|
![]() |
#31 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Misliš na ovo: Citiraj:
![]() Pa kaj bi ti više od Very High postavki, 4xAA i 16xAF? Nije ni svojevremeno GTX 295 benchao sa 8xAA...
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Cisto da se vidi kako ide, smisao bencha i nije da ne trza, nego da da rezultat kakav god on bio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma očemu ti pričaš, kakav isti tretman kao ostale igre, probaj vrtit Crysis Warhead ili bilo koju drugu igru na rezoluciji 5760x1200 i sve na max, posebno na Nvidinim karticama pa javi koliko su FPS-a imale.
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
e,,, tko tu prica o 5760x1200? 1920*1200, nikakva egzotika, za svakodnevnu upotrebu... tko prica o nvidii... fanboy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Isto se tako nitko nije dernjao kad je Krešo radio review GTX 295 zakaj nije stavio 8xAA... Ja osobno ne kužim razliku u 1920x rezi između 4 ili 8x AA ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uskoro ce poceti isporucivati big towere sa karticama...
![]() |
#39 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
i 1000W napajanja ![]() i šta, sada ideš kupiti tu karticu, ideš dati 4000+ kn za nju i onda skužiš da tvoj čuftek 550W nije dostatan da vrti tu grafu, a kućište ti je tako tijesno da ni SATA kabel nemreš provući. i onda još 1500kn za pošteno kućište i napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
sta ce ti kuciste, stavis na stol i przi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A tek kad skužiš da taj tvoj Čuftek od 550 Fata ima snage ko jedan Corsair CX400 pa shvatiš da to i nije neko ultra snažno napajanje ![]() Pa meni je HD5970 + Core i7 940 @3,8GHz iz štekera vlekla kakvih 450W. Odbij stupanj efikasnosti od kakvih 80-85% i skužiš da ta konfa cucla tek oko 360W
![]() |
![]() |
#42 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Vidiš vidiš. pa kak je krenulo, bit će to posebna grafička ekterna stanica sa svojim napajanjem ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
na vecem ekranu se ne vidi ni razlika izmedju 2x i 4x. Od kada sam odjebao monitore i presao na televizore shvatio sam da je AA gotovo nebitan kada se malo odmaknes od ekrana. Cak skoro ne bi bio ni potreban da vecina igara nema nekih cudnih pojava oko objekata na sceni ukoliko nema AA (bijele aure i slicne budalastine). U ovom slucaju stvarno ne mogu razumjeti potrebu da se karticu kolje s nekim nepotrebnim filterima samo kako bi se dokazalo da ju se moze zagusiti. Ipak se radi o ogromnoj rezoluciji koja je sama po sebi zahtjevna. Cinjenica da grafa ne moze prozvakati neku scenu pri toj rezi i 8xAA moze jedino biti zanimljiva nekome tko u garazi bas pravi chip koji ce to moci i sa 16xAA. A kako takvih nema ostaje jedino bitno moze li se nesto igrati ili ne, nikako je li grafu moguce zagusiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
najbolja je ova slika , kakvu je to malu pločicu koristio ![]() ![]() takvo čudo je najbolje hladit sa vodenim, riješi se problem grijanja i buke, a onaj tko ima love za takvu grafulju onda sigurno može i vodeno sredit, perfect combination. Sad čekam nvidiju da izađe što prije sa svojom ponudom, cijene dole a mi kupujemo nešto iz sve te ponude. ajmo nvidija što prije to bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() HD5970 je duga cca 31cm, testna ATX MBO je široka 24,4cm tj standardne dimenzije ATX ploča su oko 31x25cm (30,5x24,4cm) Dakle grafa je cca 6cm dulja od ATX matičnih ploča. Tako da bi se zbilja mogao prvo informirat pa onda trkeljat o stvarima o kojim nemaš pojma. FYI korištena je Gigabyte EX58-UD5, njezin konkurent iz tebi predragog Asusa P6T dlx je također dimenzija 30,5x24,4cm dakle u milimetar su iste širine. Što se grijanja tiče ono je osjetnoniže od grijanja jedne HD4870x2 ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
lol na lit-ov komentar, al dobro, nije bas da nije bio skroz u pravu... rampage 2 extreme: ATX Form Factor 12 inch x 10.6 inch ( 30.5 cm x 26.9 cm ) * One inch greater than standard ATX form factor ![]() Zagrijavanje, sudeci po review-ovima okolo ugl ide do cca85 max kod jedne, sto je vrlo slicno 4870 X2. Barem za gpu, ostalo je sasvim druga prica... Zanima me samo da li je jos uvijek prisutno ono zujanje i pistanje kad se grafa optereti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa 85°C i nije tak strašno za takva dva čipa na istom cooleru no fora je ta da se sama kartica manje grije. Barem sam ja dobio takav dojam. HD4870x2 nakon loopa 3DM-a ne možeš ni u ruci držat, dok je HD5970 bila ipak nešto hladnija. A i manje struje cucla što automatski govori i da se manje grije ![]() Nisam primjetio zujanje/cvrčanje. @lit a kojeg vraga onda spamaš bezveze, ako nemaš niš pametnog za komentirat radije šuti ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
Krešo reci mi jesi li imao problema sa pokretanjem računala ako bi u kartici, bila to HD5800/5700 sa uštekanim DP-om, ili HD5970 sa miniDP kablom?
![]() |
#50 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Inače probao sam Eyefinity sa 5750 karticama i tu nikakvih problema nije bilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
šta ste baš morali napravioti ovaj review!!?? sad moja 295ica izgleda kao mala beba naspram 5ice
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Što se tiče testova, trebalo bi izbenčat 50 igara i vidit koje daju najkonzistentnije rezultate i njih koristiti pri benchanju. Kriza je neoptimizirano govno od igre i ne zaslužuje da se koristi kao ikakva referenca za bench. Ima dosta igra koje favoriziraju ili ATI ili Nvidiju i tribalo bi naći neke koje to rade u najmanjoj mogućoj mjeri da se izbjegne to da u jednoj igri nvidija vodi za 30%, a u drugoj ATI i onda neznaš ko pije, a ko plaća. No opet, high end grafičke bi se trebale testirati sa zadnjim igrama jer je to ono što kupci tih žele. Neće kupac HD5970 igrati Half Life 2 ili Quake 3 ![]() Mislim da je test odrađen odlično, no mislim da bi se trebale izbacit igre poput Crysisa jer je jednostavno previše nekonzistentan i preloše optimiziran da bude vrednovan. Imate nove igre poput Shifta, Batmana, DoW2, Dragon Age i sl... *ebeš Krizu...
![]() |
#53 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mislim da su ovo dvije sasvim suprotne izjave pošto nit šišmiš nit šift ne delaju baš bajno na aticama ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|