|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
A Špičkovina United d.o.o.? Nego, ajmo zbilja. KLITORA je zakon. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pomagajte...... Otvorio bi obrt, treba dat ime a mislio sam lako ću... Svaka ideja je dobrodošla Dakle bavio bi se elektronikom prvenstveno u It smjeru, popravak matičnih i sl. Eventualno industrijska elektronika i automatika te elektronika široke potrošnje kao sekundarna dj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako baš obrt otvaraš, mislim da baš nemožeš uzet neko random ime za njega već mora sadržavat tvoje ime, dio njega il tako nešto. Bilo je već rasprave o tome, možda čak i u ovoj temi. Ontopic, totalno svejedno kako će ti se obrt zvati ako ćeš dobro raditi. Za dobar servis se nabrzinu pročuje i obrnuto.
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Otvori si rade firmu. Ako ti je problem temeljni kapital mozes ga odgodit na neodredeno a troskovi otvaranja ce ti biti oko 3000kn skuplji(ovisi koliko ces djelatnosti htjet u registraciji) ali u svakom slucaju bolje. Za otvaranja obrta moras bit kvalificiran za tu djelatnost, skola i sl a za firmu ne. Ostale prednosti otvarnja firme ti necu nabarajat ali glavna je da nisi odgovoran kao fizicka osoba nego kao pravna osoba, odn. firma i njena imovina. Mnogi se obrtnici zahebu i utope u racunima i ostanu bez djela imovine ili sl. sranja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Znam da je obrt malo škakljiv ali za sad nemam drugog izbora, no hvala na savjetu i info. Što se tiče kvalifikacija to je poslano u ministarstvo i oni su odbrili sve djelatnosti koje su meni interesantne.... Nadam se da ću jedan dan ako malo narastem biti firma ako ne, i ovako sam zadovoljan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Samo se nemoj zaduzivat to much, ne mislim samo na banke jer ti banke zadnjih par. mj djeluju instantno, preko bjanko zaduznica i svatko ce ti se moc naplatit u roku keks, ak nemas para na racunu onda preko ovrhe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ex lege (prema ZTD-u), ovo što Magarac tvrdi je točno. Osobna imovinsko-pravna odgovornost fizičkih osoba (vlasnika) u predmetu protiv pravnih osoba moguća je ako se izdaju osobne zadužnice/mjenice ili ako se u sudskom postupku utvrdi odgovornost fizičkih osoba. Jelc, Ima nešto u tome, ali tko nam je kriv što živimo gdje živimo i što smo to sami prihvatili kao normalno iako smo imali mogućnost izbora. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 05.11.2011. u 03:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|