|
![]() |
#422 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ma ja sam isto ljubitelj nvidie i draza mi je nego ati uvijek sam imo nvidiu ali ruku na srce,odlucio sam se za ati jer je u zadnje vrijeme u omjeru cijene kvalitete i peroformanasa daleko meni bolji od nvidie,nedavno sam imo 8600 gt i jos je imam ali sam na drugi komp stavio, pa su mi govorili kako ovo kako ono,naime ovdej je tema sasvim druga u pitanju je bio overclocking 8600 gt,ono sta mogu reci ne mjenjaj tu karticu dok ti ne rikne ili dok neces igre moci igrat bar na medium,kupis plocu sa sli modom(opet govorim svoje misljenje) upari 2 8600 gt za cijenu nekih 1200 kuna i dobit ces bolje performanse nego jedne hd3850,mozda cak i od 9600 gt moram vidjet kako dvije 8600 rade u sli modu. A sada opet jos jednom kazem,meni je ati hd3870 radio bolje nego 8800gt i na jednoj i na drugoj konfi |
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Banned
|
joj blago vama ljudima koji na 1600x1200 sve na max igrate cod 4 sa grafama slabijim od 3850 ili sa 3850 i sve vam "leti"...da bar mogu i ja tako..a očigledno sma ja jedini idiot koji kaže da SVE ŠTEKA! ![]() pa šta je vama ljudi....pišete da sa takvim grafama vam sve leti...ali ako ste vi sretni i ja sam.... imao sam 3850 sapphire 512Mb i clocko je bolesno imao sam zalman na njoj cod4 1280x1024 sve na max uključeno neka padne na 28..gears of war nekad padne na 26...jedino što je vrtilo kako spada je bio biošok ut3 i slično.....ja nekontam kako vama 25 fps ili slično ili niže od 30 zadovoljava igranje.. ali opet... vi sretni i ja sretan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Napisao sam da CoD4 na tim postavkama radi normalno i bez problema a to je za mene da framrate ne pada ispod 20. Naravno zadovoljavajući framrate je relativan pojam ovdje, vidim da su tu traži i nenakav lock125 |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
--Tebi jedino sto moze biti je da se bolje uklopila, a nikako brza nemoze biti. Neznam ja sta si ti radio ali ocito si jedini, ne kazem ja da je ona losa kartica, ona je predobra ali je sporija od G92. I da, nVidia po cijeni i perf. stoji jako dobro jer vec ima i 8800GT za 1300kn i 8800GS 384 za 900kn novo.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#428 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Premium
|
hm nevjerujes evo kada cu imat war napravit cu print screen samo neznam kako da ti dokazem da su postavke na maksimali ali u stvari vidjet ces po slici |
![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Evo ja ću ti quotati i ostatak da te ne muči... Citiraj:
Tako na nekom 2" MP4 playeru ti je 16FPS čist solidno ali pogledaš li 16FPS na 17" popizdit ćeš... Ja se nei očitovao o dobrom radu igre di je god min FPS ispod 30, ma što bilo uzrok toga, ono igra radi ali nemre se reć da dobro radi ako nije bar tolko... I naravno bez laganja na kontrolama... Gle nije da te oću poklopiti ili nešto ali koja ti je hebena svrha lockati nešto na 125 FPS (dakle da ti FPS ne prelazi 125) ako ti grafa daje 20? Kužiš neznam kaj ti to znači u ovoj raspravi, dobro imaju oni net enginei igara kao razlog, ali nema veze sa diskusijom o radu igre jer to je potreba net djela enginea isto kao u q3 za skokove bez pmove_fixed "1" postavke npr i nema veze sa rendanjem kao takvim niti sa mmaksimumom niti s minimumom koji ti konfa može dati...
![]() |
![]() |
#432 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Dobro možda sam ipak premalo rekao 20 ali mislio sam kad mi neka igra ide bez zastajkivanja nije mi toliko bitno koliki je stvarni framrate Baš me zanima ekipa koja nemože igrat ništa bez 60-setak sličica minimalno, zacjelo će morat čekat 2-3godine i tek sa tadašnjim hardwareom pošteno odigrat crysis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Premium
|
Citiraj:
samo je pitanje kakve su postavke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Premium
|
Citiraj:
http://img33.picoodle.com/img/img33/...am_4a7bc8d.jpg http://img29.picoodle.com/img/img29/...am_ba7c01d.jpg Zadnje izmijenjeno od: m&n. 11.04.2008. u 16:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Banned
|
8800GT slabija od 3870.....20 fps normalno igranje.. ok... prestajem sa čitanjem ove teme pozz EDIT. e mrzim vas..sad ste me bacili na razmišljanje.. jer doista 3870 512Mb jača nego 8800gt 512Mb?! [ko kaže da noge lomim ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gordon Freeman. 11.04.2008. u 18:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ma nije jaca , pusti selo i pricne lazljivog tomice hardvera ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Hejter
|
tomica samo recimo izokrece cinjenicno stanje ... apsolutno ne vjerovati , uzeo si jako dobru grafu tu 8800gt 512mb , sad kad joj je cijena pala ta grafa je odlicna kupnja , a u ovoj temi je napisano svasta iz nekog meni nepoznatog razloga , krenuli smo sa 8600gt , pa naravno se osvrnuli na prosli model 7600gt, ali kak smo stigli na 8800 i 3870 ne razumjem ... valjda se te proklete brojke moraju pojaviti u svim temama na forumu |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
I'm nightrider
|
čini se da da... a di da ja skinem 3d mark ??? ili aquamark ??? jel to free ? ![]() jednom davno sam radio s tim, al to je bilo u doba gf2 mx400 kartica, i to mi nekak debilno bilo i od tad nisam nijednom to zavrtio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Sa službenih stranica ![]() 3DMark skineš sa Futuremarkove stranice. A Aquamark sa Guru3D-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Premium
|
da jos malo iznesem svoje misljenje i iskustvo u ovoj temi,na svima ama bas svim testovima po netu ces vidjet da je 8800 gt i 9600 gt jaca od 3870 hd,e a sada cu ja u praksi rec par stvari,i procitao sam nekoliko postova ovdje koji sa 8800 gt na maksimalnim detaljima u cod 4 neki kazu da im fps dodje do 20 fps kada je dim ili nesto a evo meni ama bas nikad fps ne padne u codu 4 ispod 60 bez obzira kakva je situacija dali je na multiplayeru 100 igraca ili 2 igraca dali je puklo 100 bombi ili 1 bomba ili nijedna bomba sve sam zivo isproboi jednostavno ne pada ispod 60 fps-a a lock moram stavit na 125 jer mi se vecinom drzi na tom broju fps-a a neki serveri ako ne stavis lock izbacuju van pogotovo ako fps skace izmedju 200 i 60 kako se meni zna desit recimo 200 ako gledam u nebo normalno igranje od 100 - 125 u nekim okolnostima od 60 pa do 100.Eto inace ce ti svi reci kupi si intel procesor i nvidiu 8800 gt i na konju si.dapace istina je sta se tice oc i g...h testova.ali u praksi je to sve malo drugacije.A sada ti odluci sta zelis ovo je moje misljenje i moja praksa.Najvjerojatnije da dodje 100 ljudi svi ce imat drugacije iskustvo i misljenje tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
I'm nightrider
|
igrao sam cijelo vrijeme sa aa af na 8x , i sve sam postavke podešavao u nVidia control panelu, znači, sve je bilo na very High....i za to mi je davao 59,446 onda sam sa 700 gpu digao na 720 i memoriju sa 950 na 960 pa sam dobio 60,567 e onda sam smanjio aa af na x2 i stavio postavke sa very high na high, znači malo više prema performansama, nije ono quality do kraja, i dobio rezultat od oko 75,000 i sad ono najzanimljivije, kad asm stavio u postavkama drivera na onaj generički klizač, znači di ima za odabrati ono performance, balanced i quality, znači kad sam stavio na balanced, dobio sam gorespomenutu cifru od oko 90,500 overclock sam testirao na very high postavkama, znači, tam di sam dobio 60,567, a sa default postavkama sam dobivao oko 49,000, znači, overclock mi je donio oko 10000 bodova na high postavkama... veri nice znači jezgru sam podigao sa 600 na 720, i memoriju 720 na 960 |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
jel zna netko da li s2 ide na 8800gt? s1 nemogu nigdje nabaviti, a ovaj zalman vf830 na grafi je preglasan... EDIT: vidio sam da 8800gt nije na popisu podrzanih kartica za s2, ali neki kažu da ipak može, dok drugi tvrde da ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
8600 GTS - los default 3D preview
na pocetku lijep pozdrav svima. danas dok sam podesavao tv-out, zeznuo sam 'nesto' u postavkama i nakon gasenja tv-outa, imam losu sliku pri gledanju filmova, igranju igrica, ... evo kako to izgleda u control panelu od graficke, preview 3d settings: ![]() pokusavao sam mijenjati sve opcije iz c.panela, reinstalirati drivere (najnoviji driveri skinuti jucer), reinstalirati directx (9.0c) i nista, i dalje imam te kockice. ako netko ima rjesenje, bio bih i vishe nego zahvalan na pomoci... lp, nenad Zadnje izmijenjeno od: Nenad_zg. 15.05.2008. u 13:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
nebi vjerovao, ali meni smrdi na krepanu memoriju na grafi... e sad, kako se to dogodilo podesavanjem TV-outa meni nije jasno dal ti je takva slika i u windowsima u 2D-u ili se to dogadja samo u 3D aplikacijama? ako si isprobavao sve kako si rekao (ciscenje drivera, mijenjanje raznih postavki i ostalo) mislim da ti je grafa nazalost zrela za reklamaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Je li ti to samo u tom "testu" ili je i u igrama tako? Ako si mjenjao drivere (stare brisao sa driver cleanerom), reinstalirao i DX, hmm meni ovo lici na crknutu memoriju. Ali za svaki slucaj da te pitam, koristiš li slučajno ICQ?
![]() |
#450 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
desktop mi je ok, 2D aplikacije su OK, ali kad pokrenem igricu ili film, slika je prekrivena 'kockicama', isto kao i u testu. ne koristim ICQ. stare drivere nisam brisao sa driver cleanerom. isao san na uninstall, pa rucno pobrisao sta je ostalo u direktoriju. mogu probati sa driver cleanerom pa javim... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|