Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.06.2008., 21:15   #31
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
ve-mulj?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2008., 21:26   #32
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Pojma nemam, znam da se na kartici vidi jer na novoj piše MKII.
Hm onda...

Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
@tik

Gdje si kupio karticu?
Meni bi isto trebala PCI-E.
Imaš u Ve-milu.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.06.2008., 01:10   #33
tik
Registered User
Moj komp

tik's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
Kako misliš u isto vrijeme gledanja analogne i DVB-T? Pa neću gledati dva programa istovremeno.
T750F ima dva antenska ulaza pa je moguce u isto vrijeme imati spojenu i analogiju i dvb-t, dok E800F ima samo jedan. Nisam probao uzivo, ali prepostavljam da je putem daljinskog moguce saltanje s nekog programa kabelske na, recimo, HTV2 HD (dvb-t). To je po ovom kaj sam ja vidio jedina prednost te kartice, ali ponavljam, nisam ju isprobao pa je moguce da postoje i neke druge razlike, tipa kvaliteta slike itd. Ja sam sa svojom prilicno zadovoljan posebno nakon instalacije beta drivera koji su x puta bolji od ovih koji dolaze uz karticu.

Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
@tik

Gdje si kupio karticu?
Meni bi isto trebala PCI-E.
U diskontu24 za 560 kuna, 100 kuna jeftinije nego u Vemilu.
tik je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2008., 21:00   #34
Dr. Beast
Premium

Gledam malo ove vaše screenshot-ove i vidim da je kod mene slika prilično dobra s obzirom da koristim samo analognu.

Staro 17.06.2008., 22:34   #35
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor tik Pregled postova
Ako nekog zanima mogu na rapidshare uploadat snapshote s HRT HD-a.

EDIT: evo par komada -
http://rapidshare.com/files/12045693...romo_.rar.html (17mb)

daj molim te, na koliko ti je zauzece procesora prilikom gledanja HRT2HD?
meni s mojom konfiguracijom to ide od 70 do 100% i ne prikazuje mi sliku kako treba. Iscrtava mi, eventualno, 1/20inu u gornjem dijelu..ostalo je zamuljano, nevidljivi, sve zeleno kod utakmice, pa se mislim da mi mozda fali snage u racunalu, da to odradi kako treba ?
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 22:37   #36
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
kupujem tv karticu, treba mi da je PCIe, da ima dobar daljinski, da je hybridna, i da naravno radi.. Ovo sto je Neo testirao je odlicna, ima cak dva ulaza, ali je PCI, sto mi ne odgovara, a mislim da je vise ni nema u Vemilu..
Tak da je odluka djlomicno pala na Compro VideoMate Vista E800F..

i sad imam par pitanja... naime, ova ima samo jedan ulaz za antenu, to je kao i analogni i digitalni i kao da je recimo gledam i analogne i digitalne programe? jer analogni su mi na nekoj valjda kabelskoj a digitalne bi probao ulovit sa nekom prilozenom antenom jer znamo da one s ugrađenim pojacalima nista ne valjaju..

hvala

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 13.07.2008. u 00:36.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2008., 10:10   #37
Dr. Beast
Premium

Stigla mi T750F, ali ne znam kako da prebacim decodiranje HD-a na čip grafičke (sada mi je CPU na 95%)?

EDIT: instalirao sam Cyberlink-ov H.264 codec i sada VGA dekodira HD, ali imam problema s aspect ratio u DVB Vieweru. HRT promo HD mi je u 4:3, kada odaberem nešto drugo bude u 16:9, ali ne bude preko cijelog ekrana.

EDIT: nakon hebanja sa svim živim postavka pogodio nsam neku dobitnu kombinaciju s kojom za sada sve radi. Na HRT promo HD-u CPU ne prelazi 10%.

Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 30.08.2008. u 12:09. Razlog: Uspio riješiti :-)
Staro 08.11.2008., 09:24   #38
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
evo dobio sam ovu karticu (kao zamjenu prvo za Gigabyte U8000, pa onda terrarec XXS HD) i pokazala se duplo bolja od ove dvije. Nego, zanima me da li je moguce snimati u direktno u divx? drugo pitanje je kako radi teletext? Stisnem X ali ne mogu ukucavati brojeve. isto tako je i sa onom malom aplikacijom Teletext koja se nalazi u Program files/videomate
imaticx je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2008., 09:33   #39
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Autor imatic Pregled postova
evo dobio sam ovu karticu (kao zamjenu prvo za Gigabyte U8000, pa onda terrarec XXS HD) i pokazala se duplo bolja od ove dvije. Nego, zanima me da li je moguce snimati u direktno u divx? drugo pitanje je kako radi teletext? Stisnem X ali ne mogu ukucavati brojeve. isto tako je i sa onom malom aplikacijom Teletext koja se nalazi u Program files/videomate
Za snimanje direktno u Divx ne znam da li može, nisam isprobavao, a što se tiče TXT-a aplikacija za njega ništa ne valja. Kada je digitalni signal uopće ne mogu povećati ekran od TXT-a, a kod analognog trebaš čekati da sve stranice ineksira pa onda iz onog gore padajuće izbornika odabrati TXT stranicu, totalna koma. Zbog toga sam kupio DVB viewer i sve je za 5, slika puno bolja jer namjestiš codec koji hoćeš da koristiš i TXT radi kako treba. Jedina je mana što nema analognog signala za lokalne programe, ali onda koristim ComproDTV 4.
Staro 08.11.2008., 10:00   #40
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

pise na njihovoj stranici da moze snimati u mpeg4, ali koristenjem 3rd party codeca. imam instaliran ffdshow, ac3, xvid, ali nema opcije snimanja u mpeg4? a za teletext, nisam ni spojio onaj dual adapter, samo sam spojio digitalnu. probao sam i dvb viewer sa powerdvd codecima, i slika je malcice bolja. i u dvb vieweru stisnem teletext, ucita onaj poseban prozor, ali nakon cca minutu slika se na ekranu zacrni i ne mogu nista, nego prebaciti na neki drugi program. to mi se dogadalo i sa u8000.
imaticx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2008., 10:06   #41
Dr. Beast
Premium

Ja koristim DVB viewer pa probaj njega.
Staro 14.04.2009., 11:46   #42
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

evo, dva tjedna se "dopisujem" sa Compro Supportom sto se tice problema sa teletextom na digitalnoj televiziji. Govorim o teletextu kad se u programu stisne tipka "X", ne ona mala aplikacija. Morao sam im i uploadati TS file od 400 MB i danas su mi se javili da ima bug u programu (ComproDTV 4) i da ce ga rijesiti u sljedecoj verziji. Ne znam tocno koje, ali rekli su da jos neke Compro tv kartice imaju problema sa teletextom.
Staro 09.06.2009., 18:09   #43
semiRocket
Registered User

semiRocket's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Thumbs up

Evo i ja se ubrajam među vlasnike T750F kartice. Za sada nema još digitalnog signala tu kod mene, ali što se tiče analognog je sve 5

Jedina zamjerka je što kada je žica od PWR buttton spojena na karticu računalo se pali samo od sebe. Ali možda je to neko kolebanje moje matične i kartice.

P.S.
@Neo-ST hvala ti puno na detaljnom review-u. Ti si razlog moje kupnje
Evo jednog screenšuta, procesor Intel Celeron 2.6 GHz analogna TV http://i43.tinypic.com/13z0r2r.jpg

Zadnje izmijenjeno od: semiRocket. 10.06.2009. u 21:23. Razlog: sliku u thumb :-)
semiRocket je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 15:00   #44
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007

Mogao si opaliti par screenshotova digitalne tv, pošto to jedino nisam napravio...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 15:23   #45
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

evo ja cu, par na brzinu (ovako lose izgleda, ja imam namjesteno na 16:9)

Staro 10.06.2009., 21:30   #46
semiRocket
Registered User

semiRocket's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
@imaticx
Ma nije loše, meni izgleda odlično. Jedva čekam da postave digitalni tu kod nas.

Na digitalnom signalu je i procesor više rasterećen. Jesam li u pravu?
semiRocket je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2009., 13:08   #47
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Exclamation ATI 2600XT i Compro postavke kako namjestiti?

Imam ATI 2600xt i Compro T750F TV karticu. Na Visti radi OK, ali na Windows 7 slika je pixelasta. Radi samo dobro kad ukljucim "Use overlay surface"

stavio sam to na njihov forum i dobio odgovor koji bas ne razumijem (razumijem engleski, ali ne znam sto su htjeli reci)

Evo i odgovora:

Dear customer,

Thanks for your email.

We are afraid this is the mechanism issue. Due to VMR proceed the signal from Display card → PC → output , while overlay from display card → PC. The latter will have more splendid video quality due to the signal is "directly" from display card to screen.

*The Aero function only work under VMR mode.

And we will sugget you can check the feature of your display card.

ne kuzim sto trebam napraviti na visti sve radi sa default postavkama, pa valjda onda ima neka postavka u Windows 7.
Staro 28.09.2009., 20:48   #48
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

sto nitko ne zna? Makar nesto malo pa da isprobam jel radi
Staro 30.09.2009., 13:33   #49
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Nedavno je Compro izbacio nove drivere za svoje kartice, kao i nove TV aplikacije.Tak da to prvo probaš.

http://www.comprousa.com/en/download/vtf-series.html

Nadalje, ak i dalje ne štima probaj upalit windows media centar i vidjet kak se tu ponaša. Mislim da bi čak i daljinac trebao šljakat.
Staro 30.09.2009., 15:19   #50
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor imaticx Pregled postova
Imam ATI 2600xt i Compro T750F TV karticu. Na Visti radi OK, ali na Windows 7 slika je pixelasta. Radi samo dobro kad ukljucim "Use overlay surface"

stavio sam to na njihov forum i dobio odgovor koji bas ne razumijem (razumijem engleski, ali ne znam sto su htjeli reci)

Evo i odgovora:

Dear customer,

Thanks for your email.

We are afraid this is the mechanism issue. Due to VMR proceed the signal from Display card → PC → output , while overlay from display card → PC. The latter will have more splendid video quality due to the signal is "directly" from display card to screen.

*The Aero function only work under VMR mode.

And we will sugget you can check the feature of your display card.

ne kuzim sto trebam napraviti na visti sve radi sa default postavkama, pa valjda onda ima neka postavka u Windows 7.
Ovo ti je pisao netko očito retardiran iz Compro-a...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 13:42   #51
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

jel moze tko probati jel njemu sve radi OK na Windows 7? i kakva je slika, da li su slova pixelasta?

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na