|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
znam da se traži apple tipkalo, ali dalje od ove ne bi ni milimetra gledao - http://www.thinkpads.com/wp-content/...keyboard-1.jpg naravno postoji i bez touchpada verzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Radio sam na Thinkpadu T400s koja je maltene ista ta tastatura, baš je ono the tastatura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Gumenjaci, "zvakaca" pred-membranske tasture postoje pojavom i prije 70-ih. Chicklet analogijom kalkulatorske forme kao izvorne esencije dizajna. Dapache, mogli bi se Istrani pozvati na ponos prve djepne tapkalice u EU. Da si svoje nepoznavanje oblikovao kulturnim pitanjem kao osoba ovdje, rado bi ti datumski i skicama predocio fakte svojih navoda jer mi pricinjava istrazivacko zadovoljstvo. Ali za nekog tko me po drugi put nekulturno zaskace, nemam namjeru izvlaciti arhivu i skenirati jer to nije zasluzio. Kao sto IBM (najveci rekorder IT patenata na svijetu) godisnje izbaci patenata koliko 50% konkurencine nema sve zajedno, tako Sony samo u IT minijaturizaciji ima vise patenata nego Apple svih ostalih zajedno. Kad bi malo poznavao izvan google instant okrepe materiju, ne bi to uopce ni pomisljao pisati jer bi znao znao sto Apple resursima moze a sto ne moze proizvoditi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
@Moree, suzdrži se od napadanja i nastoji komunicirati civilizirano i po mogućnosti potkrijepi činjenicama ![]()
![]() |
#39 |
Guest
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Chiclet_keyboard Eto najlakse. A vidim da je Visagu potrebna posebna pomoc i podrska ostalih kolega pa cu se suzdrazt da ga vise ne "napadam" ubuduce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Visage je kazao da je tu tipkovnicu za PC-e prvi napravio Sony, što mi se čini kao istina. Ovdje ne govorim o laptop tipkovnicama niti o chiclet modelima, nego čisto o "chiclet style" desktop tipkovnicama za koje se ne bih čudio da ih je stvarno Sony predstavio prvi. Također, Visage je naveo razliku između membranske i "škaraste" konstrukcije, sad svađati se oko semantike nije potrebno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Guest
|
Citiraj:
Apple je svoju "chiclet style desktop tipkovnicu" izbacio 2007. http://img.muare.vn/denthat/P3282013.JPG Sony je svoju "chiclet style desktop tipkovnicu" izbacio sa Sony Vaio JS serijom all-in-one pc-a krajem 2008 http://www.computersfile.com/wp-cont...b-computer.jpg I basta. Zadnji moj post jer ne zelim vise spamat bespotrebno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
8-bit Gen.
|
Prosuo mi se sirup po Fadip a.d. Bečej servisnoj knjizi...
Buduci (citiram) uobicajeno pisem izbljuve od tekstova (/citat) koje ti ocigledno pomno pratis iz samo tebi jasnih razloga. Necu dalje nista komentirati jer (po drugi put) osobno spustanje je uvijek najbolji pokazatelj cinjenicnog stanja necije argumentiranosti. I to gdje, u bezazlenoj forumskoj raspravi? Stavi me lijepo na ignore i ne zamaraj se mojom alergijom koju imam prema Wikipedija ekspertima; pameti koja traje do prvog sljedeceg update-a ili brisanja. Nakon obrisanog nekulturnog posta jasno mi je da nervoza tjera listati po wikipediji i Mac glasnjacima~plesnjacima siteovima, jer znanje iz prve ruke ne hrani se onim sto je pisalo u obrisanom postu. Idem na put dva tjedna, kad se vratim mozda udovoljim skenom. Vjerovatno je i Gnomisa (strukom) vidio SemiPro Hi8 stacionare s pocetka 90-tih koji su dolazili sa jako slicnom tastaturom jos onda. EV-Sx koji je imao punu odvojenu tasturu samo u maticnoj zemlji. Ind. dizajn je itekako Sony-ev esencijom original. Toga sam se jucer sjetio jer znam da sam nesto malkice montirao na masini sa slike. Problem je samo zatvorenost podataka buduci da je jako mali uvid u tocni % Sony inzinjera u svakom Jabucnom portabilcu. Jer nitko nema potrebnu minijaturizaciju koju ima Sony. Sony-u to jednostvno nije vazno za spomen i ostavlja famu klijentu. Eto, monitorski receno, vidis i samo koliko mari za monitorsku pro sferu, prevelik je i ne zamara se. Ako najveci (zatvoreni) fanatici hardvera i najvecih (sumnjivih) $ubvencija Sun-ovci pruzaju ruku za sve minijaturizacije napajanja koja im je radio, onda je jasno zasto je tek Appleu potreban. Citiraj:
Mora se spomenuti mozda i najbliza replika : Ezkey + varijacija. U istoj zemlji, netko je morao sa nekim suradjivati. Nema sanse da bi solisticki trosili resurse za jednu tipkalicu. BTC je velik, ako se ne pojavi na nasem trzistu, Ezkey zivi za tastature te imam dojam da bi se njegova mozda i najlakse mogla nabaviti. Ne skodi pitati u kontaktu koga zanima. ![]() Kad bih bas zelio takvu tipkovnicu onda bih ciljao na Sony VGP-WKB9US ili zadnja na slici VGC-WKRT150Y. Prva je po izradi doista mala skulptura. ![]() ![]() ![]() ![]() Prva oznakom se jedina moze po "part" narucivati kao zasebna ali iskljucivo od servisa u EU. Alibabe i slicni Nipponjarski exp. dileri bi mogli to naruciti po broju. Probaj kontaktirati, vjerujem da bi ti mogli naci. Takodjer prvu mozda, mozda ponekad nadjes na eBay-u. A imad'esh i Sony ambasadora za PCE CK-a, pa mozda nekim cudom kad se dobro napoji Soya mlijekom i porcijom Twiksa ![]() Problem nije nabaviti tu tipkalicu, problem je samo, nabaviti je odvojenu od Sony VGP i VGC manekena (Cinema "slucajnost" broj 2 ![]() Mozak mi ne radi, zjev, zjev. Kako se zove HR firma sa slovom X u naslovu koja je prodala solidan broj takvih masina po privatnim skolama. Uh, sjetit cu se ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Ali ezkey se dosta reklamirao po Mac Useru i prilicno su prijateljski nastrojeni po individualnim upitima. Kontaktirajte ih upitom na sajtu > imaju li nekog diler prodavaca u EU ili direktnom slanju. Upiti se tamo ozbiljno shvacaju i neces dugo cekati na odgovor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo jedan ekvivalen Mac tipkovnici, doduse upitne kvalitete. Vrlo povoljno s time da se dobije i mis. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21466
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
mathematics geek
Datum registracije: Oct 2009
|
Saitek slimline aluminium
Za sve one koji vole razbijati radne stolove, monitore ili ženu - evo vrhunska aluminijska tipkovnica: http://www.saitek.com/images/300dpi/...m_keyboard.jpg :-) Pozdrav.
![]() |
#54 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 12.11.2009. u 00:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
mathematics geek
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#59 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
dragi moji danas sam vidio ovu tipkovnicu na interliberu i jednostavno sam se zaljubio. gdje je to nabavljivo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() http://store.apcom.hr/IMC-Apple-Stor...2.11.3.1.3.0.1 |
|
![]() |
![]() |