|
![]() |
#5282 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
sad sam barem malo mirniji da mi nisu opet zagubili nesto... ja sam sad cijeli bike upicikanio, ko da je iz trgovine, stress relief... ima netko kljuc za rastavit lanac? da ga stavim par dana u benzin ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5283 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
kad smo kod lanaca, eo ja svojeg neki dan ocistio i podmazao. (ovo na slici je nakon ciscenja) kupio sam si od finish line-a wet lube i zadovoljan sam. http://yfrog.com/jkp1020980cj |
![]() |
![]() |
![]() |
#5284 |
Moderator
|
Mi o vuku, a vuk na vrata. Murini i meni došle pakne. Napisao post, reko, idem do kaslića i eto ti ga tamo. ![]() 6 dana je trebalo da stignu.
![]() |
#5285 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5286 |
Moderator
|
Čuj, uzeo sam za Juicy 3, koje su mi straga. A ona mora kočiti kako god. Samo da su pakne dugotrajne kao original ili barem upola trajne, jer ove su mi izdržale 1500km gore-dole što je odlično po meni. No tek sad vidim da sam se zeznuo što nisam uzeo i za prednju SLX jer mi je cijelo vrijeme kočnica bila krivo namontirana (SLX čeljust na avidovom 185 rotoru i avid adapteru), pa mi je jedna pakna skoro pojedena, a druga ko nova. Ah, ići će opet valjda nova narudžba.
![]() |
#5287 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Za više: http://www.medicina.hr/nutricionizam...a_sportasa.htm Zbog previše vode moguće je umrijeti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5289 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja ih montirao i isprobao malo po kvartu. Lijepo je imati kočnice opet ![]() ![]() Sad me jedino brine vilica koja opasno trza kod kočenja prednjom i pri istezanju nakon sabijanja. Moram je rastaviti i pročačkati da vidim šta ima u njoj i da li se bar malo poboljšat stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5290 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
hvala stari ! neke stvari su mi sad puno jasnije ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5292 |
Premium
|
Okreneš bicikl naopako. Zavrtiš kotač i gledaš kroz pakne gdje je disk iskrevljen. Savineš u suprotnu stranu i to je to. Ostat će u tom položaju. Ne diraj previše prstima po disku. I to je to. Ne znam ravna li koji servis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5293 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Pa sad ni sam neznam koje da uzmem, nije mi toliko problem cijena, vise mi je bitno da solidno koce i da ne skripe po kisi/vodi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5294 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
onda ti trebaju comfort pakne(organic) koje manje zuje i cuju se, ali i krace traju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5295 |
Premium
|
Okrenuo sam bike naopako, moram izravnati disk i u fino podesiti pakne ali imam puno veći problem. Propišala mi voda i ulje iz vilice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5296 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
najbolje je nac manual na netu i po tome rastavljat. i bilo bi ti dobro mozda poslikat kak to sve zgleda apojeno da poslje znas vratit da nemas viska ![]() mislim da nebi smjelo biti vise od 3-4 deci ulja, a mislim da sam i previse reko |
![]() |
![]() |
![]() |
#5297 |
Premium
|
http://slike.hr/slike/d/dsc01150_a11ba.jpg Evo ja ću tu ulit ulja (nekakvo bijelo keramičko) i Bog je blagoslovio! Ako sam napravio pizdariju, nemojte mi se smijat ![]() To je sve šta ću ikad učinit za nju, čisto zato jer trenutno nemam love za novu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5298 |
sto da napisem ?!
|
dobro... a, jel imas 50kn za litru motulovog ulja za vilice ?!? (5w) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5300 |
sto da napisem ?!
|
na ini bi trebali imati nekog ulja za vilice, ali mislim da je tamo skupo ko ku***. sad je pitanje dal imaju motula. motulom dilaju svi dileri suzukija, a ja ga ueo kod tokića prije koju godinicu. a, mislim da bi ga morali imati sve trgovine auto dijelovima. ako ne bas motula onda definitivno nekog drugog posebno za vilice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5302 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas sam odradio Sljeme (solo), standardnom rutom, Puntijarka -Njivice - Markusevec - i preko Dotrscine. Ovo je 2. puta da idem na Sljeme s Fuelom i drugi puta rekordno vrijeme, Leustek izvozen za 49:20 ![]() Opet mi struzu diskovi, i prednji i zadnji, nije to nista strasno, ali se laganini cuju...i kaj bi ja sad nakon svake ozbiljnije voznje trebao sarafiti po kocnicama i centrirati diskove? Bic ima 210km, nabijem jos 100-njak i vozim ga na 1. servis na kojem se nadam da ce to posloziti kak spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5303 |
Premium
|
Pomoć! Naravno da sam nešto zasrao. Zna li itko gdje mogu nabaviti ovaj dio (Plastični "čep" sa vilice, ne znam kako se to zove) http://slike.hr/slike/d/dsc01151_2267b.jpg Spizdio sam navoje (možda su i bili malo ali ja sam ih dokrajčio). Morao sam ja to na svoje oči vidit kako djeluje. Rastavio, očistio unutarnje navoje i napokon se moglo normalno okretat od početnog, do krajnjeg položaja (srednji dio koji stišće i otpušta oprugu). Sretan idem sve vratiti, prvi uđe glatko kao u maslo, a drugi zapne na pola i jbg sivonja uzme papagajke i ovo je rezultat. Ako ko ima slomljenu suntour vilicu i voljan je prodati taj dio, bilo bi još i bolje. Edit: zaboravio sam napisati da je vilica, nakon što sam je sastavio, bolje radila, samo mi je bila premekana i buttomirao sam je danas par puta skačući preko ležećih, onih što izgledaju kao kornjače. Stavio samo par kapi ulja jer sam skužio da je dovoljno masna. Problem je bila plastika na mjestu gdje noga ulazi (wiki kaže crown). Kad su glatko "kliknule" obe noge, sve je bilo ok. Onda sam krenuo stezati i eto đavla.. Zadnje izmijenjeno od: murina. 07.07.2010. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5306 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#5307 |
Moderator
|
Frend je stavljao INA ATF, koje dođe oko 40kn. Ima slična svojstva kao ulje za vilice. Nego, ti da i staviš ulje u ono što si obilježio na prvoj slici, će ti iscuriti čim je okreneš. Tvoja vilica nema brtve koje bi to spriječilo, jer niti ne trebaju, s obzirom da u obje noge imaš oprugu. Ti jedino što možeš jest ono što sam ti rekao, staviti ulje malo u lowerse (donje noge) da podmazuju vodilice. @Nik Koje kočnice imaš ono ? Avidove ? One znaju ponekad zujati, jebiga. Na kraju, imaš 9mm QR i normalno je da ti se vilica čak i pod malo pritiska bočno savija, tj. osovina i to dovoljno pomakne pakne na disk. @Srale Pogledaj kaj piše pod koje kočnice. Baš piše da su neke jake, neke dugotrajne, neke oboje. Ali dobro ti kaže Ren, organske neće ružiti, ali kraće traju. Neka keramika možda ? @destrojer Imaš za kupiti kod Bizmarka brijem, neka sića tipa 5-6kn
![]() |
#5308 |
Premium
|
Nisam nikakvo ulje stavio. Vilica radi dobro sad, samo mi je premekana i nema "čepa". Kako se zove ovaj dio, da znam pitati po servisima http://slike.hr/slike/d/dsc01151_2267b.jpg (nosit ću i ovaj, ali da ne ispadnem krelac totalni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5309 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ta ti vilica ionako nece dugo kako ju ti raubas, he he...to sam ja zakljucio nakon nekoliko spustova sa Sljemena na svom Voltageu. Bas sam si tada kalkulirao kako cu do kraja sezone morati promijeniti vilicu, pogon, kazetu i lanac...pa vjerojatno i kocnice kad sam konjina od 95kg (i pedale, koje zaboravih) i kad sam sve zbrojio...utukao bi dijelova vise nego sto sam platio cijeli bic - tako da sam se jos ove sezone odlucio na novi bike ![]() @Vuco Da, Avid Elixir 5...izgleda da cu se onda morati naviknuti na te zvukove, no dobro...bitno je da odlicno koce. [edit] Samo da napomenem da sam u zadnjih 5 voznji 3x skidao krpelje sa sebe...jucer isto jednog, uhvatio se tocno iznad koljena...tako da nakon voznje kroz nisko raslinje treba proveriti da l` ima ovih krvopija negdje na tijelu...naravno, to treba prepustiti ostrom oku i njeznim zenskim prsticima ![]() Ove godine su pune novine krpelja i ozbiljnih zdravstvenih problema koje su uzrokovali. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 08.07.2010. u 08:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5310 |
Premium
|
Preload adjustment knob se zove ovaj komad. Znao sam da neće dugo, samo sam se nadao da će izdržati ljeto (iako bi kad odem dolje na kamenjar moglo bit čupavo) i sigurno postoji "normalniji" način da rikne, a ne da sjebem navoje..ili je ovo znak, mijenjaj vilicu da ne bude belaja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|