![]() |
ve mil strikes again
> VE-MIL servis iliti žalosna priča o tome kako nas varaju
> > Miha piše: > Ovo je priča o slučaju popravka računala u servisu informatičke firme > ?Ve-mil" (web: vemil.hr) na zagrebačkim Vrbanima. > Naime moje stolno računalo je jedan dan (26.06.2008) otkazalo > poslušnost. Kvar je ukratko bio da se računalo upali, disk se zavrti, > monitor se upali i monitor vrlo brzo ode u standby. S obzirom da sam u > međuvremenu bio na godišnjem, a da garancija od 3 godine na pojedine > komponente nije istekla (disk, procesor, monitor) odlučio sam se > odnijeti računalo na popravak i to sam učinio po povratku s godišnjeg > 01.08.2008. Računalo je uredno zaprimljeno i nakon 7 dana sam dobio > SMS sljedećeg sadržaja: > ?Vaše računalo je popravljeno i spremno za isporuku". > Dolazim u Ve-mil i tražim da mi isporuče računalo, na što zaprimač > računala donosi računalo(kućište) koje nije moje. > Više sreće imade u sljedećem pokušaju, te uz kućište donosi i papir na > kojem piše ''neispravna matična socket939, neisplativ popravak''. > Uz sve doda još i sljedeće: ?Istekla je garancija od 2 godine za vašu > matičnu Gigabyte .... socket939 prije pola godine... > Ja:"Pa jel moguće da kupim tu matičnu kod Vas te da je ugradite?" > Odgovor:"Ne, gospodine socket939 više nemamo u ponudi, niti ćemo ga imati!" > Ja:"Jel mogu pitati što ste radili s računalom, kako ste utvrdili > neispravnost matične?" Na to dolazi drugi iskusniji, i naravno > bezobrazniji kolega odgovarajući da nemam pravo na zamjenu, da mi je > garancija istekla i da ukratko odj.... u skokovima, jer mušterije > čekaju u redu iza mene. > Drugi serviser samo tupo gleda i vjerojatno u sebi mantra: pa kupi, > kupi, kupi, kupi novo računalo. I to u Ve-milu na sniženju, ženju, > ženju za 4444 Kuna, una, na, a.... > Ponizno preuzimam kućište računala i odlazim doma. Potražih matičnu sa > socketom 939 za amd na nabava.net od svih firmi no ne imadoh sreće, > jer je nitko nema u ponudi više. > Ispričam cijelu storiju kolegi u firmi koji se u slobodno vrijeme bavi > sklapanjem računala, te me on nagovori da rastavim sam računalo i > vidim u čemu je stvar. > To i učinih, otvorih kućište, počistih prašinu unutar njega, izvadih > ddr ramove i grafičku vani iz utora na matičnoj ploči, te ih vratih u > utore. Upalih računalo i BINGO ? SVE RADI KAO PODMAZANO. > Zaključak: Matična ploča je ispravna i uvijek je bila, no serviserima > u Ve-milovom servisu se najvjerojatnije nije dalo ni otvorit računalo, > nego kad su vidjeli da je istekla garancija za matičnu napisali su da > je ona ?krepala" i na taj način me skinuli s dnevnog reda. > I baš zato, gospodo iz Ve-mila, ovaj mejl ide na pola adresara pa ćemo > vidjet koga ćete ubuduće varati... > Poštovani i dragi prijatelji, molim da ovaj mejl proslijedite na što > više adresa i da gornju gamad od dućana i pripadajućeg servisa > izbjegavate u što širem luku za vlastito dobro. > Lijep pozdrav svima i hvala na trudu. > Miha |
:stoopid: :eek: :hitthewal:
Strašno... Da ne spominjemo da s939 ploča ima kolko oćeš po raznim dućanima (makar je upitna isplativost ali sad nećemo o tome) i da svjet ne počinje i ne završava sa njihovim skladištem... :nono: Sva sreća da sam se prije 5g zarekao da kod njih ne kupujem i toga se i držim... |
Budi sretan da ti nisu skupo naplatitli dijagnostiku, na sto su imali potpuno pravo... Sta mislis da svi tamo samo cekaju da netko donese pokvaren komp pa da izgube tri sata da ispitaju svaki pojedini dio da li je ispravan.
Danas su ti dijelovi tako jeftini da se naprosto ne isplati popravljati nesto staro tri godine. Nova ploca i novi proc cca 600 kn i garancija na to... Sposobnost servisera i ljubaznost su za neku drugu pricu :fiju: |
Imali su pravo naplatiti da su dijagnostiku napravili, ovako nisu imali... :kafa:
|
Citiraj:
..da pogodim, ne točiš gorivo u auto, nego kupiješ aute s punim rezervarima? |
Citiraj:
ne u SERVISU .. samo čekaju da dođe vrijeme gablecu i gibaju doma ranije ..:zdero2: lol2 za cijenu mbo + cpu šta ako kofiguracija koju imam doma košta 12 000 kn ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
ja ako hocu mogu odfuran PII kantu kod njih, i ako su servis, primit ce komp, pogledati koji je kvar (i ok, naplatiti dijagnostiku, tu se 100% slazem), i telefonski/telepatski/pismonosom razgovarati sa vlasnikom o isplatljivosti samog popravka. ne ovako odyebati covjeka, napricati gomilu gluposti, a da prode bez posljedica. i neka je mcclarion otvorio ovu temu, drago mi je. ne zato sto je to vemil, nego zato sto se ovakve stvari trebaju znati. jedino sto je zalosno sto je u vecini slucajeva to limitirano na forume i blogove, tako da jako tesko da ce se ista promijeniti. |
Primih ovakav mail već nekoliko puta, no tek sad sam malo obratio pozornost...
U čemu je zapravo problem? Čovjek je na servis donio računalo koje nije pokvareno i na servisu ga nisu popravili. Štoviše, nisu napravili baš ništa i to mu nisu naplatili. I kaj sad? |
ma ve-mulj i ostali veci ducani se zapravo bave cistom prodajom djelova kao i mjenjanje radi garancije ostalo ih ne jebe ni 5%... bolje nac neki manji comp shop tamo ce ti sve napravit manje naplatit jer se bori za kupca i imas bolji odnos sa trgovcem-kupcom.
ma ja samo kupujem kod tih vecih jedino kad mi hica i kad sam primoran... |
Citiraj:
|
Jedan moj poznanik radi u Vemila, i o tom čovjeku ne mogu reći ništa osim sve najbolje. Nekoliko puta mi je prijateljski pomogao oko kompjutera i problema koje sam imao s njim, napravio bi kompletnu dijagnostiku svih komponenti, itd. Nikada nije htio kune uzet za to nego sam mu ja uvijek ostavio "za piće". I dan danas se znam zaletit do Vemila vidjet koji su novi hardware dobili i uvijek se zapričamo i bude zajebancija, tako da ti sve ovisi o tome na kakvog ćeš čovjeka naletit i kakve će taj volje biti taj trenutak...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gle neko donese nešto na servis, na tebi nije da razmišljaš o tome što se njemu isplati ili ne isplati, on je donio na servis, ti trebaš ustanovit kvar (eventualno popraviti ili ako je u pitanju takva stvar da je po tebi neisplativo konzultirati vlasnika oko toga želi li popravak ili ne) i izdati račun, jasno je na vratima servisa navedeno kolko košta sat servisa prema tome svako je slobodan okrenut se i otić, da su napravili dijagnostiku ustanovili bi da je samo trebalo počistiti i presložiti komponente i sigurno postoji neki opis zahvata koji to obuhvaća i može se naplatiti, ovo o tome kolko se nekome da ili ne uopće neću komentirati, njegov je posao da to tamo radi, kako bi se nekome od filozofa svidjelo da dođe k meni u ordinaciju i ja mu velim da mi se danas ne radi i nek ide negdje drugdje ako ima problem jer eto nisam pri volji radit posao za koji sam plaćen...
Njegov propust je što se nije žalio upravi nakon toga ali poznajući ih ionako nebi ništa pomglo... |
Citiraj:
u svakom slucaju, potpis, isto sam i ja rekao gore. |
Dok god ce ljudi kupovati tamo , tako ce i biti ... nazalost inspekcije i slicno protiv Vemulja nemaju ucinka ali dobar bojkot bi imao itekako ...
|
Apsolutno se slažem... :D
|
Citiraj:
Za ostatak se slažem s tobom. |
zašto je ovo još otključano?
ovo je klasični spam mail koji služi za pljuvanje po navedenoj firmi. Pitanje je li uopće istinit. ovdje masovno ekipa smatra da dečki u servisim ačešu jaja po cijeli dan, a nikad ne razmišljate kakvi pacijenti dolaze u taj servis i s kakvim problemima i fantazijama dolaze.. i naravno, trebali bi samo za VAS odmah i po kratkom postupku sve riješit popravit, i džabe naravno.. |
hmn radio sam dosad u 3 firme u servisima i mogu reci tu di sam radio su bili ok decki al posto sam bio i po servisima u drugim firmama nebi se cudio da je ovo istina...
al opet koncentracija idiota koji nose kuciste na servis jer im neradi krekani nero je velika tak da treba sve uzeti sa zrnom soli . |
Citiraj:
|
vi šta branite servise nemojte... istina je da ima kretenskih kupaca/mušterija ali je također istina da ima kretenskih servisa i servisera ja sam imo nekoliko okršaja sa HGSPOT-om Ve-Milom i PROCESOROM.
Evo nekih mojih iskustava: HGSPOT == odnesem im ja matičnu kupljenu dan prije jer neradi a oni meni da če je oni reparirat ja ti njima e bogami nečete nego oću novu jer ja sam novu platio a ne repariranu kažu ok dođite sutra trenutno nemamo tog modela OK super velim ja i dođem slijedeči dan uzmem navodno novu kad ja kuči ni ova neradi pogledam ja malo bolje MBO kad ono vide se ogrebotine na mjestima za vijke uvalili mi ne čak onu prvu repariranu nego neku polovnu tko zna odakle. P.S. ni jednu ni drugu matičnu nisam bio stavio u kučište i zavidavo tako da nebude zabune i neko pomisli da sam ja napravio ogrebotine. HGSPOT == odnesem im eksternu ladicu i disk (disk je pod garanciom ladica nije istekla prije dva dana) na testiranje jer nisu mi je Win htjeli je prepoznat ja sam pretpostavio da je ladica riknula i kažem ja njemu daj samo pogledaj šta je riknulo ladica ili disk ja pretpostavljam da je ladica ali opet treba provjerit, ja trenutno nemam na čemu vidit a disk mi treba pa ako je ladica ja cu odma uzet drugu a ako je disk pa pod garancijom je dat češ mi novi jel šta ti tu imaš popravljat (taj disk je kad sam ga kupovo košto 1000 i neš kuna kad sam ga išo popravljat isti takvi je bio oko 300-400) kaže on meni ok nemam ti sad vremena pogledat dođi sutra (ja pogledam oko sebe njih trojica u dučanu i ja nigdje više ni žive duše) ja ok, ajd šta češ sutra je ok, kad zovem ti ja prije nego što sam mislio otić po disk, on će meni a žao mi je nije gotov nešto nije u redu poslali smo ga u zagreb da oni pogledaju u svakom slučaju ja svoj disk nisam vidio dva tjedna a znate šta je bilo pokvareno aj pogodite J***** LADICA. Za tu dijagnostiku bi im trebala 3 min. max. PROCESOR == isto disk pod garanciom nisam ga nikad više vidio nakon što sam ga odnio nego nakon 6mj. mi je puko film pa sam im ošo J**** sve pod spisku i to sam vikao i beštimo dok mi sve i kunu za disk nisu vratili. Imam ja toga još nakupilo se tijekom godina ja mogu shvatit da ljudi griješe i ako mi neko kaže čuješ prijo desilo se to i to. Ja bi mu reko čuj nema problema dogovorit čemo se nekako tako da bude i meni i tebi OK ali ne oni dođu pa te pokušavaju zajebat i još znaju da ti znaš i laže ti u oči to nepodnosim i onaj tko mi to pokuša napravit može očekivat sve od tužbe do beštimanja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam pretraživao s MBO 939. A i u tvojim rezultatima one prve dvije u optimumu nema ("Proizvod koji pokušavate vidjeti još nismo unijeli u WEB-SHOP", ništa čudno za optimum) a ostale su sve jedan te isti proizvod iliti MB ASROCK S939 939N68PV-GLAN. Dakle i dalje ne stoji da ih ima kolko oćeš nego ih ima dvije.
|
U HGu ima cjela sekcija nema svuda svih i nema ih ko što ih je bilo nekad prije ali ih ima, ako se baš oće naći -može se, ali to ionako nije predmet rasprave ovdje jer ploča nije bila neispravna i time joj nije trebala zamjena, što bi naravno bilo ustanovljeno da je neko i napravio svoj posao i odradio dijagnostiku, pa makar i naplatio taj svoj sat servisa koji ionako košta bezobrazno...
|
Moj zajeb, u hg spotu od njih 14 ipak su dvije dostupne u Zg. Jedna za 907 a druga za 932kn. A za te novce kupiš am2 ploču, proc i dvije gige rama. Što se teme tiče, suludo mi je uopće išta bilo postat pošto bi trebalo normalno bit da ljudi koji primaju plaću za posao koji rade i zarade taj novac. Što u ovom slučaju nisu radili. Nego su vjerojatno odmah okrivili matičnu pošto joj je istekla garancija da se nemoraju zajebavat. Sad će se vjerojatno nać ljudi koji će reć da oni rade za 2500kn itd. Pa boli me k za kolko rade, ak im se ne sviđa, široko ti polje, ima još poslova. Da su pročačkali malo, skužili kaj je, naplatili dijagnostiku 150-200kn, nikom ništa.
|
Upravo tako, ja isto mogu s ljudske strane shvatiti da se nekome neda raditi neznam kakve stvari za takvu lovu ali to nije bio sistem "donio čovjek komp pod garancijom" pa vidiš da je mrak na ekranu i ne pali ventove niti ništa, znaš da je ili matična ili PSU izgledan krivac i neda ti se hebat s prekapčanjem nego bubneš odma oboje novo unutra, zatvoriš kantu i zoveš čovjeka da si dođe po to, a sumnjivce baciš na refurbish hrpu pa ek se proizvođači hebu s njima (ili ih kasnije eventualno istestiraš da vidiš dal rade)...
Komp je donjet na dijagnostiku kvara u servis i dijagnostika kvara je trebala biti napravljena (čovjek je samim ostavljanjem istoga tamo pristao platiti tu dijagnostiku), nastranu uopće da bi takav "kvar" svako od nas s foruma bi rješio za pola sata max i to ispijajući kavu ljevom rukom... Rekoh ploča i njena dobavljivost je nebitna jer sam ja ionako rekao da je upitna isplativost u prvom postu, poanta je kako može neko dati lažni opis kvara u "ovlaštenom" servisu, nakon toga se samo mogu zapitati kolko je još takvih zamjena obavljeno na osnovu "stručne dijagnostike" i kolko je ljudi platilo i servis i nove komponente nepotrebno, a da nikad neće to saznati jer nije imalo frenda da radi double check... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56. |