Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2008., 04:21   #31
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ako ti istekne garancija konfiguracije, a garancija diska još uvijek vrijedi, možeš slobodno tražiti novi disk..ja bi ga tražio i dobio.
Ionako taj disk ne bi dao u Vemil na servis nego bi vemil samo prosljedio Msan-u(il sensu..vise nisam siguran)..gdje je kupljen kao komad,a ne kao komponenta. Vracao sam Maxtore par puta..nazalost.

To šta su oni stavili drugu komponentu u računalo, to je problem kupca koji nije pogledao što plaća..a prodavači su tu da prodaju i muljaju..oni rade svoj posao.
Staro 31.03.2008., 09:50   #32
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Mislim da Vemil nikako ne moze dokinuti duze jamstvo pojedinih komponenata od kojih oni sastave racunalo.

Ono sto moze je nakeljiti naljepnicu i reci da time daju godinu dana jamstva na konfiguraciju.
Tj. kad nesto otkaze nosis im cijelu konfu i neka oni utvrdjuju.
Ako nema te naljepnice onda ti sam moras utvrditi koja je komponenta neispravna i odnijeti im ju jer u protivnom mogu ti i naplatiti dijagnostiku za ispravne komponente.
Munjara je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2008., 12:24   #33
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Mislim da Vemil nikako ne moze dokinuti duze jamstvo pojedinih komponenata od kojih oni sastave racunalo.

Ono sto moze je nakeljiti naljepnicu i reci da time daju godinu dana jamstva na konfiguraciju.
Tj. kad nesto otkaze nosis im cijelu konfu i neka oni utvrdjuju.
Ako nema te naljepnice onda ti sam moras utvrditi koja je komponenta neispravna i odnijeti im ju jer u protivnom mogu ti i naplatiti dijagnostiku za ispravne komponente.
Stvarno neznam sto se desava nakon isteka te famozne godine.
Ali ako se nevaram kada ti one sloze konfiguraciju besplatno tebi na racunu pored svake komponente jasno pise grancija 12 mjeseci, i ti takav racun podpises; a da u vise ducana iste komponente imaju drugaciju garanciju i nije novost
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2008., 13:52   #34
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Stvarno neznam sto se desava nakon isteka te famozne godine.
Ali ako se nevaram kada ti one sloze konfiguraciju besplatno tebi na racunu pored svake komponente jasno pise grancija 12 mjeseci, i ti takav racun podpises; a da u vise ducana iste komponente imaju drugaciju garanciju i nije novost
Krivo pišeš! Do svake komponente piše garancija npr proc 36mj, grafa 24mj, a među artiklima koje si kupio piše 12mj. Ti taj artikl nisi platio i oni zaračunavaju garanciju 12mj na KONFIGURACIJU, a komponente po njima gube izvornu garanciju. Te komponente imaju garanciju koju daje proizvođač i nakon isteka od 12mj oni moraju primiti komponete zbog toga što imaju proizvođačevu garanciju i donosi se neispravna komponenta a ne kućište!!
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2008., 14:05   #35
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor dobri1 Pregled postova
Te komponente imaju garanciju koju daje proizvođač i nakon isteka od 12mj oni moraju primiti komponete zbog toga što imaju proizvođačevu garanciju i donosi se neispravna komponenta a ne kućište!!
sad i ti čini mi se brkaš garanciju koju daje prodavač s onom koju daje proizvođač.

Ako proizvođač daje npr garanciju 5god (npr. logitech) a prodavač (distributer) daje 3 god onda kod njega možeš reklamirati unutar 3 god a za ove dvije dodatne se obraćaš proizvođaču i više nemaš veze s prodavačem.
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2008., 14:16   #36
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
sad i ti čini mi se brkaš garanciju koju daje prodavač s onom koju daje proizvođač.

Ako proizvođač daje npr garanciju 5god (npr. logitech) a prodavač (distributer) daje 3 god onda kod njega možeš reklamirati unutar 3 god a za ove dvije dodatne se obraćaš proizvođaču i više nemaš veze s prodavačem.
U pravu si ja sam pomješao. Npr pokvari se amd proc nakon 18mj a u vemila istekla garancija onda se nosi kod ovlaštenog uvoznika, distributera, proizvođača za garanciju!
Gx25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno