|
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni je misni najbolji,kum krsni mi je svećenik pa je njuška naučila na skupo od ranih nogu ![]() Inače općenito mi je bio najbolji muškat koji sam pio kod njega,zimska berba je bila,a čiji,ja mislim da je bio Ilok,ali ne mogu se zbilja više sjetit.To je stvar za one kojima su vina kisela,ali mislim da je ta slatkoća karakteristika zimske berbe,ako se ne varam. Inače,za svaki dan,ne eksperimentiram sa jeftinijim od graševine Kutjevo kvalitetne,ne vrhunske,dobar se gemišt složi od nje.Općenito,nemam potrebe eksperimentirat s jeftinijim jer je i ona sa ~30kn pristupačna studentima,a dan poslije je onaj koji se broji,a provjereno je lak za preživjet s njom. Inače,za gaženje kombinacija triper:Kutjevo graševina+mineralna+red bull ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pijem samo KAJ
|
od susjeda kupujem sauvignon ili pinot (ili to dvoje mješano ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pijem samo KAJ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Meni od bijelog rijetko kad sutra glava puca... ustvari i od crnog, pa makar to bilo i jeftini Vranac ili neka Graša po12kn. No, ako pretjeran s crnim (makar to bila i Frankovka Feričanci), onda bude loše odmah. However, bijelog mogu popiti koliko treba, a da želudac i glava ostane bez posljedica. Kao što rekoh - pijem čisto, pa možda i to ima utjecaja (gemišt još i mogu podnijeti, ali od bambusa mi se ![]()
![]() |
#40 |
Pijem samo KAJ
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
Čuj, ne znam kakve se kemijske reakcije mogu pojaviti pri mješanju kole sa vinom. BTW, znam jednog lika koji pije, kako on to zove, bambuču. Naime, mješa bilo koje vino s bilo kakvim sokom. Moš' si mislit' kakve je sve kombinacije u stanju strpati u sebe. Taj je jači i od -POP-a. ![]()
![]() |
#42 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Da se pohvalim. Počastio sam se... 1L Cole 9KN 1L Frankovka Feričanci 21KN Nakon toga 2L Karlovačkog. Sutradan glava ne boli, samo želudac naravno malo vrišti. Prelazim u klasu 20-25KN. Sretni?!
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Bijelo: Posip iz Cara na Korculi (uh nas 3 popili 10 buteljki, sutra ko novi ,super okus,lagan za popiti) Malvazija Kozlovic Istra Malvazija Coronico Istra Malvazija Vivoda Istra Muskat Kozlovic Muskatel Arman Marijan Crno: Merlot Kabola Cabernet Sauvignon Degrassi Istra Cabernet Franc Degrassi Istra Teran Pilato Gran teran Coronico Zlatan plavac Gran Cru Za sada ovi su mi najbolji. Plavac opcenito mi je nateze vino, nekako mi ima najjacu aromu pa ga ne mogu puno popiti ukljucujuci Gran cru, mislim da su to vise vina za casu dvije, tri max. Probao sam brdo vina,ali pretezito Dalmtinska i Istarska. Probao zlahtinu,od enjingija par njegovih mjesavina , iz kutjeva i iloka,ali ne toliko da bi ih mogao ubaciti u listu. Treba popit vise puta isto vino,pa da mogu reci jel mi se stvarno svidja ili ne. ![]() P.S. Ne bih oznacio jednu sortu kao najbolje vino. Postoji toliko losih malvazija,strahota, i toliko losih caberneta. Radije bih po prozvodjacima nego po sortama,jer zna biti ogromna razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Pijem samo KAJ
|
Zadnje izmijenjeno od: Problem. 01.06.2009. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
One od 1L ![]() Inače, kad sam pokrenuo temu, nisam mislio da će prerasti u thread o opijanju (premda nemam ništa protiv, dapače ![]() Jučer sam na jednim krstitkama pio Josićev Cuvee Ciconia Nigra. Prva liga vino, a bilo je kvalitetno, dakle niti vrhunsko, pa pretpostavljam da bi trebalo biti relativno pristupačno.
Zadnje izmijenjeno od: sick_boy. 02.06.2009. u 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
Jučer sam imao neko društvo, pa otvorili onaj Cabernet (Casillero del Diablo). Izvrsno vino za ne puno novaca - pitko, lagani voćni štih, ali dosta snažne arome. Preporuka!! Da podsjetim - Interspar, 67kn butelja.
![]() |
#53 |
|
![]() |
#54 | |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
na Travel Channel gdje jedna žemska ulazi u podrume svakojakih djedica, uglavnom zanimljivo... btw. kaj nebi sad negdje trebala bit Vinovita na Velesajmu nema boljeg izlaska, daš cenera za upad, a "kušaš" par litara vina, još dobiješ koju promotivnu butelju... odlično :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
A, trebala bi. Prošle je godine bila u svibnju, ali za ovu nisam ništa još vidio niti čuo. Jbg, kad nisam u Zg, pa nisam niti u tijeku. BTW, našao sam neki dan u Bili u Osijeku, Frankovku Feričanci za 19kn litra. Jbg, nije butelja, ali razlika u kvaliteti nije toliko velika kolika je razlika u cijeni (butelja je cca. 45kn).
![]() |
#56 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
smješi mi se več neko vrijeme tu u fridžu Chanson Pere & Fils Bourgogne Chardonnay 2005 šteta kaj sam se odreko cuge, al dobro ionako ne pijem zato jer sam alkoholičar nego da mi drugi budu zanimljivi :-) uostalom, što nebi čovjek mogao uživati tu i tamo u pokojoj čašici |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
E stvarno hvala za preporuku. Sinoć sam uzeo Tikveški Vranec za nekih 40-ak kuna. Popio sam ga sa takvim guštom da je to strašno (još sam za svaki slučaj uzeo i litru Cole ali mi nie trebala). Samo što je poslije bilo nekih teqila pizdarija i ne sjećam se poslije ničeg - frend mi veli da smo bili u pirani al ja se tog slabo sječam ![]() Evo sad dok ovo pišem osjećam se tipa da je u meni tuga za jugom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
Jučer sam pio Francuski Chianti Cabernet Sauvignon-Merlot (čini mi se, znam da je bilo nešt' mješano). Lagano, pitko... možda malo prelagano. Poslije prešli na Plavac (vinarija Dingač - Pelješac, relativno jeftino, ali skroz OK). Danas, tekma, pivkan (Becks)... uh, moram malo stati. Prestar sam ja za to... Navodno ima u Konzumu Beljski Cabernet Sauvignon na sniženju, a dobio sam već preporuku sa par strana. Moram se prošetati do Konzuma ovih dana.
![]() |
#60 |
Premium
|
Ni ja ne volim te gumene. Pluto je zakon.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|