|
![]() |
#511 | ||
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Jedno početničko pitanje. Spremam se u nabavku RPI 2 pa imam pitanje vezano uz instalaciju OSa. Planiram koristiti NOOBS image sa odabirom OSa kojeg mislim instalirati. Da li je moguće prilikom procesa instalacije koristiti wifi tipkovnicu (Logitech K400) i miša? Ili za prvi korak, instalaciju, moram imati baš USB "žičanu" tipkovnicu i miša? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Našao sam jednu stranicu na kojoj je rekonekt/restart skripta za slučaj kad se izgubi wifi konekcija pa ako se nekome da nek pogleda malo i prepravi za "žičnu" vezu. Napravi bih to sam ali nemam pojma kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Trebalo bi biti lagano: umjesto wlan0 upišeš najvjerojatnije eth0. Ne sjećam se točno, mislim da netstat može pomoći oko toga. ![]() Prva skripta koja restarta cijeli rpi ne ovisi o vrsti konekcije, već isključivo o odazivu pingane IP adrese.
![]() |
#516 |
Premium
|
Kad bi radio skriptu za provjeru veze može li se za restart lan konekcije koristiti sljedeća naredba: sudo /etc/init.d/networking restart ili sudo /etc/init.d/networking reload Zadnje izmijenjeno od: tintin. 23.04.2015. u 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
|
U etc/crontab sam upisao liniju: */15 * * * * root /usr/local/bin/checkLAN.sh >> /dev/null 2>&1 a u /usr/local/bin/ sam napravio fajl checkLAN.sh (sa 775 privilegijama) u koji sam upisao: ping -c4 192.168.1.1 > /dev/null if [ $? != 0 ] then sudo /sbin/ifdown eth0 sleep 5 sudo /sbin/ifup --force eth0 fi Sad čekam da pi izgubi konekciju pa da vidim radi li. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
N00B
Datum registracije: May 2011
|
Gdje je najjeftinije za naručiti Raspberry Pi 2 Model B? |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozz....htio bih kupiti raspberry pi za tv da gledam filmove i swrije s njega...jel bitno koji da uzmem?. Mislim na hardware komponente. ..ima ih vise verzija?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Bitno je da kupis najnoviji, a to je Raspberry Pi 2 Model B |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Guest
|
sad ima Raspberry Pi Zero za samo 5$.... ali neki shopovi ne šalju u Hrvatsku, dok drugi su preskupi link: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-zero/ jel tko našao kakav shop ? |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Pozdrav. Samo da javim zainteresiranima, na Feru ide opet group buy Pi Zero, pa ak se zeli netko prikljucit kupovini nek se javi. Posto trenutno nema nigdje zaliha (kontaktiral sam Galago, Pimoroni, MagPi casopis, Pihut . . .) skupljamo zainteresirane i cekamo kad se to smiri malo pa uzimamo gdje ce bit moguce. Mozete mi se javit na PM ili ovdje, stavim vas na popis pa idemo od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
|
Stavljam vas na popis onda :https://docs.google.com/spreadsheets...p=docslist_api Kad najdem tocno od kud kupujemo javim i updejtam popis i sl. Trenutno nitko nema zalihu pa sve ovisi jos od koga uzimamo. Za dodatke i Pi2 opet ovisi o trgovini, dal imaju i kaj imaju. Ak ce bit Galago u igri, onda se moze jos dodatno svasta narucit, oni su provjereni vec u 4 nasih narudzbi. Kad nademo zalihe negdje, javim sve info, uplatite mi na racun, ja kupujem i preuzimanje na Feru. Vjerojatno nece ni biti to tolko brzo, potraznja je ogromna i nitko mi nemoze dat tolko komada, pa ak vam to jedino nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pisi i mene...tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Za 5$ odlična stvarčica, ali im ne mogu oprostiti da nisu barem stavili jedan lan ulaz i barem 3 usb-a. Ovako moram imam svakako usb hub, mini hdmi u hdmi adapter i eventualno mob sa teletheringom da bi preko usb-a imao net.
![]() |
#533 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Svasta bi ti htio za 37,5 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Duboko sumnjam da ce stvarna cijena biti manja od 10$ (5$ je bio izdrkavalovicki hype za nagruvati bezbroj klikova i motivirati raju), uz to sto trebas dodati shipping. Ali ako ce se zadrzati na 100kn i nekome treba za amaterske igrarije u mini pakiranju, moglo bi biti OK.
![]() |
![]() |
#535 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#536 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
mos i mene pisat btw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kao sto kaze Bubba, od ovoga je upravo napravljen "5$ hype". Dok se uracuna shipping i ostali troskovi, pa dok se pokupuje periferija da bi to sve normalno funkcioniralo u rangu RPi2, preci ce i njegovu cijenu. Mislim da je za bilo sto, osim nekog developinga specificnog za ovaj uređaj, stvarno besmisleno kupovati dotičnoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
|
Updejtal sam popis sa svim zeljama, dodal sam stupce za adapter/starter kit i za one koji su rekli da bi RPi2. Molim provjerite popis i javite ak je kaj krivo ili ak se netko predomisli i sl. il ak bi kaj dodal jos. Nemam nikakvih info za dobavljanje istih jos, RPi0 zalihe se obnavljaju tek sljedeci tjedan ak se ne varam. Popis : https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=0&vpid=A1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Administrator
Datum registracije: May 2011
|
super ideja da group buy ide i ovdje!! ![]() da sam znao, ovdje bi se predbiljezio. frendovi i ja smo gore u onih "par" od "user100". ![]() Zadnje izmijenjeno od: bonefish. 30.11.2015. u 16:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|