tone polisilikona u kontejnere i onda ih obradjuje doma u supi? Postoji 5-6 igraca na tom polju (http://www.greenrhinoenergy.com/sola...01_silicon.php) i to je to. Citiraj:
Citiraj:
Bitno je da si se pokako, kao i stotine prije tebe, o temi o kojoj nemas blage veze. Oh, oprosti, "zna" tvoj prijatelj diplomac, jasta... Naravno da postoje "losiji" i "bolji" proizvodi, ali isto tako postoje i deklaracije, specifikacije i sve ostalo. 290W panel ucinkovitosti od 16% je identican i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Kirgistanu. Ako uvidis da nije, mozes ga reklamirati na sva cetiri lokaliteta.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bubba polako, imaj živaca fino objasnit, na forumu su ljudi različitog predznanja i iskustva. Citiraj:
Po meni u današnje vrijeme jezik (npr. web sučelje, manual i sl.) nebi trebao biti taj razlog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
ne razumijem sto ste se toliko dotakli tih solarnih celija... sta nije bilo prije par godina ( mislim da 2500 barton era ) neka pizdarija s procovima koji su trebali biti unisteni, a dosli su "rebrandani" kod nas... Takodjer ako se ne varam bilo je ne toliko davno isto nesto s serijom sumljivih diskova koji su zavrsili na nasim policama... Ovo za procove imam negdje doma spremljno pa prema potrebi mogu i potraziti... Cinjenica je da identicni proizvodi na nasem trzistu imaju manju garanciju nego vanka, zasto, blage nemam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
To je ipak bio slučaj u kome je prodavač skrivao refurbished kao zmija noge. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Propisi i zakoni, ništa drugo, lijepo ti je Bubba dao primjer.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Mislim da razlika u kvaliteti više-manje postoji još samo u auto-moto industriji. Ovo sve ostalo, kako ti grah padne.. Kolega ima Apriliu skuterčić DiTech kojemu svakih cca 500km rikne pumpa. Kolega od staraca je uzeo novog Passata kojemu je riknula kompletna elektronika nekih 200ak m od salona u kojem ga je uzeo. Na traci se sklapaju (bubam) 200ak skutera dnevno. Svi na istom principu, sve od istog stroja/ruke. Od njih 200ak, recimo, 190 valja, onih 10 nikada neće biti ispravni. Sad, tko je kakve sreće.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Recimo, nekoć davno mi je HGSpot (a i slični) radio gadne probleme s modemima uvezenim s Njemačkog tržišta, svakog tko me pitao koji modem da kupi savjetovao "samo ne za njemačko tržište", imao svađa u HGSpotu i sličnima... Jer su modemi za Njemačko tržište imali izvjesnih ograničenja koja su izluđivala domaće kupce. Citiraj:
Citiraj:
Realno, testiranje kvalitete (posebno u IT-u) često košta puno više nego sam proizvoda. Isto tako, proizvođaču je puno isplativije plasirati kvalitetniji proizvod na dalja tržišta nego doma.
![]() |
![]() |
#43 |
Guest
|
Mislim da je jedina činjenica da ti nemaš blage veze i trošiš svima vrijeme ovdje. Moj jedini savjet za tebe je da sljedeći put prije kupovine kompa nazoveš vidovitog milana da te uputi u dućan gdje ćeš dobiti sve komponente kao da si Nemac! |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
to si mu trebal poslati ili na PM ili sutjeti, isto kao dosad i ja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Guest
|
Ontopic Evo jedan malo "dulji" paper. http://www.uniba.it/ricerca/dipartim...subara2010.pdf Offtopic @Domis Mislim da više nije bilo njegovih postova u temi što je bila namjera. Moja procjena u tom trenutku. |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Čista glupost iz razloga što ozbiljne firme danas nemogu napravit nekvalitetan hardwer..I kakvo veze ima grijanje procesora s kvalitetom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
|
Na žalost nije glupost, već smo spominjali u temi, često zbog kapitalističke pohlepe dobar proizvod ukake "uštedama". Na drugo pitanje evo ti direktni odgovor: http://forum.pcekspert.com/showpost....88&postcount=8 Da su stavili komadić Al hladnjaka kao u drugim sličnim konstrukcijama / platformama problem (posušeni elektroliti) se uopće ne bi pojavio nakon x god. upotrebe. Srećom, nije skupo, promjeni elektrolite, po mogućnosti dodaj hladnjak za cpu i vozi Miško. Da sad ne tražim, ima na forumu mod za SE555, isto poboljšano hlađenje i ako ga ne spali grom radit će xy god. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Definitvno postoji praksa da se na balkan proizvođači odnose kao na tržište drugog reda, al mislim da to nije slučaj sa informatičkom opremom. Heboga, bad pixel je loš i kod nas i u SAD-u, tu nema rasprave, a mislim da ni proizvodni proces nije takav da će sad kinezi stavit lošiji tinol na grafu koja ide za HR jer smo mi seljačine koji neće skužit. Ionako nije tvornica ta koja odeđuje krajnje odredište komponente nego razni zastupnici i prekupci. Kinez štanca, skladišti, a ekipa kupuje i razvozi..mislim da nije nikakva zavjera u pitanju. Možda u autoindustriji i nekim drugim granama, al IT..sumnjam?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|