Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2008., 13:20   #31
kurijeoko
Premium
Moj komp

kurijeoko's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
nakon sto smo osposobili stvar...bez zice je brzina dosta mala ali za moje potrebe sasvim dovoljna,neznam kamo se kome zuri ali ono..."brzina odnosi zivote"!

kurijeoko je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2008., 13:40   #32
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
zanimljivo

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2008., 13:49   #33
kurijeoko
Premium
Moj komp

kurijeoko's Avatar

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
zanimljivo
ti si rekao da bi to rijesio na zicu...mislim da bi ti to bilo ok!?pricali ste o nekim 30GB u 180min prebacivanja,ako se ne varam...neznam ko u kucnoj radinosti ima toliko materijala dnevno/tjedno za prebacit...mjesecano da ali za sve ozbiljnije logicno je da ce se morat istrosit onaj ko ima takvu zelju...meni je ovo OK!imas od HP-a u ponudi isto od 500GB,1TB,2TB kao od WD-a!
Staro 03.09.2008., 14:01   #34
TomRi
Moj komp

TomRi's Avatar

jasno, ja ne prebacujem gige podataka svaki dan,
ali sam imao potrebu imati sve tekstove, slike, muziku i filmove na jednom mjestu u kući,
pa da im pristupam preko lapa ili kompa1 i 2 kako mi se svidi.
i punim disk isto tako, bez obzira jel fotić spojim na komp ili lap,
da sve ide na jedno mjesto, koje je uvijek dostupno svima u mreži. dakle NAS.
i normalno da mi ne treba zvijer od par tisuća kn, kakve su cijene inace tim NAS sustavima

pa je bila dilema koji uzeti do 1000 kn, dakle oni jeftini,
a pošto se ispostavilo da rade presporo (i do 10-15 puta sporije od mini-itx solucije, koja košta ISTO, a nudi više GB, i više funkcija)
na korisniku je da odluči.

a u tvom slučaju je u vodu pao (glavni) argument
koji bi netko mogao izreći: kupit ću gotovo, makar i sporo, pa će bar raditi odmah 'out-of-the-box'.
jer si ti potrošio SEDAM dana dok nije proradilo
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117666

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Staro 03.09.2008., 14:35   #35
kurijeoko
Premium
Moj komp

kurijeoko's Avatar

a u tvom slučaju je u vodu pao (glavni) argument
koji bi netko mogao izreći: kupit ću gotovo, makar i sporo, pa će bar raditi odmah 'out-of-the-box'.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117666[/quote]

...potrosio sam 7 dana jer je OS mog racunala zakazao...tocnije..."to je vista"!prije 4 mjeseca sam instalirao SP1 za vistu i od tada nisam vise imao ni zicni ni bezicni pristup postavkama rutera pa je automatska konfiguracija bila nemoguca a rucna je bila jedna mala avantura....nakon reinstalacije OS-a...instalacija mybook-a je trajala punih 4 minute......nista lakse od toga!

sto se tice programa kojih dobijes na cd-u...ni jedan ti netreba za instalaciju,sve je postavljeno marketinski i navodi kao da instalacija pocinje od tuda dok je procedura sasvim druga...MIONET sluzi za pristup izvana koji treba platit godisnje 70-ak dolara ali nema nikakve veze sa instalacijom,proba je 30dana...wdbackup je poklon samo treba nac serial koji je zalijepljen na knjizi od iza na naljepnici 3x9mm i to je sve...oni koji su mislili da ce dobit neki trajni besplatni pristup vlastitoj mrezi izvana...sanjali su djeda mraza!!!!!!
Staro 03.09.2008., 18:31   #36
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:

Istina da je ono bilo malo čupavo i nespretno riješeno. Ali tamo je zapravo najmanje "kriv" My Book. Jednostavno splet nepovoljnih faktora.
Citiraj:
MIONET sluzi za pristup izvana koji treba platit godisnje 70-ak dolara ali nema nikakve veze sa instalacijom,proba je 30dana...
I nakon toga će bit moguć remotely access My Booku.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 22:13   #37
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Sad znam do ovo "kino" (MyBook) nikad neću kupit. Nije li to ipak malo premala brzina?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 09:41   #38
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Piše da podržava i Gb mrežu... Je li ga probao netko spojiti na Gb switch?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:50   #39
TomRi
Moj komp

TomRi's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Piše da podržava i Gb mrežu... Je li ga probao netko spojiti na Gb switch?

imaš link u prvom postu u threadu:

Citiraj:
Complete waste of time IMHO

Quote from WD Support after they eventually responded after 1 Month of logging a call:

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support.

The maximum transfer speed you can reach with the MyBook World is actually 3.5Mb/sec (effective), this is due to limitations within its hardware.

Sincerely,
Western Digital Service and Support
znači, na što god da se spoji, može imati samo manje brzine...
to mi je čudno, neka netko tko ga ima proba nešto tweakati pa možda digne brzinu...
ja nisam htio eksperimentirati jer tko garantira da bi uspjelo, a trebao mi je NAS.
bolje složiti nešto sam pa barem radi kako treba

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Staro 05.09.2008., 14:56   #40
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Although MyBook Ethernet-capable disks come with a Gigabit Ethernet interface, it seems the network speed is slower, because of the limited CPU capacity to handle data
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2008., 02:23   #41
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
TomRI, zakon si.
Dao si mi ideju za torrent silent mašinu. A nabavim je za 500 kuna (imam već neke komponente).
Ma fenomenalno. Totalno sam oduševljen.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 12:40   #42
bandi
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
TomRI koja je potrošnja struje, jer meni bi ovo radilo 24 sata.
bandi je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 13:50   #43
TomRi
Moj komp

TomRi's Avatar

30-34W mjereno wattmetrom, ovisno jel zapisuje nešto po hdd ili ne (dakle prilično točno)

to ti ispadne 0.92 x 0.03 x 13(tarifa dan) + 0.46 x 0.03 x 11(tarifa noć) = 0,5106 kn/dan,
tj. mjesečno oko 15kn,

sad računaj da ti neki komp troši oko 200W, što ti je 100kn/mj naspram ovih 15, pa server isplati sam sebe kroz godinu dana

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Staro 17.10.2008., 14:23   #44
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo i ja zadnjih dana trazim NAS za na kucnu mrezu i sve mi se cini da je ova miniITX maticna najbolje rjesenje. Steta sto nema ugradjen gigabit LAN posto PCI kartica poveceva visinu, ako se ne varam.
Meni treba gigabit LAN, Wi-Fi je dobrodosao ali nije neophodan.

Ima li kod nas kupiti kakvo "mitje" napajanje za ovo ?
Staro 17.10.2008., 15:41   #45
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
pa nemora mrezna nuzno povecati najvecu visinu na ovovj ploci. samo odvrnesh onaj zeljezni dio (bracket) i koristish karticu bez njega.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 16:17   #46
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

S D-Linkovom karticom iz mog servera se dobiju oba bracketa pa je možeš staviti i u low profile kućište...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.11.2008. u 08:23.
Staro 25.11.2008., 21:42   #47
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nevjerojatno je kako su trgovci inertni i kako nisu uopce prepoznali "low power" segment trzista. Osim razvikanog Atoma, jedno veliko NISTA! Barem koliko ja vidim... A kada se AMD-ovi procesori downclockaju i upare s 780cipsetom, potrosnja je jos manja nego kod Atoma...

PicoPSU je vec jako dugo na trzistu u svijetu, mala 80+ napajanja bez ventilatora isto, ali kako da obicni smrtnik bez kreditne kartice to nabavi kod nas???
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 23:03   #48
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Samo za informaciju a na žalost TomRi - ja novija verzija Intel® Desktop Board D945GCLF2 With Integrated Intel® Atom™ Processor ima Gb mrežnu i Atom 330 ( Intel® Atom™ Processor Family).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 08:33   #49
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 26.11.2008., 08:36   #50
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Upravo sam tu plocu gledao ovih dana, dugo sam se lomio i premisljao, ali sam na kraju odustao od home-made Atom NAS-a i uzeo D-Link DNS-323. U "minimalistickoj" sam fazi i ovih dana mi se neda petljati sa setupiranjem nego zelim sve gotovo.
Posto Atom NAS, kad se na njega instalira FreeNAS, ima priblizno iste performanse kao i DNS-323 isao sam na potonjeg. Kad bi isao sa Ubuntu serverom, Webminom i mdadm za RAID dobio bih puno bolje performanse ali, kao sto rekoh, do petljancije mi nije ovih dana, sto ne znaci da u buducnosti necu ici na home made rjesenje.
Staro 11.12.2008., 11:01   #51
dambija
Registered User

dambija's Avatar

Davno je pala ideja za kućni server-i konačno kad su se pojavile ove ploče sa atomima-krenulo se u realizaciju.Sve je skupa složeno u staro kućište od HUMAX sat receivera.Ploča Intel® Desktop Board D945GCLF2,1GB rama na 667,Samsung 1TB hard disk.Pločica napajanja izvađena iz MS400W i pored nje stavljen samo 50 mm ventilator-toliko da radi samo cirkulaciju zraka(moglo je i bez njega jer je potrošnja energije toliko mala da su cooleri napajanja bili toliko topli da se mogla ruka držati na njima).Kao OS je postavljen FreeNas ver.0.70 jer zasad jedina podržava drivere za mrežnu karticu.
Demonstracija je bila u tome da su u kućnoj mreži uz server i tri računala-te na svakom od njih je pokrenut po jedan divx film koji je pohranjen na serveru,a opterećenje atoma u tom trenutku je bilo 1%,zauzeće memorije 18%.U idućih nekoliko dana ću se malo igrati sa daljnjim postavkama u OS-u pa postam detalje.
dambija je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 21:31   #52
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Stavi obavezno i slike, baš me zanima kako to izgleda...

Staro 12.12.2008., 01:52   #53
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor dambija Pregled postova
Davno je pala ideja za kućni server-i konačno kad su se pojavile ove ploče sa atomima-krenulo se u realizaciju.Sve je skupa složeno u staro kućište od HUMAX sat receivera.Ploča Intel® Desktop Board D945GCLF2,1GB rama na 667,Samsung 1TB hard disk.Pločica napajanja izvađena iz MS400W i pored nje stavljen samo 50 mm ventilator-toliko da radi samo cirkulaciju zraka(moglo je i bez njega jer je potrošnja energije toliko mala da su cooleri napajanja bili toliko topli da se mogla ruka držati na njima).Kao OS je postavljen FreeNas ver.0.70 jer zasad jedina podržava drivere za mrežnu karticu.
Demonstracija je bila u tome da su u kućnoj mreži uz server i tri računala-te na svakom od njih je pokrenut po jedan divx film koji je pohranjen na serveru,a opterećenje atoma u tom trenutku je bilo 1%,zauzeće memorije 18%.U idućih nekoliko dana ću se malo igrati sa daljnjim postavkama u OS-u pa postam detalje.
reci mi kako dolazis do podataka na serveru,jel ga ga vidis u MY NETWORK PLACES ili kako? jel mozes ubacivati fajlove iz jednog kompa na server i kako brzo to ide?

BTW: case za miniitx: http://www.youtube.com/watch?v=erUF-uMNmRI

Kad bis stao 3.5 HDD i da ne kosta toliko

Ovo bi se moglo koristiti i kao HTPC ,fenomenalno,samo bi trebalo malo modat za recimo IMON daljinac

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 12.12.2008. u 02:17.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 10:17   #54
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor dambija Pregled postova
Kao OS je postavljen FreeNas ver.0.70 jer zasad jedina podržava drivere za mrežnu karticu.
Koja je to verzija FreeNAS tj. odakle si je iskopao kad je zadnja (stabilna) Embedded 0.69RC2 i386 RC 2 ?
Inače za informaciju FreeNAS je baziran na FreeBSD OS - u:
FreeNAS 0.686xx --> http://www.freebsd.org/releases/6.2R/hardware.html
FreeNAS 0.69xx --> http://www.freebsd.org/releases/6.3R/hardware.html
FreeNAS 0.7 --> http://www.freebsd.org/releases/7.0R/hardware.html
Eto sad vidio da se spominje v 0.7 ali i 0.69 je Release Candidate 2 tek.
U ovoj D945GCLF2 ploči je RTL8101E/8111B mrežna i driver je u re(4) modulu.
Ideja sa kučištem od satelitskog je odlična, slike obavezno stavi.
Za HTPC bi možda odgovaralo od kojeg starog VCR - a, otvor za kazetu > dvd samo bi trebalo "rješit" otvaranje onog poklopca jer ide put unutra i gore a tray put vani.
Staro 14.12.2008., 12:16   #55
dambija
Registered User

dambija's Avatar

Evo konačno je postavljena testna konfiguracija na Hard od 40Gb.Operativni na probu je postavljen na stari USB memory stick od 512MB,ali se nije pokazalo dobro-duže mu treba da učita OS i kod svakog paljenja treba restart računala jer iz prve ne prepozna stick.Bolje radi kad je OS na hardu.Evo nekoliko fotki.

http://www.imagesforme.com/show.php/263037_IMAG0034.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263036_IMAG0033.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263035_IMAG0027.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263045_IMAG0037.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263046_IMAG0038.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263047_IMAG0039.jpg
http://www.imagesforme.com/show.php/263049_IMG1412.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263050_IMG1413.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263051_IMG1414.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263064_IMG1415.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263065_screen1.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263066_screen2.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/263067_screen3.JPG

Zadnjih par sličica prikazuje razna opterećenja.Standby,prebacivanje podataka-fotke,gledanje filma.

Na ovom linku imate za skinuti zadnju verziju FreeNAS u koji sam integrirao driver za mrežnu karticu.

http://rapidshare.com/files/17267174...D-0.69RC2b.iso
dambija je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 12:23   #56
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Nije loše, ali tu bi bolji bio 2.5" disk umjesto ovog 3.5" zbog veličine, potrošnje i zagrijavanja. I onaj UTP kabel bi mogao malo bolje zakrimpati jer bi se ubrzo mogao pitati zašto mreža ne radi.

Staro 14.12.2008., 18:53   #57
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bravo, dobro složeno. Vidim kako će porast potražnja za neispravnim HUMAX sat receiverima
Pošto nije velik trošak, ja bih na tvom mjestu za sistemski hdd stavio ovo,
em bi trebalo brže radit, em manja potrošnja i grijanje.
Ako je SATA kontroler prepoznat ja bih stavio sata hdd (ove) za data.
Vidim da si spojio ledice i tastere na prednjem panelu, eventualno kakav štos / gadget za info o sistemu gdje je prije bio br. kanala.
Napravi test brzine transfera, da imamo za usporedbu.

Još jednom evo za trud i dobar primjer.
Staro 20.01.2009., 16:37   #58
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
I sve je to super i sve je za 5
ali gdje kupiti stvarno malo kuciste ali mislim ono maloooo jos manje od TomRi-jevog HALLEY 2019B http://www.ms-start.com/hr/default.a...&articleId=486

meni treba stvarno malo, necujno i stedljivo (a i jednostavno rukovanje-odrzavanje bi bilo dobra stavka)
ps- vidim da su dosle maticne sa atom-om i gigabitnom mrezom (hmmmm)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 16:49   #59
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 17:22   #60