Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2008., 23:52   #31
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
ja neznam bili bilo učinkovitije ovlaštene sevise prijavit trvtkama za čije su proizvode ovlašteni nego bilo kojoj našoj instituciji.
Tj. možda bi oni odozgo nazvali i rekli ej papci radite svoj poso ili prekidamo partnerstvo. Ali opet čisto sumljam
mrVivi je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2008., 23:52   #32
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Na početku piše da se radi o nekakvoj prevari. U suštini, nitko nikoga nije prevario. S druge strane, što nije odmah pitao tog svog kolegu? Što si ne čisti računalo? Tko zna, možda je lik jednostavno pokušao izmust novu matičnu na isteklu garanciju. Pa je i dobio što ga ide - ništa. Istina je, ima svakakvih i trgovaca i servisera. I bahatih i neukih i glupih i pokvarenih. Ali i kupaca.
Onak, laganje da su pregledali računalo? Zadnji put kad sam provjerio, laganje se smatralo tipom obmane/prevare. Uostalom, prodavači (a i ostali zaposleni u uslužnim djelatnostima) su dužni raditi svoj posao. Malo su se prodavači uljenili, ima ljudi šta rade težak fizički posao 8h dnevno, a ovima se neda ni komp pregledat (il npr. parizer narezat XD).
Viperus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 01:01   #33
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

slazem se u vezi trgovaca u TehShopovime ali ne i u vezi trgovaca u prethranbenim trgovinama nemaš ti pojma s čim ti ljudi i pogotovo žene imaju posla ja sam radio sezonski za vrijeme studija i nekoliko različitih trgovina pa znam o čemu govorim.
Staro 16.10.2008., 01:43   #34
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor mrVivi Pregled postova
slazem se u vezi trgovaca u TehShopovime ali ne i u vezi trgovaca u prethranbenim trgovinama nemaš ti pojma s čim ti ljudi i pogotovo žene imaju posla ja sam radio sezonski za vrijeme studija i nekoliko različitih trgovina pa znam o čemu govorim.

to dvoje nema veze sa vezom... kad dodjes u informaticki ducan i raspitujes se o hardveru ocekujes da ti prodavac sve lijepo objasni i da te savjetuje...

kad dodjes u konzum, ne pada ti na pamet da zaustavis prodavacicu i da je pitas " ej, od kojeg proizvodjaca mi je bolji secer za taj i taj kolac..."

sto se tice prodaje, mislim da je biti prodavac IT opreme daleko tezi posao nego biti prodavac negdje drugdje.... zuja, cokolada, kruh, kola je uvijek ista, a ti ako ne pratis IT novitete, za pola godine si tutlek....
Problem je samo u poslodavcima koji prodavace u ITu placaju kao prodavace u konzumu, tako da oni koji i znaju nesto ne zele to raditi....
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 02:17   #35
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
mene samo jedno zanima:

A sta da je serviser rekao:
" Gospodine,vas je kompjuter poblesavio,izvadio sam ram i vratio nazad i sve lijepo radi,ali posto vas kompjuter (maticna) nije u garanciji vec 6 mjeseci ,moram vam naplatiti 150 kuna + PDV za popravak."

Vjerojatno bi se opet pljuvalo po njima kako mogu naplatit to itd. Ja uvijek podrzavam kupce kad su u pravu,ali pljuvati nekoga (firmu koje ne valja da se razumijemo) radi toga sto JEST NAPRAVIO DIJAGNOZU (doduse pogresnu,ali ju je ipak napravio) i nije naplatio nista iako je van garancije,nije u redu. Mozda nisu strucni,mozda su glupi,ali RADI OVOGA govoriti da su gamad,po meni nepotrebno,s obzirom da kod mehanicara ili nekog elektronicara (a da ne pricam doktora ) placas samo POGLED na neku stvar a ne pregled.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 02:42   #36
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
mene samo jedno zanima:

" Gospodine,vas je kompjuter poblesavio,izvadio sam ram i vratio nazad i sve lijepo radi,ali posto vas kompjuter (maticna) nije u garanciji vec 6 mjeseci ,moram vam naplatiti 150 kuna + PDV za popravak."

Vjerojatno bi se opet pljuvalo po njima kako mogu naplatit to itd. Ja uvijek podrzavam kupce kad su u pravu,ali pljuvati nekoga (firmu koje ne valja da se razumijemo) radi toga sto JEST NAPRAVIO DIJAGNOZU (doduse pogresnu,ali ju je ipak napravio) i nije naplatio nista iako je van garancije,nije u redu. Mozda nisu strucni,mozda su glupi,ali RADI OVOGA govoriti da su gamad,po meni nepotrebno,s obzirom da kod mehanicara ili nekog elektronicara (a da ne pricam doktora ) placas samo POGLED na neku stvar a ne pregled.
Koga briga sto bi bilo da je bilo. Nije se to dogodilo i lika su skoro zaje... da treba kupiti novi komp. A sat dijagnostike nakon koje bi proradilo (ili manje) je jeftiniji od S939 nove ploce, te je isto tako jeftiniji nego nova konfiguracija.
  Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 02:44   #37
mcclarion
Premium

mcclarion's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
mene samo jedno zanima:

al bi bio velik problem .. reć ..
sve ok samo je trbalo očistit .. hvala doviđenja dođite opet .. mi smo tu zbog vas ( jer nam vi dajte kruh u ruke )
Staro 16.10.2008., 04:59   #38
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
placas samo POGLED na neku stvar a ne pregled.
Da, da... živa istina, baš tako.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 09:01   #39
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa možda ima serviseri imaju rengenski vid ko supermen.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 09:59   #40
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
(a da ne pricam doktora ) placas samo POGLED na neku stvar a ne pregled.
Promjeni si doktora... Mislim ako ga plaćaš jel...

Inače ne vidim kakvu je to dijagnozu kvara napravio? Da je napravio dijagnozu onda bi znao i di je kvar, s obzirom da je rekao krivo očito je ili nesposoban ili nije niti pogledao i u oba slučaja nema tamo što tražit...

I da je rekao da jekompu trebalo čišćenje i to naplatio sa sat servisa vjerojatno bi čovjeka izašlo manje nego vozikanje konfe sim tam (benga i nije baš tak jeftina jel), cuga/klopa koju će platit frendu jer mu je to sredio itd i najvažnije nebi bio bez kompa par dana - sve nepotrebno...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 10:47   #41
Branx
kripl. ing.
Moj komp

Branx's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Inače, ovaj mail kruži već dobrih mjesec-dva, a smijali bi se kad bih vam rekao tko ga je poslao, hint - konkurencija. LOL samo na sve skupa.
A isto tako i LOL na ljude koji jedva čekaju da pljuju po svima i svemu.
Gabre je pogodio - 'vjerojatno uopće nije istinit' - 100% potvrđeno.

Neću braniti Vemil jer imaju i oni putra na glavi za puno toga, ali dečke u servisu poznam sve i znam što i kako rade.

BTW u prvom, originalnom mailu - nije bio spominjan Vemil na Vrbanima već neki drugi Vemil centar.

LOL još jednom.
Branx je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 10:55   #42
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Branx Pregled postova
Inače, ovaj mail kruži već dobrih mjesec-dva, a smijali bi se kad bih vam rekao tko ga je poslao, hint - konkurencija. LOL samo na sve skupa.
A isto tako i LOL na ljude koji jedva čekaju da pljuju po svima i svemu.
Gabre je pogodio - 'vjerojatno uopće nije istinit' - 100% potvrđeno.

Neću braniti Vemil jer imaju i oni putra na glavi za puno toga, ali dečke u servisu poznam sve i znam što i kako rade.

BTW u prvom, originalnom mailu - nije bio spominjan Vemil na Vrbanima već neki drugi Vemil centar.

LOL još jednom.
i sta se ovim topicom htjelo dokazat?
sta smo to popljuvali?
mislim da su se svi slozili da serviseri/trgovci kojime se "neda" radit nemaju sta tu traziti (bilo da je rijec o vemilu, hg-u ili nekom trecem ducanu/servisu). Bilo bi najbolje da se ova tema odma locka.
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 11:26   #43
Branx
kripl. ing.
Moj komp

Branx's Avatar

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
i sta se ovim topicom htjelo dokazat?
sta smo to popljuvali?
mislim da su se svi slozili da serviseri/trgovci kojime se "neda" radit nemaju sta tu traziti (bilo da je rijec o vemilu, hg-u ili nekom trecem ducanu/servisu). Bilo bi najbolje da se ova tema odma locka.
Ne znam ja što se s topicom htjelo dokazat, nisam ga ja otvorio.
Ili misliš na moj post?
Staro 16.10.2008., 11:40   #44
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Naravno ti si apsolutna referenca kojoj vjerujemo na prvu loptu...

Slučajno sam i sam imao iskustava sa dotičnim servisom (ako si čitao mogao si primjetiti prvi post ono nije ti palo na pamet da postoji razlog zašto sam se zarekao kod njih ne kupovati) ili da bolje kažem "servisom" i uopće ne sumnjam da se tako nešto tamo moglo dogoditi, niti najmanje...

U svakom slučaju ovo je pointless dalje nastavljati, ko je mislio nešto reć - rekao je, ko misli da je ok ne raditi posao za koji si plaćen (ma kako "mizerno" to bilo) i davati ljudima lažne opise kvarova nek i dalje ide u takve servise, ja ne mislim, nadam se da će što više ljudi isto tako odlučiti (makar to meni nije ni iz džepa ni u džep jer ja niti imam firmu niti dućan IT opreme niti išta slično) ali i dalje se držim da tamo ne kupujem niti naljepnice za floppy - iz principa...
Staro 16.10.2008., 11:48   #45
Branx
kripl. ing.
Moj komp

Branx's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Naravno ti si apsolutna referenca kojoj vjerujemo na prvu loptu...

Slučajno sam i sam imao iskustava sa dotičnim servisom (ako si čitao mogao si primjetiti prvi post ono nije ti palo na pamet da postoji razlog zašto sam se zarekao kod njih ne kupovati) ili da bolje kažem "servisom" i uopće ne sumnjam da se tako nešto tamo moglo dogoditi, niti najmanje...
OK, ne mogu dokazati da jesam referenca.

Ali ako ti možeš na osnovu iskustva od prije 5 godina (što misliš koliko se ljudi od tada tamo promijenilo?) prekrižiti sve veze sa dotičnim dućanom, što da ti dalje kažem. Your choice.

Nagledao sam se svega i svačega tamo, i prije 5 godina i danas, pa ipak znam što pričam. I znam koja je sada postava ljudi tamo i kako i što rade.
A znam i što se dešavalo prije.

No svejedno, opet ponavljam, ne branim Vemil i prvi sam koji će ih popljuvati ako je nešto činjenica i uvjeren sam u to, a ne spam mail na koji skaču ljudi koji su se u tome prepoznali na osnovu 5 godina starog iskustva.

I svarno, bolje lock ovdje.
Staro 16.10.2008., 11:51   #46
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

viperus - trkeljaš bezveze, uspoređujući različite djelatnosti, toliko o tome koliko znaš kako se radi i koliko..

a i ekipa koja misli da kad dođe u servis i vidi da tamo trenutno nema nikoga, pa onda misli da će mu taj čas ić pogledat što mu ne valja.. a to što on ima na čekanju 50 drugih komponenti prije tebe nije palo nikome na pamet..
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 00:16   #47
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

Nego šta, to se zove usluga koju treba naplatit i meni je nije problem platit ako je usluga OK.
Ja recimo stvari za koje nemam vremena odnesem tipu koji ima servis ali nije dio nikog dučana čisto samostalan, on dok neko uđe, odma,dobar dan, izvolite, ti mu daš uređaj on te prvo pita simtome te pred tobom pokušava napravit dijagnostiku ako se desi da on nemože na licu mjesta utvrdit šta je otišlo lijepo ti kaže oprostite ali morat čemo se malo više pozabavit time da bi utvrdili šta je nazvat čemo vas sutra poslije 14 sati i meni se nijednom nije desilo da je nazvo polije 15h i uvijek sa točnom dijagnozom. Čovjek ima posla ko muha, zašto, zato što svoj poso napravi brzo i kavalitetno.
A ne da ja odnesem nekome nešto i onda trebaju dani pa i mjeseci da mi javi problem pa još mi i fula dijagnozu. Mene ne zanima koliko on ima vremena, posla i kolika mu je plaća, ja plaćam brzu i kvalitetnu uslugu a on svoje probleme neka sredi s poslodavcem ili dade otkaz kao što radim i ja.
Računalo meni recimo služi za poso i sad ja nemogu obavljat svoj poso zato što njemu treba mala godina da ga popravi.
Staro 17.10.2008., 14:19   #48
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Posto vjerojatno vecina ljudi ovdje na forumu nikad nije radilo u servisu, shvacam kad se ne znate postaviti na mjesto servisera-prodavaca.Osim odredjenih clanova,za koje mogu reci da su iskusili nek stvari na vlastitoj kozi,sudeci po postovima naravno.
Prvo pravilo u poslu je da se znanje ne daje za nista. Posto vecina ljudi misli da su dobri kupci koji zele samo dobiti ono sto su platili,misle da su svi kupci takvi. KRIVO. VECINA kupaca su panjevi koji za 300 kuna zele da im spremas rucak i veceru sljedecih mjesec dana jer ti je ostavio 300 kn i ti zivis od njegovih 300 kuna u 2 mjeseca naravno.Ja ne potcjenjujem nicijih 300 kuna,ali ne dam nikome zapravo da njegovim 300 kuna vrijedi vise nego 100 kuna ili 5000 kn od nekog drugog. Onda dodje drugi koji plati,dobije i ode.Ako nesto ne stima,zove dodje,rijesimo ,ako je u garanciji ne placa,ako nije placa. I to je to. Ali takvi su rijetki.
S druge strane,ima brdo panjeva po servisima koji nemaju pojma,ili su novi ili su bahati. Ima i onih koji znaju svje znanje. E sad,kad bi svi znali sve,onda ne bi bilo razlike izmedju servisa,jel tako,svi bi bili fenomenalni i svejedno je gdje ides. U prijasnjem postu sam spomenuo doktora,ista stvar. Mehanicar ista stvar. Bolji-skuplji.
Napisao sam se gluposti koje svi znaju a htio sam reci samo ovo:
NE MOZES pljuvati po servisu da te prevario ako ti je dao pogresnu dijagnozu i NIJE NAPLATIO. Mozes ako JE NAPLATIO. A posto nisi utrosio nista u popravak,mozes trazit drugo misljenje. Ovo nije prevara,ovo je neznanje i gotovo. Takvih stvari imas u svakoj bransi i zato postoje bolji/losiji. vec godinama ljudi pljuvaju po Ve-mil-u i slicnim,pa sta se tamo jos kupuje pobogu,kad su vec losi. Idite negdje drugdje.
Da li je ovaj e-mail istinit ili nije,uopce nije bitno,jer uopce ne sumnjam da se to desilo bezbroj puta,i nije nista strasno,pogresnih dijagnoza ima svaki dan svugdje,na kraju krajeva i na ovom forumu sam vidio brdo besplatnih pogresnih dijagnoza,ali niko nije pljuvao po nekome jer je po preporuci kupio novo napjanje a nije trebao jer je bio ram u pitanju.
Po meni ovaj topic bi trebao biti closed,jer ih je bilo bezbroj.
NHF,samo iznosim svoje glediste.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 14:39   #49
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

bruno bravo, sve rečeno, u svakoj branši postoje pogreške i neiskusni ljudi, greške se događaju svima, doktorima, fizičarima, ne znam kakvim stručnjacima.. a ne samoukim dečkima koji rade us ervisima za koje ne postoji sturčna škola...

a i lock koji je trebao biti odavno, a isto tako je i doavno trebalo zabraniti više ovakve topice.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2008., 18:12   #50
sa20
Premium
Moj komp

sa20's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor mrVivi Pregled postova
Nego šta, to se zove usluga koju treba naplatit i meni je nije problem platit ako je usluga OK.
Ja recimo stvari za koje nemam vremena odnesem tipu koji ima servis ali nije dio nikog dučana čisto samostalan, on dok neko uđe, odma,dobar dan, izvolite, ti mu daš uređaj on te prvo pita simtome te pred tobom pokušava napravit dijagnostiku ako se desi da on nemože na licu mjesta utvrdit šta je otišlo lijepo ti kaže oprostite ali morat čemo se malo više pozabavit time da bi utvrdili šta je nazvat čemo vas sutra poslije 14 sati i meni se nijednom nije desilo da je nazvo polije 15h i uvijek sa točnom dijagnozom. Čovjek ima posla ko muha, zašto, zato što svoj poso napravi brzo i kavalitetno.
A ne da ja odnesem nekome nešto i onda trebaju dani pa i mjeseci da mi javi problem pa još mi i fula dijagnozu. Mene ne zanima koliko on ima vremena, posla i kolika mu je plaća, ja plaćam brzu i kvalitetnu uslugu a on svoje probleme neka sredi s poslodavcem ili dade otkaz kao što radim i ja.
Računalo meni recimo služi za poso i sad ja nemogu obavljat svoj poso zato što njemu treba mala godina da ga popravi.

Slazem se sa ovim, ima i sjajnih servisera ali i onih losih, no ima i uzasnih kupaca koji donesu komp na popravak i ocukuju da ce im netko komp popravit besplatno. Ali sam skuzio da je bolje kompove nositi na popravke manjim trgovinama ili serviserima, meni je jedan otvorio cijeli komp, sve pregledao, nazvao me i rekao da nije radio na kompu ni pola sata i naplatio mi tek za pice. I tako uvijek, iako ima odredjenu satnicu, nikad ne laze koliko je radio i sve napravi kako treba, bas zato i ima stalno musterije. Problem je sto mnogi veci i mocniji ducani samo zele prodati stvari i sto vise zaraditi, a rad s kupcima im nije ni na kraj pameti. Srecom postenih uvijek ima, samo ih se mora naci
sa20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno