|
![]() |
#32 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
zanimljivo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ti si rekao da bi to rijesio na zicu...mislim da bi ti to bilo ok!?pricali ste o nekim 30GB u 180min prebacivanja,ako se ne varam...neznam ko u kucnoj radinosti ima toliko materijala dnevno/tjedno za prebacit...mjesecano da ali za sve ozbiljnije logicno je da ce se morat istrosit onaj ko ima takvu zelju...meni je ovo OK!imas od HP-a u ponudi isto od 500GB,1TB,2TB kao od WD-a! |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
jasno, ja ne prebacujem gige podataka svaki dan, ali sam imao potrebu imati sve tekstove, slike, muziku i filmove na jednom mjestu u kući, pa da im pristupam preko lapa ili kompa1 i 2 kako mi se svidi. i punim disk isto tako, bez obzira jel fotić spojim na komp ili lap, da sve ide na jedno mjesto, koje je uvijek dostupno svima u mreži. dakle NAS. i normalno da mi ne treba zvijer od par tisuća kn, kakve su cijene inace tim NAS sustavima pa je bila dilema koji uzeti do 1000 kn, dakle oni jeftini, a pošto se ispostavilo da rade presporo (i do 10-15 puta sporije od mini-itx solucije, koja košta ISTO, a nudi više GB, i više funkcija) na korisniku je da odluči. a u tvom slučaju je u vodu pao (glavni) argument koji bi netko mogao izreći: kupit ću gotovo, makar i sporo, pa će bar raditi odmah 'out-of-the-box'. jer si ti potrošio SEDAM dana dok nije proradilo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117666
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
a u tvom slučaju je u vodu pao (glavni) argument koji bi netko mogao izreći: kupit ću gotovo, makar i sporo, pa će bar raditi odmah 'out-of-the-box'. jer si ti potrošio SEDAM dana dok nije proradilo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117666[/quote] ...potrosio sam 7 dana jer je OS mog racunala zakazao...tocnije..."to je vista"!prije 4 mjeseca sam instalirao SP1 za vistu i od tada nisam vise imao ni zicni ni bezicni pristup postavkama rutera pa je automatska konfiguracija bila nemoguca a rucna je bila jedna mala avantura ![]() ![]() sto se tice programa kojih dobijes na cd-u...ni jedan ti netreba za instalaciju,sve je postavljeno marketinski i navodi kao da instalacija pocinje od tuda dok je procedura sasvim druga...MIONET sluzi za pristup izvana koji treba platit godisnje 70-ak dolara ali nema nikakve veze sa instalacijom,proba je 30dana...wdbackup je poklon samo treba nac serial koji je zalijepljen na knjizi od iza na naljepnici 3x9mm i to je sve...oni koji su mislili da ce dobit neki trajni besplatni pristup vlastitoj mrezi izvana...sanjali su djeda mraza!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Istina da je ono bilo malo čupavo i nespretno riješeno. Ali tamo je zapravo najmanje "kriv" My Book. Jednostavno splet nepovoljnih faktora. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Piše da podržava i Gb mrežu... Je li ga probao netko spojiti na Gb switch?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
|
imaš link u prvom postu u threadu: Citiraj:
to mi je čudno, neka netko tko ga ima proba nešto tweakati pa možda digne brzinu... ja nisam htio eksperimentirati jer tko garantira da bi uspjelo, a trebao mi je NAS. bolje složiti nešto sam pa barem radi kako treba ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
TomRI koja je potrošnja struje, jer meni bi ovo radilo 24 sata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
|
30-34W mjereno wattmetrom, ovisno jel zapisuje nešto po hdd ili ne (dakle prilično točno) to ti ispadne 0.92 x 0.03 x 13(tarifa dan) + 0.46 x 0.03 x 11(tarifa noć) = 0,5106 kn/dan, tj. mjesečno oko 15kn, sad računaj da ti neki komp troši oko 200W, što ti je 100kn/mj naspram ovih 15, pa server isplati sam sebe kroz godinu dana ![]()
![]() |
#44 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo i ja zadnjih dana trazim NAS za na kucnu mrezu i sve mi se cini da je ova miniITX maticna najbolje rjesenje. Steta sto nema ugradjen gigabit LAN posto PCI kartica poveceva visinu, ako se ne varam. Meni treba gigabit LAN, Wi-Fi je dobrodosao ali nije neophodan. Ima li kod nas kupiti kakvo "mitje" napajanje za ovo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pa nemora mrezna nuzno povecati najvecu visinu na ovovj ploci. samo odvrnesh onaj zeljezni dio (bracket) i koristish karticu bez njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
EMP moderator
|
S D-Linkovom karticom iz mog servera se dobiju oba bracketa pa je možeš staviti i u low profile kućište...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.11.2008. u 08:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nevjerojatno je kako su trgovci inertni i kako nisu uopce prepoznali "low power" segment trzista. Osim razvikanog Atoma, jedno veliko NISTA! Barem koliko ja vidim... A kada se AMD-ovi procesori downclockaju i upare s 780cipsetom, potrosnja je jos manja nego kod Atoma... PicoPSU je vec jako dugo na trzistu u svijetu, mala 80+ napajanja bez ventilatora isto, ali kako da obicni smrtnik bez kreditne kartice to nabavi kod nas??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Samo za informaciju a na žalost TomRi - ja novija verzija Intel® Desktop Board D945GCLF2 With Integrated Intel® Atom™ Processor ima Gb mrežnu i Atom 330 ( Intel® Atom™ Processor Family). |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#50 |
El Mattador
|
Upravo sam tu plocu gledao ovih dana, dugo sam se lomio i premisljao, ali sam na kraju odustao od home-made Atom NAS-a i uzeo D-Link DNS-323. U "minimalistickoj" sam fazi i ovih dana mi se neda petljati sa setupiranjem nego zelim sve gotovo. ![]() Posto Atom NAS, kad se na njega instalira FreeNAS, ima priblizno iste performanse kao i DNS-323 isao sam na potonjeg. Kad bi isao sa Ubuntu serverom, Webminom i mdadm za RAID dobio bih puno bolje performanse ali, kao sto rekoh, do petljancije mi nije ovih dana, sto ne znaci da u buducnosti necu ici na home made rjesenje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Registered User
|
Davno je pala ideja za kućni server-i konačno kad su se pojavile ove ploče sa atomima-krenulo se u realizaciju.Sve je skupa složeno u staro kućište od HUMAX sat receivera.Ploča Intel® Desktop Board D945GCLF2,1GB rama na 667,Samsung 1TB hard disk.Pločica napajanja izvađena iz MS400W i pored nje stavljen samo 50 mm ventilator-toliko da radi samo cirkulaciju zraka(moglo je i bez njega jer je potrošnja energije toliko mala da su cooleri napajanja bili toliko topli da se mogla ruka držati na njima).Kao OS je postavljen FreeNas ver.0.70 jer zasad jedina podržava drivere za mrežnu karticu. Demonstracija je bila u tome da su u kućnoj mreži uz server i tri računala-te na svakom od njih je pokrenut po jedan divx film koji je pohranjen na serveru,a opterećenje atoma u tom trenutku je bilo 1%,zauzeće memorije 18%.U idućih nekoliko dana ću se malo igrati sa daljnjim postavkama u OS-u pa postam detalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
EMP moderator
|
Stavi obavezno i slike, baš me zanima kako to izgleda... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
BTW: case za miniitx: http://www.youtube.com/watch?v=erUF-uMNmRI Kad bis stao 3.5 HDD i da ne kosta toliko ![]() Ovo bi se moglo koristiti i kao HTPC ,fenomenalno,samo bi trebalo malo modat za recimo IMON daljinac Zadnje izmijenjeno od: spawn. 12.12.2008. u 02:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
Citiraj:
Inače za informaciju FreeNAS je baziran na FreeBSD OS - u: FreeNAS 0.686xx --> http://www.freebsd.org/releases/6.2R/hardware.html FreeNAS 0.69xx --> http://www.freebsd.org/releases/6.3R/hardware.html FreeNAS 0.7 --> http://www.freebsd.org/releases/7.0R/hardware.html Eto sad vidio da se spominje v 0.7 ali i 0.69 je Release Candidate 2 tek. U ovoj D945GCLF2 ploči je RTL8101E/8111B mrežna i driver je u re(4) modulu. Ideja sa kučištem od satelitskog je odlična, slike obavezno stavi. Za HTPC bi možda odgovaralo od kojeg starog VCR - a, otvor za kazetu > dvd samo bi trebalo "rješit" otvaranje onog poklopca jer ide put unutra i gore a tray put vani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
EMP moderator
|
Nije loše, ali tu bi bolji bio 2.5" disk umjesto ovog 3.5" zbog veličine, potrošnje i zagrijavanja. I onaj UTP kabel bi mogao malo bolje zakrimpati jer bi se ubrzo mogao pitati zašto mreža ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
|
Bravo, dobro složeno. Vidim kako će porast potražnja za neispravnim HUMAX sat receiverima ![]() Pošto nije velik trošak, ja bih na tvom mjestu za sistemski hdd stavio ovo, em bi trebalo brže radit, em manja potrošnja i grijanje. Ako je SATA kontroler prepoznat ja bih stavio sata hdd (ove) za data. Vidim da si spojio ledice i tastere na prednjem panelu, eventualno kakav štos / gadget za info o sistemu gdje je prije bio br. kanala. Napravi test brzine transfera, da imamo za usporedbu. Još jednom evo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
I sve je to super i sve je za 5 ![]() ali gdje kupiti stvarno malo kuciste ali mislim ono maloooo jos manje od TomRi-jevog HALLEY 2019B http://www.ms-start.com/hr/default.a...&articleId=486 meni treba stvarno malo, necujno i stedljivo (a i jednostavno rukovanje-odrzavanje bi bilo dobra stavka) ps- vidim da su dosle maticne sa atom-om i gigabitnom mrezom (hmmmm)
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ja sam naso od Aopen-a ali ga kod nas nema za kupit ![]() http://www.aopen.nl/products_detail.aspx?Auno=2871
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|