|
![]() |
#5672 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kam ide voda ak procuri veš mašina...normalno da treba sifon. Također kad imaš sifon daleko lakše pročistiš odvode sa sajlom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5673 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5674 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Nazalost, ni ja nemam top sifon u stanu kojeg su mi radili 2016., jer eto "to se vise ne radi". Pred 2 god sam renovirao kupaone u drugom stanu, tu su stavljeni u oba dvije, ali su pak stavljene da se ne vide, ispod elemenata, sto je po meni opet losa opcija. Sad cu definitivno znat da treci put haha, kako i gdje da ih stavi. Svakako se slazem, zanemariv trosak u startu, a uvijek dobro dodje i moze spasit xyz situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5675 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Mi renoviramo jednu kupaonu i maknuli smo sifon. Imamo ga baš doma u kupaonici i uvijek neki neugodni mirisi zbog njega. A ima uvijek vode, skroz je očišćen i spojen je na umivaonik. Ista stvar je u apartmanu, tamo je sifon i ako nikoga nema duže vrijeme je unutra kaos od zaudaranja jer nestane vode. A i kad ima vode opet se nekad osjete neki mirisi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5677 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5678 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Produži lijevak malo da bude više uronjen u vodu, a i voda sama po sebi nestane zbog razlika tlakova, isparavanja itd. Barem jednom mjesečno bi ga trebalo malo isprati jer se nakupi smeća. A ovo uklanjanje sifona neću komentirati, to su ti samoprozvani inženjeri, samo da se ništa ne vidi. Lakše maknuti sifon nego projektirati odvod kako treba. Sakaćenje Windowsa i aplikacija se prenijelo na građevinu jer zašto nešto jednostavno popraviti kad može komplicirano... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5679 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5680 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Srećom nije mi ništa procurilo. Ušao sam u novo renoviran stan i primjetio da nemam sifon u kupaonici. I skoro poludio. Naravno da će majstori reći da sifon nije potreban. Izliju samonivelirajuću glet masu po podu i prst u uho. Prije podnih pločica malo zagletaju za pad ako to uopće naprave. Ovako moraju misliti na odvod sifona i njegov pad, hidroizolaciju oko njega, pa da bude u ravnini sa pločicama i da cijela kupaonica ima pad prema njemu što znači ručno zagletavanje i fino uštimavanje pogotovo ako su velike podne pločice… Zato prodaju priču da podni sifon nije potreban jer im uzima puno vremena a malo tko ga zna napraviti kako treba. U 45 godina života i četiri nekretnine u kojima sam živio imao sam nula problema sa sifonima. Ybga, treba ga znati napraviti. A dva puta su me spasili poplave, oba puta zbog puknutog crijeva u vešmašini. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#5681 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ne razumijem to protivljenje walk in sistemima za tuširanje. Em nema jednostavnije ni praktičnije, vrlo funkcionalno. Ja svakako planiram stavit to umjesto kade. Bebe? Klinac je veći i više nemamo takva kupanja. A da ne velim, kad je bio beba i onda je žena kupila plastičnu kadicu u ikei za staviti u kadu kad ga kupa. Jer joj je tako bolje i sigurnije za bebu bilo, pa je jako puno značilo to što smo imali pravu kadu ![]() Kod ženinih smo stavili walk in tuš da im bude jednostavnije pošto su stariji i teže pokretni, njima je to sto puta bolje od tuš kade ili klasične kade, tuširanje im je znatno lakše. Što se sifona tiče, to me isto živcira što ih ne stavljaju, kod nas u kupaonici na katu ga isto nema, jer je bivši vlasnik tako tražio. wtf, tko bi normalan to htio, da ti u riziku od curenja vode bude poplava po cijelom stanu a ne samo u kupaoni? još pogotovo što je kupaona u istoj razini s ostatkom kata. Al kažem, prvom prilikom mičem kadu i stavljam walk in tuš koji će služiti kao sifon.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 20.05.2025. u 10:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5682 |
#erase startup-config
|
Adaptacija kuće/stana
Mi smo malog prali u plastičnoj kadi iz Ikee za 50kn dok je bio beba ![]() Arhitekt mi je rekao da mu je walk-in tuš horor jer ga građevinci ne znaju napraviti kako treba pa on to izbjegava. Navodno nije daleko od istine pa nije loše provjeriti da li majstori to znaju... Meni je u hotelu s pet zvjezdica jako smrdio sifon od walk-in tuša pa sam tražio drugu sobu (Radison Blu, Split) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5683 |
49%winner
|
Kadica iz ikee je top, dan danas malu znamo zbrckati u njoj iako je blizu trece i mora skvrciti noge da bi stala. Al ona to voli. Walk in je mila majka za bebe (u kadici, jel) naspram recimo kutne tus kabine kojoj se vrata otvaraju taman dovoljno da ne zapinjes ramenima dok hendlas bebu (u kadici) ![]()
![]() |
![]() |
#5684 |
Fresh Juice
|
Za klince je super Stokke preklopna kada. Nama je odlična. Kaj se tiče tuša. Nisam pobornik walk in sistema, draža mi je niskoprofilna tuš kada (visine 2-3 centimetra) dimenzija npr. 90x120. Nema proklete kanalice koja se mora čistit svako malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5685 |
#erase startup-config
|
Mi imamo takvu tuš kadu visine 2cm. Meni je OK. Lako se uđe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5686 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
To vjerujem da je istina... Kod ženinih mi je walk in radip oznanik uz moju asistenciju i nadzor ![]() Uistinu je dobar posao napravio, vrlo pedantno i precizno, sve je vrhunski hidroizolirao, napravio kanaliu s dobrim padom, uzeo sifon s velikim protokom i ispalo je odlično. Al isto tako mogu reći da su i klasične tuš kade zajebane, i znam ih više koje cure i puštaju nego što rade ok, tako da i to treba znat postavit. ![]() Kod mojih u zagorju ja sam popravljao za majstorima da bi radila kak otreba, frendovi jedni pak na viksi su promijenili tri tup kade i izmijenili 5 majstora da bi na kraju - opet curilo :/ Kod ženinih smo između ostalog i zbog slični problema išli na walk in.
![]() |
![]() |
#5687 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Čudite se nepostavljanju sifona, a onda vodoinstalater koji mi dođe na intervenciju kuka kako je već hrpu intervencija imao u stanovima gdje se vodovodna instalacija kuhinje stavljala na dijagonalno suprotan kraj prostorije, što za dovod vode nije problem, ali je itekakav problem za odvod koji se poštopa jer su cijevi u horizontali na podu ili zidu pa svo smeće koje uđe kroz sudoper u cijev ostane na dnu cijevi jer voda sama po sebi ne teče dovoljno jako i brzo da odnese to smeće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5688 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Walk in ima smisla ako se vidi s ulaza, kad su vrata kupaone otvorena pa ga gosti vide kad ulaze. Ma ne dobar je, odličan, trebalo bi zakonski obvezati da se ugrađuje, bilo kakav oblik kade zabraniti. Inače podni sifon u vikendici sam stavio i u kuhinju. Ako je dobro složen, nema nikakvih mirisa iz njega. Naravno ako je na protočnom dijelu odvoda.
![]() |
#5689 | |
#erase startup-config
|
Adaptacija kuće/stana
Citiraj:
Zato je dobro povremeno ubaciti malo deterdženta za suđe u nekoliko litara vruće vode i to uliti u odvod da odnese masnoće sa stijenki cijevi za koje se smeće hvata. I naravno imati mrežicu gore na umivaoniku/kadi/sudoperu da zadrži komade hrane i smeća da ne upadaju u odvod. Osobno mi se odvodi još nigdje nisu zaštopali ali da, neki majstori svašta naprave a mnogi ljudi ne paze… Jednom mi se djelomično zaštopao odvod od sifona u kupaonici nedugo nakon što sam ušao u stan ali to je od prethodnog stanara odnosno stanarke i njene kose koja je ušla kroz kadu (zbog nepostojanja mrežice) i zaštopala sifon. Bio je protočan ali je voda sporo otjecala iz kade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5690 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() Ne treba dugo ziviti unutra da nadjes slabu tocku cijevima i tim sifonima. Ali najjaci je ipak onaj majstor koji je mom puncu radio walk in, pa nakon fugiranja plocica oprao fuge i sve lagano pogurao u kanalicu od tusa. Dan danas ne znamo sta je unutra, koliko je zajebao itd... A kupaona ganc nova, kad udjes u stan vidis je s vrata (tus, jel) tako da je efekt maksimalan hehe.
![]() |
![]() |
![]() |
#5692 |
49%winner
|
A nemam pojma, to je punac nasao nekog specka prije par godina. Pitat cu ga, ali nekako sumnjam da ce se sjetiti. Sto je najgore, on ima jednog majstora za vodu za preporuciti - Paus iz Orihi (i radio mu je vec par kupatila u kuci i sve super zadovoljni), ali je taj valjda bio dosta zauzet i punac umjesto da ceka, uzeo nekog drugog.
![]() |
![]() |
#5693 |
tiki
|
Dakle nije problem ni u walk in tusevima ni u sifonima, problem je u majstorima koji ne znaju raditi svoj posao kako spada. Ako se nadje majstor koji zna raditi, onda vise ne treba ni kada ni sifon i mozemo napokon izaci iz 1980ih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5694 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam u kući imao walk-in 1 x 1,5 m, moglo je 10 ljudi stati unutra, maknuo i stavio kadu Aquaestil Iris, sreća pa je tuš imao normalan sifon i uz minimalne modifikacije sam ga prilagodio za kadu. https://www.aquaestil.hr/hr/proizvod...e/54-iris.html Ima skoro pa ravno dno, proširen dio za tuširanje i teže se okliznuti, a za relaksaciju nakon cjelodnevnog terena dušu dala...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5695 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam sve 3 varijante ![]() U prizemlju (Školjka, lavabo, bojler, perilica, sušilica) ima sifon, na katu (Školjka, lavabo, kada Kolpa san mini) nema sifona i u potkrovlju (Školjka, lavabo, bojler, tuš) je kanalica u podu. Sve je bez pragova, iako je na katu pod trebao biti -5mm u odnosu na hodnik ali je keramičar bez nadzora usrao motku (plus što sam već spominjao tu na temi, fugirao je spoj kade i keramike koji je naravno popucao, pa se zavlači voda). U potkrovlju cijelo kupatilo ima pad prema kanalici i nemam nikakve pregrade za tuš, pa isprskam pola kupatila kad se tuširam. Mislili smo biti bez pregrade dok je ne stavimo ali smo odlučili ovako živjeti i dalje jer je odlično ventilirano pa se brzo osuši. Mislim da je stvar i u tome što je na podu i na zidu mikro cement pa nema fugi u kojima bi se vlaga duže zadržavala, a glavni je razlog krovni prozor kojeg i zimi širom otvorim čim ugasim tuš. Zidovi koji nisu u samoj zoni tuša su samo obojani, to isto pridonosi prozračnosti. Zapravo je najgore ono što većina želi: Keramika do plafona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5696 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Što se tiče Radissona, ne znam koga su oni morali podmiti za tu petu zvjezdicu. Ruglo od hotela, živim u blizini i to je sve skupa ajme, od usluge, do cijena, do kvalitete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5697 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5698 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ljudi, par pitanjca. došao sam u završnu fazu oko stana, i malo zapeo oko uređenja primaće. namještaj imam skoro cijeli, fale sitnice ali to ću u hodu. primaća mi je kocka od 5 x 5 m. imam "prolaz" s jednog kraja na drugi kraj prostorije koji je 60cm odmaknut od zida gdje će bit kompletna audio video aparatura. u ostatku prostora su kauč i 2 fotelje, samostojeća polica negdje sa strane, tavolin kojeg još nisam kupio jer mi je sve ružno šta se nudi, i bit će 2 zidne ukrasne police. s druge strane TV je ravno u sredini prostora, i ispred njega će biti rolo platno širine 240cm ali opet ravno u sredini prostora. zbog vlastite komocije ćorenja na kauču ispred tv-a - koliko od vas bi stavilo kauč UZDUŽNO prema tv-u, umjesto paralelno? i onda 2 fotelje umjesto da budu oko kauča, bile bi lijevo i lijevije. naravno kad smo u 2 na kauču onda defeats the point , logično. neznam još šta napraviti po tom pitanju. 2) akustika? uz tv sam dobio soundbar. obzirom da je subwoofer wireless i relativno mali, bit će sa suprotne strane prostorije. sam soundbar bi mogao biti NA tv-u. vidjet ću. imam kućno kino, prednje samostojeće zvučnike + centar. ne svršavam na surround pa ga neću stavit iako sam pustio bužire da mogu oko kauča stavit zvučnike. ima li smisla na takav prostor stavit 2 subwoofera? igrom slučaja imam 2 ista, a receiver ima izlaze za 2 subwoofera. također je tu visina, dnevni mi ima prosječnu visinu od 5 metara, jer imam galeriju, pa je s jedne strane 6, s druge oko 3.5m visine. 3) da li biste odvojili predprostor od ostatka? meni paše open space međutim ulazim u stan drito s ceste, i sve se vidi. predprostor je cca 3 kvadrata. netko mi savjetuje klizna vrata, netko zavjesu, netko ništa. zahvaljujem na pažnji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5700 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kakva su vaša iskustva sa solarnim tuševima? Lani sam uzeo jedan skupi iz Bauhausa, model Spring https://www.bauhaus.hr/vrtni-tusevi/...ing/p/27541863 Međutim, primjetio sam da pušta vodu na bazi unatoč regulatoru tlaka nakon mjerila koji je podešen na 3 BAR. Ovu zimu sam napravio reklamaciju i poslali su mi novi kojeg sam stavio tek nedavno i opet ima isti problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|