|
![]() |
#56492 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#56494 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako ne? Obzirom na povišen položaj karoserije, šanse da s*ebeš karter ili auspuh na ležećem/rupi su manje nego kod običnog auta. Mogu dati i konkretan primjer (iako nije reprezentativan) - Lambo zaglavio pri izlasku iz podzemne garaže. 'Grba' na izlazu je bila previsoka pa su mu morali stavljati daščice ispod kotača da bio viši. SUV-u se takva situacija sigurno neće dogoditi.
![]() |
#56495 |
Banned
Datum registracije: Apr 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56496 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sanse da na normalnom osobnom autu sjebes karter je poprilicno mala. Sa druge strane sanse da sjebes krajnike, ramena/vilice/selen blokove, popigas felgu, probijes gumu na SUV-u je gotovo jednaka kao i na osobnom autu. Pogotovo kod ovih sminkerskih SUV-ova s 22 cola felgama i /35 profilom guma.
![]() |
![]() |
#56497 |
Premium
|
Rekoh da primjer nije reprezentativan, ali sam vidio x slučajeva gdje su obični auti na sličnim mjestima ostrugali auspuhe. Uf, imam sreće. Moj Kašo ima dimenzije guma 225/45/19 pa nije šminkerski SUV ![]()
![]() |
#56498 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ali ovo što si rekao za garaže, tu ne bi rekao da si u krivu. Osobno znam da recimo s Astrom, kojom znam prevesti ako se kupi neki namještaj ili frendu treba nešto, više puta mi se desilo da sam išao u manje garaže se spustiti i idem, idem i kad odjednom osjetim da ili auto struže ili nasjeda. Čak u zgradi di baka i deda imaju stan, ja ne mogu u garažu, ili bi možda i mogao ali mi se ne isprobava jer vidim da auto na vrhu struže lagano. A nije sad Astra baš niska, hrpa auta je niža dolje. To ću morat poduzet nešto jer ja ne mogu do parking mjesta, razbit asfalt na vrhu i malo ga laganije zakrivit. A recimo, Clio Storia koju je vozio deda i imala je manji međuosovinski razmak je prošla bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56500 |
Premium
|
Golf SDI? Panduri su ga masovno vozili. A jednom su na ZG Auto Showu predstavili Octaviu s tim motorom. Rulja je umirala od smijeha - 64KS za taj auto je bilo komično.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#56502 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Poznam vlasnika Venta SDI s 500+k km koji vuce brodic od 5 (?) metara svako ljeto iz Zg u Dugu Uvalu, uz Gorski Kotar i Učku 2. brzinom pun gas ![]()
![]() |
#56504 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
A jeste se sad uhvatili SDI-a, motor je nepoderiv, a i kaznu za prebrzu vožnju od semafora do semefora je bilo nemoguće dobiti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56505 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Samo sam napomenuo da ustvari dizel motor bez turbine je ništa ako pričamo o 1.6,1.9 i slicnim, tj. kao da ima tih 64ks a znamo da SDI nema turbo i vozi se kao stari dizeli 1.7 iz fiata i slicno,mozda malo bolje radi novijih tehnologija i mrvu više konja ![]() @bertone U pravu si. Malo smo pobjegli od ležećih ali cijela rasprava je takva, od guma do krova ![]() Poslano sa mog NHM-5 koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.08.2021. u 13:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56506 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
A spomenuti SDI se ugradjivao u dosta modela VAG grupacije i vozio sam Golfa i Pola s tim motorom te nije to bas tako strasno. A kome je bila bitna potrosnja SDI je bio perfekcija (policija, auto skole...) Samo smo se sada malo razmazili s turbacima i ostalim naprecima u i oko motora.. Za par godina cemo se tako odnositi spram sadasnjih motora i njihovog ubrzanja s obzirom sto donose elektromotori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56507 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma znam da je takva tema,... nego nismo nikad pričali o "šiberima" (krovnim otvorima) ![]() Kaj se tiče SDI-a, vozio sam ga u Golfu IV, prvoj generaciji Fabie i Caddyu (dostavnjak sa dva sica i tovarnim prostorom koji nikad nije bio prazan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56508 |
Moderator
|
SamoDaIde je OK motor za penzice koji se voze po gradu. Vozio ga u Polu i Caddyu. Sasvim OK kao sto rekoh, za po gradu. Mada vozio sam ja i stojadina s nazivnih 55 konja pa eto, prezivio. I to relaciju ZG-Ploče gotovo svako ljeto. Zaborave ljudi kakve su kocije vozili pred 20ak godina. FFS, kad se sjetim Ceha u starim Skodama ili jos gore dvotaktnim Trabantima i Wartburzima sto su dolazili u RH. Pa eto stigli oni i vratili se. Danas da nekome das takav neki auto i kazes da ode i napravi 500-600 km proplako bi ![]() Mada ruku na srce, danas bi se fine pare mogle dobit za mint Skodu 110R ili jos bolje 120S
![]() |
#56509 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56510 |
Premium
|
Yep, kao da su ih radili Ameri - puno kubika, puno momenta, malo konja btw, VW ukida soj najpopularniji proizvod. Ne, nije Golf u pitanju ![]()
![]() |
#56511 | |
Moderator
|
Citiraj:
Da, bili su spori ali su bili predobri auti. Dok ne bi vakuum linije istrunule, onda ga valjda troje ljudi na svijetu zna slozit i podesit. Evo ovaj je okrenuo skoro 4,6 milijuna km. Bas sam neki dan naletio na clanak i isao racunat. Ispalo da je lik radio cca 550km/dnevno ![]() https://www.hotcars.com/15-cars-with...ever-recorded/ ![]()
![]() |
![]() |
#56512 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam uvjeren da većini nije |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#56513 |
Premium
|
Vas dvojica nemate problem sa cestom i asfaltom koji fali nego sa Walterom de Silva koji je napravio takav dizajn auta da ne vidite da fali asfalt, a kad vidite onda je prekasno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56514 |
Premium
|
Audi kaže da će od 2026.g. svi njegovi modeli biti električni, a proizvodnja ICE prestaje 2033.g. https://revijahak.hr/2021/08/26/audi...a-i-benzinaca/ I zato kupite sada neki bijesni Audi (r8, RS6,...) i strpajte ga u garažu. Izvucite ga van za 20g. i prodajte za pun k para jer će tada biti raritet ![]()
![]() |
#56516 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja tu po ulicama gdje su kuće i gdje znam da ma djece, pasa, mačaka, biciklista, rolera te ostalih smetala po cesti vozim 30 km/h. Ne zajebavam se. Usporim i bmk. A to kaj veliš, da ima debila koji se zlete makar 80km/h i to kroz suprotan smjer. Par puta sam pisao i na policiju koja je i par puta stavila patrolu i jednom drota na motoru ali na sat-dva. Ozbiljno se spremam doći u PU Samobor i objasniti da ću im provajdati hranu, cugu (voda/sok) i WC tjedan dana ako će biti tamo od 6-21h svaki dan. Nek se rotiraju. Da bi stvar bila bolja u suprotnom smjeru se voze i susjedi s početka ulice. Pitao sam baju u Audiju kako ga nije sram ali me tele mutavo samo gledalo bez shvaćanja za kaj bi njega to točno trebalo biti sram. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 29.08.2021. u 12:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56517 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#56518 |
Moderator
|
Sjeo sam iz Regate 70S u Polo SDI i onak, osjeti se da je to n/a dizlo. U to je doba ujak imao Regatu Weekend TD, e to je islo fino ![]()
![]() |
#56519 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56520 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Da bih kupio r8 i rs6 i stavio u garazu, a6, a8 bi mi trebali biti auti za po gradu i na kavu, a zena da ima a3 onako za ici kupit carape. Da imam za sve to, znas koliko bi me zanimalo koliko ce kostat rs6 za 20 godina ![]() Poslano sa mog NHM-5 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|