|
![]() |
#31 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
daleko od toga da ako smart nešto javi neću ići u detaljniju provjeru, ali puno prije čujem kliktanje, vidim bsod-ove, data loss i sl. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ako nešto naglo hoće Svetom Petru na istinu, možaš ti imati i trojicu koji pušu u disk, glade ga perjem i slično, ali on ode i bok. ![]() No ozbiljni sustavi to drugačije rješavaju i koriste upravo SMART analize i reporting kako bi reagirali na puno nižim tresholdima nego kućni sustavi. Mislim da sam samo jednom ili dvaput vidio da kućni sustav reagira, poslužitelji i diskovni sustavi to puno "češće" rade. Da ne kažem da još nisam vidio kućnog korisnika da ima dignutu aplikaciju koja radi alerting.
![]() |
![]() |
#34 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() iggy moj, ulovljen si u syssovu petlju istine ![]() ajde neću više trolat, vratite se vi na bitnije stvari ![]() p.s. da se razmemo, sve jasno za veće i/ili ozbiljnije sisteme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Mali OT intermezzo humora ![]() Syss zapravo ima nelagodu kako direktno pitati o sumnjama u sekvencijlano i random piskaranje u svojim SSD P2P planovima na Meblo oltaru HTPC dominacije ![]() Iggy ionako dnevno prekrsi na forumu po koji CDA i barem 2-3 NDA-a tjedno. Tako da moze iz prve ruke potvrditi da je P2P ionako najcesca "defragmentacija" na koju proizvodjaci i nisu toliko racunali - posebno ne na ekonomicnim modelima koje bi u drugim scenarijima slicne rabote, odma prekrizio svatko ozbiljan. Pa ipak, pokazase se prilicno izdrzljivim raubajuci godinama po raznim Syss masinama bez greske. Sto ce reci da na zdravom disku i nema tolikog straha od razumno koristene aktivnosti ![]() Mada istina, imam neki prirodjeni oprez u moderativnosti koristenja. On November 5, 2008, Diskeeper's former CIO, Alexander Godelman, and Automation Planning Officer Marc Le Shay jointly filed suit in Los Angeles Superior Court for improper dismissal. In the complaint they allege that the company required training in Scientology as a condition of employment, and that failure to comply was cause for their dismissal. The plaintiffs cite this as a violation of the California Fair Employment and Housing Act.[9] Diskeeper has filed a motion to strike, alleging that First Amendment rights extend to enforcing religious teaching in a place of employment.. Ali pazi, ni uz sve CV-e i preporuke ti vise nemoze racunati ikad aspirirati da budes djelatnik DK-a. Osim, ako ne predjes na pravu stranu. Ovo baca sasvim novo svjetlo na vaznost defragmentacije, zar ne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Makar, još uvijek pazim na CDA i NDA, bar najvećim dijelom. ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
OT humor intermezzo /fajrunt To je u pocetku bila usputna sala ali onda se pretvorilo u toliko medijske paznje da imas valjda tjedan dana sto citati ako pretrazis. Skines li sluzbene papire o povijesti tvrtke, vidjet ces da se i sam vlasnik hvali kako bez njih ne bi nastala ni firma, a jos manje ideja ![]() Zanimljiva stvar je u tome sto poznavajuci doktrinu njihovog ucenja, ispada da je Diskeeper jedini alat za diskove baziran na UFO patentima. Ili, po naski, jedini defragmenter iz Vasione. To mora da je pravni presedan i zavrzlama ![]() No ti vec sad mozes poceti djelovati i prepoznati prvi, potpuno novi segment usluga : IT u sluzbi moguce invazije. Kao sto vidis, Bubbin idol je prvi poceo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
.... Zadnje izmijenjeno od: Bojan HelpDisc. 18.08.2011. u 10:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neželim doljevat ulje na vatru, samo par detalja: - kada SMART proglasi hdd neispravnim svakom razumnom nije lagodno a pogotovo ako se nema rezervu (drugi hdd, backup, . . .) - slažem se da postoji vjerojatnost da hdd brzo crkne, (ako je kolega dobro napisao poviše) 8 i 2 god. nije baš brzo ni skoro - poznata problematika kad se "buni" BIOS ili os install procedura - postavlja se pitanje koliku granicu postavljaju / imaju u rezervi proizvođači za "realoceted sector count" zbog kojeg SMART (pretpostavljam) najčešće proglasi neispravnim - uvijek će biti situacija ili korisnika kojima na hdd od 500 Gb izgubljenih par Mb neznači ništa a praktično ga moraju koristit kao drugi hdd u sistemu ili nemogu koristiti uopće |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Bridge Master
Datum registracije: Jan 2009
|
Defragment problem
Unaprijed se ispričavam ako se ova tema već negdje nalazi, ja nisam našao ništa slično. ![]() Dakle, zanimaju me vaša iskustva sa defrag programima. Imam običaj nakon što završim instalaciju kompa, nakon instalacije svih apdejta, svih drajvera, svih programa potrebnih za normalan rad na kompu... i prije nego napravim backup, napraviti defragment sistemskog diska. Ponead sve prođe super, ali ponekad... totalno mi razhebe sistem. ![]() Za defragment koristim ili O&O Defrag ili onaj integriran u XP, i skužio sam da se (ponekad) nakon defragmenta sami windowsi dižu brrrrrdo sporije. U radu nije ništa bitno sporiji, barem ništa tako primjetno, ali dok podiže windowse treba mu brdo više vremena. Ovaj zadnji primjer mi je baš najbrutalniji od svih. Prije defragmenta mi je onaj uvodni "Windows XP" screen jednom do dvaput izvrtio one "putujuće kockice", a nakon defragmenta te se "putujuće kockice" izvrte i do 15 puta. ![]() ![]() Imate li neku ideju što se to dogodi s windowsima tokom defragmenta? Ima li neko rješenje za "popraviti" defragment? Hvala unaprijed na komentarima i pomoći. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da li si siguran da je defragment jedino sto si napravio prije nego ti se ovo pocelo dogadjati? Ako si u samom programu imao ukljucenu opciju da ti mice sistemske datoteke ili tako nesto, moguce da je nesto smrdao. Ali cisto sumnjam. Napravi chdsk pa vidi..mozda popravi stogod. Inace, meni se to znalo dogadjati, taj spori boot ali zbog mreze...jednom je radilo ok, odjednom pocelo stekat..to mi se na XP dogadjalo, na 7 nikad. Inace svakom je neki soft dobar. Za defragment ja preporucam auslogic defragment.... meni od besplatnih najbolji. Pa probaj drugi puta sa time, ako ovo rijesis.
![]() |
#45 | |
Bridge Master
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Ovaj moj O&O defrag, nema neke posebne opcije, tako da je gotovo sigurno on sam ispremiješao sistemske datoteke, pa ih sad jadničak traži u bespućima diska... ![]() A za sken diska... iliti chkdsk, on samo pregleda disk, neće presložiti ništa da bude sve po starom i na jednom mjestu. Ma u biti mislim da sam ja zaheb'o stvar što sam izvadio disk iz kompa, i stavio ga u drugi i tamo defragmentirao. A sve to sam napravio jer mi se na tom starom komu (Abit ploča, socket 939, procesor 3800+) sistem svaki put smrzavao kad bi pokrenuo neku veću disk aktivnost, kao što je defrag ili HD Tune... pretpostavljam zbog SATA II diska, i sumnjive podrške ploče socket 939 za SATA II, vjerojatno ploča savršeno radi na SATA I brzinama. Mislio sam da je možda disk u pitanju, ali disk je u drugom kompu radio sa-vr-še-no, provrtio sam sve testove, HD Tune "Error scan", i na kraju ga još i defragmentirao. Ovo zadnje baaš i nisam trebao...BTW, disk je nov, novcat, nema šanse da ne radi... Skinuo sam "Auslogic defragment" koji si mi preporučio, vidim da pod opcijama ima "Move system files to the beginning of the disk", što bi trebalo biti upravo to... nadam se barem. ![]() Koji vam je najbolji "komercijalni" defragmenter? Pretpostavljam da su bolji od besplatnih. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|