|
![]() |
#5461 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Kakvu bih hidroizolaciju stavio na betonsku deku koja je pod os garaže. Ispod nje, u podrumu, je spremište. Sada, kad dođem u garažu sa snijegom na autu, on se otopi i sve curi dolje u podrum, toliko je deka porozna... Trebam nešto tipa premaz koji bih premazao na tu betonsku deku. Smola i ljepenka ne dolaze u obzir, jer se vozi i hoda preko te deke. I, naravno, nešto što nije jako skupo i da mogu sam premazati. Ima 4x5 m, cca 20 m2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5462 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako nezelis raditi sve bas kako treba (bitumenski premaz pa ljepenka/katran pa stiropor/glazura/plocice) onda mozes probati sa nekim od hidro izolacijskih premaza. Draco ima dosta tih premaza pa prouci kod njih malo (vjerojatno i SIKA ima slicnih stvari). https://dracopro.com/proizvodi/hidro...anski-premazi/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5463 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nisu do kraja riješeni imovinski odnosi, pa se nitko ne koristi tom terasom. Što se tiče hidro izolacije, meni su komentirali majstori po kvaliteti Mapei, Draco, pa Sika. S time da je dosta mapei kompliciran za upotrebu i najskuplji. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5464 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5465 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Kryton je najbolji za to ( s time mažu brane u hidro elektanama i sl. Te daju 30+ godina garancije) ali neznam jel vise imaju zastupnika kod nas ( ja sam to htio za podrumsku deku kad sam zidao kucu prije xy godina ali bilo mi skuplje tada od klasicno resitol+v4 ljepenka pa nisam kupio. S obzirom da ti imas malo kvadrata mozda je to ok solucija kod tebe. https://www.kryton.com/
![]() |
#5466 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ako ti je hidroizolacija dobra, ti nemaš problem s prodorom vode nego s hladnim mostom. Dakle, treba ti izolacija. Najskuplja varijanta, gore na ploču izolacija, glazura, pločice ili kamen. Skuplja varijanta, spušteni plafon, izolacija od vune, knauf. Jeftina varijanta, zaljepi Pufatherm ploče, pogletaj, pofarbaj. Najjeftinija varijanta, pogletat s Jubolin Thermo i pofarbat s Jupol Thermo.
![]() |
#5467 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Imam ploču pola širine s dvije zone, ispod je pećnica, ali element ima dosta velike otvore na leđima i dosta prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5468 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ni jedan nije jeftin, to ti mogu reći iz osobnog iskustva. Citiraj:
Hvala puno na savjetima! Najskuplja varijanta mi je nemoguća, jer nisu riješeni neki imovinsko pravni odnosi u zgradi, i pitanje je vlasništva terase. Razmišljam možda u prvoj fazi napraviti jeftinu varijantu, sa Pufatherm pločama, vidjeti kako to drži, i dal se pojavljuju gljivice, tj vlaga, i onda ako je sve ok u idućoj godini spustiti plafon i staviti vunu+knauf., Vidim da piše da je debljina jedne Pufatherm ploče 7 mm, jel se smije staviti ploču na ploču, tj debljina da bude 1,4 cm? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5470 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Da li je za očekivati, ako bi se spustio strop od hladne plohe i ubacila unutra kakva već izolacija, da se na samoj hladnoj plohi više ne bi hvatalo to crno govno?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5474 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Naravno da ako nemaš mogućnosti, bolje išta nego ništa pa staviš iznutra između greda izolaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5477 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
I na kaj zakucava te daske povrh vune ak radi po tom "kak treba" principu?
![]() |
![]() |
#5478 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Vjerujem da su veći gubici nego da se stavi i vuna izvana. Isto kao i fasada, izvana se rješava i izolira. Prošle godine sam obnavljao krovište i s vanjske strane sam stavio kamenu vunu, a iznutra između greda mekanu vunu. Potkrovlje mi je sad tip top izolirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5481 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
@Fanatik:A kako se točno radi i slaže...ne znam nisam ulazio sa njime u detalje, rekao mi je da mi je to preskupo ako ne mislim živiti i u potkrovlju (ne mislim). Ali mi je rekao da je to naj metoda ako želiš izolirati kako treba. Isto kao i fasada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5482 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
A kako biste izolirali stan od tavana, ako se u tavanu ne zivi? Imam gubitke kroz plafon. Iz strane stana u plafonu su koliko vidim opeke jer kad busim plafon nakon zbuke dolazi opeka ili zeljezo (najvjerojatnije oni armirani nosaci i poredane opeke, ne znam kako se to strucno zove). Na tavanu nema izolacije i vidim samo betonsku plocu. Ne sjecam se jel bilo cega na krovu ispod crijepa. Kuca je iz 70tih. Tavan je zatvoren. Drugo pitanje, podovi. Ispod mene je stan. Na podu su plocice i parketi u istoj razini bez pragova itd. Sve se jako cuje ispod od hodanja, kuckanja, bas sve. Mislim da ni tu nema neke izolacije, pa bi teoretski mogao dignuti pod sa nekakvim festor plocama i laminatom, ali mislim da to ne bi pomoglo. Ili se varam. Se moze tu sta napraviti?
![]() |
![]() |
#5484 |
Prvoklasni Krkan
|
Izolacija poda protiv buke je praktički nemoguća. Po tvome upisu sigurno nema plivajućeg poda (estrih) i zato se sve prenosi preko podova kroz zidove... koliko sam skužio, plivajući pod je jedino riješenje. Tavan, prvo kod sebe možeš stavit knauf na strop i između stropa i knaufa kamenu/staklenu vunu, a onda još možeš i staviti stiropor po podu u potkrovlju. Sa ovom metodom (spuštanje stropa knaufom) možeš malo smanjiti i buku, ali malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5485 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Knauf profile moraš usidriti u strop, tako da se buka opet prenosi. Manje, al se prenosi Pod tavana iznad stambenog prostora bih izolirao polaganjem tvrde vude na pod 2-3cm. Idealno bi bilo izolirati krovište iznutra vunom pa na rogove staviti ili knauf ili direkt OSB
![]() |
#5486 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ispod daski, između greda se stavlja izolacija (vuna ili stiropor), opet paro propusna folija i na nju knauf.
![]() |
![]() |
#5488 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Parna brana ide između stambenog dijela i tavana, dalje nije potrebna.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5489 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5490 |
Premium
|
Da, ispod mineralne vune obavezno nepropusni najlon, iznad može i ne mora parapropusna folija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|