Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2025., 21:29   #5671
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Djeca su se nekada u sudoperu prala, ne znam šta komplicirate. Kakve kade, kakvi lavori.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2025., 22:12   #5672
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kam ide voda ak procuri veš mašina...normalno da treba sifon. Također kad imaš sifon daleko lakše pročistiš odvode sa sajlom.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2025., 08:19   #5673
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
ali gdje kupate bebe i čukove (pse)? nije valjda da i jedno i drugo date nekome na pranje?

Ćukove odvedem na automat za pranje ćukova, i to bude ok.
Beba dok je bila mala je imala svoju kadu, nakon što je narasla, i ona ide u tuš.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 08:31   #5674
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Nazalost, ni ja nemam top sifon u stanu kojeg su mi radili 2016., jer eto "to se vise ne radi".

Pred 2 god sam renovirao kupaone u drugom stanu, tu su stavljeni u oba dvije, ali su pak stavljene da se ne vide, ispod elemenata, sto je po meni opet losa opcija.

Sad cu definitivno znat da treci put haha, kako i gdje da ih stavi.
Svakako se slazem, zanemariv trosak u startu, a uvijek dobro dodje i moze spasit xyz situacija.
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 09:18   #5675
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Mi renoviramo jednu kupaonu i maknuli smo sifon. Imamo ga baš doma u kupaonici i uvijek neki neugodni mirisi zbog njega. A ima uvijek vode, skroz je očišćen i spojen je na umivaonik.

Ista stvar je u apartmanu, tamo je sifon i ako nikoga nema duže vrijeme je unutra kaos od zaudaranja jer nestane vode. A i kad ima vode opet se nekad osjete neki mirisi.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 09:23   #5676
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jeste stavili onaj nepovratni ventil u sifon? Npr. ovo
Meni je u vešeraju isto znalo bit mirisa, stavio to i nema nikakvog mirisa više.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 09:36   #5677
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Meni je u vešeraju isto znalo bit mirisa, stavio to i nema nikakvog mirisa više.
U apartmanu da, kupio sam taj i onda sam otvorio tamo i vidio da je isti unutra. Ali kao da ostane mrvica lufta na svakome negdje i kroz to krene ići miris. A kad te nema par mjeseci dosta je da i malo mirisa izlazi van kroz to, nakupi se u prostoru.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 09:42   #5678
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Produži lijevak malo da bude više uronjen u vodu, a i voda sama po sebi nestane zbog razlika tlakova, isparavanja itd. Barem jednom mjesečno bi ga trebalo malo isprati jer se nakupi smeća.

A ovo uklanjanje sifona neću komentirati, to su ti samoprozvani inženjeri, samo da se ništa ne vidi. Lakše maknuti sifon nego projektirati odvod kako treba. Sakaćenje Windowsa i aplikacija se prenijelo na građevinu jer zašto nešto jednostavno popraviti kad može komplicirano...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 10:00   #5679
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Meni smrdi sifon samo kad puse bura, a nekad osjetim lagano pirkanje zraka kroz sifon. Kad je jugo, nista. On ima vode u sebi, wc se koristi na dnevnoj bazi, pa ne kuzim koja je fora s tim. Wc i cijevi su doduse prastari i zasluzuju renovaciju, pa cu bas probati s ovim ako mi pase u rupu 👍
Staro 20.05.2025., 10:02   #5680
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Adaptacija kuće/stana

Srećom nije mi ništa procurilo. Ušao sam u novo renoviran stan i primjetio da nemam sifon u kupaonici. I skoro poludio.

Naravno da će majstori reći da sifon nije potreban. Izliju samonivelirajuću glet masu po podu i prst u uho. Prije podnih pločica malo zagletaju za pad ako to uopće naprave.

Ovako moraju misliti na odvod sifona i njegov pad, hidroizolaciju oko njega, pa da bude u ravnini sa pločicama i da cijela kupaonica ima pad prema njemu što znači ručno zagletavanje i fino uštimavanje pogotovo ako su velike podne pločice…

Zato prodaju priču da podni sifon nije potreban jer im uzima puno vremena a malo tko ga zna napraviti kako treba.

U 45 godina života i četiri nekretnine u kojima sam živio imao sam nula problema sa sifonima. Ybga, treba ga znati napraviti. A dva puta su me spasili poplave, oba puta zbog puknutog crijeva u vešmašini.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 20.05.2025., 10:37   #5681
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ne razumijem to protivljenje walk in sistemima za tuširanje. Em nema jednostavnije ni praktičnije, vrlo funkcionalno. Ja svakako planiram stavit to umjesto kade.
Bebe? Klinac je veći i više nemamo takva kupanja. A da ne velim, kad je bio beba i onda je žena kupila plastičnu kadicu u ikei za staviti u kadu kad ga kupa. Jer joj je tako bolje i sigurnije za bebu bilo, pa je jako puno značilo to što smo imali pravu kadu
Kod ženinih smo stavili walk in tuš da im bude jednostavnije pošto su stariji i teže pokretni, njima je to sto puta bolje od tuš kade ili klasične kade, tuširanje im je znatno lakše.

Što se sifona tiče, to me isto živcira što ih ne stavljaju, kod nas u kupaonici na katu ga isto nema, jer je bivši vlasnik tako tražio. wtf, tko bi normalan to htio, da ti u riziku od curenja vode bude poplava po cijelom stanu a ne samo u kupaoni? još pogotovo što je kupaona u istoj razini s ostatkom kata.
Al kažem, prvom prilikom mičem kadu i stavljam walk in tuš koji će služiti kao sifon.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 20.05.2025. u 10:45.
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 10:58   #5682
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Adaptacija kuće/stana

Mi smo malog prali u plastičnoj kadi iz Ikee za 50kn dok je bio beba

Arhitekt mi je rekao da mu je walk-in tuš horor jer ga građevinci ne znaju napraviti kako treba pa on to izbjegava. Navodno nije daleko od istine pa nije loše provjeriti da li majstori to znaju...

Meni je u hotelu s pet zvjezdica jako smrdio sifon od walk-in tuša pa sam tražio drugu sobu (Radison Blu, Split)
Staro 20.05.2025., 11:09   #5683
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Kadica iz ikee je top, dan danas malu znamo zbrckati u njoj iako je blizu trece i mora skvrciti noge da bi stala. Al ona to voli. Walk in je mila majka za bebe (u kadici, jel) naspram recimo kutne tus kabine kojoj se vrata otvaraju taman dovoljno da ne zapinjes ramenima dok hendlas bebu (u kadici) Sad imamo veliku kadu i to nam je preporod za tusiranje male - povisena je, nema prskanja okolo i mokrih carapa/tepiha. Cak mi je laksa i za odrzavanje od pranja staklenih ploha kabine
Staro 20.05.2025., 11:19   #5684
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Za klince je super Stokke preklopna kada. Nama je odlična.

Kaj se tiče tuša. Nisam pobornik walk in sistema, draža mi je niskoprofilna tuš kada (visine 2-3 centimetra) dimenzija npr. 90x120. Nema proklete kanalice koja se mora čistit svako malo
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 11:39   #5685
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Mi imamo takvu tuš kadu visine 2cm. Meni je OK. Lako se uđe
Staro 20.05.2025., 11:51   #5686
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Arhitekt mi je rekao da mu je walk-in tuš horor jer ga građevinci ne znaju napraviti kako treba pa on to izbjegava. Navodno nije daleko od istine pa nije loše provjeriti da li majstori to znaju...

Meni je u hotelu s pet zvjezdica jako smrdio sifon od walk-in tuša pa sam tražio drugu sobu (Radison Blu, Split)

To vjerujem da je istina... Kod ženinih mi je walk in radip oznanik uz moju asistenciju i nadzor
Uistinu je dobar posao napravio, vrlo pedantno i precizno, sve je vrhunski hidroizolirao, napravio kanaliu s dobrim padom, uzeo sifon s velikim protokom i ispalo je odlično.

Al isto tako mogu reći da su i klasične tuš kade zajebane, i znam ih više koje cure i puštaju nego što rade ok, tako da i to treba znat postavit.
Kod mojih u zagorju ja sam popravljao za majstorima da bi radila kak otreba, frendovi jedni pak na viksi su promijenili tri tup kade i izmijenili 5 majstora da bi na kraju - opet curilo :/
Kod ženinih smo između ostalog i zbog slični problema išli na walk in.
Staro 20.05.2025., 11:57   #5687
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Čudite se nepostavljanju sifona, a onda vodoinstalater koji mi dođe na intervenciju kuka kako je već hrpu intervencija imao u stanovima gdje se vodovodna instalacija kuhinje stavljala na dijagonalno suprotan kraj prostorije, što za dovod vode nije problem, ali je itekakav problem za odvod koji se poštopa jer su cijevi u horizontali na podu ili zidu pa svo smeće koje uđe kroz sudoper u cijev ostane na dnu cijevi jer voda sama po sebi ne teče dovoljno jako i brzo da odnese to smeće.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 13:13   #5688
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Walk in ima smisla ako se vidi s ulaza, kad su vrata kupaone otvorena pa ga gosti vide kad ulaze.

Ma ne dobar je, odličan, trebalo bi zakonski obvezati da se ugrađuje, bilo kakav oblik kade zabraniti.

Inače podni sifon u vikendici sam stavio i u kuhinju.
Ako je dobro složen, nema nikakvih mirisa iz njega.
Naravno ako je na protočnom dijelu odvoda.
Staro 20.05.2025., 13:37   #5689
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Adaptacija kuće/stana

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Čudite se nepostavljanju sifona, a onda vodoinstalater koji mi dođe na intervenciju kuka kako je već hrpu intervencija imao u stanovima gdje se vodovodna instalacija kuhinje stavljala na dijagonalno suprotan kraj prostorije, što za dovod vode nije problem, ali je itekakav problem za odvod koji se poštopa jer su cijevi u horizontali na podu ili zidu pa svo smeće koje uđe kroz sudoper u cijev ostane na dnu cijevi jer voda sama po sebi ne teče dovoljno jako i brzo da odnese to smeće.

Zato je dobro povremeno ubaciti malo deterdženta za suđe u nekoliko litara vruće vode i to uliti u odvod da odnese masnoće sa stijenki cijevi za koje se smeće hvata.

I naravno imati mrežicu gore na umivaoniku/kadi/sudoperu da zadrži komade hrane i smeća da ne upadaju u odvod.

Osobno mi se odvodi još nigdje nisu zaštopali ali da, neki majstori svašta naprave a mnogi ljudi ne paze…

Jednom mi se djelomično zaštopao odvod od sifona u kupaonici nedugo nakon što sam ušao u stan ali to je od prethodnog stanara odnosno stanarke i njene kose koja je ušla kroz kadu (zbog nepostojanja mrežice) i zaštopala sifon. Bio je protočan ali je voda sporo otjecala iz kade.
Staro 20.05.2025., 13:58   #5690
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:

Osobno mi se odvodi još nigdje nisu zaštopali ali da, neki majstori svašta naprave a mnogi ljudi ne paze…
Kao npr kad spoje kuhinju na cijevi od kupaone, pa kad ti se zastopa kuhinja i ides odstopavati misleci da je sifon ispod sudopera, sve te mrvice i sjemenke kruha ti odjednom izadju u tus kabinu? Da, moguce je, zasto ne

Ne treba dugo ziviti unutra da nadjes slabu tocku cijevima i tim sifonima.

Ali najjaci je ipak onaj majstor koji je mom puncu radio walk in, pa nakon fugiranja plocica oprao fuge i sve lagano pogurao u kanalicu od tusa. Dan danas ne znamo sta je unutra, koliko je zajebao itd... A kupaona ganc nova, kad udjes u stan vidis je s vrata (tus, jel) tako da je efekt maksimalan hehe.
Staro 20.05.2025., 14:30   #5691
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Adaptacija kuće/stana

Koji je taj , baci na pm da ga ne zovem ako mi zatreba jer sam u Istri pa da ne naletim
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 15:10   #5692
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

A nemam pojma, to je punac nasao nekog specka prije par godina. Pitat cu ga, ali nekako sumnjam da ce se sjetiti. Sto je najgore, on ima jednog majstora za vodu za preporuciti - Paus iz Orihi (i radio mu je vec par kupatila u kuci i sve super zadovoljni), ali je taj valjda bio dosta zauzet i punac umjesto da ceka, uzeo nekog drugog.
Staro 20.05.2025., 18:15   #5693
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Dakle nije problem ni u walk in tusevima ni u sifonima, problem je u majstorima koji ne znaju raditi svoj posao kako spada. Ako se nadje majstor koji zna raditi, onda vise ne treba ni kada ni sifon i mozemo napokon izaci iz 1980ih
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 21:49   #5694
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja sam u kući imao walk-in 1 x 1,5 m, moglo je 10 ljudi stati unutra, maknuo i stavio kadu Aquaestil Iris, sreća pa je tuš imao normalan sifon i uz minimalne modifikacije sam ga prilagodio za kadu.

https://www.aquaestil.hr/hr/proizvod...e/54-iris.html

Ima skoro pa ravno dno, proširen dio za tuširanje i teže se okliznuti, a za relaksaciju nakon cjelodnevnog terena dušu dala...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 22:37   #5695
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja imam sve 3 varijante
U prizemlju (Školjka, lavabo, bojler, perilica, sušilica) ima sifon,
na katu (Školjka, lavabo, kada Kolpa san mini) nema sifona
i u potkrovlju (Školjka, lavabo, bojler, tuš) je kanalica u podu.
Sve je bez pragova, iako je na katu pod trebao biti -5mm u odnosu na hodnik ali je keramičar bez nadzora usrao motku (plus što sam već spominjao tu na temi, fugirao je spoj kade i keramike koji je naravno popucao, pa se zavlači voda). U potkrovlju cijelo kupatilo ima pad prema kanalici i nemam nikakve pregrade za tuš, pa isprskam pola kupatila kad se tuširam. Mislili smo biti bez pregrade dok je ne stavimo ali smo odlučili ovako živjeti i dalje jer je odlično ventilirano pa se brzo osuši. Mislim da je stvar i u tome što je na podu i na zidu mikro cement pa nema fugi u kojima bi se vlaga duže zadržavala, a glavni je razlog krovni prozor kojeg i zimi širom otvorim čim ugasim tuš. Zidovi koji nisu u samoj zoni tuša su samo obojani, to isto pridonosi prozračnosti. Zapravo je najgore ono što većina želi: Keramika do plafona
Staro 21.05.2025., 09:31   #5696
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:

Meni je vrhunac bio walk in tuš, napravljen sa običnim pločicama kakve su stavljene u ostatku wca,a ne protukliznim pločicama. Skoro sam sletio na glavu.

Što se tiče Radissona, ne znam koga su oni morali podmiti za tu petu zvjezdicu.
Ruglo od hotela, živim u blizini i to je sve skupa ajme, od usluge, do cijena, do kvalitete.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2025., 10:45   #5697
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova

Što se tiče Radissona, ne znam koga su oni morali podmiti za tu petu zvjezdicu.

Hehe, to sam se i ja pitao čim sam došao tamo Većina hotela s 4 zvjezdice u kojima sam bio je bolja od tog Radissona koji je odmah uz stambene košnice
Staro 22.05.2025., 19:36   #5698
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ljudi, par pitanjca.

došao sam u završnu fazu oko stana, i malo zapeo oko uređenja primaće.

namještaj imam skoro cijeli, fale sitnice ali to ću u hodu.

primaća mi je kocka od 5 x 5 m. imam "prolaz" s jednog kraja na drugi kraj prostorije koji je 60cm odmaknut od zida gdje će bit kompletna audio video aparatura.
u ostatku prostora su kauč i 2 fotelje, samostojeća polica negdje sa strane, tavolin kojeg još nisam kupio jer mi je sve ružno šta se nudi, i bit će 2 zidne ukrasne police.
s druge strane TV je ravno u sredini prostora, i ispred njega će biti rolo platno širine 240cm ali opet ravno u sredini prostora.

zbog vlastite komocije ćorenja na kauču ispred tv-a - koliko od vas bi stavilo kauč UZDUŽNO prema tv-u, umjesto paralelno? i onda 2 fotelje umjesto da budu oko kauča, bile bi lijevo i lijevije.

naravno kad smo u 2 na kauču onda defeats the point , logično. neznam još šta napraviti po tom pitanju.

2)
akustika? uz tv sam dobio soundbar. obzirom da je subwoofer wireless i relativno mali, bit će sa suprotne strane prostorije. sam soundbar bi mogao biti NA tv-u. vidjet ću.
imam kućno kino, prednje samostojeće zvučnike + centar. ne svršavam na surround pa ga neću stavit iako sam pustio bužire da mogu oko kauča stavit zvučnike. ima li smisla na takav prostor stavit 2 subwoofera? igrom slučaja imam 2 ista, a receiver ima izlaze za 2 subwoofera.

također je tu visina, dnevni mi ima prosječnu visinu od 5 metara, jer imam galeriju, pa je s jedne strane 6, s druge oko 3.5m visine.

3)

da li biste odvojili predprostor od ostatka? meni paše open space međutim ulazim u stan drito s ceste, i sve se vidi. predprostor je cca 3 kvadrata. netko mi savjetuje klizna vrata, netko zavjesu, netko ništa.

zahvaljujem na pažnji.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2025., 01:03   #5699
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Inače ako trebate nekoga za vodovod i ugradnju sanitarija u okolici Rovinja, imam dobrog majstora za preporučit. Ima firmu, ali da se dogovorit i za drugi način naplate
Staro 02.06.2025., 10:19   #5700
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kakva su vaša iskustva sa solarnim tuševima? Lani sam uzeo jedan skupi iz Bauhausa, model Spring
https://www.bauhaus.hr/vrtni-tusevi/...ing/p/27541863

Međutim, primjetio sam da pušta vodu na bazi unatoč regulatoru tlaka nakon mjerila koji je podešen na 3 BAR.

Ovu zimu sam napravio reklamaciju i poslali su mi novi kojeg sam stavio tek nedavno i opet ima isti problem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno