|
![]() |
#511 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#512 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja svog drzim na 3.4ghz@1.31V, cpu je stabilan prosao je 3h occt bez rusenja. Inace proc je hladan ko led idle je 38 stupnjeva a load 49 stupnjeva sto je za quad jako dobro. Imam x64 win7 i bez problema sam ga natjerao na 3.8ghz uz 1.408V i zavrtio super pi 1M(imate u phenom II temi link na super pi i validaciju) pa mi je cudno da vasi ne zele ici preko 3.5ghz uz tako velike voltaze? Northbridge sam takoder nategao na 2620mhz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 |
Torrent freek
|
Ja ću ovih dana promjenit bios za početak, a onda i probat uvalit kakav 80/92 mm ventilator na 5V samo da lagano puše po hladnjaku chipseta, pa da vidimo jel on ne može bolje ili nije mogao do sada radi temperatura ![]() SLIKA Što se procesora tiče, u mene je također X4, ali ne radi kao takav na ovoj ploči ![]() ![]() Jebiga, nikako uhvatit vremena, ploča je u mene 3 mjeseca, a nisan još ni procesor klokao kako bog zapovjeda ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 15.10.2009. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Na 3,8 mi javlja da mi je jedna od 3 jezgre neispravna(nakon 20min occt-a) mada nema nikakvih nuspojava oko igranja i sl. al sam vratio na 3,7 i ostavio napon isti....gladan je to proc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#520 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Jack of all, master of none
|
![]() |
#523 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Torrent freek
|
IMHO ploču/procesor neće ubit napon, koliko temperatura (naravno kad govorimo o normalnim vrijednostima, a ne o 2V primjerice). Pa ono, ako je na 1,4 temperatura ok i ako se ploča stabilno drži napon, nije bitno jel over/downvolta, bitnije je da napon ne oscilira na toj vrijednosti koju na kraju postavi. Ja recimo na svojoj DFIovki neman nikakvo down/over voltanje, te neman ni oscilacije, iman dobro napajanje, a kako neman ni visoku temperaturu, pogotovo sad kad je zahladilo (evo jedan SS usred testiranja max FSB): ...razmišljam čak i o 1.50-1.55 voltaži u konačnici. Al tek se igram s procesorom pa ću još uvijek vidit šta i kako kad neke stvari stavim na papir. Primjer radi neću sigurno forsirat 1,55 za dobit šta ja znan 3,9 GHz, ako ću sa 1,42 imat 3,8 GHz ![]()
![]() |
#528 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
imo sam tu plocu na svom kompu, pa sam ju zamjenio za aod790gx, i imam jos jednu takvu u drugom kompiu. na ovoj 790 drzim na 1.35V jer mi je to dosta za 2400mhz na nb-u jer preko tog neide stabilno. stavi na 1.4v odnosno na napon koji ti je potreban za stabilan clock, a ako ce ti se previse grijat spusti napon odnosno clock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Sve to stoji, al moja ploča oscilira i to dosta.. stavim napon za cpu 1.3825v, a on skače sve do 1.48, pa se malo spusti pa ovak pa onak..jbg.. a temperatura ploče u everestu skoro stalno ista, oko 35c, pod opterećenjem se skoro ni ne mijenja..senzori su u banani..jbg.. stavit ću napon na NB na 1.25v, tjerati dokle ide, ne usudim se dalje zbog tih osciliranja |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Očitaj temp. sa HWmonitorom. Ja napon za NB stavim 1,375V i 2400MHz NB, a vjerovatno radi i sa 1.3V, ali mi se neda testirat.
![]() |
![]() |
#532 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
ja imam problem sa phenomom II 955 ugl ja njega mogu navuc na 3.8ghz ali sa 1.5v voltazom i stabilan je ali majko mila ja mislim da je to puno previse za taj takt.. a iznad 3.8ghz ga nemogu dobit a neznam zasto.. jucer sam takode opet vadio cooler i sve stavio nanovo pastu ali nist to ne pomaze.. meni jednostavno proc na 1.55voltazi temp nejde iznad 55 stupnja nikako.. pa jel ima tko kakav savjet sta gdje i kako da ja njega roknem na 4.0ghz stabilno?? pod moj komp su komponente koje imam (jucer sam i memoriju promjenio ali ne pomaze) znate na koji nacin se meni bsod manifestira?? prvo se pokazu sarene crte guste ispremjesane na kompu a 1-2 sec poslije toga se pokaze bsod.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
|
budem ti posliko kada dodem doma trenutno sam na poslu.. uglavnom probo sam sve sa podizanjem multija sa podizanjem svih zivih voltaza i cpu frkvencije sve sam pokusavo i nejde... ja njega dobim cak minutu stabilno u windowsima kada udem u wine sa 3.8ghz i onda preko amd overdrive ali to mi nije dovoljno |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Torrent freek
|
Pa zašto misliš da je nemoguće da procesor ide "samo" do 3,8 Ghz? Naravno pod pretpostavkom da si probao sve živo i da jednostavno ne ide...
![]() |
#536 | |
Premium
|
Citiraj:
kako ga ja na zraku nemogu dobit na 4.0?? a trebo bi po mojem imam sve vise nego dovoljno da on radi na jebenih 4.0ghz.. a temperature nisu upitne i to me brine pa nisam valjda takav skart primjerak dobio jbte led.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Premium
|
ali ono sta sam htio reci je da sigurno proc moze vise samo treba znati kak nisam htio u isti kos strpat ln2 i zracni hladnjak no ovo nema veze sa temp kuzis... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|