|
![]() |
#32 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
' U ovo se mora ubaciti i rastavljanje nemoguce teskih stvari pa onda ostajanje u takvom stanju po mjesec dana i vise do prvog sklapanja. U oSnOvNoJ jedan ZX48 (samostalne osnove ucenja elektronike) ![]() Gomila raznoraznih trafoa (to je bilo osjetljivo ko...) za 8-bitnike. Zbog neispravnih molexa...ohoho HD-a, po raznim masinama i kod raznih ljudi. Nekoliko žrtava je palo za razne modifikacije (Walkmani,pojacala,konzola...) 2x1 Carver i Apogee Ribon (zvucnicke jedinice) trebalo mi je 2 mjeseca da odgonetnem kako da u magnetski sandwich ponovo ubacim Mylar foliju ![]() EIII sampler ... u nervozi zbog brzine sam od gomile izlaza puknuo Jack u krivi ulaz (Analog I/O) i puf !!! Rekalibriranje filtera je trajalo 3 dana bez gasenja (pametna masina sa dijagnostikom) Rastavljanje master keyboarda (synth) za kojeg mi je toplo bilo preporuceno da se ni u ludilu u to ne upustam jer je bio nocna mora za sastavljanje i samim serviserima. Nekoliko dana mucenja samo zato sto mi je upala mala iglica za šivanje medju tipke ![]() 50 kila na stolu me je uzasavalo kako to sve sloziti nazad, kad je svaki dio bio na milimetar vezan za drugi, uzas! Od ovakvih stvari se gubi razum. Gomila A/V opreme krajem 80-ih, koje sam na brzinu uzeo od prijatelja glumeci über servisera ![]() Par modema od groma... vecinom Courieri nazalost ![]() (zasto to nisam zastitio da danasnjeg dana nemam pojma?) Jedna Panasonic video konzola = nocna mora Kamera koja je pala u more ![]() 9110 Nokia koja je pala sa 10 metara. Ma dosta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
3 napajanja (1 ms,a ova 2 spojio na 110v umjesto na 220) 4-5 hddea(starih,išo ih otvarat) 2 proca na 1 sam nagazio(barton 2500)a drugi sam clocko s pasivnim colerom 8 modema -grom 5 mauseva 2 zbog nervoze,2 prestala radit i jednom sam išo mjenjat ledicu 3zvučnika 1 monitor 2 po 64 sdrama 3 matične 1 ladica za hdd 1 cd rom 1 dvd rom 1 disckman 1 kućište 1 dvd pržilica 1 zvučna 1 pojačalo 2 grafičke riva tnt 2 i mislim da je to sve,a ako se još nečeg sjetim ću napisat ![]()
![]() |
#34 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm... Dva modema eksterna.... jedan stari 33,6kbps i jedan s Intel chipsetom externi 56kbps. I jedan 24x CD-ROM Hitachi Nekakve procesore i graficke nisam uspio skurit jos...o lazem, kad sam prvi komp kupio odmah sam skurio plocu oveclockanjem...jedna mrtva Chaintech 6ESA2 sa EX chipsetom... kupio novi novcati celer300 koji je tek izasao na trziste..i naganjo ga na 375 MHz ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Premium
|
DTK 200W - nije htio dati dovoljno struje radeonu 9800 Asus A7N8X- Deluxe - metalna piljevina - nije mi se dalo skidati Duron 950 - skinuo hladnjak, stavio pastu, mijenjao položaj kante i zabunom uključio tipkovnicu u port za miš i obratno, u bios mislio ući te naravno nisam mogao - mislio sam da je do procesora jer je stara pasta bila jako zamrljana pa sam ga ostavio preko noći u smjesi domenstosa, alkohola i pitaj Boga još čega.... puno miševa, tastatura, joysticka Abit NF7-S - 1. kratki spoj, 2. kratki spoj vga silencera sa pci- slotom, 3. odvijać - sb otišla zvučna, 4. vidi broj 2 ima još ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Balkanac
Datum registracije: Sep 2004
|
1x matična 1x napajanje 1x 256 memorije 1x tipkovnica 2x hard disk (jednog sam sjebao ja, a drugi je crko sam od sebe) 1x kućište 1x modem (grom, ne znam da li se to računa) ..to bi uglavnom bilo to ![]()
![]() |
#37 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Ovo je sve otišlo, ali ne mojom krivnjom. 1 grafička Radeon 7000 1 monitor 14" Philips (grom) 1 napajanje ??? W (grom) 1 modem (grom) Ovo gdje piše grom je otišlo u kompletu. A grafička radi samo na rezoluciji od 640 x 480. Kad instaliram drivere ne radi ni na toj rezoluciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
dodajem svom popisu 2 memory keya (ne skurena vec negdje posijana, jedan od 64mb pred godinu dana, jedan od 256 ovaj vikend ni sam neznam di) i novi cd-rw LG
![]() |
#39 |
Secret Undercover Agent
|
Svaka cast autoru na zanimljivoj temi :)
..no nitko jos nije specificirao o kakvom se kurenju radi.. vidim da je i RAK postavio pitanje no i dalje nitko nista... ja sam imao puno kvarova, direktno i indirektno od moje ruke... ali mislim da je najzanimljivija anegdotica o jednom HDDu.. jer ako vec pricamo o KURENJU mislim da se moj dozivljaj najbolje moze tom rjecju opisat ![]() dakle, prije 10ak godina, jedne tmurne noci, bila je gusta magla, 87.345% vlaznosti u zraku..ja sastavljam svoj komp... tj. ubacujem hard u njega nakon sto sam pobro neke stvari od frenda...tada su hardovi odozdo imali full otkrivenu elektroniku..nije bilo sve zasticeno u toj mjeri ko danas..i ja lijepo isao zasarafit hard sa saraficima..sve po protokolu fino prode..uplaim komp.. i u roku od 1min meni nes smrdi... pogledam hard a iz njega PLAMEN (!!) velicine 10ak centimetara... nonsalantno sam puhnuo i ugasio ga.. ispostavilo se da sam zasarafio prevelik saraf...sa njim sam zagrebo plocicu i valjda spojio neke vodove i jednostavno se plastika zapalila... najbolje je to kaj hard nakon toga nije ima niti jedan bas sector i ja sam ga uredno koristio jos godinama ![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Eeeee... a zaboravio sam i jedno no-name 200W napajanje... ma kod mene je uglavnom sve samo crklo nakon x godina rada... osim spomenute ploce ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Archangel Of Light
Datum registracije: Feb 2005
|
1xCeleron 400A 1xSoltek 75DRV2 1xSeagate 40GB 2xAthlon 2400+ 2xAbit NF7S rev 2.0 --- U ova dva zadnje je samnom sudjelovao Lord Clockan... Uglavnom u 2 dana smo bili 4 puta u Hg šrotu.. i zadnji put su nam rekli da nas više ne žele vidjeti ![]() ![]() Nije bas nesto...
![]() |
#42 |
Treba kaj skurit??
|
Upravo malo prije otišla mi Asus GF4 Ti4600 u vječna lovišta. Poruka grafulji - voljet ću te do kraja života. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Treba kaj skurit??
|
A kaj ja znam. Ak će netko prolazit za 10-ak minuta prek Savskog mosta vidjet će kako se bacam v Savu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#50 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Kod mene samo ovo krepalo: 2 dvd roma (jednostavno krepalo ![]() 1 tipkovnica - zablokirao se space pa sam ju "malo jače" udario da joj ne padne na pamet da bude opet tako bezobrazna 1 miš - tras pras bum i mislim da je to to :| slab sam ![]()
![]() |
#51 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
1xAMD 1200MHz 1xAMD XP1800+ 1xAMD XP2200+ 1xSempron 2300+ oko 15xshrot napajanja 2x128 SDRAM 3xmatsonic MBO 6xECS MBO (elitegrup ![]() 1xAti 9600Pro 1xAti 9600XT 1xGF MX440 1xGF MX400 4xHDD 20Gb 2xHDD 80Gb (Hitachi ![]() oko 50x80mm kuleri ![]() Ovo je valjda sve... ![]() ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Mislim i meni je crklo napajanje.E sad zašt se to zove spalit, ne znam. Ubiti, ubacio sam 6800Le, moddo je i clocko i radilo je dva dana, ono ful nestabilno, komp mi se sam od sebe restarto, sve do kad sam jedan dan upalio komp, i samo se ventilatori pokrenuli i radili 5 sekundi i čuješ "štkkk", i pa-pa napajanje. Mislim bilo je Everpower 400W, tak da sam sretan kaj je crklo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
1984. godine sam turao interface za joystick u Spectrum a isti je bio uključen i onda se zdimilo - popravak : tadašnjih 400 Dem - boli glava kol'ko je to bilo puno novaca.
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 25.03.2005. u 06:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
3 napajanja...(no name) 2 grafe (GF4 Ti,9500) 4 Leteća miša 2 Tipkovnice 1 Barica 60Gb 1 P1 166 (još neznam zašt je crko) 5-6 Sega Mega konzoli 1 PlayStation 1 Laptop ( P1 ispao mi sa 2 m visine) Sony 12x pržilica 2 mobitela (nokia 3310,Siemens C25) 2 Matične (neka matsonic i ASUS S533) 6 kompleta zvučnika za komp 1 Sony MHC 771 linija (ošlo pojačalo) i nakraju.... moj nedavno umrli proc P4 2400C ![]() ako se još čega sjetim dodat ću |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Treba kaj skurit??
|
zahvaljujući svemocnom RAK-u grafulja ponovo radi. -->
Samo da se zna --> zahvaljujući svemocnom RAK-u grafulja ponovo radi.
|
![]() |
![]() |
Originally posted by vga killer Samo da se zna --> zahvaljujući svemocnom RAK-u grafulja ponovo radi. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|