|
![]() |
#542 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
pogledao e4 bas mi je to trebalo da se malo nasmijem. stare kao vino.
![]() |
#544 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
druga najvaznija stvar je prjenosni omjer koji je smjesten u diff. zato jer u "getribu" nebi stlali toliki zupcanici i obicno iznosi oko 3.5:1(omjeri getribe se MORAJU mnoziti sa mjerom u diffu da se dobije omjer motor-kotac sto 90% "strucnjaka" nezna). Znaci ako je u 5oj br omjer u getribi priblizno 1:1 kotaci se okrecu 3.5x sporije od "getribe/motora". Kad je to vec masivni nuzan dio koji svaki auto ima u njemu su prakticno smjesteni ulaz i izlazi pod 90 stupnjeva. Pogledaj si na jubitou kako radi diff. jako zanimljiva stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Inače cijeli sklop diferncijala je prilično kompleksna stvar za zamisliti kako funkcionira ako to niste vidjeli u praksi. Inače, prijenos pod 90 stupnjeva te smanjivanje brija okretaja a povećanje snage radi konusno tanjurasti par zupčanika a baš diferencijal služi za raspodjelu momenta na 2 kotača. Inače famozna "špera" nije ništa drugo nego blokada diferencijala. Tješi se Novom autu u startu fali par postotaka snage motora a kamoli nakon par godina. @ Uber Gosu Totalno nebitno da li se u omjer uzima omjer diferencijala ili ne jer se taj omjer množi sa svakom brzinom pa dolazi na isto. Gledao sam sada video par puta i moguće je da je tamo diferencijal jer cijela konstrukcija od kardana do "blendera" izgleda ko diferencijal i poluosovina od nekog manjeg automobila sa zadnjim pogonom. (Samo fali jedna poluosovina da se razumijemo)
![]() |
![]() |
#547 | |||
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() @EDIT sad sam pogledo i ja(noob) 3-4puta snimku pa mogu tocno rec da na snimci uopce nema gertibe(kardan direktno vezan na zamasnjak motora) kao sto niti nema diferencijala(ono je "home made" zavarena konstrukcija onako nabrzaka) PS Manji auti u 95% slucajeva imaju prednji pogon(znaci nema "T" diferencijala na zadnjim kotacima) kao sto ni diferencijal "malih" auta nemoze podnjet silu i brzinu V8 zvjeri(ovo je nebitno ali cisto informativno). Zadnje izmijenjeno od: Uber Gosu. 24.11.2008. u 21:32. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ovo je rasprava za neki drugi forum ![]() ![]() Što se tiče T diferencijala, možda je zablokirana i skinuta jedna strana skroz ali vjerojatno je neki reduktor ili nešto za 90stupnjeva i to je to.
![]() |
#549 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() ontopic: napokon su dobili Veyrona na test, ali kao što je i očekivano nije bio najbrži na stazi... 400ks slabija zonda je bila brža... (takodjer i 400kg lakša) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Meni se tak sporo činio Veyron na stazi, zabrijao sam da će biti još sporiji od onoga što je i postigao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
a što smo pametni u pm. u situaciji kada se u normalnim uvjetima kotači okreću brzinom 20km/h i sad dogodi se nešto i lijevi kotač stane a drugi se vrti duplo brže. To sam mislio. Citiraj:
Što se tiče zonde, moj favorite ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#552 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
lol Dacu ti 100kn ako mi odgovoris na sljedece pitanje tocno: ako auto ide 20km/h i nema proklizavanja kotaca(konstantno gibanje), guma na autu je 185/60 R15 koliko brzo se okrece guma(kotac). ![]() Imas 1 pokusaj. ako pogodis daj broj tekuceg na PM i mas 100kn. @Vejron bugati Auto mi je ruzan ko smrt, preskupo i prelose, jednostavno mi ne lezi prije bi nekog "lamba" uzeo za po kvartu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovo sta sam gledao kroz onaj zavoj gdje ga more oderati (između zelene površine i guma) kao da idu sporije nego u onom kilavcu sta voze gosti. A ovaj Veyron me je dosta razocarao, ono cekanje 2g za test i onda kifla. Onaj novi lambo bas cudno mi izgleda, ona unutrasnjost kao da je obiteljski auto a ne jurilica.
![]() |
#554 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
185/60-15: 185mm x 0.60 = 111mm x 2 = 222mm + 381mm (15") = 603mm O=2*r*pi O=603*3.14 O=1893,42mm 2r=603mm pi=3.14 (nadam se da nisi cjepidlaka) visina 15" kotača s gumom=603mm 185-širina gume u milimetrima, .60-visina gume u postotcima u odnosu na njenu širinu, znači 60% od 185=111mm 1"=2.54mm 20km/h=5.56m/s(zapravo 50/9)=5560mm/s Broj okreta kotača u sekundi = prijeđen put u sekundi/opseg kotača 5560/1893.42=2.936485302 Broj okreta kotača u sekundi pri 20km/h = 2.936485302 sad ima još prostora za dotjerivanje što se tiče decimala broja pi i decimala pri preračunu km/h u m/s
![]() |
#555 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kod mene je upravo suprotno, iznenađen sam kolko je brzo odvozio krug, ocekivao sam 1:23:xx jer mi se Veyron doima kao AMG Mercedesi- CL 65 730 ks , 1000 Nm , 1:25:xx vrijeme (ako se ne varam) - jednostavno preglomazni Nemojte zaboravit , brzi je i od Maseratija MC 12 i Ferrari Enza ...sto nije mala stvar ( pogotovo jer je MC 12 "namjenjen" za stazu)
![]() |
#556 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#557 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Svaka cast za trud ![]() ![]() Naime radijus kotaca koji se uzima je "dinamicki" radijus koji je geometrijski radujus r monozen sa 0.97, dakle r*0.97=r,dinamicki(jer nije ista udaljenost od centra rotacije do vrha kotaca kao i od centra rotacije do ceste zbog toga sto tezina auta stlaci gumu uz podlogu). tocan recultat je: 3.02335 okr/s. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() Što se tiče prvotnih 20km/h to je bio samo primjer da se auto kreće tj. da bi se u normalnim uvjetima kretao 20km/h, mogao sam napisati bilo što. Neznam zašto je to izazvalo tvoju reakciju. I di nađe 185/60 r15 (neka visoka niskoprofilka ![]()
![]() |
![]() |
#559 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
http://www.youtube.com/watch?v=7OoNHNvKYpw Može mi netko reći od vas gosu-a što se tiče top geara hoće se dijelovi na ovom klipu a u kojima su: njih trojica voze po nekoj plaži, May(suvozač) na nekom reliju, Clarkson vozi lotusa i "bježi" od helikoptera... istek biti emitirani ili su neki dijelovi i iz starih epizoda? Pratim zadnje 3 sezone i nisam to vodio pa me zanima ako je koji dio iz starih nastavaka da ga naručim.
![]() |
#560 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Sve je to vec bilo emitovano u prijasnjim serijalima, samo ja ne znam tacno u koijm epizodama su pojedini isječci sa ovog klipa bili emitovani.
![]() |
#561 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
ovo su ti sve prosle Top Gear epizode, kak da ih nabavis, skini svaku sezonu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
may je bio suvozac miki hakkinenu dok ga je mika ucio kako se vozi rally - to je bilo sad u nedavnim epizodama (S12E03) -ipak to nije to evo ti di clarkson vozi lotusa i bjezi od helikoptera http://www.youtube.com/watch?v=hCC7LrHu7cw - aj bar sam nesto pogodio ![]() mene samo zanima tko je stig? ![]() navodno je to bilo vise likova, neki od njih cak i bivsi F1 vozaci.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#566 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
to sto si ti nabrojio je u sezonama 2-6 eh sad stvarno mi se ne da kopat u kojim epizodama ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() 2004.06.06 Season 4, Episode 5 "> jel to?
![]() |
![]() |
#568 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#570 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
bilo je i boljih epizoda ali brodić je strava!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|