Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.03.2017., 23:09   #511
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
AMD je jako važan microsoftu zbog guranja DX12
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2017., 23:11   #512
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, zato će se ovi svojski potruditi da "spečiraju" to čim prije i čim bolje.
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2017., 23:22   #513
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Dobro takve stvari bi bile normalne i da nisu u nekakvom API partnerstvu u zadnje vrijeme. Regularan slijed događaja, ako se žele smatrati ozbiljnim OS-om
Staro 07.03.2017., 23:25   #514
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Htio bih biti muha na zidu u Intelovim salama za sastanke CEO-a marketinga i financija sa podređenima mislim da se prave da ih to ne jebe i ne diraju cijene, ono, pokerface, ali tlak 230/125
Staro 07.03.2017., 23:34   #515
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

A gle navikli su biti sami na vrhu, diktirati tempo i cijene. Oni da sad naprave primjetno bolji cpu nego dosad po "generaciji" opet bi izgubili marketshare po čistoj inerciji jer nisu jedini (pogotovo serveri, high end desktop i sl.).

Tako da je pitanje što se tu njima uopće najviše isplati. Možda čak za njih ima više smisla ostaviti cijene i furati se na "premium" brand nego spustit cijene i smanjit si profit za xy, a povećat prodaju za xy (naspram ne spuštanja cijena)
Staro 07.03.2017., 23:41   #516
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Sve jasno. Ali nekako mislim da ovoga puta nemaju sliver bullet a.k.a. Core2Duo nekada. Imaju nekakvog asa u rukavu, ali ne groundbreaking.

Što se Ryzena tiče, u biti, fali popeglavanje BIOSa zbog RAMa i sitnih pizdarija i update od Windowsa za SMT "bug". Ne čini se ništa dugoročno niti problematično.
Ako povučem paralelu sa P5Q-E pločom sa P45 čipsetom koju sam kupio čim je izašla, prvih 10 dana je bilo mislim da 4 ili 5 verzija BIOSa. Kad sam upalio, nije kužila diskove i Balistix ram. Pa BIOS jedan pa drugi pa treći... i za 10 dana je komp proradio punim plućima ovo oko Ryzena je goli k naspram ovog sa P45 onda
Staro 07.03.2017., 23:48   #517
DragonSlayer
Premium
Moj komp

DragonSlayer's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Ko što Brko kaže, svi problemi što Ryzen sada ima će se popraviti sazrijevanjem na strani softvera. I RAM i gaming i sve živo i neživo. Samo treba strpljenja.
DragonSlayer je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2017., 23:49   #518
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Intel uzme 6900k, malo ga dotjera, nazove ga 8700k i miran je godinu do dvije.. tehnicka rjesenja mu jesz dostignuta ali nisu ugrozena.. gubi monopol ali i dalje je broj 1 ..nema se cega plasit.. ..a imaju oni i tehnicka rjesenja ne treba se zavaravati.. ..uglavnom stvar je bolja za amd, ali intelu je i dalje sve pod kontrolom i imaju sigurno kapacitet samo trevaju prilagoditi se nastaloj situaciji. Nije da se moraju zuriti ..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2017., 23:51   #519
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A i u jednu ruku je to dobro za AMD jer ne moraju imati drastičan price cut. Samo budu nešto jeftiniji i njima isto dobro.
Staro 07.03.2017., 23:54   #520
cro_ryder
cyborg
Moj komp

cro_ryder's Avatar

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor Smartic Pregled postova
Sure, još i neki kupon za besplatnu igru
Zašto ne, pazi ovo http://www.njuskalo.hr/procesori/int...oglas-21844886

Još kad Ryzeni poguraju cijene malo dolje, nije uopće nemoguće.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Imaju nekakvog asa u rukavu, ali ne groundbreaking.
Možda izbace i3 s 4 jezgre, a i5 s HT sa sadašnjim cijenama. Nakon izlaska Pentiuma s HT isto nije nemoguće.

A možda je i samo wishful thinking.
cro_ryder je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2017., 23:54   #521
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Naples bi mogao biti zvijer,2 komada i imaš 128 threadova.
Cijenom će vjerovatno ići konkurento,pa bi se možda AMD konačno mogao i u serverski segment vratiti.

Asrock izdaje BIOS update za ploče doslovno na dnevnoj bazi.
Već su 6 verzija izdali.

Pola stvari koliko mi se čini nije radilo pri izlasku na pločama,od problema s memorijom pa do SMT-a i boosta.
No relativno brzo to fixaju,ASUS je ispao najgori što se BIOS-a tiče.

Morat ću uskoro Ryzena ubosti,ovaj FX6300 je teški bottleneck za RX480,a i 880G Extreme 3 je već 7 godina.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2017., 23:59   #522
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Pričala su ova četvorica o anegdotama sa biosima, pa je na As rock x370 tai chi negdje u BIOS-u kaže pisalo za nešto intel procesor

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Cijenom će vjerovatno ići konkurento,pa bi se možda AMD konačno mogao i u serverski segment vratiti.
Čovječe kakav behemoth, barem ovako po brojkama

Citiraj:
The new AMD server processor exceeds today’s top competitive offering on critical parameters, with 45% more cores, 60% more input / output capacity (I/O), and 122% more memory bandwidth. AMD compared performance metrics of their flagship chip with Intel’s top Xeon offering, the Xeon E5-2699 V4. The Intel chip is based on the Broadwell architecture and uses a similar 14nm process node. Some key comparisons indicate that a dual socket platform utilizing AMD Naples chips features more cores (128 vs 88), more memory channels (16 vs 8), more memory capacity using 16 GB DRAM sticks (512 GB vs 384 GB), higher memory frequency (2400 MHz vs 1866 MHz) and higher PCI-e lanes (128 vs 80).

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 08.03.2017. u 00:18.
Staro 08.03.2017., 00:42   #523
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor cro_ryder Pregled postova
Zašto ne, pazi ovo http://www.njuskalo.hr/procesori/int...oglas-21844886

Još kad Ryzeni poguraju cijene malo dolje, nije uopće nemoguće.

Možda izbace i3 s 4 jezgre, a i5 s HT sa sadašnjim cijenama. Nakon izlaska Pentiuma s HT isto nije nemoguće.

A možda je i samo wishful thinking.
Ovo vrlo moguće nema veze s tržištem i procesorima, ovo ima veze sa propasti Slavonije... Konfe mnoge se prodaju u bescjenje zbog odlaska ljudi...

Ps. Inače shvatite da Intel i AMD nikada nisu bili pravi konkurenti , problem bi bio da se pojavi treća firma sa npr Istoka (volio bi to vidjeti... )za Amere ... Nakon doslovnog pljackanja sa cijenama procesora i pada sveukupne prodaje elite su odlučile malo popraviti obraz, čeka m R5 1300 i cijenu oko 1000 kn...

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 08.03.2017. u 00:48.
  Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 01:04   #524
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Nije mi jasno sto ste se uhvatili arme prije par stranica... Znam , cpu intesive igra ali to je izmedju ostalog igra na jako losem enginu . Igra za koju se je do nedavno trebalo rucno unosit parametre kao sto je corecount, max mem, vram i slicno da bi se dobio boost. Jesu to radili u reviewima neznam.

Tek sad, nakon tri godine u 2017toj stize 64 bit verzija sa sljedecim patchom vjerovatno ovaj mjesec tako da su reviewi ryzena sa sadasnjim stanjem u jednu ruku nepotrebni.
Uz to pricao sam s devovima i vele da je amd obecao neki ryzen paket ali tek postlaunch ...znaci moguca poboljasanja za multicore nakon sto to dobiju u ruke ali upitno.

Jos nesto cini mi se da su svi review te igre radjeni u singleplayeru i jednostavno ne pokazuju pravo stanje.
Mislim da nijedna igra nema tako drastican pad fpsa kao arma kad se prebacite iz sp u mp.
Tipa u spu 60-70fps a u mpu 20-30fps.. Dakle test u mp okruzenju sa istim procesorima pa da vidimo .
Staro 08.03.2017., 01:10   #525
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Problem je što MP testovi ne mogu replicirati identičan scenarij da bi podaci bili ravnopravni. Npr. igraš sa hardverom A i Mikko iz Finske baci granatu ispred tebe, igraš sa hardverom B nema te situacije itd. Zatim broj likova na ekranu, svakom se računa putanja metka i sl. pizdarije, ne možeš to replicirati 2 puta...

Recimo Jay2cents je kod nekog battlefielda znao odigrati 10 mečeva, izvuče prosjek, te tako odigra 3 puta po 10 mečeva i od ta 3 prosjeka napravi prosjek. Poštenije, ali i dalje to nije to, jer karikiram za gpu A je mogao provesti recimo 20-30% više vremena u interijeru nego za gpu B, on to u 60 mečeva nebi možda osjetio, ali bi se vidjelo u scoreu
Staro 08.03.2017., 01:37   #526
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Arma ima botove i moze se napravit da radi kao sp bez drugih igraca. Opet i bez mase ljudi fps nece biti kao u spu zbog "server fpsa".
Staro 08.03.2017., 07:02   #527
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
R5 će imat failed jezgre, al iste jezgre (za razliku od intela, koji ima različite arhitekture), dakle isto se neće dat clockat ko i R7. Možda malo poboljšaju proces kroz par mjeseci, al sumljam.

Vjerujem da će razlika bit ista ko i sad.
mislim da se varas...

koliko znamo imaju dobre yieldove i da krenu s disejblanjem jezgri mogu ih disejblati na nacin da jezgre ne stoje jedna do druge nego diagonalno, sto je bolje zbog zbog manjeg zagrijavanja, recimo na taj nacin mogu izvuc koji MHz vise...
da i neidu tom logikom ostaje cache, a ryzenova arhitektura je takva da jezgrama nije dodjeljena fixna kolicina cacha vezana za jezgru nego koristi koliko joj treba.

i da na r5 ne bude niti jedan mhz veci clock od r7(u sto sumljam)ostaje potencijalno 20megi cacha za 4 jezgre.
Mislis da to nebude utjecalno na peformanse?

linkan je video više puta gdje wendell prica o takvim i inim stvarima, a uskoro bi i na lvl1 tech trebao doci nastavak ryzen reviewa
Staro 08.03.2017., 07:24   #528
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
mislim da se varas...

koliko znamo imaju dobre yieldove i da krenu s disejblanjem jezgri mogu ih disejblati na nacin da jezgre ne stoje jedna do druge nego diagonalno, sto je bolje zbog zbog manjeg zagrijavanja, recimo na taj nacin mogu izvuc koji MHz vise...
da i neidu tom logikom ostaje cache, a ryzenova arhitektura je takva da jezgrama nije dodjeljena fixna kolicina cacha vezana za jezgru nego koristi koliko joj treba.

i da na r5 ne bude niti jedan mhz veci clock od r7(u sto sumljam)ostaje potencijalno 20megi cacha za 4 jezgre.
Mislis da to nebude utjecalno na peformanse?

linkan je video više puta gdje wendell prica o takvim i inim stvarima, a uskoro bi i na lvl1 tech trebao doci nastavak ryzen reviewa
Ne znam na koji način oni mogu sakatit jezgre. Sumljam da mogu dijagonalno i sumljam da će ostavit cache. Cache i je problem uvijek tako da sumljam da će imat cijeli. Viši leveli keša u većini aplikacija ne donose prednost. Arma 3 je imala veliku prednost kod većeg keša.

Vjerujem da će rezultati u igrama bit isti ko r7. Ono malo što se dobije s ekstra jezgrama će poboljšanjem procesora izvuć s 100-200 Mhz ekstra.

r5 će bit ono gdje će se AMD prodavat, jer je realno ogromnoj većini ljudi r7 nepotreban, isto je s i7 6900k, jednostavno je nepotreban većini.

Da je meni za moje potrebe, a to nije ništa ozbiljno i7 6900k bolji njega bi odavno uzeo, a ne da nije bolji nego je gori, isto ko r7.

Svaka roba ima kupca tako i r7 i 6900k, samo je moje mišljenje da je ogromnoj većini to nepotrebno.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 07:34   #529
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
a nismo se skužili, ne mislim da ce imati bolje performanse od r7 nego da pad naspram r7 nece biti takav kako neki misle.

u nekim naslovima koji ne koriste veci br jezgri/ht ovisno o clocku mozda budu i malo vece

arhitektura im teoretski omogucava da ostave cijeli cache, ugl imaju mjesta da kombiniraju.

zasto mislis da ih nece moc disejblat diagonalno u slucaju da im je br.defekata vrlo mali?
Staro 08.03.2017., 07:45   #530
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Naples ce bit fail jer ce ga 7700K porazit u gejmingu.

Salu na stranu,interesantno je da se cjelokupna internetska Intel masinerija podigla na zadnje noge samo i jedino radi par FPSa u gejmingu.
Drugo se niti ne spominje ili se spominje sporadicno. Znakovito.

Problem sa Zenom je SMT, windows scheduler,BIOS i to govorim od izlaska Zena.
To su stvari koje se rjese u par tjedana od izlaska.
Nakon toga ce i gejming performanse ici gore.

EDIT: Sto se Naplesa tice ,2x vece performanse od Intela:

AMD Naples Benchmarks vs Intel Xeon E5-2699 V4

https://www.youtube.com/watch?v=ZtYTPcshyA0

Ryzen je mega hit,a Naples ce ocito biti jos veci hit i povratak AMDa na serversko trziste.
Keller je stvarno CPU carobnjak.

Jos jedan link Naples vs Xeon:

https://videocardz.com/67086/amd-pre...coming-q2-2017

Naples je za 2x-2,5x

Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 08.03.2017. u 07:59.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 07:54   #531
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
AMD je jako važan microsoftu zbog guranja DX12
I zato jer su im osigurali HW za X1
Staro 08.03.2017., 08:07   #532
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

16 games average FPS.
Nekih 3 FPSa od 5960X,a ljudi i dalje govore da nije dobar za gejming

[IMG][/IMG]
Staro 08.03.2017., 10:44   #533
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
A vidi moje pentiumče kako se dobro drži <3
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 11:01   #534
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Citiraj:
sumljam
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
(u sto sumljam)
Citiraj:
Sumljam da mogu dijagonalno i sumljam...tako da sumljam da...
Prestanite sumljat i počnite sumnjat.

Moje mišljenje je da se R5 neće ništa značajno bolje OC-ati zbog ograničenja u samom proizvodnom procesu

Citiraj:
The overclocking headroom for the higher-end Ryzen models is rather slim. This was expected due to the relatively high stock frequencies, high-density orientation of the design and the low power targeted manufacturing process used for the Zeppelin die (Samsung 14nm LPP)
Ryzen: Strictly technical

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 11:06   #535
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Da.
Ono što kaže Stilt je obično točno.
Staro 08.03.2017., 11:09   #536
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Moram priznat da prvi put nakon s775 proučavam situaciju na tržištu, zanimljivo će biti u Q2 kada dodje ponuda za srednji a i za low level segment.

@burmuz - koji si cpu imao prije pentiumčeka?
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 12:23   #537
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Moram priznat da prvi put nakon s775 proučavam situaciju na tržištu, zanimljivo će biti u Q2 kada dodje ponuda za srednji a i za low level segment.

@burmuz - koji si cpu imao prije pentiumčeka?
Ancient one. Q6600
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 12:54   #538
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Neznam da li je bilo prije, recenzija Gigabyte AB350 Gaming 3.
Old.machine je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 13:22   #539
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Nije bilo. Šteta što nisu bacili i OC pa da vidimo. BTW sviđa mi se ovaj trend ojačavanja pci-e x16 i na jeftinijim mbo

Inače nađoh ovo na owner clubu na overclock.net

https://docs.google.com/spreadsheets...t#gid=87938175

Imaju dvojica sa msi B350 tomahawk, ovaj jedan što je OC R7 1700 (3992mhz na 1.368v) djeluje dobro. Ovaj drugi je undervoltao izlgeda 1700X (3,5ghz na 1.216v)
Staro 08.03.2017., 13:31   #540
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Sumnjam da to može služiti za oc 8 jezgri..."jeftini" điđabajt.Treba vidjeti...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno