|
![]() |
#31 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Moram priznat da i dalje ne kužim a znam što su fasadni bojleri. Jel ti imaš nekakav bojler koji se sastoji od dvije komponente od kojih je jedna van kuće a druga u kupaoni ili ti je bojler u kupaoni? Ako je bojler u kupaoni, može on bit ovakav i onakav, hermetički izoliran ili neizoliran, sagorijevanje se fizički događa unutar kuće. I naravno da su hermetički izolirani, to je tak normalno. To je fasadni bojler za grijanje objekta + topla voda. "Neizolirane" možeš vidjet jedino kao one male u kuhinji za toplu vodu, čak se i plamičak vidi. Inače, koliko sam ja upoznat, hladniji zrak bolje sagorijeva zbog većeg postotka kisika tak da fakat ne kužim zašto bi imao veću potrošnju plina.
![]() |
#32 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Dižem temu da ne otvaram novu... Dal itko zna koja je real world razlika u korištenju (štednji) energije i komforu u sobi sa običnim termostatom i modulacijskim? Recimo ovaj: http://www.vaillant.hr/Proizvodi/Reg...C_230_240.html vs. ovaj: http://www.vaillant.hr/Proizvodi/Reg...MATIC_450.html Radi se o podnom grijanju bez radijatora u cijeloj kući. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.12.2012. u 18:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2015
|
Bas i nema neke razlike. Samo koliko para ces potrosit za fasadni susatvi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dramaticar10. 30.09.2015. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ajd da ja malo gurnem temu u drugu stranu plinski štednjak 3+1 struja počeo da me zeza, kad ga upališ ne uhvati da dalje gori tj radi. Dakle kad pustim gumb za plin, on se ugasi, ili nekad radi 1-2-10min pa ugasi Koliko kontam zajebavaju me one "igle" koje mjere temperaturu, očito misli da ne gori pa odspoji dovod plina na taj dio. Kako to popravit, naravno ako se to dade popravit, ili bolje novi štednjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tu su potencijalno dva problema: 1 - čistoća sapnica plina na svakom gorioniku > s vremenom se poremeti odnos plin / zrak, vjerojatno nije tvoj "slučaj" ali utječe na problem, očisti ono kolo gdje je plamen > kako bi se ok grijao onaj "njok" 2 - na svakom gorioniku ima taj zaštitni "njok" koji spriječava istjecanje plina ako ne gori, vremenom postane trom pa treba više vremena da se zagrije a kako bi dozvolio normalno gorenje, nisam siguran koliko se može popravljati / štimati ili bi (svakog napose) trebalo mijenjati a to bi lako moglo rezultirati da je jeftinije kupiti cijeli novi štednjak pogotovo ako je ugradbene izvedbe |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
ma te "njok" sam pokušao zašmirglat, bili crni ali čisti Žena održava štednjak čistim, tako da nečistoča nije problem Štednjak je končar klasika 3+1 plin/struja i kahla na struju, imamo ga več jedno 8g i sad me 2 rinka zahabavaju, tj 1 je totalno pošandrcao, ne lovi i ne lovi, jedan je u polu fazi, kako kad mu paše, nema nekog pravila, i jedan radi dobro. Ma najrađe bi ja kupio i novi, ali si gruntam možda ima nešto da se za 100-200kn uloži i radi, pa zašto onda kupovat novi A dizne se nisu dirale, bila jedino izmjena jer imamo gradski plin, a prvobitno je došao sa diznama za plin u boci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A jedino pitat po servisima ima li / pošto / ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
A jel vam palo na pamet promijeniti dizne? Kod zamjene treba vodit računa dali peć radi na zemni plin ili iz boce. Dizne nisu iste.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
To je senzor termostata koji ima funkciju ukljuci/iskljuci u ovisnosti o samoj temperaturi na istom. Svaki gorionik ( ringla ) ima svoj i rade neovisno jedan o drugome. Sad prema opisu kvara tesko je vjerovati da tako otkazuju jedan pa drugi ali moguce je... Stednjak takodjer ima na glavnoj grani filter protiv necistoca tako da je moguce da je on zastopan ali opet ako i jedan gorionik dobro radi od sva tri onda nije ni to u pitanju. Senzori za termostate su zamjenjivi, ja sam ga mjenjao u pecnici na plin, princip isti kao i "ringla". Mislim da sam platio oko 100-tinjak kunica senzor + rad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
Zlatko slabo čitaš napisao sam.. dizne sad dalje nisam dirao Ali kad se kupilo, naravno da sam dizne zamjenio, jer du došle montirane za plin u boci, a ja sad koristim plin gradski. 8g je radio, sad zadnjih 3-4mj počeo da zajebava Uglavnom, prošetat ču ja sutra po majstorima, pa da vidimo.. i javim ovdje, da netko onda dalje zna. Ja mislio, možda netko zna, "pa sam svoj majstor" se to sredi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|