|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Procitajte lokaciju covjeka. ![]() Jedino Asus cooleri u Genelecu, koji su shit, te AC Freezer 7 Pro u Ingelu koji taman zadovoljava ono sto trazis od coolera. Jeftin je (~40KM), tih i dobro hladi. Jednostavna montaza je dodatni plus. BTW imam ti ja jedan Freezer na prodaju, pa ako si zainteresiran javi mi se na PM. ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
vidi se iz konfe - E4500, dakle 2,2GHz, 2MB kesa, sve default |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Meni su identicne tem ko i tebi. Isto E4500 |
![]() |
![]() |
#548 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo mene zanima što je točnije od ova dva programa: ![]() Situacija je ovakva u jednom je TjMax = 100°C, a u drugom TjMax = 85°C. Razlika je vidljiva na slici, i sada da nemoram se zajebavat sa prst metodom, koja je vrijednost točnija? I da napomenem, hladnjak je BigTyphoon + 120mm @ 1700RPM, i jedan TT 120mm @800RPM, što puše po chipsetu i prostoru oko socketa! EDIT: Mislim da se je PCE hosting malo zbunio! Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 23.05.2008. u 23:40. |
![]() |
![]() |
#549 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Koja 2 programa ? Đe ti je slika ? |
![]() |
![]() |
#550 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
NEMA SLIKE, jesi corav ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#554 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @pipe - hvala, onda se ne moram toliko brinuti. Nego, kad sam vec kod toga, onako informativno me smao zanima, kakav hladnjak bi mi trebao, tj koji bi mi bio dovoljan za drzati taj proc na 3GHz? Uzevsi u obzir da su mi temp ovakve kakve jesu sa stock coolerom (~32 idle, ~42load)? Ono, tek tolko da vidim isplati li mi se, tj ako ne moram neki preskupi kupovat. |
|
![]() |
![]() |
#555 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Zabrinuti potencijalnim naletom velikih vrućina Tomo i ja patentirali smo novi oblih hlađenja kojim smo postigli astronomske taktove na procesoru core arhitekture. Ray_ban_Jelačić OC Team H2O(l) cooling system ^^ Zadnje izmijenjeno od: Ph03n1x. 25.05.2008. u 03:09. |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
fenikse, kaj je tebi? neko te u glavu lupil na hladnom pivu?? ![]() @ABuser mislim da ti je stock vise nego dovoljan za 3ghz na tom procu... a ako te brine buka, pici na freezer7pro i okretaje na 600-1000 ![]() edit: uostalom, probaj clocknuti s stockom...stavi na 3ghz i pogledaj temp...ako ti jezgre budu vise od 65 nivesica u loadu, onda bi trebal u kupovinu ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Mislim da je covjeku dopizdilo citat postove jednih te istih vandala stalno sa istim glupostima, a jos vise mu je dopizdilo nateznaje kozice tih istih vandala u OC sesijama jer je to sad in. Ja ga razumijem podpuno.... |
![]() |
![]() |
#560 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @d'beast - sa 2,2 na 3GHz sa stock kulerom? Intel je fakat zvijeri napravio ![]() |
|
![]() |
![]() |
#561 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma stock cooler potegne i na 3.2 stabilno. Samo se onda vrti na nekih 2000rpm sto je jako glasno. |
![]() |
![]() |
#563 |
Adrenaline junkie
|
Ja sam uz svoj E6750 dobio cooler sa bakrenom jezgrom.
#565 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Uglavnom trebao sam quotati onaj u kojem je neko napisao kako cooleri sa bakarnom jezgrom dolaze samo uz C2Q procesore, a uz C2D dolaze oni sa aluminijskom.
![]() |
#567 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Dualci dolaze sa Cu/Al bazama (bilo šupljim, bilo punim), dok quadovi dolaze isključivo sa Cu bazama. Također hladnjaci s bakrenom bazom kako u dualaca tako i u quadova se razlikuju. Kod potonjih je kompletna baza bakrena, dok je kod dualaca samo sredina, a okolina aluminijska. |
![]() |
![]() |
#568 |
Banned
|
Citiraj:
Zanima me šta je točnje da nemučim svoj CPU bez veze, ipak ide ljeto ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Pozdrav cijeloj ekipi, evo da se i ja nakon lurkanja regnem i javim. U procesu sam slaganja nove konfe za sebe i jedna stvar me već duže vremena kopka, a na forumu baš i nisam mogao pronaći što me zanima. Naime, ideja nove konfe bi bila primarno tišina (dakle, što niža moguća buka), ali da se očuva overclockerski potencijal što je više moguće. Jedna od ključnih stvari koja me ovdje zabrinjava je masa CPU coolera, tj. njegovo težište koje očito opterećuje ploču na nezdrav način. Ploča bi bila već opjevana Gigabyte-X48-DQ6, CPU bi bio E8400, a cooler sam mislio uzeti Scythe Mini Ninja (http://www.silentpcreview.com/article754-page1.html). Na cooler bi još došao Arctic Cooling 92 mm PWM fan (koliko sam čuo, dosta je tih i učinkovit) kojeg bi smjestio bočno (istočno). Naravno, ako je ikako moguće, izbjegao bih CPU fan i ostavio pasivno [COLOR=#018D25 ! important]hlađenje[/COLOR] (disipacija stock CPU-a je 33 W, to ne bi smio biti problem za ohladiti, ali se postavlja pitanje kako se disipacija penje sa clockanjem? Linearno? Eksponencijalno? Faktorijelno? ![]() Ipak, vrag mi ne da mira i gledam ove monstruozne Thermalrightove i Scytheove nebodere i....cijena nije baš preveć različita od Ninje, ali masa i visina tih monstruma jest. Rado bih ubo jednu Ultru 120 (ili Mugena), ali me zaista strah kako će taj toranj biti poguban po [COLOR=#018D25 ! important]zdravlje[/COLOR] moje ploče, a ne znam kako bih distribuirao opterećenje po kućištu (špagice pričvršćene na kućište)? Zaboga, to je skoro kilogram metala koji na dugačku konzolu opterećuje MBO, to mi se čini kao [COLOR=#018D25 ! important]igranje[/COLOR] s vatrom! Jel to nešto čega se treba bojati ili...? Bio bih zahvalan na svakom razmišljanju ili savjetu koji imate. Hvala
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|