|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Kako staviti zvuk sa kučnog kina na lcd
Kao što stoji sam naslov imam problema sa stavljanjem odnosno prikopčavanjem kabela za dobiti zvuk sa kučnog kina "quadro" na lcd tv "sony". Več sam u par navrata pokušavao prikopčavati da dobijem taj zvuk ali ne ide ,pokušavao sam u postavkama kučnog kina pod "audio" namiještati ali mi ni to nije išlo,naravno sa adekvatnim kabelom ako je to što ja imam adekvatno.Kabel je onaj crveno bijeli isti sa oba kraja.Molio bi malu pomoć ko se iole malo razumije u ove stvari.O čemu bi mogla ovdje biti riječ,dali moram isključiti zvuk na svakom zvučniku od kina ili mogu ostati uključeni,kako,več sam malo mako !??Evo par slika kako to sve izgleda Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 10.01.2009. u 12:22. Razlog: Slike u thumb! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
prvo logično pitanje koje se samo nameće: zašto uopće oćeš spojit na telku kad imaš zvučnike od k kina? drugo, ako ti to kućno kino nema poseban Audio out, u obliku dva cinch izlaza ( upravo taj crveno-bijeli) ili 3.5mm izlaz za slušalice, zaboravi onda na spajanje sa telkom... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ovo je sa telke http://i42.tinypic.com/zx5y4w.jpg http://i40.tinypic.com/xb9ykn.jpg ovo sa kučnog kina http://i39.tinypic.com/2la3atg.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
zvuk ide preko scarta. ako ti kucni kino nema scart, onda spoji preko cincheva, line out sa quadra na crveni i bijeli cinc sa strane tv-a i zuti video na zuti na telki za sliku. mozda mozes i iza na telki spojit, ali ne vidim kaj pise jer je losa slika... uglavnom samo odvuces sa outputa quadra na input tv-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To mora radit preko SCART - a, ajde okreni kabel naopako (onaj kraj šta je sada na telki spoji na kućno kino i obrnuto). Alternativa je sa tri chinch kabela k. kino (Video + Line Out) > TV AV3. Napiši točne oznake kućnog kina i telke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
@kolotura: Gle, scart kabel prenosi kako i zvuk tako i sliku. Nema tu prevelike mudrosti. Ti moraš dobit zvuk osim ak ti nešto u postavkama kućnog kina nije u redu ili ti je nešto u kvaru. Sjećaš se vhs-a? Ubodeš scart u video i u tv i imaš sliku i zvuk. U svakom slučaju, ak ne ide prek scarta, audio out L i R na kućnom kinu na audio in L i R na tv-u. Ak ni to ne radi, definitivno nekakve postavke na kućnom kinu. Ili kvar naravno, al nekako sumnjam u to.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam sličnu situaciju te sam se nahebo dok nisam složio da radi. Spajao sam dvd i lcd. Udaljenost jedan od drugog 15m kabla (birc). Spajao sam crveni, bijeli i žuti činč sve kako treba, al zvuka nema, a nema ni slike. Onda sam stavio scart od starog super nintenda i proradilo je. Slala se slika al zvuk s tv-a nikako. Onda sam kupio još jedan scart al sa input output sklopkicom. Stvar je proradilia i sve šljaka kako treba. Sad ako želim mogu preko tv-a gledati što će mi svirati slijedeće, a kad su tekme samo prebacim output na tv scartu i imam zvuk na svim zvučnicima u bircu. Samo mi još nije jasno kako nisu napravili neke interne preklopkice da se softverski može odabrati što se želi slati i kamo.
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
uffff odakle da pocnem... gle, kvadro je drek. ok znam, malo para, radi, kad krepa kupis drugi... sve mi je jasno. kako je taj uređaj drek a i skart je, najvjerojatnije probija na skartu, dakle upali dvd, upali telku i upali teletekst, u 90% slucajeva ces vidjet meni od kvadra i mozes vratit sve kak je bilo. nece bit savrseno ali u pozadini bi trebao bit... inace upute u ruke i na čoravo korak po korak... vrati na rgb druga stvar kaj se zvuka tice, kupi skart kabel koji kosta vise od 15kn. i gledaj da je sto deblji, a ne oni tanki kaj imaju 4 zice spojene. znaci debljina otprilike kao mali prst je premalo... nema potrebe da kupujes one pozlacene i kaj ti ja znam kakve super po 500kn, ali bar neki normalni. ili jos bolje, ak imas jos koji televizor, upikni ga tam i na njemu probaj. Skart je inace 21 pinski, ali naravno da je proizvodjacima koji ga isporucuju sa uredjajima jeftinije upakirat nesto sta nema sve, pogotovo uz proizvod koji nemoze iskoristit sve pinove. kako je rijec o kucnom kinu, nebih se cudio da fale nositelji zvuka, jer je namjena da se slusa preko 5.1... evo ti link pa pogledaj link na vikipediju treca stvar koja se zvuka tice, nemozes vuc sliku sa skarta (npr. AV1) i istovremeno zvuk sa cinca (npr. AV3) znaci kad upalis bilo koji ulaz na tv, sa njega se vuce i slika i ton.. znaci ili skart preko kojeg ide sve, ili tri cinca (crveni i bijeli za zvuk, zuti za sliku)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Mujica,hvala,sredio sam sliku...još mi preostaje ton,a kupiću negdje scart kakav si mi rekao pa ću probati iako sam ih sad maloprije 3-4 promijenio a nijedan ne daje zvuk.Ako još ko ima nekakvu ideju bio bih zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
I još neznamo:"točne oznake kućnog kina i telke". |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Da, na to sam mislio. Ukoliko nisi neki drugi uređaj već spojio na componentni ulaz (u manualu str. 16 pod br. 7) je najkvalitetniji način spajanja (čitaj: najbolja slika). Za to ti treba ovakav kabel (na oba kraja isto): ![]() Na kućnom kinu odgovarajući izlazi su pod br. 13 (Y, Pb, Pr) i br. 3 (Line Out). U postavkama ćeš uključit component izlaz (Y Pb Pr). Šta se tiće trenutnog spajanja preko SCART- a i ne funkcioniranja sumljam da je telka "kriva", prije kabel ili Quadro. Ovako treba biti spojen SCART (Peritel; Euroconnector) pinout. Uputstva: SONY KDL-26S4000 User manual i HT-1068 Uputstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
s obzirom da su u pitanju marke Qvadro i soni, brijem da je jedna od tih neispravna...60:40 za Kvadro. kraj priče. zašto nirko nije predložio tipu sda uzme taj HU Kvadro i scart i ode kod susjeda i spoji na njegov TV...ako radi zna se gdje je greška a ako ne opet se zna sve... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
|
||
![]() |