|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
![]() A što se tiče grijanja, samo si locirao kvar. Grijanjem se ne može uvijek trajno popraviti stvar. Potreban je "reballing". (znači skidanje chip-a i ponovno stavljanje) Za to treba imati aparaturu, materijala i iskustva!! Ili kupi drugu ploču.... ![]() Ili pak susjed neka kupi drugi laptop, makar i polovni. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Situacija sa laptopom je ova: proradio je i sada radi bez problema.Imam slijedeći problem: kada sam ga sastavio natrag i spojio sve, upali se i radi ali nema slike na ekranu.Kada ga priključim na monitor od stolnog kompa onda ima slike,a na ekranu od laptopa nema.. Pitanje je dali je ekran riknuo ili inverter..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Provjeri da li je sjeo konektor od monitora kako treba. Provjeri da li se u pozadini vidi ikakva slika tako da uperiš jače svjetlo u lcd, a još bolje iza lcd-a. To možeš baterijskom lampom ili nekim drugim svjetlom. Ako ima slike u pozadini, inverter je gotovo sigurno. Provjeri da li je inverter uključen pravilno!! Moguće da je i flat kabel ali prije će biti da je do invertera. Ako nema slike u pozadini, kao ni osvijetljenja, onda bi mogao biti flat kabel. ako pak ima svjetla, a nema slike, lcd je cicikrep. ![]() Sretno!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
ako ne radi ovako daj probajte monitor pristekat na konektor za monitor,ako radi onda je greska do ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Ništa od toga. Vjerojatno je otišao ekran na laptopu jer nema nikakve slike.. Neda mi se više zezat s time, vratit ću ga susjedu pa nek ga nosi u servis.. Htio bi flashat BIOS na svom Aceru 5520g da vidim jel šljaka procesor od susjeda. Trenutno imam verziju BIOS-a 1.06, pa dali je netko već flashao bios na takvom modelu i dali mi možete objasniti ukratko kako to što jednostavnije napravit a da laptop radi poslije toga jer znam iz iskustva da kad se flasha bios da više ne radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Mora raditi poslije flashovanja ako si sve dobro uradio (stavio dobar BIOS, uradio sve kako pise, nisi ga gasio prije nego sto je trebalo). Uputstvo imas na acerovom sajtu odakle ces skinuti poslednji BIOS.
![]() |
#39 |
Premium
|
Isto ti je, samo nemoj ostat bez napajanja u procesu!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Sigurnije ti je reko DOS-a (kod Wina nikad ne znas kad ce mu doci da prestane raditi ![]() Apsolutno ti je svejedno ides li na opciju CD ili stick, ali cisto zbog jednostavnosti idi na stick.
![]() |
#41 |
Premium
|
Nisam još flashao BIOS. Išao sam još jednom za probu stavit taj procesor iz susjedovog laptopa u svoj. Možda sad proradi,ako ne, onda ću flashati bios. Stavim proc, upalim laptop, radi sve normalno, samo šta kad bi se trebao pojaviti onaj logo od Acera, ventilator brže radi i laptop se za par sekundi ugasi.. Skužio sam da vjerojatno dolazi do pregrijavanja proca iliti overheating proca. Ne kužim zašto se to događa, ako je ista ploča i isti ventilator u 7520g kao i u 5520g.. Po nekoj logici bi to trebalo šljakati.. Jedino ostaje pitanje dali BIOS ima neke veze sa tim što se proc pregrijava tako brzo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
Da nije koja nogica ?? ..... probaj utor ispuhati..... ako nema pomoći, upotrijebi veliki čekić!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|