|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
U firmi koristimo mrežu od 15 računala + printer i ploter, sve skupa je spojeno u 16-portni switch i 5 portni switch koji je spojen naravno u modem. Mreža dosta blokira jer su instalacije zastarjele, znači trebalo bi sve promijeniti s time da bi ja ubacio neki server jer trenutno podaci se nalaze na svim računalima, tj.sve je razbacano, lan je spor, mreža pada, znači struktura podataka je jako loša. Server bi mi koristio kao neki database server pošto imamo puno važnih podataka, dokumentacija, dwg shema, kontrolirao bi promet u lan mreži te internet promet (filtrirao), sherao bi printere i plotere znači sve bi išlo preko njega te da svako klijentsko računalo ima korisnički račun za pristup serveru (podacima). Moram spomenuti da smo Microsoft partneri te da sav legalan software imamo na raspolaganju. Nekak me najviše vuče na Server 2008, te SQL Server. Trebao bi vaše prijedloge, sugestije i komentare u vezi same infrastrukture mreže, softwerskog dijela te hardwera server računala i ostale opreme (patch panela, switcha,..). |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Zatim, treba ti file server, ne database, osim ako ne želiš raditi specifičnu aplikaciju za document management. Provjeri SharePoint i slična rješenja.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Radilo bi nas više (unutar firme),..u principu sve nam je jasno, kak bi to trebalo izgledati, samo trebamo prijedloge i savjete kako to realizirati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
1. Nova mreža - po PS-u - novi ormar, kabliranje, utičnice itd. 2. Uz to riješi i eventualno potrebnu struju. 3. Mrežna oprema "srednje klase" - Dell, HP, 3com... 4. MS okruženje - domena (DC/DNS/GP), riješen security, za dokumente FS/SharePoint... 5. Uvođenje pravilnika o upotrebi IT sustava u poduzeću. ![]() Sad reci što bi htio detaljnije.
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
a da razmislis o server(i)+terminali varijanti? tak slicno smo imali u gimnaziji u inf ucionici. glavni server na koji je spojeno 30 terminala (monitor na koji spojis mis, tipkalo i usb po potrebi, bar tak ja docaravam terminal ![]() jedini problem je onda ukoliko dođe do kvara na serveru, svi ispastaju (samo kaj smo mi namjerno rusili server, al to je druga stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
..stavku pod rednim brojem 4.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
U osnovi, trebalo bi kreirati od nule. Znači, kreirati domenu (AD) i sve što u to ide. Kad kažeš da si "dobar" s Mirkosoftom, što to znači? Kakve licence imate i što smijete koristiti? Domis spominje VDI, što nije loša varijanta, ali zna biti skuplja ako podijeliš opterećenje po par servera.
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
To smo imali i mi, al se šparalo na tom serveru il kak se zove, pa je sve bilo presporo. Neznam koliko je to isplativo ako već imaju 15 funkcionalnih računala.
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
Nakon toga dignite negdje SharePoint ili pogledajte neku testnu instalaciju. Isplativo je dugoročno. Ali je potrebno pravilno dimenzionirati i planirati.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Nije preporučljivo IIS odnosno SharePoint dizati na DC. U slučaju da se ide na SharePoint (predložio bi punu instalaciju tj. MOSS 2007 ili 2010), valjalo bi ga staviti na odvojeni server (nikako virtualni) te mu napraviti domenske accounte za njegove servise. Domenske accounte bi valjalo dati i SQL Serveru koji će pogoniti MOSS. Valja voditi računa da se database fileovi od baze na kojoj će biti MOSS stave na dovoljno velike diskove (preferirano odvojene od OS-a) jer će MOSS sve dokumente čuvati u bazi a ne na file sistemu. @Mr.Black: s obzirom na tvoje zahtjeve, svakako razmisli o AD-u i SharePointu jer je to što vama treba a ne baza podataka.
![]() |
#42 |
Premium
|
Na jedno računalo sam stavil Clarkconnect, na drugo SharePoint Server..na koje računalo idu dvije mrežne tj.koje mi je između ostalih računala (Switcha) i modema..dal su ova dva računala ovisna jedna o drugom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
CK je skroz okej kao router/proxy, tako da bih ja na njega stavio mrežne i sve routao kroz njega prema "modemu". znam da nije pametno stavljati ad i ostale internet stvari na router, ali je clarkconnect baš napravljen za to, tako da standardni "sigurnosni" razlozi ne odnose na njega.
![]() |
#44 |
Premium
|
Ima ko kakvih iskustava sa ClearOS-om? Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 18.07.2011. u 11:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|