Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.11.2007., 11:50   #541
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
@Gilbert5 - ne bi tako mislio da nemaš tu ploču, vjerujem...

Imao sam jednu 680i na testu, i nije me se nešto dojmila (čitaj jedino što valja je što podržava Intelove proceve i ima podršku za SLi ).

Od grijanja na iole većem taktu FSB-a, potreba za aktivom, uz pasivu, pri pišljivih 450MHz FSB-a itd...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 12:35   #542
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
@Gilbert5 - ne bi tako mislio da nemaš tu ploču, vjerujem...
Vjerovatno

Evo mogu ti reći da se moja ploča nije grijala niš posebno na 435MHz FSB-a. To kaj imam onu zujalicu na chipsetu nije problem...radi na 20% pa je nečujno.

Nije izbirljiva sa memom (doduše, nisam isprobao Balšitix), za razliku od nekih, pa je to dodatni plus.

Ajde da ne kenjam previše, nabrojati ću mane koje sam ja primjetio.

- rupe u FSB-u i nemogučnost bootanja na određenim frekvencijama. Npr na 2.13 radi, a na 2.2 ne radi, na 3.2 radi, na 3.35 ne radi, na 3.5 nikada problema, a na npr 3.51Ghz ne šljaka.

- FSB ide do 455MHz stabilno, preko niti makac stabilno.

- Problemi s frekvencijama meme, kao i proc (bilo na unlinked ili linked neovisno o omjeru) na 880MHz 4-4-4-12 ne radi a na 900MHz 4-4-4-12 sve normalno itd.

- Linked boost odmaže samo.

- Vdrop dosta izražen.

Mogu reći još da SLI sa 2x 7600GT je normalno radio bez problema. I ne grije se ništ posebno, prst metoda.
Gilbert5 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2007., 12:52   #543
Razer
.

Razer's Avatar

Kad smo kod kenjanja, malo odjedite od Ballistixa, dvojici nije radilo kako treba i sad je to pravilo.

Ja sam probao Ballistixe na toj ploči i idu upravo jadno. Zašto? Jer daje premalo volta memoriji. Rupe nisam ni spominjao, pošto znam max proca i max ploče (otprilke), nisam se susretao s dotičnima oko 430-450MHz...

Crkava sa quadom i SLI-jem Ultri...ono čisto evidencije radi...bez vmodova raznoraznih, od vdropa, vmem itd nemožeš izvlačiti neki max...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 12:55   #544
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Kad smo kod kenjanja, malo odjedite od Ballistixa, dvojici nije radilo kako treba i sad je to pravilo.
Naravno da je pravilo. Isto kak se nForce 4 enormno grije, Hitachi vibrira, ATi ima loše drivere, AMD je veći potrošač od Intela i tome slično.
Znaš kak to ide.
McG je offline  
Staro 06.11.2007., 13:02   #545
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Mislim da je problem prisutan kod malo više članova foruma, ali tko broji.

Jadno?...to kaj daje 2.5V je dosta...za 99% korisnika. To kaj si ti izvukao 1000MHz CL3 s 3.1V ili koliko, malo znači, jer koliko ljudi daje više od 2.4V za 24/7 rad meme?... pa se kupci redovito iznenade kako ne ide preko 1000MHz CL4 s 2.2/2.3 V.

Svaki proizvod ima svoga kupca. Ljudi koji imaju para i želje za SLI-em će izabrati 680i SLI bez obzira što je lošija ploča u nekim segmentima od P35 ili novijeg chipseta.

Ti ocjenjuješ komponente po % overclocka...a većina kupaca se ravna po drugim stvarima. Evo, meni već neko vrijeme proc radi na 2GHz i nije me sram.
Gilbert5 je offline  
Staro 06.11.2007., 13:09   #546
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mislim da je generalno gigabyte veći problem od balistixa... ali šta ćeš, to je sad popularan brand.
syss je offline  
Staro 06.11.2007., 13:34   #547
Razer
.

Razer's Avatar

@Gilbert5 - Super, baš sam ovo čekao da se istresem...

Da, ocjenjujem komponente većinom u vidu OC, mogućnosti, kako bih trebao ocjenjivati, konkretno, 680i čipset, možda na defu? Ili bolje na svakih 10MHz kad ti puca FSB?

Vidim da ekipi strašno trebaju Ballistixi, ipak ih iskorištavaju do kraja - sve redom veliki OC-eri, ekipa na veliko radi u Mayi, Photoshopu, o obradi videa da ne pričam....

Pa evo bit ću slobodan, i pretpostaviti zašto ekipa uzima Ballistixe - imaju ''zvučno'' ime, imaju ''lijep'' HS (koji je usput budi rečeno beskorisni komad lima koji stavljam samo kad šaljem memoriju na reklamaciju) i ostalih površnih razloga koje samo oni znaju...

Naravno, pri tome ''znaju'' zašto im treba i znaju ga iskorisiti
Kad uzme dotične, otvara, po 150ti put, temu na overclockingu, kako da clockam svoju C2D mašinu, zašto mi memorija radi na 667, a ja kupio 1066MHz memoriju i sl...

Svaki put velim, ako želiš _žešće_ clockati uzmi Ballistixe, a ne, on ih uzme da ih drži na 100MHz većem taktu i stegnutim latencijama (još uvijek ne kuže razliku između brže memorije na CL5 i sporije na CL4 i sl.). Za to imaš Kingmaxa i 2.3-2.4v koliko im možeš dati

I ti kažeš ''za 99% korisnika je dovoljno 2.5v? Pa Ballistixi su onda namijenjeni za tih 1% (iako ih ima više, naravno), koji će ih znati iskoristiti kad treba i kako treba.

Naravno ja svoj komp ne držim na max taktu 24/7, tako da i sebe pobijam na neki način, time što uzimam memoriju ili procesor koji ću na max taktu držati 10% vremena...Iako mi nije potrebno, želim iskorisiti neki optimum skuplje plaćenih komponenti - 3.6GHz proc i 1080MHz memorija...

To što sam ja davao svojoj 3.1v za 1000 @ CL3 i 1300+ na CL5, je drugi par opanaka, onaj par od 10%, tu gore u tekstu...

Kad smo kod toga...zašto si npr. ti dao 2000kn za ploču na kojoj si jednom stavio dvije kartice na sat vremena, i na kojoj držiš procesor od 1500kn (u to vrijeme) da bi ti radio kao jedan E2180 za 500kn? Daš 2000kn za ''high-end'' ploču na kojoj niti ne možeš iskorisiti high end memoriju kako treba (2.55v je dovoljno kažeš, 99% korisnika, e pa vidi koliko ce tih 99% dati 2k za ploču koja daje 2.55v za memoriju, jadno, što reći drugo). Nadam se da kopčaš što želim reći...

Ispričavam se na ovoj ''litaniji'' al sam morao to ''podijeliti'' sa kolegama forumašima...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 13:50   #548
McG
-------

Citiraj:
Vidim da ekipi strašno trebaju Ballistixi, ipak ih iskorištavaju do kraja - sve redom veliki OC-eri, ekipa na veliko radi u Mayi, Photoshopu, o obradi videa da ne pričam....
Krivi su si oni sami zato jer kupuju ono kaj im ne treba pod (meni najdraži oblik tovljenja popualcije i laganja samog sebe) zalogom za budućnost i pričanjem bajki o (polu)profesionalnoj upotrebi. Ali krivi su i oni koji te iste komponente preporučuju i to po prinicipu; "ima Razer i Wolverine, pa mora da valja". To kaj oni nemaju pojma o mogućnostima tih komponenti to im u trenutku kupnje nije bitno. Glavno da se more s "ekipom" prek nekolko tema nalajavat o voltaži i frekvenciji.

Vandali samo prate kaj se preporučuje po forumu, ne bi li non-stop pisali ista sranja. I onda dolaziš do toga da nekome za office namjenu uvaljuju Q i Crucial. Dalje dolaziš do te situcije da se sere po Crucialu (ili nekoj drugoj komponenti, nebitno sad) zato jer se djeca splaše kad sve ne dela kak spada i kad skuže da su se zayebali. Pa brzo na forum, pisat jade i izražavat ogorčenje. Lagano ih treba u krasan qrac sterat (barem u sebi, jer za to nema sankcija), pa nek se muče s tim prijekopotrebnim komponentama. Kak su kupili, kak su trebali, sad nek i koriste.
McG je offline  
Staro 06.11.2007., 13:55   #549
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Lagano ih treba u krasan qrac sterat (barem u sebi, jer za to nema sankcija)
Najbolje...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 14:12   #550
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
@Gilbert5 - Super, baš sam ovo čekao da se istresem...
Juhu...

Citiraj:
Kad smo kod toga...zašto si npr. ti dao 2000kn za ploču na kojoj si jednom stavio dvije kartice na sat vremena, i na kojoj držiš procesor od 1500kn (u to vrijeme) da bi ti radio kao jedan E2180 za 500kn?
To je posve nebitno, ali ako te zanima, imao sam izbor između intelove matične & no overclockin, ašrocka i dotične, i tako to.

E6300 je bio najslabiji C2D u to vrijeme pa se E6400 činio kao najlogičnije rješenje.

Citiraj:
Oprosti, ali ti si bio prvi u preporukama ballistixa svakome, ali nema veze.

Citiraj:
I ti kažeš ''za 99% korisnika je dovoljno 2.5v? Pa Ballistixi su onda namijenjeni za tih 1% (iako ih ima više, naravno), koji će ih znati iskoristiti kad treba i kako treba.
I ja tebe pitam čemu? Zašto pržiti memu na prevelikom naponu? Što se dobije sa 3V dugoročno? I sam kažeš da ih držiš na 1080MHz...pa pitam te čemu električna stolica bokcima? Super PI? . . .a onda je ekipa luda što nemaju upotrebu za dotične.

Citiraj:
Ispričavam se na ovoj ''litaniji'' al sam morao to ''podijeliti'' sa kolegama forumašima...
Također moje isprike na spamu.

Da ne citiram McG-a...slažem se s njim u potpunosti.
Gilbert5 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2007., 14:23   #551
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Juhu...
Da...

Citiraj:
To je posve nebitno, ali ako te zanima, imao sam izbor između intelove matične & no overclockin, ašrocka i dotične, i tako to.
Ne, to je najbitnije. Sad i sam vidiš da si mogao proći 1500kn jeftinije, jer ti je procesor očito, ispod defaulta...

Citiraj:
Oprosti, ali ti si bio prvi u preporukama ballistixa svakome, ali nema veze.
Da, ja sam prvi u preporuci, i kod svake napišem onu ''napomenu'' koju sam istaknuo, a nisi quoteao

Citiraj:
I ja tebe pitam čemu? Zašto pržiti memu na prevelikom naponu? Što se dobije sa 3V dugoročno? I sam kažeš da ih držiš na 1080MHz...pa pitam te čemu električna stolica bokcima? Super PI? . . .a onda je ekipa luda što nemaju upotrebu za dotične.
Ne pržim ju samo da ju pržim, pržim ju kad clockam, a to zašto clockam je druga priča (ajmo reći zanimacija kad nemam ništa drugo za raditi (barem ne fejkam da koristim komp u kako kolega gore kaže (polu)profesionalne svrhe)).

I sam sam rekao da je to 10% vremena, nije mi neki gušt nosati ploče i memorije na reklamacije (vjerovao ili ne).

Inače ako te zanima što se desi nakon dugoročnog tretmana (dovoljno je sat vremena) memoriji na 3v+, to je reklamacija...

I da, ne vrtim SuperPI za svakodnevni rad, ako to misliš...

Zašto se ekipa pita? Nemam pojma...ja nisam kupio Ballistixe ili C2D (ili još bolje 680i ploču) da mi stoji na defaultu...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 14:32   #552
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Trenutno mi je na 2GHz zato što mi ne treba više. Kaj da trošim struju iz zahebancije i da budem "in" sa OC konfom? Ne brini...komp radi na 3.5GHz 24/7 kada treba.

Ti mene pitaš što će mi 680i, a ja tebe pitam što imaš od extremnog OC i vjerujem mnogobrojnih reklamacija? Ne možeš me nikako uvjeriti da se za bilo kakav posao treba raditi Vmode, 3V jadnicima davati, vodena hlađenja ili 1.7V procu!
Gilbert5 je offline  
Staro 06.11.2007., 14:38   #553
Razer
.

Razer's Avatar

Čuj, ako ti je i 2GHz dovoljno, ili tih 3.5GHz za 24/7, zašto uzimaš E6700? Voliš velike brojke?

Kolega, ja sam svoju ploču i procesor platio koliko si ti platio svoju ploču, tak da tu nema priča koliko je tko ulupao love...

Vodeno hlađenje nemam, i trenutno mi ne pada na pamet da ga uzimam...zima, prozor i <10C poslije 22h su dovoljni (a time i jeftiniji).

Rekao sam ti zašto dajem 3v, zašto si zapeo?
Čovječe pa ne držim ih na 3v za 24/7 rad...

A tih 1.7v proc ne dobije nikad, forsanjem voltaže na procesoru ne dobiješ ništa samo muke i rušenja, no naravno vjerujem da ti to znaš (ipak imaš takvu ploču, i DOMINATOR memoriju).

Moje reklamacije tebe ne bi trebale zabrinjavati.
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 14:59   #554
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Ako te baš zanima...TR ultra 120 extreme dolazi pa bi bilo fer da mu omogučim da nešto i ohladi.

Što ne znači da će biti clockan 24/7, već kao i sada, samo kada je potrebno.

Lijepo ti kažem da niš pametno ne dobiješ e extremnim oc-om pa iz tog razloga mi nije jasno tih 3V & 4GHz sa boxom.

Kaj se tiče dominatora, to je certificirana mema za ploču i bolje mi ne treba. 900MHz s 4-4-4-12 i 2V je za moje potrebe taman. Ti kao moderator trebaš pokazivati strpljnje i smiranost a ne biti bezobrazan.

I još jednom pitam za kraj, zašto 4GHz proc i 1300MHz ram? Za AutoCAD možda ? I zašto ploča "mora" davati preko 2.5V memi...koji program zahtjeva samoubilačku memu?

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 06.11.2007. u 15:38.
Gilbert5 je offline  
Staro 06.11.2007., 15:20   #555
Razer
.

Razer's Avatar

Čuj, i moderatori mogu imati loš dan

Geee, I wonder...što ćeš samo raditi sa tim E6700 i TR 120 UE
U vezi box coolera, to je mislim, dovoljan dokaz da se s dotičnom štošta dade napraviti, naravno, ako znaš. Ako ne znaš, badave ti i TR 120 UE.

Neznam, očito nisi shvatio...izvlačim max iz svojih komponenti s razlogom (koliko god taj razlog bio glup - a.k.a SPi i slični benchevi), a ne iz gušta mučenja komponenti.

A i lijepo sam ti rekao sam da se ne bavim AutoCAD-om i sličnim programima.

Zbilja ne dajem dobar primjer drugima, moje isprike na ovome, neće se ponoviti...

EDIT: zašto ploča mora davati više od 2.5v? Zato jer košta 2000kn, eto zašto. Znaš dobro na što aludiram i zašto se vrtim oko toga. A i sami Ballistxi (mema koju skupo platim), dolazi do najvećeg izražaja na većim voltažama.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 06.11.2007. u 15:44.
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 15:53   #556
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
I još jednom pitam za kraj, zašto 4GHz proc i 1300MHz ram? Za AutoCAD možda ? I zašto ploča "mora" davati preko 2.5V memi...koji program zahtjeva samoubilačku memu?
evo ti primjer, moj komp ovaj iz siga je kupljen samo s jednim ciljem, da kad bude slozen da mu "ispustim dusu", odnosno da ga natjeram na najvise moguce vrijednosti koje bude mogao podnjet (za 3d ionako nema nekog realnog mjerila pa me taj segment nije interesirao nikad). iz tog razloga ima memoriju, procesor i plocu koji su bili skuplji od onih koji bi bili dovoljni. rezultat toga je da je spi rezultat bio nekih 6 mjeseci ovdje u top 10, nista specijalno.

Nakon toga kad sam vidio kolko ide, kolko nejde i sve ostalo je veliku vecinu vremena proveo na taktu koji je mogao podnjet za 24/7 bez opterecenja nekog u vidu prevelikog zagrijavanja. Istu stvar i razer radi, zasto ne, nekima je racunalni hardware gust i naravno izvlacenje maksimuma iz njega unatoc tome sto nece takvi bit koristeni cjelo vrijeme.

i ako covjek hoce sli ili crossfire ok, samo naprijed, sli podrzavaju samo nvidia chipseti koji su nestabilniji i nesto losijih performansi od intelovih koji s druge strane ili nemaju pravi crossfire (p35 i 965 [16x + 4x]) ili kostaju ko suho zlato (975 [2 puta 8x stazice] i x38 [2 puta 16x stazice]) i generalno se to uparivanje ne isplati jer u trenutku kad bude postalo iskoristeno ce taman za cijenu te 2 polovne graficke biti bolja novije serije koja ce ih pojesti po performansama (primjer 2x 7900gtx nasuprot 1 8800gts 320 recimo)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline  
Staro 06.11.2007., 16:53   #557
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Od sada tko u offtopicu pisne, mačji drek stisne!
Da se vratimo na početak, izašla je Gighabyte X38 DS5 za 1500kn u Vemilu sa x16+x16 crossfire i mislim da je to u ovom trenutku najrealnje rješenje nedoumice autora dobrano zaspamane teme.
Staro 06.11.2007., 17:07   #558
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Čisto da spam-nem...
@nino - i ti bi ovo lock-ao, ma zašto?
Staro 07.11.2007., 17:10   #559
Dejmos
Premium
Moj komp

Dejmos's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pomoć oko odabira ploče za E6750

Pozdrav,
molio bih preporuku koju od ovih ploča uzeti, odnosno koja nudi najbolje performanse/stabilnost/overclock. Mogu birati između ovih ploča jer ih kupujem po dosta nižoj cijeni.

1.) MB Socket 775 INTEL Intel G33 Express (ATX,1333MHz,2 DDR II SDRAM,1xPCIe x16,yes,Shared Video Memory,1xGigabit Ethernet/Fast Ethernet/Ethernet,Serial ATA II/300,Ultra ATA/133,6xUSB2.0,1xIEEE-1394,,Intel® Viiv™ technology)Bulk 583kn

2. MB Socket 775 INTEL iP35 Express (ATX,1333MHz,4 DDR II,PCIe x16,SB,1GbitLAN,Serial ATA II/300-RAID,U133,6xUSB2.0,IEEE-1394,Viiv)bulk 570kn

3.MB Socket 775 ASROCK iP965 Express (ATX,1333MHz,4 DDR II,PCIe x16,SB,1GbitLAN,Serial ATA II/300-RAID,U133,4xUSB2.0,IEEE-1394)ret 555kn

4.MB Socket 775 ECS nForce 650i SLI (ATX,1333MHz,4 DDR II,Dual PCIe x16,SB,1GbitLAN,Serial ATA II/300-RAID,U133,4xUSB2.0)ret 628kn

Eto, to je izbor, osobno najradije nebi asrock ali evo nek bude i on u konkurenciji.
Ili da sve to zaboravim i kao i 90% ljudi kupim gigabyte i gotovo ... ili neš treče.
Dejmos je offline  
Staro 07.11.2007., 17:17   #560
tool_eye
Banned, vrijeđanje korisinika
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
GIGABYTE 965P-DS3
tool_eye je offline  
Staro 07.11.2007., 17:38   #561
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
dilema P35 MBO

Imam dilemu kod odabira MBO:

1.Gigabyte P35-DS3P

ili

2.Abit IP35

U obzir dolazi i neka druga pod uvjetom da ima FW i RAID. Na ploču bi išao Ballistix 800MHz 2x1gb.
bojler je offline  
Staro 07.11.2007., 17:42   #562
Razer
.

Razer's Avatar

Nećeš ni sa jednom pogriješiti...

Ako trebaš CF odi na DS3P, ako ne svejedno, obje imaju Intelov RAID kontroler i FW.
Razer je offline  
Staro 07.11.2007., 17:44   #563
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Evo imam p35 ds3P i 2x1GB ballistix i radi mi odlicno. stavio sam bios f6 i nemam nikakvih problema. citao sam da su neki clanovi foruma imali malih problema sa p35 plocama i ballistixima, no problem je bio u biosu, e su upgradeom rijesili probleme.
p35 defaultno salje 1.8 V a za ballistixe je normalno 2.2V, tako dok uzmes te plocice podesi to u biosu...
alengrosevic je offline  
Staro 07.11.2007., 17:46   #564
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
tako dok uzmes te plocice podesi to u biosu...
Nema potrebe...ja svoje držim na 2.1v iako su deklarirane na 2.2v. Čemu ju siliti ako nema potrebe...
Razer je offline  
Staro 07.11.2007., 18:03   #565
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tocno tako, evo moja je da budem tocan 2.05V jer mi je opcija u biosu +0.25 jos normalna dok je +0.3V vec crveno. na 2.05 radi odlicno tak da je necu forsirati...
alengrosevic je offline  
Staro 07.11.2007., 20:45   #566
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Stabilnost - Intelica sa P35 chipsetom. Ne znam kakav je OC jer nemaju sve Intelice OC mogućnosti.
ECS-ica bi bila 2. na popisu, neki "sitni" OC omogućava.
Puno puta prožvakana tema, prouči na Intelu.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline  
Staro 08.11.2007., 23:42   #567
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Koju ploču kupiti?

Pozdrav!

Evo namjeravam uzeti E2180, te jednu od dvije maticne... s obzirom koliko ih hvalite.

Sto ja ocekujem od ploce:

Stabilan FSB preko 300 (nadam se staviti ovaj C2D na nekih 3,3GHz, time bih bio prezadovoljan). Znam da to vrijedi od primjerka do primjerka... al govorim o vecini ploca koje to postizu. Koliko razumijem, obje bi trebale biti sposobne za to.

Realtek HD (ovaj ALC889A me se dojmio) - obje ga imaju

2 SATA su mi dovoljna, L ima 4... USBa mi trebaju 4, to ima i L

DDR3 podrska me NE zanima uopce...Dakle, nikakvi dodatci poput FW, dodatnih PCI/SATA/USB mi ne trebaju.

Zanima me jel postoji neka realna opasnost da mi DS3L nece ici preko 300 FSB, je li DS3R realno bolji clocker? Ne zelim davati 120kn vise za nesto sto mi nimalo ne treba, ako drugih razlika nema.

Hvala

P.S. memorija bi bila transcend, 2 keksa ako igra ulogu sa kompatibilnoscu (nisam nasao neke probleme, al nek se nadje)
vinja je offline  
Staro 08.11.2007., 23:58   #568
Razer
.

Razer's Avatar

Nikakve razlike, praktično nema između te dvije ploče, osim u dodatnom kontroleru za RAID by Intel.

I to što DS3R ima 6ero faznu regulaciju, a DS3L ima 4ero faznu regulaciju napona. No to ti kod dual core proceva ne bi trebalo predstavljati neki problem (a niti kod quadova nešto pretjerano). Preko 300MHz FSB-a ide svaka, bolje reći da redovito idu preko 450MHz (iz mog iskustva idu i preko 500 )
Razer je offline  
Staro 09.11.2007., 10:35   #569
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Da, kolega Razer dobro reče. U teoriji bi 6 fazna regulacija trebala biti bolja za quad core. Ali dođe ti na isto 4 ili 6.
Ako ti treba bolji RAID, uzmi se DS3-R.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline  
Staro 09.11.2007., 11:42   #570
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
evo da ne otvaram drugu temu...

s obzirom na zeljeni clock, jel mi dosta stock hladjenje (box od Intela, i ovaj na chipsetu od gigabytea)? ne trazim neku tisinu ili preniske temperature... cisto stabilan rad

i hvala na brzim odgovorima, ovu kombinaciju sa L plocom cu uzeti danas vjerovatno
vinja je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno