|
![]() |
#31 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
A ne tko voli koju igru ili kakvu grafu će si kupiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
vudu je dotaknuo poantu, donekle...point je bila, ako se ne naučimo zabavljat sa zabavnim igrama, ili ćemo bankrotirat, ili se nećemo ni zabavljat. zajednicu potrošača čini svatko tko kupuje igraći hardver... eto...industrija ide tako brzo da je pojedinac ne može pratit, prije 5-6 godina je svako 15-o kućanstvo imalo računalo, onda "boom", svako kućanstvo ima 2 računala, a za 2-3 godine će opet svako 15-o kućanstvo imati računalo sposobno za pokretanje tzv. igara tadašnje tehnologije... to je bila poanta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ajde da i ja nešto nakucam... Stvar je da su igre realno sve gore i gore i blesavije i jedini aduti su im odlična grafika , a to u večini slučajeva znači razvoj novog engine-a koji je projektiran za naredne 3 generacije GPUa i kao takav radi slabo ili nikako na karticama za koje danas treba iskeširati XYZkn. Evo pogled iz moje perspektive: Da li su današnje igre zabavne ?! Kako kome, pogledajte npr. Doom3 i HL2, sve je to lijepo krasno ali koji postak ljudi su privukle da ih odigra više puta ?! Nedavno sam iz prašine izvukao Freespace 2, dinosaura iz '99 i pošteno se zabavio, sve ge pikselizirano, teksture nisu najbajnije, zvuk je 2D itd... Ali kvragu zarazna je i tako tečno igriva, ma savršenstvo... Svako malo odigram 2-3 partije na Call of Duty serverima, što na mreži što online (BiHnet - BAS - 195.222.32.132) i odlično se zabavljam i to mi je bitno. Imam grafičku iz 2001., nemam niti najnoviji procesor ni ploču ali meni je to dovoljno,nove igre ionako qrca nevaljaju za multiplayer ,a jednom kad probate multy - svaki single player nije tome ni do koljena... Kupit ću novu grafiku za 2 god., neku 6800GT/Ultra koja će tada biti nekih ~400kn i onda odigrat neke novije igre itd. Igre služe za zabavu, ne za bankrot...
![]() |
#34 |
Hunter(Den)
Datum registracije: Apr 2005
|
ko sljivi proizvođaće... ak su kupci pametni prestat ce kupovati nove igre nego ce se furati stare i uzivati pa cemo vidjeti kako ce se razmivati stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
da je world of warcraft postojao kad sam ja imao 12 godina ja bi sve rase i sve klase nabio na lvl 60 kako je igra boznastvena... sada me cisto boli k i neda mi se nista jer sam preklao sve od fallouta 1 - do icewind dalea 2 freespace je ipak remek djelo boljeg space serijala nema. on je sve sto je wing commander trebao biti
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
nazalost moral bum zaspemat topic ali jednostavno moram. Pa kaj ima jos ljudi koji ma Freespace mrak. pa to je nevjerojatno ta igra je tako dobra da bi trebalo autorima isklesat spomenik. Cat malo si preostar kad velis da je grafa ispikselizirana ipak nije tak losa ;-) ipak je FS2 jako dobro izveden graficki. OT kaj se tice pak PPU ja bi cak i moglel mozda iskesirat te novce za tu karticu (ipak bude kak govore revolucija u fizici u igrama) ali pod uvjetom da je stvarno onda ne moram mjenjat nekih 5 god. ali problem je kaj budu opet ovi htjeli pobrat para i za par mjeseci bu vec druga u planu i opet nikad kraja. ![]()
![]() |
#37 |
Super Moderators
|
Ukusi su različiti kaj se tiče igara, bitno da je igrivo i da se zabavljaš ![]() Ja zato imam i Amigu i emulator na piceku i za Amigu i GBA i... Zato kaj su te igre zabavne i igrive. Ono kaj sam ja htio reći na početku threada je to da mi se uopće ne sviđa oduševljenje proizvođača igara sa tom novom PPU karticom. Njima će biti lakše-nama skuplje. COD i je toliko popularan prvenstveno zato kaj je igriv i može se vrtiti i na slabijim grafama. Ono kaj mene brine je to kaj nas čeka u budućnosti. Kaj se tiče količine krznatih životinja. Jer 250-300$ je puno previše, za te novce kupiš DOBRU grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Sad će dobar dio onoga za kaj su morali plaćati programere za razvoj softa prebaciti na PPU, preciznije rečeno na naš džep... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
dobar thread Jelc :clap: a sad ću uletit sa molbom. Zamolio bih sve vas koji posjeduju stare igre, tipa WingComander, i slično, igre odprije 4-5godina, da mi se jave na PM umirem za dobrim starim igrama, a ne ova nova grafička sranja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Super Moderators
|
Jedini WingComander koji ja imam je za Amigu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
He he nedavno sam ponovno prešao X-wing vs tie fighter balance of power (n-ti put) i igra je još uvijek zakon. Sada, jel netko uspio pokrenuti tie fighter (imam win 95 verziju) na xp-u? @ Freespace zakon igra, prešao sam je dodiše samo jednom, ali svejedno .... Jel igrao tko od vas Archimedian Dynasty? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
Datum registracije: May 2005
|
vudu2 vidi privatne poruke kad stigneš |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Futurističke podmornice. Arhhhh ![]() Imam orginal dobio za uskrs pred mnogo ljeta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Vjerovali ili ne, puni funkcionalni modeli su postojali jos sredinom 1988/89. No kao i obicno, ispred vremena. Tad sam gutao tehnologiju, dok mi jedan Philipsov (na moje cudjenje) inzinjer koji je bio bas na prezentaciji nije odmahnuo rukom i rekao "Ako bude od ovog nesto i za 20 godina, bit ce cudo" Bio je i vise nego u pravu, no tad sam jos tek ucio o tim igrama. Bas sam nedavno CK-u u naletu tehnofilije pokazivao prospekt tog Philipsa. Kad je HTV pukom srecom dobio na poklon od stranaca za vrijeme Eurosonga (1989/90) u zagrebiji opremu za prvi ikad prenos stereo TV prenos, sjecam se kad mi je poznanik tonski urednik pricao koliko su se preznojavali kad su isli racunati koliko opreme trebaju nakupovati a baciti stare kako bi to mogli iskoristiti a da se ne obrukaju pred donatorima. Za HDTV, potrebno je pobacati sve od poda do plafona van iz studija! Konzole,Skopovi,Kamere,...necu ni pomisljati nabrajati dalje. To je financijski ciklus koji si mogu preko bare i poneki igraci na dalekom istoku i mega potentne privatne televizije. U EU po onome sto znam, samo 3SAT ima bas efektivno sve uvjete "od poda do stropa" uz kamere koristi i mega skupe Pana/Kodak filtere za jos filmskiji tretman, doduse, kvaliteta slike 3SAT-a i njihovih ultra visokoh kriterija se vidi i kad odasiljau "normalne" ( PAL/625 prenose, te vec dugo odskacu tehnickom kvalitetom i bez HDTV-a. Vec nekih 10-tak godina 3SAT ima svaki dan emisije u Wide formatu a vrlo cesto (za one koji mogu reproducirati) u full 1250 linija (2xPAL 625) Imaju i drugi Wide ali samo 3Sat 1250. Kraljica svih HDTV stanica na planetu je NHK Japanska kuca. Svrha je dobiti (konacno) finocu unutrasnjeg detalja filmske 35mm kamere i imati rezoluciju koje je postojala vec u 80-ima ali zbog pohlepe nije stigla u domove. Tu je svakako uletila i najveca prevara DVD ![]() Preko bare je lako iz studija prebacivati filmove (mada ne pre cesto) no glavna muzara za HDTV su zivi prenosi (kosarka,ragbi...)kao i naj novije serije. Pre malo je efektivnog materijala koje ima HDTV rezoluciju (!250) tako da takav TV je neupotrebljiv u punom smilslu, jer samo Wide = nista, osim za one koji misle 24h gledati 3SAT, sto i nije losa ideja, buduci da im u kulturi nitko nije ravan. Na Sat-u sve vise ima Wide programa, ali jako malo ima $ za pravi HDTV prenos. Do tada, ovakve igre ce biti jednini (nesavrseni) nacin ili se preseliti Kad jos tu dodjemo mi, koji serije i filmove dobivamo u paketu sa vecinom EU zemalja, ono sto nam posalju primamo bez pogovora, jasno da ce zbog ciijene paketa, HDTV ce postati prioritet taman kad IceFisherman upozna tuvokovu svekrvu. Obicne igrarije, uzimati to radi PS-xy-a Wide format je sjajan (puni) ali osim formata, tolika rezolucija za igre je zbilja besmislena i samo smicalica za prodavanje vise kutija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
"Svrha je dobiti (konacno) finocu unutrasnjeg detalja filmske 32mm kamere i imati rezoluciju koje je postojala vec u 80-ima ali zbog pohlepe nije stigla u domove. " kakav je to 32mm format? Ne kužim ni zašto je DVD "prijevara", novi HD DVD formati će sigurno biti kompatibilni na dolje, a imati će dovoljno prostora i za pohranu HDTV formata |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
35mm seveda, kakva 32-ka, od spajanja dva PAL-a isto sam napravio sa 16mm (hahaha) Za mene je DVD prevara iz vise razloga. ![]() Robusniji S-VHS ce dati oko 500 linija (od 440 - 480) a on je pusten isto u to vrijeme 1988. Na LD-u nema kompresije zvuka, cisti PCM. Niti jednom vlasniku nije medij postao ne citljiv, tko to moze reci za DVD? Videoklubovi ga vec danas proklinju zbog lose kvalitete medija. Razlog prelaska na vise standarde A/V je kvalitativne a ne kvantitativne prirode, no kod DVD-a ja to ne vidim. Kad gledas LD sa savrsenom slikom koja je jos i analogna (toplija) i savrsenim tonom, onda DVD u 2005. nije neko cudo. Za one koje zanima zasto je LD nepoderiv, evo jednog iz moje arhive (20cm ipak ne bi stao u skener) : LD vanjski , LD unutrašnji Svaka slicnost sa DVD-RAM = namjerna ![]() ![]() ED Beta (nasljednik Super Bete ) je imala vecu rezoluciju od DVD-a, pobogu. ![]() Kako je DVD odigrao tu igru? Nakon prve godine su izgubili strpljenje zbog sporosti prodaje i odmah odlucili da je software/medij (DVD) ono na cemu ce zgrtati novac, i sto smo dobili. Prvi put u industriji konzumentske zabave pad prodajne cijene nije bio odraz trzisne potraznje, vec enormnog spustanja cijene istog. Sljedece godine bio je uvod u ono sto danas svi gledamo na svakoj A/V ponudi, maltene u prašku za pranje dolazi bar po jedan DVD player, po cijeni koja motivira samo jos vise prodaje. Glavna ideja ovisnosti je prodati proizvod koji ce to poticati, DVD player je danas zapravo besplatan, a kao sto svaki "posteni" narko diler kaze : "prva doza je od mene na poklon za testiranje" ![]() Zato je DVD za mene prevara i upravo nadolazeci HD DVD formati ce biti pravi nasljednici LD-a (sumnjam samo u dugovjecnost) Sto ce vlasnici gomile danasnjih DVD-a, kad vide duplikat svih filmova ali u 2x vecoj (nadajmo se i vecoj) rezoluciji? Na LD-u barem ne treba raditi backup, jel taj medij je nepoderiv, no moze li to reci kolekcionar danasnjih DVD-a? LD filmovi danas (1 , 2) nisu ni kunu jeftiniji, naprotiv skuplji su cesto i za 50%, zasto? Zasto bi ljudi bacali novce na taj format? Jer su svjedoci nakon citave dekade da je trajnost medija vrhunska. Po koliko $ mozes danas kupiti koristeni relativno mlad format DVD? Sve je to samo realan odraz istine i najvise govori o motivima stvaranja tog formata. Sve ponovo nabavljati/stvarati, zasto, zbog glupog experimenta industrije? Ono sto se naziva danas HD DVD formati, vec je davno jucer moglo biti u nasim sobama. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
visage, nemoj me krivo shvatit, al ti si puko ![]() nhf dvd je prijevara, mljeko unistava zdravlje, lazi industrije omfg s cim se ti zamaras... dvd je prijevara, pa boli me k**ac za 500 linija blah blah blah pusten u prodaju blah blah blah, bitno mi je da ga mogu sprzit i dami stane dosta stvari nanjega... ne, sad ja necu koristit dvd zato jer se neko obogatio nanjemu... ffs sorry zbog ota btw... ![]()
![]() |
#49 |
Ex-Gastarbajter
|
Čuj, pred više od 10 godina mi smo mogli gledat ono što ćemo gledat tek za nekih 2-3. dakle mi smo zbog tržišta i pohlepnosti pojedinaca 15 godina unazađeni... Zašto gledat na 700x400 ako može na 1500x800.... Svi znamo kolke su reze današnjih monitora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ja nebi nazvo dvd kao prijevaru, ali izdavanje novih graficki svake pola godine dok ne dodemo do điforca 999xxxx je totalna glupost. U biti se proizvođači hardvera bogate ne ljudima koji kupuju svaki novi komad hardvera, jer on nudi 10% bolje performanse u igrama. Puno vas je kupilo 64 bitne procesore a koliko citam JOS uvijek nemate neke koristi od njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
hm pa graficke se izdaju svakih godinu i vise... a uvijek postoji ono " ako ti se nesvidja nemoj kupovat " ![]()
![]() |
#52 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Autor Tr4f1ka je vjerovatno tek rodjen u vrijeme tehnologije o kojoj sam pricao pa je jasno da mu se oprasta ovakvo povrsno komentiranje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Meni je zakon čitat kaj visage napiše. I njegove retke uvjek sa guštom čitam. Uvjek nekej zanimljivo, a da budem iskren puca mi ku*ac dal je upravu il ne. Visage evo jedno punomasno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
hm pa ustvari zapravo i jesam, 1987 sam rodjen... ![]() mislim, sve to stoji, jako si ljepo to napisao i sve, samo mi nekak to sve djeluje pre nebitno dabi se tolko zamaro stim... ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
visage, ljep txt, nacuih nesto jako pametno, u doba kad svi kupuju dvd playere sa zvucnicam i imaju "kučna kina" i misle kak su pametni i sa zvunikom promjera 2 cm na kojem pise 40 W rejetko se nadje neko ko to sve tako objektivno gleda i shvača kako su to samo komercijalni produkti za mase bez neke perspektive... DVD čitac sam imo oko 2000te, gledo sam tad prve dvde i imo 5.1 zvuckine sa dolby eksternim decoderom, taj tren mi je to bilo wow, sto vise gledam dvde to ih manje cijenim. nedavno nabavih neke HDTV materijale, imam jednu kompresiranu HDTV epizdu jedne serije u 720i rezoluciji, 1,5 GB za 40 min, usporedio sam sa dvdom nekim iz videoteke, pa dvd je otprilike duplo losiji. A ovo je jos malo smanjeno, kad samo pan scanam na recimo 1:1 pri 1280x1024, ja jos uvijek nevidim znakove pixelizacije i pada kvalitete, dvd na tak necem izgleda ko ispradak ili nedaj boze WMV
![]() |
#56 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
"Brutalno ljubazan" ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Rabotnik
|
Citiraj:
Sto se tice DVDova iz domacih videoteka nemali broj puta procitah kako su primjerci na nasem trzistu losiji u kvaliteti od inozemnih izdanja (just for the record) ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
8-bit Gen.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rabotnik
|
Visage, pricekaj da OS ode na remont pa ces dobiti odgovor na svinjicu. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|