Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2008., 18:24   #481
puckooo
Premium
Moj komp

puckooo's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Imam iskustva sa 4x1GB Ballistix memorija. Upravo se vrte u kompu i da stvar bude još složenija, različiti su rami. Jedan kit je običan Ballistix kit dok je drugi kit Tracera sa različitim SPD postavkama and guess what? Sve radi kako treba
Testiraj memoriju sa Memtestom (ili kad već koristiš Orthos onda Blend test sa prioritiyem na 9/10).
Kad sam rekao za jedan "stupanj" onda bi to trebalo značit da digneš napon za prvu vrijednost nakon defaultne? Da ti olakšam stvari, +0.1 na vMCH
Isto tako, kad ti već zadaje probleme, jesi pokušao flashat BIOS na novi?
sad cu ih upregnuti s orthos blend testom...
nisam flashao bios, nekak me strah iako sad vec ozbiljno razmisljam o tom potezu...imam f7 bios a novi je f11 ili f12..
puckooo je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2008., 18:50   #482
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
omg kolko voltaze si da oza tu freq. inace meni sa st gkx chipovima plafon nekih 1300mhz na 2.5V mal manje mozd zbog dropa

inace tvoj skor
2.55V
Kao što rekoh, nisam gotov s njima... Nikak da dobijem vražju ploču da ih mogu malo više nakudrit

@puckooo
Ništa te ne mora biti strah, samo flashaj
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2008., 19:33   #483
puckooo
Premium
Moj komp

puckooo's Avatar

a joj...imaju gdje tocne upute za moju plocu? uh, flashanje
Staro 25.12.2008., 19:41   #484
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Na službenim stranicama, tko bi reko...zašto se toliko bojiš flashati ploču, nije to baš toliki bauk...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2008., 19:52   #485
ATI4Life
Guest

ATI4Life's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Eo meni decki iz linksa lijepo priznali to s webshopa i izvadli original racun i poslano u servis u zgb ! Links osijek cista 5-ica !
ATI4Life je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2008., 11:43   #486
puckooo
Premium
Moj komp

puckooo's Avatar

zanimljivo, kad stavim 2 keksa u bilo kojoj kombinaciji SVI rade na 5 5 5 15, 1,8V, 1125MHZ....ali kad su 4x1 onda jedva na 900mhz....
Staro 26.12.2008., 11:44   #487
Razer
.

Razer's Avatar

Što ti je tu zanimljivo? Valjda je logično da 2x1 ide bolje od 4x1.
Staro 26.12.2008., 12:18   #488
hullabaloo
there's only Chuck Norris
Moj komp

hullabaloo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
2.55V
Kao što rekoh, nisam gotov s njima... Nikak da dobijem vražju ploču da ih mogu malo više nakudrit

@puckooo
Ništa te ne mora biti strah, samo flashaj
nemoj ih kurit vise.
ovo su moji na 2.5V samo probani uz aktivno hladjenje i poslije tog banana, crko jedan, drugi oslabio.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=422038
hullabaloo je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2008., 13:36   #489
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor puckooo Pregled postova
a joj...imaju gdje tocne upute za moju plocu? uh, flashanje

Da pojednostavimo - u pitanju bash gigabyte-a :

Skini zadnji bios bash za svoju plocu (pogledaj prvo reviziju ploce koju imas - na samoj ploci na rubu ti pishe), unraraj i pripremi prazan usb stick. Skopiraj sve unrarane fileove na stick (trebala bi biti 3 file-a).

Udjes u bios prilikom boota i tamo imash opciju q-flash, pishe ti u dnu ekrana koju tipku moras stisnuti, te tamo samo enter da ti procita i update-a bios s usb stick-a i to je to.
U slucaju da ti nece nuditi opciju za usb stick - onda moras ukljuciti u biosu opciju usb legacy enabled.
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2008., 14:11   #490
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
Da pojednostavimo - u pitanju bash gigabyte-a :

Skini zadnji bios bash za svoju plocu (pogledaj prvo reviziju ploce koju imas - na samoj ploci na rubu ti pishe), unraraj i pripremi prazan usb stick. Skopiraj sve unrarane fileove na stick (trebala bi biti 3 file-a).

Udjes u bios prilikom boota i tamo imash opciju q-flash, pishe ti u dnu ekrana koju tipku moras stisnuti, te tamo samo enter da ti procita i update-a bios s usb stick-a i to je to.
U slucaju da ti nece nuditi opciju za usb stick - onda moras ukljuciti u biosu opciju usb legacy enabled.

cemu komplikacije pa gigabyte ima live update putem @bios programa, pokrenes on povuce bios sam, restiras komp i gotovo
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2008., 14:25   #491
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Citiraj:
Autor hullabaloo Pregled postova
nemoj ih kurit vise.
ovo su moji na 2.5V samo probani uz aktivno hladjenje i poslije tog banana, crko jedan, drugi oslabio.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=422038
Ne brini se ti za mene i za voltaže koje ja postavljam komponentama. Nebi bila ni prva ni zadnja memorija koja se kuri preko 3V

Citiraj:
cemu komplikacije pa gigabyte ima live update putem @bios programa, pokrenes on povuce bios sam, restiras komp i gotovo
Zaboravio si da se više-manje svak boji flashat iz windowsa zbog toga što je par puta nekome vani to završilo kobno po ploču za koju su na reklamaciji dobili novu
Staro 26.12.2008., 14:38   #492
hullabaloo
there's only Chuck Norris
Moj komp

hullabaloo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Ne brini se ti za mene i za voltaže koje ja postavljam komponentama. Nebi bila ni prva ni zadnja memorija koja se kuri preko 3V
Ne brinem se tako jako nego sam ti htio rec da je vrlo vjerojatno da ti poslije vise nece radit kao sto su radili. Npr. Ako si mogao OC-at na 1200MHz@2.1V, vise neces moc jer ces morat dat 2.3V i slicno.
Nisam ni ja da mi je prvi put da OC-am na suludim voltazama. Radio sam ja svasta pa nisam spaljivao komponente, ali eto ovi ballistixi otkazali.
hullabaloo je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2008., 14:42   #493
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor hullabaloo Pregled postova
nego sam ti htio rec da je vrlo vjerojatno da ti poslije vise nece radit kao sto su radili. Npr. Ako si mogao OC-at na 1200MHz@2.1V, vise neces moc jer ces morat dat 2.3V i slicno.
To je bar tak normalno. Valjda prvo što se može zaključiti iz ovih 17 stranica...
Staro 26.12.2008., 14:56   #494
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Ovo uopce nije komplikacija nego je deset puta jednostavnije i isto toliko puta sigurnije...
Em se kosi taj gigabyteov @bios programcic s OS tu i tamo (2 revizije, kolizija s vistom i sl.), em se lako desi neki error vezan uz same windows, bsod ili slicno i ode maticna samo tako.

Naravno, preporucljivo je isto tako prilikom update-a biosa sve postavke vratiti na stock, a q-flash je odmah dostupan iz biosa.
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 18:54   #495
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Servis...

Evo prije nekih 6 dana frend je ostavio riknutu pločicu na servisu (Linksu)...
Pa me sad zanima dal ja mogu umjesto iste tj umjesto Ballistixa tražit recimo G skill u zamjenu + nadoplata ?

Da ih cimnem sad ili dok se oni meni jave , jer su rekli frendu da budu me nazvali kroz 7-10 dana.. ( Nebi želio bit nepristojan i zvat ih prije onog roka za koji us rekli da budu oni mene nazvali )

Hvala.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 18:58   #496
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
Evo prije nekih 6 dana frend je ostavio riknutu pločicu na servisu (Linksu)...
Pa me sad zanima dal ja mogu umjesto iste tj umjesto Ballistixa tražit recimo G skill u zamjenu + nadoplata ?

Da ih cimnem sad ili dok se oni meni jave , jer su rekli frendu da budu me nazvali kroz 7-10 dana.. ( Nebi želio bit nepristojan i zvat ih prije onog roka za koji us rekli da budu oni mene nazvali )

Hvala.
Ukoliko nemaju Ballistixa više na lageru, onda možeš tražiti G.Skill u zamjenu. A to što će oni nazvat, my ass off. Načekao sam se tako jednom i svaki sljedeći put sam ja zvao da vidim što je sa određenom reklamacijom.
Staro 19.01.2009., 19:08   #497
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ukoliko nemaju Ballistixa više na lageru, onda možeš tražiti G.Skill u zamjenu. A to što će oni nazvat, my ass off. Načekao sam se tako jednom i svaki sljedeći put sam ja zvao da vidim što je sa određenom reklamacijom.
Znači nemogu recimo tražiti da ne "popravljaju" ili zamjenjuju tu memu nego da ja rađe uzmem i nadoplatim za recimo 4gb G skilla?

EDIT: ja sam se samo želio uvjerit u tu lošu vjest ...

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 19.01.2009. u 20:03.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 19:14   #498
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Sve sam reko u predhodnom postu, neznam jesam pričo hrvatskim jezikom

Također, za sve nejasnoće imaš sve pojašnjeno na njihovoj stranici
Staro 12.02.2009., 11:18   #499
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Sve sam reko u predhodnom postu, neznam jesam pričo hrvatskim jezikom

Također, za sve nejasnoće imaš sve pojašnjeno na njihovoj stranici
ti si Bullet1 nešto nezgodan tip kako to da tako fin momak bude odma i toliko bahat ?

@ATI Freak
možeš. ja sam to napravio. ballistixe 2x1 zamjenio za gskillse 2x2 uz neku malu nadoplatu.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2009., 11:24   #500
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Jesu ti lupali amortizaciju?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2009., 11:27   #501
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Jesu ti lupali amortizaciju?
rekli su mi koja je bila zadnja cijena ballistixa, ja sam odabrao taj kit i nadoplatio razliku i oni platili kurisku službu jer sam ja platio kad sam slao ballistixe njima.
Staro 12.02.2009., 11:30   #502
žile
Banned

žile's Avatar

I koja je bila cijena na računu,tek tako da znamo za koliko su te sjebali?
Staro 12.02.2009., 11:36   #503
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
I koja je bila cijena na računu,tek tako da znamo za koliko su te sjebali?
naravno da su me sjebali.
cijena ballistixa u siječnju 2008. kad sam ih kupio bila je 325kn komad, dakle 650kn

a sada sam još morao nadoplatiti kit koji košta 440kn
Staro 12.02.2009., 11:43   #504
žile
Banned

žile's Avatar

Šta da ti kažem doli krasno
Ja reko ajde da je sto kuna,pa de,nebi se ni meni možda dalo zajebavat.Ali ovdje se radi o finih 250kn
Staro 12.02.2009., 11:52   #505
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Šta da ti kažem doli krasno
Ja reko ajde da je sto kuna,pa de,nebi se ni meni možda dalo zajebavat.Ali ovdje se radi o finih 250kn
radi se o finih cca 400kn
em su ballistixi jefitiniji za 300kn i još sada 100kn nadoplate za novi RAM

a šta da im velim, kome da se žalim ? jebali me ballistixi. trebo sam odma OCZ platinumce uzet kako sam i mislio ali na preporuku sam uzeo ove. Lucky me
Staro 12.02.2009., 12:15   #506
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
ti si Bullet1 nešto nezgodan tip kako to da tako fin momak bude odma i toliko bahat ?
Nabijem te

Citiraj:
radi se o finih cca 400kn
em su ballistixi jefitiniji za 300kn i još sada 100kn nadoplate za novi RAM

a šta da im velim, kome da se žalim ? jebali me ballistixi. trebo sam odma OCZ platinumce uzet kako sam i mislio ali na preporuku sam uzeo ove. Lucky me
A čuj, trebaš znat što uzimaš i kad. Imao sam samo jedne loše ballistixe a to sam dobio u zamjenu za 16FD5 koji su ajmo reć odapeli pod 3.3V (iako je u nečem drugom problem bio). To prodao odma i našao 16FD2 koji piče na 1400MHz. Sad sam prešao na DDR3 i opet Ballistixi al sam si svejedno uzeo još jedne 16FD2 jer je memorija uber dobar OCer.

Ja stalno po ballistixima i nemam nikakvih težih problema s njima odnosno nikad nisam imao.
Staro 12.02.2009., 12:46   #507
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Nabijem te
eto ga opet ccccc

Citiraj:
A čuj, trebaš znat što uzimaš i kad. Imao sam samo jedne loše ballistixe a to sam dobio u zamjenu za 16FD5 koji su ajmo reć odapeli pod 3.3V (iako je u nečem drugom problem bio). To prodao odma i našao 16FD2 koji piče na 1400MHz. Sad sam prešao na DDR3 i opet Ballistixi al sam si svejedno uzeo još jedne 16FD2 jer je memorija uber dobar OCer.

Ja stalno po ballistixima i nemam nikakvih težih problema s njima odnosno nikad nisam imao.
ma znam, kenjavim. nemrem reć, oni su pičili na 1100MHz konstantno na 2,18V, dok sam imao izlet na 1200MHz uz 2,4V i sve je bilo ok. i izvadim iz kompa, prodam frendu, dođem kod njega, upiknem u komp i ne radi. vratim se doma, ne radi. imao bi ih još da nisu šiknuli, al ajde, poslužili su u tih godinu dana i koliko čujem i vidim, links ih više neće dovoditi baš, pogotovo ne tracere. naravno, govorim o DDR2 jelte
Staro 12.02.2009., 14:58   #508
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
jebali me ballistixi. trebo sam odma OCZ platinumce uzet kako sam i mislio ali na preporuku sam uzeo ove.
Vjeruj mi kako se nebi baš usrećio

Citiraj:
a šta da im velim, kome da se žalim ?
Onako,pratiš li ti ovaj forum uopće?
Dok jednom netko na ovakvom primjeru ne uhvati i ispegla links pošteno,neće nam kolektivno biti bolje jer će i dalje oni tobože procjenjivat robu.
Sjeti se samo HGspota prije 6-7 godina?Jesu oni postali najkulturniji po pitanju reklamacija jer su fini i dobri ko kru,ili ih je jednom netko ispeglao s nekom kaznom da im se zavrtilo?Dok se linksu to ne dogodi,na što oni računaju da neće jer ih forumaši tobože vole jer imaju dobru ponudu,a vole ih jer su "neuki" po pitanju svojih prava,neće biti sreće ovdje.Osobno,uzeo bih sve sa garancije što mi ponude,ako bi se morao sudom ganjat s njima.Ali kazna koju bi ima DI zaljepio bila bi mi slađa od nektara.Odsad sve kupujem u linksu
Staro 12.02.2009., 15:37   #509
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Vjeruj mi kako se nebi baš usrećio

Onako,pratiš li ti ovaj forum uopće?
Dok jednom netko na ovakvom primjeru ne uhvati i ispegla links pošteno,neće nam kolektivno biti bolje jer će i dalje oni tobože procjenjivat robu.
Sjeti se samo HGspota prije 6-7 godina?Jesu oni postali najkulturniji po pitanju reklamacija jer su fini i dobri ko kru,ili ih je jednom netko ispeglao s nekom kaznom da im se zavrtilo?Dok se linksu to ne dogodi,na što oni računaju da neće jer ih forumaši tobože vole jer imaju dobru ponudu,a vole ih jer su "neuki" po pitanju svojih prava,neće biti sreće ovdje.Osobno,uzeo bih sve sa garancije što mi ponude,ako bi se morao sudom ganjat s njima.Ali kazna koju bi ima DI zaljepio bila bi mi slađa od nektara.Odsad sve kupujem u linksu
problem je u tome što mi se neda ali baš mi se neda trut sam ,jebiga
Staro 14.02.2009., 02:00   #510
kill
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2003
imam gb ep35 ds3 i pc p&c 370w

da li da uzmem ballistix 2x1gb 1066mhz ili ne?
kill je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno