|
![]() |
#31 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
A fortron 350w blue storm? Skuplje sam zato kaj svijetli ili je po nečem bolje od običnog?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
sam da nes pitam, ne kuzim se bas nes u struju, no kad govorite o oscilacijama napona, dal mislite na +12V ili -12V? Nadam se da sam ispravno postavio pitanje...
![]() |
#34 |
Guest
|
@ MRKONJA : Osobno mišljenje je da je BlueStorm korak nazad za Fortron. Izgleda da su je elektronika lošija nego u prijašnjim modelima, a i ugrađuje se plavi vent koji nije više Yate Loon nego neki bučniji.Mislim da je bila recenzija BlueStorma na SPCR-u. @ Cyrus : Misli se na +12V (najčešće, iako u slučaju da bilo koji rail ima odstupanje veće od 5% ne može se govoriti o ispravnom/kvalitetnom napajanju), jer se on koristi u kompovima. Zašto služi -12V (a i -5V), beats me. Bubba, imaš objašnjenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
hm..dobro onda, meni na +12V su odstupanja 2-3% na full loadu...naravno gledam preko senzora maticne, a ne voltmetrom...
![]() |
#36 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
-5V i -12V se već dugo ne koriste u kompovima, a kolko znam služile su za oscilatore: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() te railovi su nekad koristili uređaji/kartice koji su koristili isa sučelje, zatim stariji floppyji i čini mi se serijski i/ili paralelni portovi (ovo nisam ziher koji). danas postoji još jedna popularna sparvica koja zahtjeva -5v rail - ocz ddr booster, koji ne možete koristiti ako imate napajanje po atx12v v2.0 standardu (koji nema -5v rail, ali zadržava -12v). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
Tnx, Vedran! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Anyway, najcesce se -12V/-5V koristi za serijski port (izveden prema RS232 standardu) koji komunicira sa naponskim razinama od +-15V, gdje -15V do -3V predstavlja logicku jedinicu, -3 do +3 zabranjeno podrucije a od +3 do +15 logicku nulu. Postoje i neke ostale implementacije ovih potencijala, ali se nisu previse rasirene.
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam jedno pitanje imam napajanje CWT 450W BSP (Channel Well) zna li itko kakvo je to napajanje....mislim di bi ga smjestili i s ćime ga usporedili hvala! ![]()
![]() |
#44 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ono konzervativnija se odnosi više-manje na "estetiku", tišinu ventova i sl...ledice... Imao sam ori-điđi Chanel Well i napajanje je stabilno držalo clockani comp sa tri harda, dva optikanera i sl... Nemreš fulat sa tim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Ex-Gastarbajter
|
Danas sam u gradu vidio hiper napajanja od 480W. ima u crvenoj, srebrnoj i crnoj boji, sjaje se ko ogledala ![]() Svi kablovi sleevani, 12cm vent, teška su dosta, kolko sam vidio imaju dobre pasivce nutra, specifikacije su isto fine. peak power 530W... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
@Renesis: bila je nedavno već ta tema na forumu...al ajde...čini se da su to neka noname kvalitetna napajanja (s njim dobiješ i jedan 8cm vent za kučište) napajanje je doslovno cijelo skorimrano, zajedno s ventom i kablovinom....uglavnom košta negdej oko 650kn.... mislim da ti se više isplati uzet neki brand name... @VedranP takvi rasponi inače služe očito zbog velikog undervolta ili "uppervolta" (haha..ko kaže da znam izmišljat samo hrvatske riječi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
hvala ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() E da, mislim da je overvolt ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Isus, jesi li ti ikada koristio LEVICOM napajanje i ako da jesi li ga ikada imao u prostoriji u kojoj su bila jos neka napajanja sa tvoje über godly liste pa to malo "testirao". "Nisam ali prijatelj mi je rekao da ne valja! Taj isti prijatelj mi je rekao da je Tagan TOTALNA DRAMA NA KUB pa sam si kupio Tagana i sada mi je kompjutor "UMRIJET ĆE MI NAPAJANJE I "POVUĆ" POLA KOMPONENTI" proof. A izjave da će napajanje "URMIJET, PRDNUTI BIJELI DIM I POVUĆ POLA KOMPJUTORA" jer ste ga "nakrcali" optičkim uređajima i sa dvjesta diskova su na granici gluposti. I prestanite srat više jer znate o napajanjima isto koliko i Michael Jackson o sexu.
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() noname kvalitetno napajanje i undervolt... :clap: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Ex-Gastarbajter
|
Ja ako neš ne znam onda barem šutim, a ne izmišljam gluposti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
ali, na žalost, na ovom forumu ima puno ljudi koji nisu kao ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Guest
|
@VedranP sori ono kaj nisam takav frik ko ti, da znam sve marke i modele, samo kažem da je bio jedan post o tome i prenosim...nije da samo ja nisam čuo ništa o tome napajnju!! i inače, kad sam rekao "kvalitetno noname" mislio sam na kvalitetnije noname napajnja nego ostala smeća poput jnc-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
to što je bio jedan post o tome opet ništa ne znači, jer se na ovom forumu da svašta pročitat. ali evo ja sad kažem tebi osobno, i samo tebi, da su hiper napajanja kvalitetna i da nećeš pogriješiti ako uzmeš jedno. okay? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
ok, hvala na informaciji, sad znam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
A sta kazete na Tagan 380w, super silent, black edition ima ga u linksa za 480kn jel se isplati dat te novce za to napajanje. triba bi si kupit novo napajanje ali neznam koje (graf dobiva struju direktno iz napajanja) Iman everpower 400w ali nije dovoljno jako za athlona 64 sa 6800 agp Zadnje izmijenjeno od: Smarty. 10.06.2005. u 21:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
A evo, ja nisam imao 50 napajanja na testu, nit se baš previše kužim u to (nit me previše zanima)... Al evo, mogu ti sa sigurnošću reć da je ENHANCE 400W odlično napajanje za 400 kn..U linksu. Ak ekipa misli drugač, nek slobodno puca. ![]() Daj, kak mi je super smajl!!! E da mi imamo vake'... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |