Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.04.2008., 13:43   #481
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
u ve-milu daju da se pogleda prije kupnje? (pitam zbog bad pixela)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2008., 14:12   #482
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
u ve-milu daju da se pogleda prije kupnje? (pitam zbog bad pixela)
Vec toliko 220ca kod ponosnih vlasnika a niti jedan da ima BP.......to je dobro za znat. btw cuo sam(iz pouzdanih izvora OFC) da je 3BPa na Lenovu dosta za reklamaciju, e sad dali je to istina......
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2008., 17:54   #483
infinity
Guest

Evo monitor kupljen! Moram pripomenuti da ima jedab BP Proveo sam par testova i na crnoj podlozi se vidi jedan BP. Svjetli bijelo. Samo jedan... nema vise nis... mene ne smeta.. ak se kroz tri godine pojavi jos koji, bum' reklamiral

Inace, skinuo sam program GAMA CORECTOR koji u tren oka popravi sliku na monitoru. Mucio sam se sa bojama i tako.. al' ovaj program to sve rjesi, samo kaj se pokrece prilikom svakog paljenja kompa. Moze mi tko od postojecih vlasnika dati koji savjet kako srediti najbolje boje na monitoru? FALA!
  Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 18:52   #484
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Prvi put da cujem da je neko kupio sa BP.
Ja cu ipak pokusati da pogledam to prije kupnje.
ReNNO je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 19:02   #485
infinity
Guest

A eto... bad luck Meni ne smeta.. dakle, imam pravo reklamirati ako mi se u tri godine desi da imam tri ili vise BP?
  Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 19:49   #486
infinity
Guest

Evo par stvari koje sam otkrio. Ovaj moj je kupljen u VEMILu i u cjeniku stoji da je to T33HNEU. Meni na etiketi sa strane di mu je serijski broj, pise da je to HB2. Dakle, stvar je u tome da su T33HNEU i ostali brojevi samo oznake za trziste, a svi mointori su iste kvalitete tj. HB2 ajmo reci Na web stranici, ostatak broja MTM uz ovaj HB2 je oznaka za trzista, a serijskim brojem se zna da spada pod HRV trziste i do kad vrijedi garancija

A kaj se tice BP, evo link

Kao sto vidite, dovoljno je dva piksela sakupiti iliti sveukupno pet Ja trenutno imam jedan i nije da smeta.. ne kuzim ga kad je podloga crna
  Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 10:13   #487
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Jucer posjlepodne otisao sam u VeMil po neke diskove (2xSpeedy) i pitam lika cisto onak iz dosade: kad je iduca Lenovo posiljka......lik ukuca lenovo u komp i VIOLA 3 komada na legeru.......isprobao jedan odma dao 3199kn i evo ga doma, UImaju jos 2 (DVA) na lageru i nisu rezrvirani tako da sutra ekipa ko prvi njegovo.............uskoro recenzija sa fotkama Lenovo vs 220WS filipinjo.

Koja sreca, neznaju ni oni u VeMilu da ih imaju ali na telefonu odhebavaju ekipu kvalitetno.

PS
Prvi dojam je da je leno jedno 2-3 klase iznad filipinja.
Staro 06.04.2008., 11:16   #488
infinity
Guest

Ma ja sam jako zadovoljan s monitorom Samo eto.. malo mi je trn u oku taj jedan BP Koji se ne skuzi, ali kad znas da je tu.. najradije bi ga maknuo Trebam jos jedan sakupiti da mogu reklamirati Jos se malo mucim sa bojama, pa bi molio po neki savjet tko je kako namjestio. Takodjer, ako sam dobro shvatio, meni garantiraju da necu imati vise od 2 BP u tri godine jel tako? Dakle, u te tri godine moram sakupiti 2 BP da bi mogao reklamirati? Jel' tako?
  Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 11:20   #489
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor infinity Pregled postova
Ma ja sam jako zadovoljan s monitorom Samo eto.. malo mi je trn u oku taj jedan BP Koji se ne skuzi, ali kad znas da je tu.. najradije bi ga maknuo Trebam jos jedan sakupiti da mogu reklamirati Jos se malo mucim sa bojama, pa bi molio po neki savjet tko je kako namjestio. Takodjer, ako sam dobro shvatio, meni garantiraju da necu imati vise od 2 BP u tri godine jel tako? Dakle, u te tri godine moram sakupiti 2 BP da bi mogao reklamirati? Jel' tako?
Kolko sam ja skuzio ( a ja sam poprilicno ogranicen u tom pogledu) trebas ima ili 2 BPa koja svjetle ili 3 koja su "mrtva" (crna uvjek) ili 5BPa u bilo kojoj kombinaciji.
Staro 06.04.2008., 11:28   #490
infinity
Guest

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Kolko sam ja skuzio ( a ja sam poprilicno ogranicen u tom pogledu) trebas ima ili 2 BPa koja svjetle ili 3 koja su "mrtva" (crna uvjek) ili 5BPa u bilo kojoj kombinaciji.
Tako je.. ja sam naveo link u prethodnom postu.. malo gore pogledaj. Link je direktno na Lenovo stranicu di stoji politika BP za doticni monitor. Dakle, u tri godine moram sakupiti 2 BP ha? Idem ja kontaktirati Lenovo.. pa mozda upali ono pravilo u roku od tjedan dana imam pravo na zamjenu za kompletno novi od datuma kupnje Mozda nadjem koji crni BP
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2008., 15:37   #491
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
pa jesi ga probao oživiti sa onim fintama i to? ja isto na ovom samiju imam 1 ali sam se naviknuo i zaboravim na njega... jedino kad netko spomene BP onda ga uočim pa ga špotam malo!
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 15:51   #492
infinity
Guest

Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
pa jesi ga probao oživiti sa onim fintama i to? ja isto na ovom samiju imam 1 ali sam se naviknuo i zaboravim na njega... jedino kad netko spomene BP onda ga uočim pa ga špotam malo!

Hmm a koje finte bi to bile? JA sam ti nov u tom svijetu LCDa Bio vjeran 8g CRTu.. jednom jedinom lol

Ma ne smeta ni meni.. kaj bi ga zamjetil..
  Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 16:06   #493
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Moram se posluziti Gabre nastupom, ali ovaj put s opravdanim razlogom. Na stranu citljivost, kvaliteta i subjektivni afiniteti vlasnika ili kupaca.

Ono sto meni ovdje nije jasno je sljedece :

10 ljudi se javlja da ima monitor. Kupilo ga je i pucaju kondicionale o testu vec mjesec i nesto dana. Okruzeni MP telefonima i digitalcima i vecinom citaca (potencijalnih kupaca) koji ekstaze dozivljajaju na svaki novi podatak...

Jel moguce da nitko od vlasnika nije u stanju napisati 10 koheretnih redova o svom dojmu i staviti koju pristojniju sliku? Umjesto toga, kao da citam dopisivanje nekog Glorijinog foruma u koji se samo bacaju pozdravi familiji sa broda, javlja da su ga kupili i da ga prvi donose u svoje selo. 50 telegram postova tipa > Evo me, stigo je kume! Za to vrijeme, nijedan kum nije u stanju napraviti jedan konkretan post dostojan ozbiljnog vlasnika? Upitan je taj profesionalni Lenovo segment kupaca. Meni se vise cini kao Chat kategorija.

ccc

Visage je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 16:11   #494
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Visage
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 16:33   #495
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Moram se posluziti Gabre nastupom, ali ovaj put s opravdanim razlogom. Na stranu citljivost, kvaliteta i subjektivni afiniteti vlasnika ili kupaca.

Ono sto meni ovdje nije jasno je sljedece :

10 ljudi se javlja da ima monitor. Kupilo ga je i pucaju kondicionale o testu vec mjesec i nesto dana. Okruzeni MP telefonima i digitalcima i vecinom citaca (potencijalnih kupaca) koji ekstaze dozivljajaju na svaki novi podatak...

Jel moguce da nitko od vlasnika nije u stanju napisati 10 koheretnih redova o svom dojmu i staviti koju pristojniju sliku? Umjesto toga, kao da citam dopisivanje nekog Glorijinog foruma u koji se samo bacaju pozdravi familiji sa broda, javlja da su ga kupili i da ga prvi donose u svoje selo. 50 telegram postova tipa > Evo me, stigo je kume! Za to vrijeme, nijedan kum nije u stanju napraviti jedan konkretan post dostojan ozbiljnog vlasnika? Upitan je taj profesionalni Lenovo segment kupaca. Meni se vise cini kao Chat kategorija.

ccc

Možda vlasnici dotičnog jednostavno ne stignu napraviti review dostojan pravog PCE forumaša jer su kao i većina kupaca dotičnog, zaposleni nečim drugim kao primjerice grafičkom obradom ili dizajnom? Osim toga, dojmovi su napisani, nekakve slike i stavljene, a na netu ima mali milijun testova od kojih je jedan izvela čak i redakcija PCE. Iskreno, osobno nisam previše ni zainteresiran za trošenje vremena na kvalitetan review pa da mi pravi, tvrdokorni i maksimalno ozbiljni članovi poštovanog foruma kažu da sam lud, da je prevelika reza i da ću izgubiti oči mlad, da je monitor ono, ružan i bacaju ostale ultra konstruktivne kritike bez da su dotični monitor ikada vidjeli.
Staro 06.04.2008., 16:57   #496
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Možda vlasnici dotičnog jednostavno ne stignu napraviti review dostojan pravog PCE forumaša jer su kao i većina kupaca dotičnog, zaposleni nečim drugim kao primjerice grafičkom obradom ili dizajnom?
Ali stignu poljuljanog ega, po prvoj mail dojavi novog odgovora na grupi, odmah doletiti sa obrambenin postom? Neznam zasto si se nasao tako osobno uvredjen mojim postom? Moj komentar je bio vise na nesrazmjer kolicine kupaca i kolicine ponudjenih komentara i zelje da se malo bolje prezentira drugima. Nemojmo se praviti nevjestima i stvarati nauku oko par pisanih redova. Tko nesto zeli, taj i napravi. Uostalom ti si koliko vidim jedini i stavio pristojniju sliku.

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
osobno nisam previše ni zainteresiran za trošenje vremena na kvalitetan review pa da mi pravi, tvrdokorni i maksimalno ozbiljni članovi poštovanog foruma kažu da sam lud, da je prevelika reza i da ću izgubiti oči mlad, da je monitor ono, ružan i bacaju ostale ultra konstruktivne kritike bez da su dotični monitor ikada vidjeli.
Mozda si izabrao krivi dan za post? Previse se branis a nitko te nije napao. Monitor je vidjen u Graz-u. I dalje mislim da nije za primarni, ali to je nebitno, samo moje misljenje. Dizajn nisam nikad kudio, bas je dobar.
Staro 06.04.2008., 17:19   #497
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Slučajno sam baš kod cure, od doma gdje mi je Lenovo i lociran josh nažalost nisam sredio pristup netu... I slučajno čitam forum, uz kavicu. Potpuno si me krivo shvatio... Nisam poljuljanog ega niti sam se našao uvrijeđenim a niti ne branim nikoga, pogotovo ne sebe. Nisam referirao tebe, dapače - smatram te rijetkim primjerkom objektivnog forumaša. Obranu ne treba ni monitor. Kao što sam i napisao u prošlim postovima, monitor ima ono što je potrebno da bi ga, oni koji to žele i trebaju, kupili. Isto tako mislim da sam sam dovoljno rekao i argumentirao da bi se u potenijalnim vlasnicima pobudio interes i volja da dotični monitor uzmu u obzir.
Referirao sam na provlačenje komentara određenih forumaša "bez kritičkih Visage sankcija", (na kojima ti BTW. svaka čast) koji su meni osobno apsolutno razočaranje jer sam od istih očekivao barem objektivnost, a ne strašenje potencijalnih L220x vlasnika, te usmjeravanje istih na Sami TN varijante koje "barem ne kvare oči". Ono zašto sam reagirao, jest to što nisam primjetio tvoje kritike nebuloznim vudu izjavama na koje sam već referirao i koje su mene umalo odbile od monitora. A sada, bez obzira što je o monitoru napisano dosta dojmova vlasnika, što je stavljeno par slika koje mogu poslužiti i bez obzira na to što je monitor apsolutno apsurdno kupovati prema reviewu imalo zahtjevnijem korisniku, što i je niša L220X-a, prozivaš vlasnike i thread za što točno? Što nema 10 linija konstruktivnog texta? Napisao sam barem 20. Što nema slika? Stavio sam i to. Što nema objektivnog dojma vlasnika? Izrazio sam ga nemali broj puta... Dakle,što točno fali? Par sati rada da bi neko bacao već navedene komentare? Suvišno. Moje objektivno mišljenje je napisano, te kakvo god bilo, relevantnije je od reviewa u kojem je monitor slikan fotićem sa ? interpretacijom boja, u ? svijetlosnim uvijetima, te na kraju - sa ??? reprodukcijom boja istih slika na monitoru osobe koja čita review...
Staro 06.04.2008., 17:45   #498
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Odlicno!

Zapravo Kristijan je stvarno najvise napisao o monitoru. To je zbilja istina. Samo se nadam da ce sad ostali kumovi imati zelju baciti sa svoje strane, pokoju duzu za mene i Gabrea
Valjda ce ih ovo probuditi.
Staro 06.04.2008., 21:46   #499
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
@infinity: neznam kad si kupio monitor al mislim da je sad politika u svim trgovinama da se roba smije zamjeniti u roku 7 il 8 dana jer je to donijeto nedavno u zakonu (bar mi je tak stari reko...)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 12:27   #500
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Citiraj:
Hmm a koje finte bi to bile? JA sam ti nov u tom svijetu LCDa Bio vjeran 8g CRTu.. jednom jedinom lol

Ma ne smeta ni meni.. kaj bi ga zamjetil..
eto probaj s ovim: link
nekima uspije nekima ne.. sretno!
Staro 07.04.2008., 20:01   #501
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Doso buraz i oteo filipsa, tak da nis od usporedbe.
PS
Kad se prozor razvuce na 2 monitora tek onda skuzis da na TNu nepostoji bijelo ni crno...lolz. A ako samsung 226bw ima 3000:1 C-Ratio onda ovaj lenovo ima 70000:0.1.(znam da je to kao dynamic Marketing Noob hook ali...).
Staro 07.04.2008., 22:31   #502
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Kad se prozor razvuce na 2 monitora tek onda skuzis da na TNu nepostoji bijelo ni crno...
Staro 08.04.2008., 00:56   #503
I V A N
Premium
Moj komp

I V A N's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Danas uzeo zadnji komad u ve-milu

Monitor super, lijepši mi je čak uživo nego na slikama sa neta, boje izvrsne (nebo i zemlja u odnosu na bivši samsung 930BF), itak... Sve je ionako već rečeno za njega....

Zanima me samo, jel se i vama grije prednji dio monitora?

Zadnje izmijenjeno od: I V A N. 08.04.2008. u 01:08.
I V A N je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 07:26   #504
infinity
Guest

Citiraj:
Autor I V A N Pregled postova
Zanima me samo, jel se i vama grije prednji dio monitora?

Da i to je normalna stvar Iako se ovaj navodno nesto vise zagrijava nego ostali, ali nista zabrinjavajuce
  Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 07:28   #505
infinity
Guest

Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
@infinity: neznam kad si kupio monitor al mislim da je sad politika u svim trgovinama da se roba smije zamjeniti u roku 7 il 8 dana jer je to donijeto nedavno u zakonu (bar mi je tak stari reko...)
Monitor sam kupio proslu subotu, tako da imam rok do 12.4. I da to je istina kaj ti je stari rekao. Ja sam tako zamjenio svoj PDA. Krepao bluetooth nakon dva dana i umjesto da cekam narudjbu nove maticne ploce skroz iz Svabije, trazio sam zamjenu za kompletno novi monitor
  Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 07:29   #506
infinity
Guest

Citiraj:
eto probaj s ovim: link
nekima uspije nekima ne.. sretno!

Fala na linku! Neke metode sam jucer probao kasno navecer pa nisam imao bas puno vremena se baviti time.. uglavnom, ono malo kaj sam probal nije pomoglo, ali navodno da to treba isprobavati oko pol sata .. tj. vrtiti te programe pa javim jel´ uspjelo ili ne. Ako ne uspije, setnja do VEMILa mi ne gine s grdosijom
  Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 12:25   #507
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Citiraj:
Fala na linku! Neke metode sam jucer probao kasno navecer pa nisam imao bas puno vremena se baviti time.. uglavnom, ono malo kaj sam probal nije pomoglo, ali navodno da to treba isprobavati oko pol sata .. tj. vrtiti te programe pa javim jel´ uspjelo ili ne. Ako ne uspije, setnja do VEMILa mi ne gine s grdosijom
mislim da ti šetnja do vemila neće ništa pomoći ako imaš samo jedan BP!
a onaj progy pusti da ti se vrti prek noći... neće se niš lošeg desit!
Staro 08.04.2008., 12:50   #508
infinity
Guest

Citiraj:
mislim da ti šetnja do vemila neće ništa pomoći ako imaš samo jedan BP!
a onaj progy pusti da ti se vrti prek noći... neće se niš lošeg desit!
A tako sam i ja mislio.. ali moja filozofija je malo drugacija Ipak sam ja kupio "defektni" monitor hehe Ma nije da me smeta taj jedan piksel. Imam tri godine da mi krepa jos jedan pa cu ga reklamirati Hvala na savjetu. Pokusati cu softwareske metode prije nego se dam na fizicki posao
  Reply With Quote
Staro 11.04.2008., 19:11   #509
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
A tako sam i ja mislio.. ali moja filozofija je malo drugacija Ipak sam ja kupio "defektni" monitor hehe Ma nije da me smeta taj jedan piksel. Imam tri godine da mi krepa jos jedan pa cu ga reklamirati Hvala na savjetu. Pokusati cu softwareske metode prije nego se dam na fizicki posao
Ako ti ništa drugo ne pomogne, uzmi čekić i razbijaj orahe na njemu, i sigurno ćeš dobiti više od jednog BP-a

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2008., 19:34   #510
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Evo prije par sati je dosao i moj iz vemila (zvao sam prije 2 dana da provjerim jel imaju na raspolaganju i rekli da je jedan upravo u Cakovcu i spreman za prodaju ), bez bad pixela.

Moram reci da sam doslovce sokiran. U pozitivnom smislu. Kakva je to "grdosija"... kakva kvaliteta slike, kvaliteta panela... Jednostavno ni lipe nezalim.

Upravo mi radi paralelno s starim 19" LG L1900J i razlika je doslovce astronomska. Budem probao neke slike s digitalcem sutra staviti.

Ako netko zeli neke testove (a da nisu vremenski prezahtjevni) samo pitajte.

Lenovo
Pippincro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno