|
![]() |
#5791 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Da odgovorim na pitanje, po meni je dobro oboje. Ne volim AMOLED zbog ruzne bijele boje i degradacije ekrana ali to je vise osobna stvar. Bas kao LCD, ima mana i nijedna tehnologija nije miljama ispred druge. Smisao posta je bila debilana stavljanja vecinom potpuno bijelog sucelja na AMOLED ekran, dakle najgoreg moguceg. |
|
![]() |
![]() |
#5792 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Niti sam uvrijeđen niti ozlojeđen, samo me zanimalo tvoje mišljenje - kakav ekran po tebi da meću na mobitele budući ti AMOLED ne valja zbog navedenih razloga, IPS radi backlight bleedinga, TFT radi color shiftinga i kuta gledanja... Po tome, samo CRT tehnologija ostaje koju nisi popljuvao ![]() Samsung smo svi popljuvali zbog idiotskog color schemea, ali kakve veze ima AMOLED tehnologija sa time? Osobno, imao sam TFT xperiju Z, imao sam LG G2 sa odličnim IPSom, imam TFT Z1, S5 sa SAMOLEDom... po meni je to sve isti qrac. Ništa šta si ti nabrojao kao velike mane, nisam to vidio kao problem. Što dalje znači da sam ja veliki ignorant i nekužitelj u probleme tehnologije ekrana očito. Mene više pate gluposti oko baterija i nelogičnosti u samom OSu nego jel mi bijela na ekranu bijela baš bijela kao bijeli snijeg ili za 3 broja po RAL katalogu naginje na sivu... ![]() No imaš pravo. Svi smo različiti, a nekome i svaka dlaka smeta ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5793 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
#5794 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Koga briga za Snapdragon kad ce Exynos 8890 aka Mongoose biti zvijer. ![]() Anyway mi u Europi se netrebamo brinut kad nama dolazi Exynos. Za USA je Snapdragon. ![]() EDIT: Za Nexus-e sto kolega povise spominje, u njima dolazi novija verzija S810, znaci Snapdragon 810 v2.1 koji se "navodno" manje grije. |
![]() |
![]() |
#5797 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
I da, svi jesmo razliciti. Meni recimo nista ne znace minorne razlike u kamarama ili trajanjima baterije od builda do builda o kojima se tu cesto pise ![]() Nego, igrao sam se zadnjih par dana sa S6 edge. U direktnoj usporedbi sa Nexusom 5, otvaranje aplikacija su tu negdje. S6 je mozda nesto brzi ukupno. Ali u samom radu Nexus je i dalje osjetno gladji. S6 stuca i trza na dosta mjesta gdje Nexus radi glatko. Steta jer S6 izgleda kao fin komad hardvera u rukama i ekran je odlican (za AMOLED ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5798 | |
Registered User
|
Citiraj:
810 je odličan al Exynos je bolji, puno bolji. Osim grafičkog djela, tu je Adreno bog još uvijek. Tako da ja apsolutno više ne vjerujem niti jednoj tvrdnji da se SD pregrijava.
![]() |
#5799 | ||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
http://www.greenbot.com/article/2834...-displays.html Citiraj:
A kaj se tiče Xperie Z - taj je ekran bio sramota, isto kao i na Xperiji S. Kvaliteta ekrana ko na tadašnjim low-mid range-ovima. A kaj se tiče grijanja SD810 - mislim da je Linus to dobro demonstrirao: Što znači da se SD810 i dalje prilično grije samo što je thermal throttling puno agresivniji pa se čini da je Qualcomm napravio neki k oko grijanja a zapravo je samo zaobišao pravi problem.
![]() |
#5800 |
našikan pravim haos
|
Daj mi samoled, daj da buljim u mrtvo crnu....oprostio bi mu sve lažne bijele sive i fluorescentne boje ovoga svijeta .... Gledam neki dan u s6 edge od starog, gledam u svoj z5c...i osjećam se ko siroče koje je moralo bježati iz Sirije. Nikakav LCD ovoga svijeta ne može stati u istu rečenicu sa SAMOLEDom a da ocu gledati realne boje ne bi buljio u umjetnu sliku koju daje ekran mobitela. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 30.10.2015. u 01:20. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5801 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja ne volim one prezasićene boje na AMOLED-u ali zato sam stavio color mode na "Basic" i boje su realne ali je i crna - crna ![]()
#5802 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nisam profić kaj se ekrana tiče, niti shvaćam dobro tehnologiju, ali kod amoleda mi se sviđa ta crna. Volim duboku pravu crnu i to me privlači. Pošto je Android crni OS (barem je bio). Svi ostali ekrani mi izgledaju nekako isprano. But hey, to sam samo ja. *stigao note. citirat ću dame s tv-a "Oooohhh it is sooo biiiig"
Zadnje izmijenjeno od: Guls. 30.10.2015. u 15:37. |
![]() |
![]() |
#5803 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Jel moguće da Samsung s6 nema nešto toliko jednostavno ka šta je povezivanje s plazmom/lcd tv-om.. Sony z3 je to imao perfektno rjeseno.. Jednostavno otvoriš video i jedan push video je na tv-u!! Sa s6 uopće nemogu povezat tv i mob? |
![]() |
![]() |
#5805 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Ma jesam.. To sam prvo napravio,nece uopće da mi poveže s tv-om..cak sam i Panasonic app instalirao, ali neće(kaze mi da tv ne podržava tu rezoluciju) video snimljen u 3840*2160..ma nema veze, nije da mi je baš neophodno.. Al je ponekad zanimljivo! ![]() |
![]() |
![]() |
#5807 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
U pro modu bi tribala biti ta opcija. Nego, je li tko stavio ovaj najnoviji fw od 1.11? http://www.sammobile.com/firmwares/d...FVFG3QOJQ_VD2/ Da li omogućava raw?
#5809 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
A jel tvoj tv podrzava tu rezu, pa je mob u pravu? Jesi probao s nekim videom u rezoluciji i frame rate-u koju tv podrzava? |
![]() |
![]() |
#5812 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
#5813 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Prvo, to je tv sa rezolucijom 1920x1080 i 60Hz osvjezavanjem. Ako nije u stanju konvertirat rezoluciju i osvjezenje koje mu mobitelom saljes, uzalud trud. Drugo, ako je Z3 slao video u rezoluciji/osvjezavanju koju taj tv moze obradit, pa bio to i superduper slomo - sve5, ali to izgleda ne uspijeva odradit S6. Trece, TV i mobitel se prilikom takve operacije sporazumjevaju, pa ako jedan ne razumije jezik drugog, opet uzalud trud... |
|
![]() |
![]() |
#5815 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
#5820 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Moj 10 000 Xiaomi, 2x G3 sa 20%, 1X sa 70% i nesto je jos ostalo u njemu...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|