Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.03.2016., 16:26   #511
android-split
Premium

android-split's Avatar

Datum registracije: Dec 2015
Pozzz. Ako netko zna ili se sjeca. Predao sam mob (s5) na servis, garancija. Pise na nalogu jamstvo INW (nepotvrđeno), a dole u textu jamstvo dokle je. Rijec je o agramu. Pa me zanima sta je to inw? Nasao sam na netu od nekog nalog i isto pise inw
android-split je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2016., 17:36   #512
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
INW iliti In Warranty iliri u jamstvu
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2016., 17:56   #513
android-split
Premium

android-split's Avatar

Datum registracije: Dec 2015
A cemu onda nepotvrđeno a dole u textu datum? Nije mi jasno
android-split je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2016., 18:01   #514
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Jamstveni list ti nije poštambiljan tamo gdje je kupljen, ali prema računu i datumu na računu, imaš uredno jamstvo

Ukratko, ništa vrijedno sekiranja, sve je u redu
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2016., 18:14   #515
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Speedtest Exynos 8890 với SnapDragon 820

Izgleda da su ameri malo zakinuti spram exyonsa koji je odličan

Mada test nije neko mjerilo, generalno gledajući, većina veli da je zadovoljna s exynosom dok ovi sa SD nisu baš nekaj oduševljeni a na potonjem je i uočen battery drain..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2016., 19:38   #516
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Jos jedna usporedba S7 vs 6S vs 6P vs L950
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2016., 02:22   #517
tetak dudo
Premium
Moj komp

tetak dudo's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
može li pomoč,rootal sam galaxy s4 i9505 i stavio UB team room 6.0.1 i bilo je sve ok osim što mi se nije instaliral google play, da bi to rješio ja opet sve iz početka i na kraju sve zahe. rootal sam sa sd kartice a na njoj se sve pobrisalo poslije prvog rootanja i ja nisam to primjetil odmah nego kod drugog rotanja vidim da nemam mape u kojoj mi je room i gaps, sad mi je sve pobrisano i nemogu ništa napraviti,kad upalim mob satane na galaxy s4 i ne miče,mogu u download mode i odinom ubaciti CF-autoroot room i on mi pokazuje da se digne ok a ja ne mogu dalje od loga
vjerujem da neko zna pa mi odgovorite hvala unaprjed
tetak dudo je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2016., 08:29   #518
tetak dudo
Premium
Moj komp

tetak dudo's Avatar

evo da javim dobar orginal stock room ali krivi odin zato nije moglo , sad je rješeno
tetak dudo je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2016., 18:27   #519
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citam da je S7 edge malo nezgodna za koristenje, tj. da se uvik nesto slucajno pritiska, pa ne znam jeli tko imao kakvog iskustva s njim??
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2016., 11:51   #520
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Iso sam probat S7 i S7E.

S7E me se dojmio, S7 je nekako "suplji". Volim "manje" mobove, a S7E mi je savrsen. Nisam mogo vjerovat. Mooooooozda cu prec sa iPhonea...
Ekran je dosta zuci i tamniji nego na iP6S.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2016., 12:10   #521
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ja sam nezadovoljan novim TW-om. Na prvu se cini sve dobro jer UI izgleda OK, i funkcionalnost je dobra, ali performanse definitivno nisu u skladu sa hardverom koji je unutra. Pokoji micro stutter inace nije big deal, ali s vremenom skuzis da Nexus 5 iz 2013. radi puno, puno gladje unutar aplikacija sto je realno sramota s obzirom na specifikacije. Za hardver nisam sumnjao da je odlican ali iz nekog razloga sam ocekivao nesto od Samsunga po pitanju softvera. Tako mi i treba
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2016., 12:18   #522
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Ja sam nezadovoljan novim TW-om. Na prvu se cini sve dobro jer UI izgleda OK, i funkcionalnost je dobra, ali performanse definitivno nisu u skladu sa hardverom koji je unutra. Pokoji micro stutter inace nije big deal, ali s vremenom skuzis da Nexus 5 iz 2013. radi puno, puno gladje unutar aplikacija sto je realno sramota s obzirom na specifikacije. Za hardver nisam sumnjao da je odlican ali iz nekog razloga sam ocekivao nesto od Samsunga po pitanju softvera. Tako mi i treba
Kupi si Nexus 6P
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2016., 12:26   #523
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Kaže frend da i 6P stuttera i da ga svako malo mora restartirat. Android.
Staro 17.03.2016., 12:26   #524
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Kupi si Nexus 6P
Ne svidja mi se, zato sam i uzeo ovo. Kako rekoh, tako mi i treba Isao bih tako daleko i rekao da mi je ovo zadnji Samsung u dogledno vrijeme
Staro 17.03.2016., 12:29   #525
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Dal se može promijeniti nekako DPI ili kajveć?
Nevjerojatno glupo mi je da S7 i S7E imaju istu količinu contenta na ekranu kao i iPhone 6S sa 0.8" manjim ekranom. Ko da su rađeni za slijepe i slabovidne. I onda mi je super kaj se ljudi smiju iPhoneu sa 4.7" "malim ekranom", a prikazuje jednak dio web sajta kojeg otvoriš.
Staro 17.03.2016., 12:33   #526
Rista
Premium

Rista's Avatar

Mislim da postoji metoda cak i bez roota kojom se moze promijeniti dpi ali vjerojatno ce se syebati nesto u UI. Custom skinovi obicno ne podnose bas dpi promjene.
Staro 17.03.2016., 12:39   #527
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Baš super... Mislio sam metnut neku "vanilla Android" theme i smanjit DPI. Đabe mi ogroman mobitel koji nema niš više screen real estatea od iPhonea 6S.

Nedostatak poštenog ad blockera (sa CSS pravilima) i 1Password autofilla... Mislio sam da je Android "otvoren" i "moddabilan" i "insert_something_here". Oh, ostajem na iOS-u. A jako mi se sviđa S7E.
Nema ni poštenog RSS klijenta na cijelom Androidu (Press je propao još 2014.).

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 17.03.2016. u 13:03.
Staro 17.03.2016., 13:23   #528
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
DPI se promjeni bez root-a preko adb-a . Neće vjerojatno sjebati UI. Ono što se dešavalo na S3 je da su Samsung aplikacije morale biti patchirane da prihvaćaju drugu vrijednost, znale su se pošemeriti, npr Camera app.

OT : Kažu da je zadnji update preporodio 6P i općenito SD 810, a sad...
EDIT : Džabe vanilla tema kad ispod ostane TW, ako sam po sebi nije popeglan tema neće pomoći.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2016., 14:17   #529
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ne svidja mi se, zato sam i uzeo ovo. Kako rekoh, tako mi i treba Isao bih tako daleko i rekao da mi je ovo zadnji Samsung u dogledno vrijeme
Ja sam se jos od Notea 3 opametio
Staro 17.03.2016., 15:29   #530
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Meni se novi TW uopce ne svidja al ne po izgledu i radu opcenito nego po funkcionalnosti, pogotovo sad nakon par dana koristenja... Vidim da su ga stvarno ogolili u odnosu na starije izvedbe..
Kad sam skuzija da nema nekih najosnovnijih opcija (koje btw LG ima na svom launcheru) tipa sakrivanje odredjenih apsa unutar app-drawera ili konfiguriranje vremena osvijetljenja za kapacitivne tipke i tome slicno,
odmah sam instalira Novu Prime i sad je to to. Uz tamnu MM material temu sve izgleda i radi odlicno... Nova launcher kao takav se moze dobrano konfigurirati tako da opcija ne fali.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Baš super... Mislio sam metnut neku "vanilla Android" theme i smanjit DPI. Đabe mi ogroman mobitel koji nema niš više screen real estatea od iPhonea 6S.

Nedostatak poštenog ad blockera (sa CSS pravilima) i 1Password autofilla... Mislio sam da je Android "otvoren" i "moddabilan" i "insert_something_here". Oh, ostajem na iOS-u. A jako mi se sviđa S7E.
Kao sto rekoh gore, imas nekoliko MM material tema na Theme store-u koje stvarno izgledaju dobro -cak i na TW, a ako uz to jos stavis neki dobar launcher (Nova, Apex i sl.), imat ces na raspolaganju jos vise tema, ikona, opcija, itd...
Postoji Adguard koji savrseno dobro funkcionira, ima adblocker, firewall, proxy itd (sve po zelji mozes paliti/gasiti) i radi bez roota...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 17.03.2016. u 15:34.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2016., 15:32   #531
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@Sn4k3, jel si zadovoljan s baterijom?
Staro 17.03.2016., 16:02   #532
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Meni se novi TW uopce ne svidja al ne po izgledu i radu opcenito nego po funkcionalnosti, pogotovo sad nakon par dana koristenja... Vidim da su ga stvarno ogolili u odnosu na starije izvedbe..
Kad sam skuzija da nema nekih najosnovnijih opcija (koje btw LG ima na svom launcheru) tipa sakrivanje odredjenih apsa unutar app-drawera ili konfiguriranje vremena osvijetljenja za kapacitivne tipke i tome slicno,
odmah sam instalira Novu Prime i sad je to to. Uz tamnu MM material temu sve izgleda i radi odlicno... Nova launcher kao takav se moze dobrano konfigurirati tako da opcija ne fali.
Meni je opcenito funkcionalnost OK, bolja nego na LG softveru. Notifikacije na lockscreenu rade kao u stock Androidu, glasnoca je linkana, moze se tipkama doci do silent modea (doduse ne na lockscreenu)... generalno sam zadovoljan. Launcher mi nekako prikazuje widgete bolje nego Nova gdje izgledaju vise low res iz nekog razloga. Iako da, dosta je gol po pitanju opcija. A i nije imun na trzanje. Kad upalim mob i napravim swipe u app draweru, jako cesto prvi swipe ne bude gladak. Kako rekoh, nije to big deal samo po sebi ali kad tako pomalo stuca posvuda, ide mi na zivce. Ne vjerujem da ce mob dugo ostati kod mene. Posebno bolno je sto paralelno koristim Nexus 5 koji vecinom leti na 60fps.
Staro 17.03.2016., 19:44   #533
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
@Sn4k3, jel si zadovoljan s baterijom?
Jesam, jako zadovoljan... Dovoljno je reci da sam u prvom danu (tezeg) koristenja nakon 17h na bateriji ima cca 6h i 15min sot i jos 11% baterije ostalo.
Ovo mi je doslovno preporod nakon G4 koji je sa MM-om dobija na fluidnosti al na bateriji ...

Citiraj:
Meni je opcenito funkcionalnost OK, bolja nego na LG softveru. Notifikacije na lockscreenu rade kao u stock Androidu, glasnoca je linkana, moze se tipkama doci do silent modea (doduse ne na lockscreenu)... generalno sam zadovoljan. Launcher mi nekako prikazuje widgete bolje nego Nova gdje izgledaju vise low res iz nekog razloga. Iako da, dosta je gol po pitanju opcija. A i nije imun na trzanje. Kad upalim mob i napravim swipe u app draweru, jako cesto prvi swipe ne bude gladak. Kako rekoh, nije to big deal samo po sebi ali kad tako pomalo stuca posvuda, ide mi na zivce. Ne vjerujem da ce mob dugo ostati kod mene. Posebno bolno je sto paralelno koristim Nexus 5 koji vecinom leti na 60fps.
Da, ima svojih drazi ko i svaki drugi launcher, al vidis meni TW uopce ne trza, cak ni nakon restarta kad prvi put udjem u app drawer (sto je bilo itekako izrazeno na G4).. Sve je bas glatko, nema preskanja frejmova (bar ne odokativno). Doduse animacije i tranzicije su na 1x, iako ih oduvik drzim na 0.5x, jer imam dojam da ovako sve fluidnije radi.
Staro 17.03.2016., 19:53   #534
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@Sn4k3, imal si G4, usporedba G4 vs S7 fotic?
Kolko je S7 bolji po pitanju fotki od G4?

Znaci batka je dobra na S7..
Jel si uocio mozda kakav battery drain?
Staro 17.03.2016., 19:57   #535
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:

Nisam imao G4 no po svim recenzijama kamera je bolja.

Nema nikakvog battery drain-a, stand by time je odlican. Navecer ga napunim na 100% i ujutro imam 99-98% ( nemam ukljucen always on screen ).
Staro 17.03.2016., 20:53   #536
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Decki ne znam jel vec bilo ali jel netko stavio 6.0 update ? S6 imam.
Staro 18.03.2016., 07:46   #537
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Dal se može promijeniti nekako DPI ili kajveć?
Nevjerojatno glupo mi je da S7 i S7E imaju istu količinu contenta na ekranu kao i iPhone 6S sa 0.8" manjim ekranom. Ko da su rađeni za slijepe i slabovidne. I onda mi je super kaj se ljudi smiju iPhoneu sa 4.7" "malim ekranom", a prikazuje jednak dio web sajta kojeg otvoriš.
Citiraj:

Za DPI: http://www.xda-developers.com/there-...the-galaxy-s7/

5 minuta posla, samo je pitanje da li je dovoljno ili treba još.

Mogao je netko od vlasnika uraditi ovo pa upaliti PCE forum da vidimo razliku, prije - poslije.
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2016., 08:26   #538
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Za one koji imaju Nova Launcher.

Dodajte novi widget na homescreen. Izaberite Nova Launcher -> Activities.
Skrolajte do "Settings" i tamo izaberite ".DisplayScalingActivity".

http://imgur.com/KWnvoFC

Rezultat: nativna promjena DPI vrijednosti, UI izgleda kao na S6 Edge + ili Note5.

Vrijedi za S6 i S7 sa MM-om.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2016., 08:32   #539
Rista
Premium

Rista's Avatar

Nice. Ovo je vjerojatno "varijanta" touchwiza za Note. Primjetio sam da Note 5 ima nizi dpi nego Note 4. Jos uvijek po meni previsok dpi za tako velike ekrane ali je poboljsanje svakako i za 5.1" taman.
Staro 18.03.2016., 09:14   #540
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:

Hmm, tesko mi je zasad tocno prosuditi, al mislim da su po danu razlike minimalne - cak mi se cini da G4 radi nesto detaljnije slike kad se dosta zumira (dali je to zbog vece rezolucije - ne znam). S druge strane interpretacija boja je realnija na S7. Po noci oba rade jako dobre fotke u manualnom modu sa dugim shutter speedom (za tako male senzore). Iako se Samsungovih 10s cini malo u odnosu na LG-evih 30s, imam dojam da mu je uz f1.7 to dovoljno. Jedina zamjerka je za sam camera app koji je nepraktican i nabacan u odnosu na LG-ev...

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
...Nema nikakvog battery drain-a, stand by time je odlican. Navecer ga napunim na 100% i ujutro imam 99-98% ( nemam ukljucen always on screen ).
Da, baterija je jako dobra. Ja cak drzim AOD stalno upaljen al isto tako imam upaljenu opciju da se ekran potpuno gasi kad je mob u dzepu ili u potpunom mraku, taj kombo radi odlicno. Npr. kad izvadim mob iz dzepa ekran je crn ali za 1s se pojavi vrime (ovisno sto namistis u AOD opcijama). Drain po noci je minimalan sa upaljenim wifi-om i AOD, 4-5% u 7h...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 18.03.2016. u 19:25.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno