Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2011., 20:12   #31
iduk
Premium

iduk's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Kažeš da je nemoguće da npr "Solarane ćelije" iz Solina narući 50 kontejneta no name ploča izvrši ispitivanja i lupi svoju etiketu. Pogotovo mi se čini nevjerojatnim da švabo otvori pogon u Kini i da nemože raditi kontrolu kvalitete u Njemačkoj. Vjerojatno je njima jako bitno da li je iskoristivost 19 ili 22%, i da, mora proći bar jedan proizvodni proces da bi se moglo staviti made in germany.
Ime kapitalističke firme... ??? SVE, iz bilo koje branše gdje je potrebana manufaktura.
iduk je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 21:26   #32
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor iduk Pregled postova
Kažeš da je nemoguće da npr "Solarane ćelije" iz Solina narući 50 kontejneta no name ploča izvrši ispitivanja i lupi svoju etiketu.
Meni je to rekla, papirom, zigom i potpisom, Carinska Uprava RH, Carinarnica Rijeka te Trzna Inspekcija DIRH. Itekako moraju biti "brand name" i itekako moras imati stosta da ih uvezes. Zamisli, cak i u Hrvatsku, a kamo li u EU.

Ako ti kazes moguce, ja sam spreman dati ti 50% novca kojeg moram uloziti da se to sve sprovede. Odgovorno, punim imenom i prezimenom te tvrtkom stojim iza ove izjave. Naravno, biljezim se sa stovanjem.

Citiraj:
Pogotovo mi se čini nevjerojatnim da švabo otvori pogon u Kini i da nemože raditi kontrolu kvalitete u Njemačkoj. Vjerojatno je njima jako bitno da li je iskoristivost 19 ili 22%, i da, mora proći bar jedan proizvodni proces da bi se moglo staviti made in germany.
Reci, radis na pansionu za nekoga i nikada u zivotu nisi imao vlastito poduzece te stvarao i odrzavao ozbiljan posao?

Citiraj:
Ime kapitalističke firme... ??? SVE, iz bilo koje branše gdje je potrebana manufaktura.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2011., 21:50   #33
iduk
Premium

iduk's Avatar

Tebi moraju biti brand name zato što nisi proizvođač več ugrađuješ ili prodaješ.. Razlika je što ti kupuješ proizvod, a firma koja se bavi tim poslom kupuje/dobiva sirovina za daljnu obradu. To što ti je rečeno na carini je vjerojatno sve istina i drži se toga.

Ne razumjem šta nije jasno, činjenica je da je sva industrija otišla na istok, a ti traži nove razloge, ja osim onih koje sam naveo-neznam. Ako si kupio panela za tri i pol krova ne znači da znaš kako cijela industrija funckionira.
Staro 22.05.2011., 22:57   #34
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Tebi moraju biti brand name zato što nisi proizvođač več ugrađuješ ili prodaješ.. Razlika je što ti kupuješ proizvod, a firma koja se bavi tim poslom kupuje/dobiva sirovina za daljnu obradu.
Kakvu mrtvu daljnju obradu, o cemu ti trkeljas? Ili kupis gotove panele, ili kupis pojedinacne celije pa ih montiras u panele (kuciste, staklo, kabliranje i ostalo).

Ili zaista mislis da netko trpa tone polisilikona u kontejnere i onda ih obradjuje doma u supi? Postoji 5-6 igraca na tom polju (http://www.greenrhinoenergy.com/sola...01_silicon.php) i to je to.

Citiraj:
To što ti je rečeno na carini je vjerojatno sve istina i drži se toga.
Mislis? Stvarno? Dobro da si mi rekao, a ja misla...

Citiraj:
Ne razumjem šta nije jasno, činjenica je da je sva industrija otišla na istok, a ti traži nove razloge, ja osim onih koje sam naveo-neznam. Ako si kupio panela za tri i pol krova ne znači da znaš kako cijela industrija funckionira.
Mucek, kupio sam panela za onoliko novaca koliko ti vjerojatno neces skupiti u tri zivota, no to sad nije ni bitno.

Bitno je da si se pokako, kao i stotine prije tebe, o temi o kojoj nemas blage veze. Oh, oprosti, "zna" tvoj prijatelj diplomac, jasta...

Naravno da postoje "losiji" i "bolji" proizvodi, ali isto tako postoje i deklaracije, specifikacije i sve ostalo. 290W panel ucinkovitosti od 16% je identican i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Kirgistanu. Ako uvidis da nije, mozes ga reklamirati na sva cetiri lokaliteta.

Programer
Staro 23.05.2011., 08:23   #35
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bubba polako, imaj živaca fino objasnit, na forumu su ljudi različitog predznanja i iskustva.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za primjer uzmi PANASONIC tel. sekretaricu i službeni / legalni kanal nabave, model za EU nije isti (obrati pažnju na punu oznaku, ne skraćenu) koji se prodaje u Balkan / Rusija, zaključi sam.
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Postoji brdo razloga zašto je to tako.
Ockej, koji su to ? Poanta mog pitanja je, zašto smo prije u grupi sa Rusijom nego recimo EU / UK ili DE ?
Po meni u današnje vrijeme jezik (npr. web sučelje, manual i sl.) nebi trebao biti taj razlog.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 08:43   #36
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Ockej, koji su to?
Isti oni zbog kojih kila soli u RS ima rok trajanja 2 godine a u Federaciji 3 godine.

Programer
Staro 23.05.2011., 09:18   #37
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

ne razumijem sto ste se toliko dotakli tih solarnih celija... sta nije bilo prije par godina ( mislim da 2500 barton era ) neka pizdarija s procovima koji su trebali biti unisteni, a dosli su "rebrandani" kod nas... Takodjer ako se ne varam bilo je ne toliko davno isto nesto s serijom sumljivih diskova koji su zavrsili na nasim policama... Ovo za procove imam negdje doma spremljno pa prema potrebi mogu i potraziti... Cinjenica je da identicni proizvodi na nasem trzistu imaju manju garanciju nego vanka, zasto, blage nemam...
Osta je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 10:30   #38
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Osta Pregled postova
ne razumijem sto ste se toliko dotakli tih solarnih celija... sta nije bilo prije par godina ( mislim da 2500 barton era ) neka pizdarija s procovima koji su trebali biti unisteni, a dosli su "rebrandani" kod nas... Takodjer ako se ne varam bilo je ne toliko davno isto nesto s serijom sumljivih diskova koji su zavrsili na nasim policama... Ovo za procove imam negdje doma spremljno pa prema potrebi mogu i potraziti... Cinjenica je da identicni proizvodi na nasem trzistu imaju manju garanciju nego vanka, zasto, blage nemam...
Vjerojatno misliš na ovo -> (oprez) Seagate 7200.10 (i drugi) diskovi u HGspotu

To je ipak bio slučaj u kome je prodavač skrivao refurbished kao zmija noge.
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 10:59   #39
iduk
Premium

iduk's Avatar

Citiraj:
Ma neznam ni ja šta sam se upustio u raspravu o glupim pločama koje me uopče ni ne zanimaju. Činjenica je da oni koji prodaju stvari znaju koji je kvalitet te serije ili proizvoda općenito. Našim trgovcima ne vjerujem ni mrvicu, bilo da se radi o hrani, lijekovima ili hardveru.
Staro 23.05.2011., 13:06   #40
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Cinjenica je da identicni proizvodi na nasem trzistu imaju manju garanciju nego vanka, zasto, blage nemam...
Jednako tako je činjenica da neki proizvod ima u EU maksimalnu garanciju od 10 godina, dok isti prizvod u SAD-u ima lifetime garanciju.
Propisi i zakoni, ništa drugo, lijepo ti je Bubba dao primjer.
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2011., 13:19   #41
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Mislim da razlika u kvaliteti više-manje postoji još samo u auto-moto industriji.
Ovo sve ostalo, kako ti grah padne..
Kolega ima Apriliu skuterčić DiTech kojemu svakih cca 500km rikne pumpa.
Kolega od staraca je uzeo novog Passata kojemu je riknula kompletna elektronika nekih 200ak m od salona u kojem ga je uzeo.
Na traci se sklapaju (bubam) 200ak skutera dnevno. Svi na istom principu, sve od istog stroja/ruke. Od njih 200ak, recimo, 190 valja, onih 10 nikada neće biti ispravni. Sad, tko je kakve sreće..
Staro 23.05.2011., 13:59   #42
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Ockej, koji su to ? Poanta mog pitanja je, zašto smo prije u grupi sa Rusijom nego recimo EU / UK ili DE ?
Po meni u današnje vrijeme jezik (npr. web sučelje, manual i sl.) nebi trebao biti taj razlog.
Dijelom je i to razlog, dijelom različiti jamstveni uvjeti, tehnički preduvjeti mašina, certifikacija, određene obaveze prema nekim tržištima, skladišta rezervnih dijelova itd...
Recimo, nekoć davno mi je HGSpot (a i slični) radio gadne probleme s modemima uvezenim s Njemačkog tržišta, svakog tko me pitao koji modem da kupi savjetovao "samo ne za njemačko tržište", imao svađa u HGSpotu i sličnima... Jer su modemi za Njemačko tržište imali izvjesnih ograničenja koja su izluđivala domaće kupce.
Citiraj:
Cinjenica je da identicni proizvodi na nasem trzistu imaju manju garanciju nego vanka, zasto, blage nemam...
Najvećim dijelom zbog troškova.
Citiraj:
Ma neznam ni ja šta sam se upustio u raspravu o glupim pločama koje me uopče ni ne zanimaju. Činjenica je da oni koji prodaju stvari znaju koji je kvalitet te serije ili proizvoda općenito. Našim trgovcima ne vjerujem ni mrvicu, bilo da se radi o hrani, lijekovima ili hardveru.
Prodavači u pravilu nemaju blagog pojma koliki je stvarni dugoročni kvalitet robe. A problem je što ne znaju ni proizvođači.
Realno, testiranje kvalitete (posebno u IT-u) često košta puno više nego sam proizvoda. Isto tako, proizvođaču je puno isplativije plasirati kvalitetniji proizvod na dalja tržišta nego doma.
Staro 23.05.2011., 14:06   #43
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Mislim da je jedina činjenica da ti nemaš blage veze i trošiš svima vrijeme ovdje. Moj jedini savjet za tebe je da sljedeći put prije kupovine kompa nazoveš vidovitog milana da te uputi u dućan gdje ćeš dobiti sve komponente kao da si Nemac!
  Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 22:18   #44
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Mislim da je jedina činjenica da ti nemaš blage veze i trošiš svima vrijeme ovdje. Moj jedini savjet za tebe je da sljedeći put prije kupovine kompa nazoveš vidovitog milana da te uputi u dućan gdje ćeš dobiti sve komponente kao da si Nemac!
kao prvo, ne trosi on nama vrijeme nego mi trosimo sami vrijeme upustajuci se u diskusiju. jednostavno postoji ignoriranje kao sto sam ja dosad vise manje radil, al na ovakav post jednostavno moram odgovoriti jer nije nit povezan s temom, nit je konstruktivan u bilo kojem smislu.
to si mu trebal poslati ili na PM ili sutjeti, isto kao dosad i ja.
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 22:49   #45
Mad_Duke
Guest

Ontopic
Evo jedan malo "dulji" paper.
http://www.uniba.it/ricerca/dipartim...subara2010.pdf

Offtopic
@Domis

Mislim da više nije bilo njegovih postova u temi što je bila namjera. Moja procjena u tom trenutku.
  Reply With Quote
Staro 25.05.2011., 08:51   #46
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Čista glupost iz razloga što ozbiljne firme danas nemogu napravit nekvalitetan hardwer..I kakvo veze ima grijanje procesora s kvalitetom
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2011., 09:16   #47
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Na žalost nije glupost, već smo spominjali u temi, često zbog kapitalističke pohlepe dobar proizvod ukake "uštedama".
Na drugo pitanje evo ti direktni odgovor: http://forum.pcekspert.com/showpost....88&postcount=8
Da su stavili komadić Al hladnjaka kao u drugim sličnim konstrukcijama / platformama problem (posušeni elektroliti) se uopće ne bi pojavio nakon x god. upotrebe.
Srećom, nije skupo, promjeni elektrolite, po mogućnosti dodaj hladnjak za cpu i vozi Miško.
Da sad ne tražim, ima na forumu mod za SE555, isto poboljšano hlađenje i ako ga ne spali grom radit će xy god.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2011., 09:22   #48
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Definitvno postoji praksa da se na balkan proizvođači odnose kao na tržište drugog reda, al mislim da to nije slučaj sa informatičkom opremom.
Heboga, bad pixel je loš i kod nas i u SAD-u, tu nema rasprave, a mislim da ni proizvodni proces nije takav da će sad kinezi stavit lošiji tinol na grafu koja ide za HR jer smo mi seljačine koji neće skužit.
Ionako nije tvornica ta koja odeđuje krajnje odredište komponente nego razni zastupnici i prekupci.
Kinez štanca, skladišti, a ekipa kupuje i razvozi..mislim da nije nikakva zavjera u pitanju.
Možda u autoindustriji i nekim drugim granama, al IT..sumnjam?!
BojanZD je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno