PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   ATI Radeon HD5970 i ATI Eyefinity test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167746)

krešo 25.11.2009. 00:19

ATI Radeon HD5970 i ATI Eyefinity test

HD5970 je bio i u našem labu.

V.I.P 25.11.2009. 07:41

vidim da ste uzivali :) ehh..i ja bi to doma :)

tor 25.11.2009. 07:51

Lijepo je vidjeti onakve brojke na potrošnji i zagrijavanju. Dobro su to upakirali, pogotovo kada se pogledaju mogućnosti.

krešo 25.11.2009. 08:33

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1493845)
vidim da ste uzivali :) ehh..i ja bi to doma :)

Malo je reći uživali:D, teška srca vraćamo monitore u Asbis :(

coconut 25.11.2009. 08:45

Ispravi tipfeler na str. 3: nije bilo potrebe za vađenjem teške artiljerije - Thermaltakeovog 1.2kW modela. (hebiga, profesionalna deformacija :D)

V.I.P 25.11.2009. 08:45

@kreso
malo sam listao ali nisam uocio,koliko je duzina grafe?

krešo 25.11.2009. 09:00

Citiraj:

Autor coconut (Post 1493874)
Ispravi tipfeler na str. 3: nije bilo potrebe za vađenjem teške artiljerije - Thermaltakeovog 1.2kW modela. (hebiga, profesionalna deformacija :D)

Ispravljeno, thx.

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1493875)
@kreso
malo sam listao ali nisam uocio,koliko je duzina grafe?

Pa malo detaljnije pogledaj :) 31 cm

nino 25.11.2009. 09:07

Ceka se Visage :D klik

D-I-A-B-L-O 25.11.2009. 10:20

Eh da, to bi bilo lijepo imati, ček samo da smislim kuda ću sa monitorima i odmah kupujem :D

Šalu na stranu, izgleda moćno i svakako bih volio takvo nešto imati, no cijenom je još uvijek daleko daleko van moje platežne moći.

Možda za nekih 1-1.5 godinu dok popadaju cijene, jer ovoj zvijeri sumnjam da će cijena pasti tako brzo :D
Kad smo već kod cijene, gdje je nestao onaj jeftini ATI, sad kad znaju da drže tržište u šaci odmah se razbahatili sa tim cijenama hehehe :)

Jelc 25.11.2009. 10:43

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1493956)
Kad smo već kod cijene, gdje je nestao onaj jeftini ATI, sad kad znaju da drže tržište u šaci odmah se razbahatili sa tim cijenama hehehe :)

Ne bi htio u OT ali-4870 je kad je izašla bila otprilike iste cijene kao 5850:)
Osim toga pričamo o 5970 koji je vrh ponude, to je već drugi par kobasica...

Brko 25.11.2009. 10:43

uffff, fakat močno. Krešo, sigurno je razdvajanje od ove igračke bilo bolno za tebe i ekipu ;)

joj kad vidim da S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat radi glatko sa DX11 na 1900x1080 sa preko 60FPS-a, malo mi zacuri u gaćama... :D

no opet, kad se sjetim da moram radit mjesec dana, ne platit režije i jest možda 2 puta tokom mjeseca kako bi si ju priuštio, nekako se otreznim ;)

ali sve u svemu, kao okorjeli envidijaš kažem svaka čast ATI/AMD-u. sad nek beru lovu dok ide ;)

Jelc 25.11.2009. 10:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1493978)
ali sve u svemu, kao okorjeli envidijaš kažem svaka čast ATI/AMD-u. sad nek beru lovu dok ide ;)

Brali bi oni lovu da iz 40nm procesa izvlače pristojan yield ali stvari baš i nisu bajne po tom pitanju:)

Istinabog-stoje bolje nego Endivija po tom pitanju ali bi tržište progutalo i 3x više nego kaj oni mogu isporučiti...

Razer 25.11.2009. 10:56

Odlična kartica, a članak je fino i detaljno obrađen :beer: Lijepo je vidjeti kako se neke noviji igre mogu igrati na tolikoj rezoluciji u 30+ FPS. Vjerujem da je doživljaj strašan :)

thedream 25.11.2009. 11:49

Ne znam tko bi za Eyefinity karticu dao 4000kn kad istu mogućnost ima i 5770 od 1000kn. Doduše drugi par opanaka je i tko ima više od 3 monitora uopće,ako je prigovor da 5770 Eyefinity ima max 3 outputa. Na kraju dođeš do zaključka da je ovo super igračka za 0.0001% HW populacije kod nas,i tek nešto više,vani.

Ali fora se diviti i razglabati,ovakve sitnice od 4000+kn uvijek proizvedu isti hype.

Ovo je Eyefinity Gaming kartica,mislim da će ju CAD i 3DS useri zaobići u širokom luku,njima nije ni namjenjena,tako da bi postavio isplativost,pa ako treba i iskoristivost dotične tehnologije osim bezobrazno bogatim gametech freakovima, pod veliki upitnik,na dotičnoj 5970.

Živo me zanima što će Visage reći na nju.:)

Brko 25.11.2009. 12:13

Zakaj si ti uvijek tako nadrkano-napadalački nastrojen? svaka roba ima svog kupca, tako će imati i ta.

da imam viška 5 somova kuna i da ne znam kamo ću sa njima i da znam da će mi novih 5 somova kuna doć olako, kupio bi ju iste sekunde, možda i 2 za CF.
a vjerujem da takvih ljudi ima.

kartica je trenutno top što se može jednom gameru ponuditi. po toj definiciji joj paše i cijena. i kaj je sada tu čudno i zakaj se mora po tome pljuvati i po ljudima koji bi/će si ju priuštiti.

Tuna 25.11.2009. 13:41

evo jedan tipfeler :)
Zbob povećane rešetke za ispuh zraka

prva stranica ispod zadnje slike :)

greg SE 25.11.2009. 14:11

ne treba se trenutno ni paliti previse, i sami kazu da je podrska igara skoro pa katastrofa. Kad bude to bolje vec ce i sam setup biti puno jeftiniji.

btw, ovi razmaci izmedju monitora moraju zivcirati. Jel ne bi bilo bolje da jednostavno pocmu praviti takve monitore? :D

Baja 001 25.11.2009. 14:17

Citiraj:

Autor Razer (Post 1493993)
Odlična kartica, a članak je fino i detaljno obrađen :beer: Lijepo je vidjeti kako se neke noviji igre mogu igrati na tolikoj rezoluciji u 30+ FPS. Vjerujem da je doživljaj strašan :)

Ha može se igrati Batman i STALKER, i to je upitno. Grafovi pokazuju da ne medium/high detaljima za GTA4/Crysis nemože izvuć 30 FPSa, što je ne igrivo.
Citiraj:

ne treba se trenutno ni paliti previse, i sami kazu da je podrska igara skoro pa katastrofa. Kad bude to bolje vec ce i sam setup biti puno jeftiniji
I po meni se baš i neće puno proširit, jer treba masu love za ovakav setup. Prventsveno ovo vidim u neke profi svrhe sa više monitora.
Citiraj:

btw, ovi razmaci izmedju monitora moraju zivcirati. Jel ne bi bilo bolje da jednostavno pocmu praviti takve monitore? :D
To je cijena iskustva 3x monitora u igrama :D

Razer 25.11.2009. 14:27

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1494177)
Ha može se igrati Batman i STALKER, i to je upitno. Grafovi pokazuju da ne medium/high detaljima za GTA4/Crysis nemože izvuć 30 FPSa, što je ne igrivo.

Nisam mislio na sve igre, naravno, vidio sam u testu koje su išle preko 30FPS-a. No, lijepo je vidjeti igre u akciji koje se mogu glatko pokretati pri toj rezi :)

thedream 25.11.2009. 16:13

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1494072)
Zakaj si ti uvijek tako nadrkano-napadalački nastrojen? svaka roba ima svog kupca, tako će imati i ta.

da imam viška 5 somova kuna i da ne znam kamo ću sa njima i da znam da će mi novih 5 somova kuna doć olako, kupio bi ju iste sekunde, možda i 2 za CF.
a vjerujem da takvih ljudi ima.

kartica je trenutno top što se može jednom gameru ponuditi. po toj definiciji joj paše i cijena. i kaj je sada tu čudno i zakaj se mora po tome pljuvati i po ljudima koji bi/će si ju priuštiti.

Šteta je ograničiti takvu životinju samo na igranje Betmena,pročitaj moj post opet. Da se ispravim,Betmena na 3 monitora,vau,triple-shit.

Postoje aplikacije koje nisu našle mjesta i vremena na ovom testu, vjerujem zbog nedostatka istoga,i potrebe da se kartica vrati nazad, koji bi puno realnije prikazale mogućnosti kako videoobrade,3D modeliranja,2D projekata,od napucavanja priglupih zahtjevnih igara.

Ali ovo je gaming HW,i isključivo ga kao takvog treba gledati.

Ne znam da li ti radiš,kad trkeljaš ovakve gluposti..da imaš 5 000 - očito nemaš, da znaš da će ti novih 5 000 olako doći - očito neće...ti bi ju kupio istog trena - očito si ju nećeš kupiti,ni ikad,ni istog trena.
Tako da ja nisam ništa nadrkaniji,ako sagledam stvari malo dalje od Betmenovog plašta u Dx11 verziji popečanoj.

Kažem,žalosno je na ovakvoj kartici samo igrati igre..ali za taj 1% ultrabogatejebemisezasve gaming populacije je i namjenjena.

A mogućnosti su joj goleme i van igranja bjesnih igara na 3 monitora i 5000 rezi,a zovu se 5750,5770,5850 i 5870.

Pupo 25.11.2009. 16:22

Pila je kartica i svaka čast, al čeka se nVidija! Ati kad rješi drivere onda dolazi u obzir a ne da hajend kartice vrti 5fps-a jer eto, grafi neodgovara igrica i obrnuto.

Inače, nepratim baš razvoj engina, pa mi zapelo za oko "DX11 Ungine engine". Da li se radi o Unreal enginu ili je Ungine? (Na drugoj stranici, ispod treće slike odozdola :) )

Jelc 25.11.2009. 16:42

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1494328)
al čeka se nVidija!

Pa, kaj je nisu predstavili krajem rujna:stoopid:

Jen-Hsun Huang predstavlja Fermi:

http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20507

http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20508

Đe je pila?:D

Pupo 25.11.2009. 17:23

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1494340)

slika1

slika2

Eo za koji dan ti i ja mogu tako predstavit karticu koja dolazi poslije fermija :chears:

Da budem precizniji onda, da i Vama starijima sjedne iz prve, čeka se da se nVidija pojavi u trgovinama il bar da ju netko testira! :D NHF

I da više nebude ovakvih slika
http://www.semiaccurate.com/static/u...er_cropped.jpg

Jelc 25.11.2009. 17:59

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1494379)
NHF

NHF ali ja sam pričao o službenom predstavljanju Fermija:)

Znaš ono-Ndivia, konferencija za novinare i predstavljanje grafe...to nema baš veze sa onim o čemu ti pričaš.

NHF:)

Za tvoju informaciju stvari stoje ovak-ATI je na tržištu a ona grafa sa pleh-šarafima nije.

Spike

Citiraj:

Pila je kartica i svaka čast, al...
slobodno podebljaj argumentima kad Fermi bude na tržištu:)

Sve ostalo nije komentar testa na PCE nego flejmanje...

Wolverine 25.11.2009. 18:26

Citiraj:

Autor thedream (Post 1494318)

Ne znam da li ti radiš,kad trkeljaš ovakve gluposti..da imaš 5 000 - očito nemaš, da znaš da će ti novih 5 000 olako doći - očito neće...ti bi ju kupio istog trena - očito si ju nećeš kupiti,ni ikad,ni istog trena.

:stoopid: Daj se baci pod hladni tuš, pojedi nešto pa se vrati ;)

Citiraj:

Kažem,žalosno je na ovakvoj kartici samo igrati igre..ali za taj 1% ultrabogatejebemisezasve gaming populacije je i namjenjena.

Ti očito ne kužiš tržišni segment kojem je ova kartica namijenjena.

Citiraj:

A mogućnosti su joj goleme i van igranja bjesnih igara na 3 monitora i 5000 rezi,a zovu se 5750,5770,5850 i 5870.

Da, i? :stoopid:

Citiraj:

Autor krešo (Post 1493788)
HD5970 je bio i u našem labu.

GJ Krešo... :beer:

Pupo 25.11.2009. 18:39

Vi
Citiraj:

Autor Jelc (Post 1494340)

Ja
Citiraj:

Autor Pupo (Post 1494379)
Eo za koji dan ti i ja mogu tako predstavit karticu koja dolazi poslije fermija :chears:

Da budem precizniji onda, da i Vama starijima sjedne iz prve, čeka se da se nVidija pojavi u trgovinama il bar da ju netko testira! :D NHF

Vi
Citiraj:

Autor Jelc (Post 1494414)

NHF:)

Za tvoju informaciju stvari stoje ovak-ATI je na tržištu a ona grafa sa pleh-šarafima nije.

Spike

slobodno podebljaj argumentima kad Fermi bude na tržištu:)

Sve ostalo nije komentar testa na PCE nego flejmanje...

Da li nisam napsao da čekam nvidiju da zapravo izbaci fermi, tj. da budu dostupne i u trgovinama a ne samo na papiru? I da se nebrukaju na predstavljanju kartice.

Cijeli članak da stvari budu jasnije:
http://www.semiaccurate.com/2009/10/...mi-boards-gtc/

Što se tiče flejmanja, nisam imao namjeru ali ako je koja riječ protiv atija (AMDa) flejmanje slobodno napravite što mislite da morate. A moje mišljenje se neće promjenit skroz dok na tržište budu izlazile igre koje će na atijevim HighEnd karticama imati 10-20 fpsa sve dok neizađe par zakrpa za igru il novi, zakrpani driveri. Da nespominjem sad ostalo jer je i ovo previše ošlo u OT.

Ontopic, ovo kao da je Danijel pisao :lol2:

"Možete zamisliti sa kolikim smo entuzijazmom pristupili vađenju masti ove kartice. "

Toliko od mene, da neflejmam više :beer:

Brko 25.11.2009. 18:44

Citiraj:

Šteta je ograničiti takvu životinju samo na igranje Betmena,pročitaj moj post opet. Da se ispravim,Betmena na 3 monitora,vau,triple-shit.

Postoje aplikacije koje nisu našle mjesta i vremena na ovom testu, vjerujem zbog nedostatka istoga,i potrebe da se kartica vrati nazad, koji bi puno realnije prikazale mogućnosti kako videoobrade,3D modeliranja,2D projekata,od napucavanja priglupih zahtjevnih igara.

Ali ovo je gaming HW,i isključivo ga kao takvog treba gledati.

Tako da ja nisam ništa nadrkaniji,ako sagledam stvari malo dalje od Betmenovog plašta u Dx11 verziji popečanoj.

ja sam pričao o Stalkeru, a ne o Betmenu. ;)

ne, neću si je kupiti jer za ono što ja radim (igram) GTX 260 za sada samsma dovoljna.

poslušaj Wolverinea, baci se pod hladan tuš.

thedream 25.11.2009. 19:46

On me jedini razumije.:D Uvijek mi dodijeli recept za oraspoloženje.

Kužim ja sve kome je ovo namjenjeno,možda u tome i je problem. :)

GJ Krešo , apsolutno.

Jelc 25.11.2009. 21:25

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1494470)
Da li nisam napsao da čekam nvidiju da zapravo izbaci fermi, tj. da budu dostupne i u trgovinama a ne samo na papiru?

Je, je...svi to čekamo...a za to vrijeme smo osuđeni na

Citiraj:

hajend kartice vrti 5fps-a
:beer:

HONDA type R 25.11.2009. 21:58

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1494470)
dok na tržište budu izlazile igre koje će na atijevim HighEnd karticama imati 10-20 fpsa

Slazem se s ovim, cak su i u ovom testu morali "olaksavati" (tipfeler olakpšali :) ) posao grafickim karticama da ti rezultati na nesto licili :D cini mi se da se ta ista igra rijesi u dx 11 modu sa hrpom poligona vise da ni rezultati "zvijeri" ne bi bili vrijedni objave. a takve igre nas cekaju... bas me zanima sta ce biti sa krizom2 :D naravno kupovanje grafe zbog jedne igre nema bas smisla ali uvijek ce titi ljudi koji ce naci taj smisao i novce :D

:stoopid:

a samo sam htio napisati da mi je bezze to "olaksavanje" posla grafama u krajsisu,,, neka se vidi kako grafa dise na max postavkama (ima isti tretman kao i ostale igre) na najzahtjevnijoj igri do sad :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:10.