|
![]() |
#481 | |
Pokemon prve generacije
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Stream jest ekvivalent, al ofrlji. Zapravo, čak pokazuje i veće brzine nego CUDA (što, at the end of the day i jest njegov smisao), al problem je što kvaliteta nije na razini. Razlika nV i AMD u igrama je neprimjetan. Nitko mi neće tvrditi da on može vidjeti razliku tih par FPSova (pogotovo što ekipa ima monitore sa refrehem 60Hz), ali pri HD enkodiranju - hoćeš. Nije bio flejm, nego više malo da si ja dušu olakšam (da je bio topic o Intelu - intel bi nadrapao, da je bio o nV - nV bi nadrapala), pošto sam prošli tjedan kupovo komp i zbog nekih sitnica koje trebam (video obrada&co), AMD+ATI se morao pretvoriti u intel+nV, a ja malo dublje posegnuti u džep (a, opet nisam htio gubiti na kvaliteti u gamingu da uzmem u istom cjenovnom konkurentske komponente). Mislim, da ne ispada da sam ja dežurni AMD pljuvač, što se tiče čistog gamingu - tu mu premca nema. Razlika u par FPSova nitko neće osjetiti, razliku u par stotina kuna i te kako će svatko osjetiti. Ako nekome gornji post djeluje kao provokacija, ispričavam se.
![]() |
![]() |
#482 |
Guest
|
Sorry, ali činjenica je da je taj "PhysicX" nepotrebno smeće, a to će ti svaki ozbiljni developer igara reći. Pogotovo sa sadašnjom arhitekturom GPU-ova (bilo nevidija ili aemde). To što ga neke igre koriste nema nikakve veze sa samom tehnologijom nego marketingom. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dečki, ovo nije thread ni o CUDA a bogme ni o PhysX...držite se teme ![]()
![]() |
#485 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Za sve koje zanima kako izgleda Eyefinity s 6 standardnih projektora ... link ... a takodjer ne bi bilo lose za vidjeti i jednu prezentaciju uz ovakvih 6 Sanyo laser FullHD macana ![]() U svakom slucaju svatko na drugi nacin zamislja realizaciju ovakvih i sl. tehnologija (1, 2, 3).
![]() |
#486 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
To te ja pitam,i coconut kaže da je pizdarija. A mogućnosti su - extra. Još to može bolje ići,to što si sam primjetio,sa jačim projektorima i fullHD platnom. Prijelaz se ne bi smio vidjeti pošto je izvor signala isti,a projektori istih specsa,odnosno modela,da ih se postavi jednako odnosno kalibrira, linija koja ih razdvaja morala bi biti - spojena,ili ti nevidljiva. I ovo je fora,ali može to bolje. A tek za workraft ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prvo nemam nista protiv i ne kuzim cemu ovakav ton te recenice ,da nisam mozda nekog uvrijedio slucajno ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#488 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne znam za tebe ali ovo je čisto ismijavanje jedne firme o kojoj očito ništa ne znaš. Citiraj:
![]() Konkretno sam naveo o kakvom se brandu radi. Matična firma, čiji je VTX samo jedno od novih imena, je dobro poznat i uspješan ATI partner i pitanje uspješnosti VTX-a kao branda ovisi samo o njihovom trudu da ga marketinški razglase i proguraju na što više tržišta.
![]() |
![]() |
#490 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Sve mi se cini da cu preskoviti 4xxx seriju kad citam ovo..bas mislio kupit sapphire hd4870 sljedeci tjedan al sreca da sam vidio ovo,sad stedim pare i cekam ![]() Jel se zna mozda kolka ce bit cijena kod nas? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#493 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Nisu nego je općenito trend padobranaca na forumu nepodnošljiv,a ako imaš imalo mozga u glavi,počneš thread čitati od 1 posta a ne od zadnjeg, gdje se jedino,i kategorično - jedino,ovdje priča o cijeni,cijena postoji,i on pita kolika je. A 50 postova je diskusija i drvlje/kamenje pa koliko to košta i zašto toliko? Mislim da nije nikakva konfuzija i nervoza..nego punmitekurac-efekt. Tj.vas,njih,koga god. |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Otkad je kartica izašla, komentira se na nekoliko stranica cijena od 3k kuna za 5870. Puknuto je par linkova na te domaće cijene i ti si puknuo linkove na alternate. Ostalih milijardu postova je kako je to ultra mega cool s 6 projektora i kako ATI nema CUDA-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
German etailer that goes by the name Alteco claims that it can start shipping MSI Radeon HD 5850 this week. It is the MSI R5850-PM2D1G, 1024MB, PCI-Express with 725MHz core clock, 1000x4 MHz GDDR5 memory clock with1440 shader units. €239.00 at Alteco The card also has a display port, HDMI and two DVI outs. You can look at the 5850 as a slightly slower and crippled version of 5870, but looks-wise it's pretty much identical. You can pre-order one here but we have to warn you that it very well might happen that they don't ship the card on September 30th. The main reason for such a claim is that not even press has the green light to publish the reviews of HD 5850 cards, and most partners don’t have any samples or quantities of the HD 5850 to sell. We believe that this is the best buy card, and with the price close to €199 it might be the real deal. If not, give it some time and the price will surely drop to these figures. Can't get enough Sources close to ATI claim that sales of Radeon HD 5870 are absolutely great. They are selling a lot of them and no one can keep any stock of the card. The cards apparently sell out as soon as they are in and partners confirmed this claim. More cards will get to the channel this week, but at the same time, etailers and retailers have to fight with many back-orders and its unlikely that the situation will get better anytime soon. In the first week or October a better volume should hit the US and Europe but with such a strong demand, we doubt that they will sit long on the shelves. If you spend some time on the price comparison sites, you might end up getting one today or in few days as a pre-order product, but you will have to expect to spend an average of €350 if not even more. The good news for the red team is that the demand is there. I da opet ne paste-am jer bi bilo preveliko - Radeon HD5870x2 runs trough cryengine 3 like butter. EDIT : više slika hd5870x2 (dole na dnu stranice), ak vam se neda gledat evo pogledajte samo ovu najviše mi se sviđa ![]() I nekaže se physx ni psyhx nego pissx. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 28.09.2009. u 16:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ATI Eyfinity review 'I like it, I so very much do like it -- and everybody that I have shown this setup shares that opinion. So try to forget about power consumption of all the monitors and the sheer graphics power and money you need to drop on a setup like this and the sheer amount of desktop space you'll need ![]() ![]() Izvor:Guru3d |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Premium
|
Evo meni je prošla reklamacija i sada čekam ovu ljepoticu! Mislim da ću se opet malo pozabaviti OC-om, sada imam i novi proc i više rama, i još ova grafa, vidjet ćemo šta se da izvuć uz neko moje skromno znanje ![]() Uglavnom ja zadovoljan, išla je reklamacija reklamirane HD 3870 i nadoplata od 1900kn i to je to! Navodno dolazi za 3 dana ili ti ga u petak!!!!
![]() |
#498 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii to mi treba !!!! Jos samo da kupim 2 monitora veci stol i zakljucam zenu i djecu u podrum i udri brale ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Premium
|
EK Water Blocks for Radeon HD 5870 'The SKU name will be EK FCS5870 and it will keep the primary heat sources chilled down, including GPU, memory, and VRM. The first picture below shows a CAD drawing the design. The second one is a picture of the finalized copper block. FCS5870 is expected to be available in ten days or next weeks.' ![]() ![]() Izvor:guru3d |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Hm, hm ... http://www.fudzilla.com/content/view/15721/1/ "According to the graph over at Pclab.pl the DirectX 11 patch was enough for the HD 5870 to be faster than Radeon HD 4870 X2 at 1920x1200 with 4xAA and 16xAF. The game doesn't bring any eye-candy and you can't exactly call it a full DirectX 11 game, but at least the patch brings some gain for the HD 5800 series, as it does indeed give few extra frames per second." Mnogo lepo, a i logično. Zanima me što će novi Catalyst donijeti ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sta je to GT300, nesto za jesti, neki imaginarni cip da moze toliko spustiti cijenu HD5870?? ![]() Iskreno, ja se nebudem bunio protiv toga, Gt300 bude brzi od atija, ali koliko i po kojoj cijeni, mozda ce ati morat jos dic cijene da bude konkuretan i da nebude da igra prljavo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
|
Danas sam morao vratiti 3870 u microline da naprave storno reklamacije, i sada sam siroče na x700 pro od frenda, dovoljno da mogu da surfam po netu, ali tko čeka dočeka ![]()
![]() |
#509 |
Guest
|
Pa, ako nvidija nije išla na drugačiji pristup nego samo pumpanje svega na višu razinu (kao ATi sada), mislim da nemaju neke šanse biti pretjerano konkurentni. Da bi tako nešto napravili, trebali bi napraviti ATiu ono što im je on napravio sa 4xxx serijom, a sve mi se čini sa ovim odgodama da to nije slučaj nego jednostavno krpanje ove runde do sljedeće generacije. Ali, bili živi i vidjeli! |
![]() |
![]() |
#510 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Možda čak ni neće biti brža za igre od 5870 X2 (ili čak običnog), ali za CUDA -u dušu dal. Vjerojatno očekuju neki boom u količini aplikacija za GPGPU nakon DX 11 i OCL (ili tolko nade polažu u CUDA). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|