Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2011., 16:15   #31
LudonjaST
Premium

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor tino Pregled postova
Sad trenutno moj procesor radi ali bi htio isprobati dali radi ovaj koji je u 7520..svoj sam izvadio van i stavio ovaj drugi, sve vratio natrag, upalim laptop i sve radi ali nema slike, nema onog gdje piše acer na početku.. Kad sam zagrijao prvi put chipset na tom 7520 nakon dan-dva laptop je proradio,znači da je procesor ispravan..

Laptop još nisam popravio, možda nisam grijao dosta dugo chipset..dali mi netko može reći koliko da ga dugo grijem i dali moram cijelu ploču grijati ili samo tamo gdje je chipset? Htio bi to popravit jer susjedu treba laptop
Onda si sam sebi odgovorio što mu je.
A što se tiče grijanja, samo si locirao kvar. Grijanjem se ne može uvijek trajno popraviti stvar. Potreban je "reballing". (znači skidanje chip-a i ponovno stavljanje)
Za to treba imati aparaturu, materijala i iskustva!!
Ili kupi drugu ploču....
Ili pak susjed neka kupi drugi laptop, makar i polovni.
LudonjaST je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2011., 20:50   #32
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
# Alvin: Evo ovo su brojevi procesora..Moj proc je AMD Athlon X2 64 (1.7GHz) a broj proca je amdtk53hax4dc. A proc od susjeda je AMD Turion X2 64 (2.0GHz) a broj proca je tmdtl60hax5dm
tino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2011., 17:27   #33
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Situacija sa laptopom je ova: proradio je i sada radi bez problema.Imam slijedeći problem: kada sam ga sastavio natrag i spojio sve, upali se i radi ali nema slike na ekranu.Kada ga priključim na monitor od stolnog kompa onda ima slike,a na ekranu od laptopa nema.. Pitanje je dali je ekran riknuo ili inverter..?
Staro 15.04.2011., 21:55   #34
LudonjaST
Premium

Provjeri da li je sjeo konektor od monitora kako treba.
Provjeri da li se u pozadini vidi ikakva slika tako da uperiš jače svjetlo u lcd, a još bolje iza lcd-a. To možeš baterijskom lampom ili nekim drugim svjetlom.
Ako ima slike u pozadini, inverter je gotovo sigurno. Provjeri da li je inverter uključen pravilno!! Moguće da je i flat kabel ali prije će biti da je do invertera.
Ako nema slike u pozadini, kao ni osvijetljenja, onda bi mogao biti flat kabel.
ako pak ima svjetla, a nema slike, lcd je cicikrep.
Sretno!!
Staro 26.04.2011., 09:15   #35
zoki-kt
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
ako ne radi ovako daj probajte monitor pristekat na konektor za monitor,ako radi onda je greska do ekrana.
zoki-kt je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2011., 00:46   #36
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Ništa od toga. Vjerojatno je otišao ekran na laptopu jer nema nikakve slike.. Neda mi se više zezat s time, vratit ću ga susjedu pa nek ga nosi u servis..
Htio bi flashat BIOS na svom Aceru 5520g da vidim jel šljaka procesor od susjeda. Trenutno imam verziju BIOS-a 1.06, pa dali je netko već flashao bios na takvom modelu i dali mi možete objasniti ukratko kako to što jednostavnije napravit a da laptop radi poslije toga jer znam iz iskustva da kad se flasha bios da više ne radi..
Staro 27.04.2011., 10:10   #37
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Mora raditi poslije flashovanja ako si sve dobro uradio (stavio dobar BIOS, uradio sve kako pise, nisi ga gasio prije nego sto je trebalo).

Uputstvo imas na acerovom sajtu odakle ces skinuti poslednji BIOS.
Staro 01.05.2011., 19:35   #38
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Piše u uputama da se može napraviti flash na dva načina: iz Windows-a ili iz DOS-a.. Koji način je najsigurniji? Ako idem preko DOS-a flashat dali je bolje napraviti bootabilni cd ili usb stick?
Staro 01.05.2011., 23:19   #39
LudonjaST
Premium

Isto ti je, samo nemoj ostat bez napajanja u procesu!!
Staro 03.05.2011., 00:15   #40
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Sigurnije ti je reko DOS-a (kod Wina nikad ne znas kad ce mu doci da prestane raditi ).

Apsolutno ti je svejedno ides li na opciju CD ili stick, ali cisto zbog jednostavnosti idi na stick.
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2011., 13:56   #41
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Nisam još flashao BIOS. Išao sam još jednom za probu stavit taj procesor iz susjedovog laptopa u svoj. Možda sad proradi,ako ne, onda ću flashati bios. Stavim proc, upalim laptop, radi sve normalno, samo šta kad bi se trebao pojaviti onaj logo od Acera, ventilator brže radi i laptop se za par sekundi ugasi.. Skužio sam da vjerojatno dolazi do pregrijavanja proca iliti overheating proca. Ne kužim zašto se to događa, ako je ista ploča i isti ventilator u 7520g kao i u 5520g.. Po nekoj logici bi to trebalo šljakati.. Jedino ostaje pitanje dali BIOS ima neke veze sa tim što se proc pregrijava tako brzo...
Staro 05.05.2011., 20:35   #42
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Nisi stavio dobro hladnjak...nema nikakve veze s biosom ni s vent nit s pločom
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2011., 22:01   #43
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Nisi stavio dobro hladnjak...nema nikakve veze s biosom ni s vent nit s pločom
Neznam..Već sam probao par puta zamijeniti procesor i uvijek mi se događa isto,, moguće da nisam stavio dobro hladnjak.. idem sad isprobat opet pa javim dali sam uspio.
Staro 06.05.2011., 19:18   #44
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Probao sam,opet se ista stvar događa...ne kužim gdje griješim..u čemu?? Sve vratim na svoje mjesto i neće...
Staro 07.05.2011., 01:22   #45
LudonjaST
Premium

Citiraj:
Autor tino Pregled postova
Probao sam,opet se ista stvar događa...ne kužim gdje griješim..u čemu?? Sve vratim na svoje mjesto i neće...
Daj provjeri da li ti proc dobro sjedne u utor i da li ga zaključaš do kraja.
Da nije koja nogica ?? ..... probaj utor ispuhati..... ako nema pomoći, upotrijebi veliki čekić!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno