Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.11.2007., 19:00   #511
amd64fx
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
jel postoji ploča

koja podržava crossfire u 16 x 16 modu ili je plafon 8 x 8.

unaprijed hvala.

amd64fx je offline  
Staro 02.11.2007., 19:03   #512
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Podržavaju sve nove matične s X38 i X48 čipsetom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2007., 09:26   #513
senad15
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Asus P5K da li je dobra za klok
senad15 je offline  
Staro 05.11.2007., 09:40   #514
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da. Ali nije stvar samo do ploce.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 05.11.2007., 17:17   #515
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
problems sa bios postavkama i c2duo

imam problem sa postavka biosa u kojem sam presao na user define i postavio napon na 1.35 i mnozitelj na 8 (sto je bilo i u originalnim postavkama).

sada odjednom everest prikazuje kako napon jezgre i mnozitelj fluktuiraju svake sekunde:
- jezgra na 1.188 a
- nozitelj na 6x

gdje sam, da prostite, zaje...

(p.s. konfiguracija pod moj komp)

noobie je offline  
Staro 05.11.2007., 17:32   #516
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

procitaj malo stare postovo...... Iskljuci EIST I C1E.... oni ti automatski smanjuju mnozitelj i napon kada je procesor u idle radi stednje struje i nizih temperatura.....
Pezzaa je offline  
Staro 05.11.2007., 17:33   #517
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

zaboravih... i nakon reseta cmosa stvar je ista u ocitavanju u everestu
noobie je offline  
Staro 05.11.2007., 17:36   #518
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Jer je po difoltu to ukljuceno. Iskljuci i nece se mjenjat mnozitelj i vcore. I da, malo citat forum, 1xxxx puta je navedeno napisano.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 05.11.2007., 17:41   #519
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Jer je po difoltu to ukljuceno. Iskljuci i nece se mjenjat mnozitelj i vcore. I da, malo citat forum, 1xxxx puta je navedeno napisano.
panika je vrag
hvala obojici no nisam uspio pronaci te postavke na ovoj ploci
noobie je offline  
Staro 05.11.2007., 17:46   #520
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Tamo gdje imas opcije za promjenu mnozitelja mora biti. Daj napisi kakve opcije imas tamo.

nino je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2007., 17:55   #521
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

Citiraj:
Tamo gdje imas opcije za promjenu mnozitelja mora biti. Daj napisi kakve opcije imas tamo.
pronasao pod advanced bios settings, nije bio u uguru dijelu gdje su sve postavke. sad radi stabilno na 8x340.
usput, ako sam dobro shvatio citajuci starije postove ovo bi se dalo kloknuti malo vise?
hvala jos jednom
noobie je offline  
Staro 05.11.2007., 20:28   #522
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

jap... moj je na 400*8 na default naponu.... ali ti to sve zavisi od primjerka do primjerka njabolje je da probas i vidis dokle ide.... sretnoo
Pezzaa je offline  
Staro 05.11.2007., 20:52   #523
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

Citiraj:
Autor Pezzaa Pregled postova
jap... moj je na 400*8 na default naponu.... ali ti to sve zavisi od primjerka do primjerka njabolje je da probas i vidis dokle ide.... sretnoo
baci oko na overclocking podforum, poslao sam sc biosa pa ako imas kakav savjet
noobie je offline  
Staro 06.11.2007., 09:49   #524
ambivalent
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
sli rdy ili crossfire maticna

presao bi na opciju x2 graficke pa me zanima koja je bolja opcija.
isao bi na gigabyte p35 ds4 sa crossfireom ali neznam dali je bolje uzeti maticnu koja je sli rdy za 8800..imam q6600 proc i naravno da je OC u pitanju
ambivalent je offline  
Staro 06.11.2007., 09:52   #525
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Men ovo više zvuci da je ovo kurcenje nego ozbiljno pitanje!
ShebY je offline  
Staro 06.11.2007., 10:02   #526
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
@Sheby - Sve dalje, sve manje razumijem neke tvoje postove, nabijanje istih ili?

@ambivalent - jednostavno - ako želiš slagati SLi, logičan, i jedini izbor su 650i Sli i 680i Lt/SLi čipseti...
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 10:06   #527
ambivalent
Registered User
Moj komp

misli kako hoces isto tako odgovori ako hoces..(povodom prvog posta)
pitao sam iz tog razloga posto je wolverine negdje postao da se zaobidje nforce 680 cip.onda mi preostaje 650..a posto nisam nasao ni jednu maticnu koja ima heatpipe na south/north bridgeu a da nije 680..neznam sta da radim..pucao sam na p35 -cu koja ima dobar sistem hladjenja posto mi na mojoj gigabyte 965-ds3 hladjenje istih nije dovoljno

Zadnje izmijenjeno od: ambivalent. 06.11.2007. u 10:07. Razlog: da
ambivalent je offline  
Staro 06.11.2007., 10:08   #528
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
ambivalent - jednostavno - ako želiš slagati SLi, logičan, i jedini izbor su 650i Sli i 680i Lt/SLi čipseti...
A ti si vidovit. Dobro jutro kao prvo. Kao drugo ja bi mu takav lokot spicio na ovako pitanje....

Ovo pitanje zahtjeva ovakav odgovor. Ili kupi SLI plocu i stavi te svoje dvije ATI grafe u SLI, ili kupi CF plocu pa stavi te svoje dvije Nvidije u Crossfire.

Jednostavno nije vidljivo sto lik zeli osim uparivanja dvije (koje) grafe. Niti ima sig, fuj.

nino je offline  
Staro 06.11.2007., 10:16   #529
ambivalent
Registered User
Moj komp

nino ocito si upalio komp cim si izasao iz kreveta..ja se obicno prvoumijem kada se ustanem a onda nastojim ispasti pametan.."""".neznam dali je bolje uzeti maticnu koja je sli rdy za 8800""""""...kakav bi sig trebao biti ako sam ti napisao da je q6600..mozda ti je napajanje bitno ili koje kuciste imam??citaj izmedju redaka ako je q6600 onda je l775 i ako kupujem maticnu i stavljam x2 grafu znaci da imas vec sliku kompa pred sobom..
ambivalent je offline  
Staro 06.11.2007., 10:16   #530
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Citiraj:
A ti si vidovit. Dobro jutro kao prvo. Kao drugo ja bi mu takav lokot spicio na ovako pitanje....

Ovo pitanje zahtjeva ovakav odgovor. Ili kupi SLI plocu i stavi te svoje dvije ATI grafe u SLI, ili kupi CF plocu pa stavi te svoje dvije Nvidije u Crossfire.

Jednostavno nije vidljivo sto lik zeli osim uparivanja dvije (koje) grafe. Niti ima sig, fuj.
pa na to sam i mislio, je il je lik neki tatin sin kojem ce stari kupit kom jer je napravio nešto, al nema pojma o tome, ili je covjek od 30 godina koji ima svoju placu pa se doso falit da ce si kupit CF/SLI konfu..

@Razer ovakvi moji postovi su ispadi bjesa jer ja nemog imat tak sta!
(kazu ljudi da je prvi korak do lijecenja, priznavanje da imas problem )
ShebY je offline  
Staro 06.11.2007., 10:20   #531
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
za početak...

crossfire = ati
sli = nvidia

clockanje takvog sistema ima smisla kao i remapiranje fiata uno 1.0
syss je offline  
Staro 06.11.2007., 10:22   #532
ambivalent
Registered User
Moj komp

hm..jednostavno je napisati tatin sin..jedino su oni "sposobni" za napraviti lovu..neznam tko me uopce naterao da napisem ista ovdije.vidim da bizarnost prevladava iz dana u dan..
pitanje je tako formulirano iz razloga koji vama nisu bitni ,ali ocito se mora iznijeti i problem da bi se neke stvari shvatile..posto mislim uzeti u vemil iste oko kojih vodimo ovu debatu a dug firme je u pitanju onda mi nepreostaje 680i ili p35 ds4 posto drugih ni nema na stanju
ambivalent je offline  
Staro 06.11.2007., 10:25   #533
ambivalent
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
pa na to sam i mislio, je il je lik neki tatin sin kojem ce stari kupit kom jer je napravio nešto, al nema pojma o tome, ili je covjek od 30 godina koji ima svoju placu pa se doso falit da ce si kupit CF/SLI konfu..

@Razer ovakvi moji postovi su ispadi bjesa jer ja nemog imat tak sta!
(kazu ljudi da je prvi korak do lijecenja, priznavanje da imas problem )

jel bi volio biti kao ja????????
ambivalent je offline  
Staro 06.11.2007., 10:28   #534
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
P35 nema pravi Crossfire, već je Gigabyte na svojim pločama to omogučio tako da je stavio fizički 16X slot (dok mislim, brzina je 4X). Pošto kažeš da ćeš imati 8800, ne možeš imati Crossfire ploču za SLI rad. Možeš imati dvije grafe unutra, ali onda to nije SLI.
Crossfire radi samo sa ATI grafama.
Kad u tom drugom slotu na P35 chipsetu imaš grafu, zaboravi korištenje PCI-E 1X slotova. Jer taj drugi utor, kao što sam rekao, nije predviđen, nego ga je Gigabyte stavio. I kad se on koristi, iskorištava PCI-E 1X stazice.
Za 8800 se slaže SLI.
Znači gledaš si ako nemaš dovoljno novaca nForce 650SLI (Gigabyte N650SLI-DS4 matična ploča, preporuka) ili nForce 680SLI ako imaš. Razlika je u tome što 650SLI ima 8X brzinu na oba PCI-E 16X slota dok 680 ima 16X na oboje. Kod 8800 SLI bi to sa dvije 16X brzine možda i igralo ulogu.
Ni jedan ni drugi chipset za sada ne podržavaju Penryn (možda ni ne budu uopće).

Također, molio bi da se pišu konkretni odgovori, to što čovjek ima novaca ili želi SLI sa dvije 8800 vas se ne tiče niti ne bi trebali davati takve komentare poput "kurčenja".
Ako se thread pretvori u spammaru i flamanje (a već vidim naznake istog) doći će pod ključ i neki bi mogli dobiti sankcije.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline  
Staro 06.11.2007., 10:32   #535
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle generalno vjerojatno znaš da je opcija sa dvije grafe lošija investicija od jedne jače - tako da to u startu imaš na umu, e sad kad to znaš pitanje je dal svejedno oćeš ulazit u tu investiciju...

Ako si se odlučio i ipak ideš na dvije grafe, IMHO SLI je ipak bolji izbor od CFa jer je ipak malo dorađeniji, posebno ako misliš igre i/li 3D Markove ganjati...

Znači uzmi neku SLi ploču i dvije nvidija grafe, e sad od SLi čipseta za Intel ja ti nebi znao preporučiti jer me to nije niti zanimalo (ako Wolv veli da izbjegneš u luku 680i onda vjerojatno zna zašto je to rekao ali to bi ti on trebao objasniti) a što se heatpipe hlađenja tiče - mislim da kod te kategorije incvesticije dodatno hlađenje u vidu nekog thermalrighta SLi stvarno nebi trebalo predstavljati problem jer isti košta kikiriki u odnosu na ostatak, bez obzira kaj ćeš morati do linksa potegnuti za njega...

Iako možda bi si mogao i vodeno složit i rješit taj problem i na taj način bez pajpova...
Staro 06.11.2007., 10:46   #536
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pretpostavljam da je Wolverine rekao da obilaziš 680i čipset (a time i njegove derivate) zbog njegovog grijanja i cijene. Tj. za manje love imaš bolji Intelov P35 čipset.
Razer je offline  
Staro 06.11.2007., 11:01   #537
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne pozdravljam pametovanja i omalovažavanja. Nema glupog pitanja, samo glupi odgovor.

Da 680i SLI ne valja, ne bih se složio, kao ni teza da se đubradski grije. Zahtjevan chipset koji nije za svakoga zbog kompiciranosti i pokojim bugom (ali koja ploča nema pokoji sitni bug).

Dakle, Swarm dude je sve rekao, 680i SLI dosta košta a performanse (FSB u prvom planu) i stabilnost su na strani intel chipseta. Prednost je unlinked postavke meme i ta magična podrška za 16x + 16x SLI & novost triple SLI

Moraš znati da 680i SLI chipseti su imali problema s clockom Quada, ali je to navodno riješeno...samo da znaš.

@Swarm: Jel to zahebancija za Penryn ili kaj, ja sam davnih dana pročitao da će ići 110%.
Gilbert5 je offline  
Staro 06.11.2007., 11:03   #538
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

A čuj, novi 780i ima problema sa Penrynima (a ista je stvar kao i 680SLI, samo sa PCI-E 2.0).
Ja nisam pročitao ništa za svoju da će Penryni ići na nju, dok Asus i drugi sa P35 već znaju da bude...
Makar ne vidim razloga zašto ne bi išlo...ali eto, očito ih nešto muči...:S

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline  
Staro 06.11.2007., 11:22   #539
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor ambivalent Pregled postova
nino ocito si upalio komp cim si izasao iz kreveta..
Greska odmah u startu, komp je 24/7 u funkciji.
Citiraj:
ja se obicno prvoumijem kada se ustanem a onda nastojim ispasti pametan..
Znaci voda te procisti/otrijezni/opameti...
Citiraj:
kakav bi sig trebao biti ako sam ti napisao da je q6600..mozda ti je napajanje bitno ili koje kuciste imam
LJudiiii imam q6600, a bitnoca je u prvom postu u kojem navodis namjeru prelaska na x2 graficku...
Citiraj:
citaj izmedju redaka ako je q6600 onda je l775 i ako kupujem maticnu i stavljam x2 grafu znaci da imas vec sliku kompa pred sobom..
Ne zelis znati kakvu sliku imam pred sobom.

Gledaj stari, NHF, ali vezano za otvaranje threada, barem meni nije bilo jasno dali ti vec imas grafu, pa pitas za maticnu ili...Od svega pise da imas q6600 i gotovo. Ako mislis da sam ja u krivu, stavi me na ignore listu i stvar je rjesena.

nino je offline  
Staro 06.11.2007., 11:33   #540
McG
-------

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ako si se odlučio i ipak ideš na dvije grafe, IMHO SLI je ipak bolji izbor od CFa jer je ipak malo dorađeniji, posebno ako misliš igre i/li 3D Markove ganjati...
Upravo obrnuto. CrossFire je danas bolji izbor od SLi sustava. nVidijina nesposobnost da složi drivere kak spada je uvelike pridonijela tome. Na stranu da Dell i HP za svoje bijesne mašine moraju predelavati masu drivera (i da to onda radi kak spada) ne bi li složili SLi i onda to skupo naplatili, ali niko od ovdašnje populacije se ne bude bacal u takav posel. Čak i ova dva spomnuta IT diva redovito psuju sve po spisku nVidijinim inžinjerima, a kamoli da bi običan korsinik ostal smiren. Najbolji primjer je Neo-ST koji vjerojatno još uvijek nije siguran dal je upogonil SLi. Još k tomu svemu dodaš da se za spomnute igre i rušenje 3DMarka CrossFire s 2900XT redovito nameće kao elegantnije i "pouzdanije" rješenje.
McG je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno