|
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
I ja sam moram priznati sličnog problema,spajanje sony kina na samsung lcd, HDMI-jem je spojeno,sve radi ok pri gledanju divX-a,slušanju radija i mp3ca, zvuk izlazi na sve zvučnike pobacane u ćoše zida. Sad,ja bi,ako je moguće,umjesto zvuka sa zvučnika ugrađenih u Samsung LCD, zvuk pustio i pri gledanju obične TV,dakle ne samo DVD/DiVX/mp3 nego i obično DVB-T gledanje,bi htio zvuk pustiti na sve satelite i vufer. Jel to moguće,i kako? Da istovremeno zvučnici budu spojeni i na LCD,i na kućno kino,tako nešto mi je prvo palo napamet..ali otkud mi božji kabel i postoji li on ![]() ![]() Šteta mi je to ne probati jer imam dosta dobro kino i telku,pa da čisto dojam bude potpun,soba je poveća. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Nisam na ti s HDMI-em pa neznam jel on radi dvosmjerno. Ako da, moraš samo odabrati na kućnom kinu ulaz zvuka. Ako ne, cinch kabel. Audio out na tv-u na audio in na kućnom kinu. I odabrati izvor na kućnom kinu.
![]() |
#34 |
Banned
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sad,ja bi,ako je moguće,umjesto zvuka sa zvučnika ugrađenih u Samsung LCD, zvuk pustio i pri gledanju obične TV,dakle ne samo DVD/DiVX/mp3 nego i obično DVB-T gledanje,bi htio zvuk pustiti na sve satelite i vufer. Jel to moguće,i kako? Da istovremeno zvučnici budu spojeni i na LCD,i na kućno kino,tako nešto mi je prvo palo napamet..ali otkud mi božji kabel i postoji li on ![]() Pretpostavljam da bi trebao činčeve upiknuti u lcd na audio-out i ubosti ih u aux-in u kučno kino pa prebaciti kino na aux.ako ono ima aux ulaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
NITKOV
|
![]() |
#37 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
lepi
|
Ovo sa HDMIjem i pustanjem da LCD ili plazma reproducira zvuk zvucnike spojene na kucno kino, a u isto vrijeme da to isto kucno kino reproducira sliku na taj lcd/plazmu i zvuk na te zvucnike je vrlo zanimljiva situacija. IMO najbolje bibilo kad bi se moglo spojit audio out televizora u same zvucnike , dakle ne u kucno kino nego zvucnike.al neznam bas da to mogu svi zvucnici, |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
aux in (opticki, cinc, stereo, kakav god...cinc najcesce) -->
ili kombinirani (scart in/out) ako je podrzan Na ovaj nacin postprocesiranjem sterea moze dobiti 5.1 zvuk, nece biti kvalitetan kao izvorni 5.1 ali nece biti niti za baciti.. Citiraj:
Posto lcd/tv obicno ima 10w izlaze slusao bi ih na recimo 100w zvucnicima kucnog kina ??? Kako je gore receno: Ili kombinacija LCD(audio out) --->aux in (opticki, cinc, stereo, kakav god...cinc najcesce) ili kombinirani (scart in/out) ako je podrzan Na ovaj nacin postprocesiranjem sterea moze dobiti 5.1 zvuk, nece biti kvalitetan kao izvorni 5.1 ali nece biti niti za baciti..
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
aux in (opticki, cinc, stereo, kakav god...cinc najcesce)
ili kombinirani (scart in/out) ako je podrzan Na ovaj nacin postprocesiranjem sterea moze dobiti 5.1 zvuk, nece biti kvalitetan kao izvorni 5.1 ali nece biti niti za baciti.. |
I sta bi onda dobio ???
Posto lcd/tv obicno ima 10w izlaze slusao bi ih na recimo 100w zvucnicima kucnog kina ??? Kako je gore receno: Ili kombinacija LCD(audio out) --->aux in (opticki, cinc, stereo, kakav god...cinc najcesce) ili kombinirani (scart in/out) ako je podrzan Na ovaj nacin postprocesiranjem sterea moze dobiti 5.1 zvuk, nece biti kvalitetan kao izvorni 5.1 ali nece biti niti za baciti.. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | ||
NITKOV
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Sve veći znalac od većega... Za jednog i drugog: audio out cinch izlazi NEMAJU dovoljno snage za pogonit zvučnike niti su za to namijenjeni. Namijenjeni su spajanju na nekakav uređaj (pojačalo) koji će pojačat taj signal i propustit ga pojačanog van putem zvučnika.
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
NITKOV
|
![]() |
#44 |
lepi
|
Kaj ste se uzjapurili ko muve pred kišu.Reko kad je vec slika kvalitetna , dai i zvuk bude dobar. Gledanje tekme na 50inca a zvucnici 10w - nije bas nesto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Drugo postavljeno pitanje:"Zvuk sa TV na k. kino", je sasvim logična stvar. Neka k. kina imaju TV mode / imput, neka aux in a neka oboje. Ja imam PHILIPS - ovo koje ima obje spomenute opcije i u TV modu dobiva audio preko SCART - a (konstrukcijom predviđeno) a po želji može se uključiti umjetni surround na 5+1 sistem zvučnika (ovo odrađuje nevjerojatno dobro). Ne presudna ali svakako interesantna opcija prilikom odabira i kupovine k. kina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
pozdrav svima... evo ja imam jedno pitanje... kako mogu spojit lcd(toshiba regza) i kucno kino(LG al iz metroa, 1000kn) tako da mogu slusat tv preko zvucnika kucnog kina??? Molim vas pomozite, |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Molim vas pomozite!! kako da spojim lcd na kucno kino tako da mogu slusat na zvucnicima kucnog kina sve programe.. LCD je toshiba regza, solidan lcd kucno kino LG nazalost kupljen u metrou, 1000kn.. nema scart, samo cincevi(zuti crveni i bijeli)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Registered User
|
Samo uštekaj audio L-R, obično crveno-bijeli iz tv-a u LG na tape monitor ili AUX. Ako tv nema audio izlaze činč, spoji preko scarta, tj. dobra je opcija adapter scart kao kod PS1, scart u tv a na drugoj strani činč, žuti-video kabl i nije toliko nužan, barem tebi, služi samo za uskladiti kašnjenje slike za tonom i za razna namještanja koje tvoj LG vjerovatno nema |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Guest
|
A zasto jednostavno ne ostavis na kucnom kinu i smanjis volume na kompu, ne samo na kucnom kinu. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|