Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.07.2008., 01:41   #511
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
A što dobivam podizanjem sam memorije? Ako recimo ostavim Clock i Shadere kak su bili, a recimo dižem samo memu, oće li to dodatno ubrzati performanse i FPS ili ne?
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2008., 09:49   #512
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
naravno da oce
maX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2008., 17:05   #513
armus
Premium

armus's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
NVidia GeForce 8600M-GS 512MB

Gdje da nadem naj novije drivere za ovo cudo za XP platformu? Rijec je naravno o prijenosniku..

Gledao sam na nvidiinim stranicama i nema nista.. Ponuden je 8700 ali nema drivera za skinuti.. Acerove stranice (a prijenosnik je te marke) su pale pa nista ni od toga..
Preciznije.. Trebao bih drivere novije za vrtiti recimo CoD4...
armus je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 03:13   #514
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pa hajd nam prvo reci koji je model laptopa?? Pa ce nam biti lakse ti nac/pomoci

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 07:45   #515
jpelko1
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
ja imam baš tu grafu na laptopu i skinuo sam si najnovije drivere za xp.
http://www.laptopvideo2go.com/forum/...howtopic=19570 to su najnoviji driveri koji podržavaju samo g200 seriju,ti samo skini drivere i onda kad se to skine skineš sa te iste stranice modded inf i taj inf kopiraš u instalacijski folder gdje si skinuo drivere i instaliraš ih
pa rekao je da je acer
jpelko1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 08:51   #516
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jesi gledao ovdje?
http://www.acerpanam.com/flex/acerdr...TOKEN=38005186

EDIT: sad vidim da je i ova stranica pala. Sorry.
Staro 20.07.2008., 11:07   #517
armus
Premium

armus's Avatar

@jpelko1 eto preuzimaju se driveri pa cemo vidjeti

@coconut pise mi u postu da su acerove stranice pale..

@misroslav_os eto neka pise.. :

ACER ASPIRE 5520G
LX.ALX0C.002
Staro 20.07.2008., 11:59   #518
armus
Premium

armus's Avatar

jos jedan problemcic.. na prijenosniku su sad ubaceni ti najnoviji driveri za vga, ima dx 9.0c,xp os sa sp2... instaliran cod4, ali pri pokretanju mi iskoci error i kaze da se ne moze pokrenuti jer : d3dx9_34.dll nije pronaden.. savjeti?
Staro 20.07.2008., 12:05   #519
jpelko1
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
ja imam baš taj laptop i meni sve radi reinstaliraj si igru
jpelko1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 14:39   #520
Limeni
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Smanjivanje nativne rezolucije 8600M GT

Trebam dobiti laptop MSI Gaming GX700 koji ima u sebi Nvidia 8600M GT karticu sa 512 MB memorije.
Po recenzijama čitam kako laptop za tu karticu ima prevelik display - 17" jer je defaultna rezolucija 1680x1050 pa u novijim igricama ima problema - npr. COD4.
Da bi igrica glatko išla kažu da treba smanjiti rezu na 1440x900 ali tada dolazi do zamučenja slike, ali isto tako kažu da postoji alat za "otključati" nešta pa bi to bilo OK.Navodno su stručnjaci u MSI nekog vraga napravili na toj kartici da mu je baš to defaultna rezolucija 1680x1050, inače bi trebala biti 1440x900.
E, sad mene zanima koji je to alat, riva tuner ili šta god, i šta trebam "otključati".
Limeni je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 20.07.2008., 15:10   #521
mislav_os
freak
Moj komp

da,probaj sa reinstalom igre

Staro 20.07.2008., 16:21   #522
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor armus Pregled postova
jos jedan problemcic.. na prijenosniku su sad ubaceni ti najnoviji driveri za vga, ima dx 9.0c,xp os sa sp2... instaliran cod4, ali pri pokretanju mi iskoci error i kaze da se ne moze pokrenuti jer : d3dx9_34.dll nije pronaden.. savjeti?
imas dx9c ali nije svijet stao sa slovom c
skini directX update s MSove stranice(20-30mb, sve ovisi jel imas cisti 9c ili i koji update nakon njega) ili jednostavno instaliraj onaj s cod4 DVDa, trebao bi tamo biti.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 16:23   #523
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

a mogao si dati link na izvor te informacije da nesto "treba otkljucati" pa da vidimo o cemu se radi jer ocito da te jebe jezicna barijera ili nesto vec kad nisi i sam shvatio...
sad da ljudi googlaju trazeci bas tu recenziju o kojoj ti pricas.....je da je nedjelja ali svejedno nemaju svi toliko vremena
Staro 20.07.2008., 16:39   #524
Rain Man
Premium

Ja sam se COD4 igrao dugo vremena u ne nativnoj rezoluciji monitora i nije me sprecavalo da sam pri vrhu. Ne vjerujem da imas nesto za "otkljucat" i da tad slika bude ok u ne nativnoj rezoluciji. Isto tako ne vjerujem da ako otkljucas "nesto" da ce ti se nativna rezolucija smanjit. Ili imas 1680x1050 piksela ili imas manje.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 16:56   #525
Limeni
Premium

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a mogao si dati link na izvor te informacije da nesto "treba otkljucati" pa da vidimo o cemu se radi jer ocito da te jebe jezicna barijera ili nesto vec kad nisi i sam shvatio...
sad da ljudi googlaju trazeci bas tu recenziju o kojoj ti pricas.....je da je nedjelja ali svejedno nemaju svi toliko vremena
Hajd, nemam jezičnih barijera, a mislim da je pisano u novom BUG-u u recenziji laptopova za igranje - MSI GX700,natrapao sam i negdje na internetu ali tada još nisam imao opciju dobitka-kupovine laptopa, pa zaboravih gdje!
Znači isprika svima ako nisam bio precizan , jer mi nije bilo i još uvijek mi nije jasno šta je pisac htio "otključati" - zato i pitam!
Limeni je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 17:05   #526
Rain Man
Premium

Mislim da ti je najgora solucija da se igras u manjim rezolucijama i pretrpis malo losiju sliku.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 17:21   #527
armus
Premium

armus's Avatar

napravio nesto drugo, upisao file u google, downloadao ga, nekoliko kb, zalijepio u sys32 i sve radi

a sad nesto sasvim novo
imam na prijenosniku citac blueray medija, ali ne zeli mi ocitati medij pa pretpostavljam da treba software za to nekakav.. kako sto gdje?
Staro 20.07.2008., 17:38   #528
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za čitanje diskova ili gledanje filmova? Za čitanje ti nije potrebno ništa specijalno, a za gledanje stavi PowerDVD.
Staro 20.07.2008., 19:39   #529
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Autor armus Pregled postova
napravio nesto drugo, upisao file u google, downloadao ga, nekoliko kb, zalijepio u sys32 i sve radi
a svejedno ti nece skoditi da updatiras directX, neletit ce ti neki drugi naslov koji ce traziti drugi file koji nemas pa onda opet sve ponovno. mislim da je ipak lakse pukniti update i miran si.
Staro 20.07.2008., 19:40   #530
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

1440 ne bi trebalo izgledati tako lose. normalno da ce biti malo mutnije ali kao da sve moderne igre ionako nisu mutne same po sebi
Staro 21.07.2008., 02:52   #531
mislav_os
freak
Moj komp

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
1440 ne bi trebalo izgledati tako lose. normalno da ce biti malo mutnije ali kao da sve moderne igre ionako nisu mutne same po sebi
Potpis

A i posto je to grafa u lapu(znaci nije uber jaka) igre ce ti lakse ic u toj rezi,odnosno imat ces vise FPS-a

Staro 22.08.2008., 10:57   #532
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor kripton Pregled postova
8800GT 512mb je jaca od 3870, dokazano Freeman Nebi ju naguzila u svakom testu...ej ljudi mi malo off topic a da se vratimo lol?
OK, evo nešto konkretno - imam tu Gigabajticu 8600 GT, i Riva tuner pokazuje nakon sat - dva 92 - 98 C .....!

To mi se definitivno čini previše, frka me da ne krepa...Imam na kučištu dva potencijalna otvora za ventilator (jer nemam trenutno ni jednog u pogonu).

Jedan otvor je na bočnoj stranici, odmah pored kartice, a drugi na stražnjoj strani iznad nje. Oba su za 120 mm.

Pitanje je gdje da stavim vent, da se temperatura bar malo smanji.....
I koji?

Ne igra mi baš izmjena tog Silent pipea - nit mi se da, nit mi je financijski isplativo - osim ako baš ne treba.Tih sat - dva dnevno je i najviše što igram, ostalo je samo neko surfanje....

Any thougts?

Hvala
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2008., 11:27   #533
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Imao slicno iskustvo sa takvom karticom , i 80mm vent na bocnoj stranici mi je ju drzao na nakon i visesatnog igranja na max 60 stupnjeva , tako da definitvno bi to predlozio ... jedino kod mene je bio takav raspored da igrom slucaja mi je vent tocno bio savrseno u ravnini kartice i puhao sa 99% svoje povrsine preko samog pasivca kartice ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2008., 12:20   #534
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Imao slicno iskustvo sa takvom karticom , i 80mm vent na bocnoj stranici mi je ju drzao na nakon i visesatnog igranja na max 60 stupnjeva , tako da definitvno bi to predlozio ... jedino kod mene je bio takav raspored da igrom slucaja mi je vent tocno bio savrseno u ravnini kartice i puhao sa 99% svoje povrsine preko samog pasivca kartice ...
Tak nešto sam i mislio........zapravo, imam Cheiftec kučište koje ima jedan otvor točno nekak u razini kartice (bočna stranica), a drugi iznad..... (i 90 su, ne 120.....)

dakle, ovak planiram - doljnji puše u nju, gornji izvlači van.......ili obrnuto?

Thanx
Staro 22.08.2008., 12:23   #535
Router
Hejter

Dovoljno je da jedan puse u nju . Odnosno onaj koji je vise u ravnini sa grafom da puse po samoj grafi .
Staro 22.08.2008., 12:32   #536
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
OK, evo nešto konkretno - imam tu Gigabajticu 8600 GT, i Riva tuner pokazuje nakon sat - dva 92 - 98 C .....!

To mi se definitivno čini previše, frka me da ne krepa...Imam na kučištu dva potencijalna otvora za ventilator (jer nemam trenutno ni jednog u pogonu).

Jedan otvor je na bočnoj stranici, odmah pored kartice, a drugi na stražnjoj strani iznad nje. Oba su za 120 mm.

Pitanje je gdje da stavim vent, da se temperatura bar malo smanji.....
I koji?

Ne igra mi baš izmjena tog Silent pipea - nit mi se da, nit mi je financijski isplativo - osim ako baš ne treba.Tih sat - dva dnevno je i najviše što igram, ostalo je samo neko surfanje....

Any thougts?

Hvala
ev ja sam na svoju karticu, znači na sam hitpajp stavio 80mm vent da puše kroz hitpajp, pričvrstio ga vezicama i spustio temp za 20-ak stupnjeva
znači, prisilno strujanje zraka kroz hitpajp čini čuda

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2008., 12:48   #537
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor silent-hunter Pregled postova
da jos malo iznesem svoje misljenje i iskustvo u ovoj temi,na svima ama bas svim testovima po netu ces vidjet da je 8800 gt i 9600 gt jaca od 3870 hd,e a sada cu ja u praksi rec par stvari,i procitao sam nekoliko postova ovdje koji sa 8800 gt na maksimalnim detaljima u cod 4 neki kazu da im fps dodje do 20 fps kada je dim ili nesto a evo meni ama bas nikad fps ne padne u codu 4 ispod 60 bez obzira kakva je situacija dali je na multiplayeru 100 igraca ili 2 igraca dali je puklo 100 bombi ili 1 bomba ili nijedna bomba sve sam zivo isproboi jednostavno ne pada ispod 60 fps-a a lock moram stavit na 125 jer mi se vecinom drzi na tom broju fps-a a neki serveri ako ne stavis lock izbacuju van pogotovo ako fps skace izmedju 200 i 60 kako se meni zna desit recimo 200 ako gledam u nebo normalno igranje od 100 - 125 u nekim okolnostima od 60 pa do 100.Eto inace ce ti svi reci kupi si intel procesor i nvidiu 8800 gt i na konju si.dapace istina je sta se tice oc i g...h testova.ali u praksi je to sve malo drugacije.A sada ti odluci sta zelis ovo je moje misljenje i moja praksa.Najvjerojatnije da dodje 100 ljudi svi ce imat drugacije iskustvo i misljenje tako da...
stao je svim snagama da obrani svoju grafu :=) ali to neide jer je slabija od 8800GT i tu nema govora. hd3870 i 9600GT su tu negdje koliko sam gledo testove. nvidia jaca kad se ukljuci aa i af.
Staro 25.08.2008., 13:58   #538
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Dovoljno je da jedan puse u nju . Odnosno onaj koji je vise u ravnini sa grafom da puse po samoj grafi .
Evo samo da javim - stavio jedan vent od 90 na bočnu stranicu (puše točno po kartici), i temperatura se smanjila za 20 - 30 *C.....

Zanimljivost: nikad nisam obraćao pažnju na to, ali sjajno mi je što nakon sat i pol prvog Warhamera 40K temp ne prelazi 60 stupnjeva, a nakon isto tolko CoDa4 dođe i do 80.......
Uvijek sam mislio da trošenje elektronike općenito ima veze samo s tim kolko dugo je uključeno u struju, a ne kaj zapravo radi.....

Učite djeco matematiku, rekao bi Charlie Eppes, vidite kolka je snaga u njoj....
Staro 25.08.2008., 14:16   #539
Router
Hejter

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Evo samo da javim - stavio jedan vent od 90 na bočnu stranicu (puše točno po kartici), i temperatura se smanjila za 20 - 30 *C.....

Zanimljivost: nikad nisam obraćao pažnju na to, ali sjajno mi je što nakon sat i pol prvog Warhamera 40K temp ne prelazi 60 stupnjeva, a nakon isto tolko CoDa4 dođe i do 80.......
Uvijek sam mislio da trošenje elektronike općenito ima veze samo s tim kolko dugo je uključeno u struju, a ne kaj zapravo radi.....

Učite djeco matematiku, rekao bi Charlie Eppes, vidite kolka je snaga u njoj....
To je vec bolje Dobar je taj pasivav na gigabytici , moram priznati da za jedno stock rjesenje je odlican , i nije puno losiji od recimo S2 koji ipak se mora dodatno platiti ...
Staro 14.09.2008., 22:00   #540
Mark33
Premium

Mark33's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
BLISS 8600gts misljenje

E zanimaju me vasa misljenja u vezi ove graficke..posto kupujem novu a ova mi se cini povoljna...600kn,mislim da se tak zove kak je napisano u naslovu,nisam siguran...1024mb,e sad me zanima dal da kupim il ne?

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno