|
![]() |
#451 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ovo je namjerno novi post i nisam htio editirati ovaj iznad baš zato da svi vide ! Upozorenje !! Ne kupovati ovaj cooler ako ga mislite staviti na bilo koji drugi socket osim s775 jer je nemoguće sam cooler centrirati iznad samog socketa sa priloženim limovima što sa istim dolaze. Fora je u tome da za sve ostale sockete trebate imati standarnizirani backplate sa rupama koji se ne dobije uz cooler !! Evo slike montaže na am2 Kao što se i vidi na slici, backplate nismo imali pa se opet išlo na šarafe no cam cooler nije na sredini socketa nego je baza coolera poravnata sa ljevom stranom HS !! Hladi još donekle ok ali čovjek se ne bavi oc-om ! Probao sam otpuštati šarafe pa ga centrirat ali zatezanjem jednostavno ode ili lim da savinem jedino. To je bilo prije 7 dana no danas nađoh sliku u mobu pa se sjetih. |
![]() |
![]() |
#452 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Sve 5 ali nesto to tebi ne pokazuje dobro senzor kad je u full loadu ili ja grijesim negdje...temperatura CORE je gotovo uvijek veca od CPU temperature. Ne kuzim kako je tebi obrnuto?! I jos nesto, Frizerka 7 hladi PWM-ove jer ima smotana donja 3-4 rebarca prema dolje i tako usmjeruje zrak na PWM HS ![]() Ince, svaka ti dala na trudu, ja bi ga odavno zasrotao trgovcu u glavu ili negdje u police trgovine. I jos elegantno otisao na pivo da se smirim. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Preporuka coolera za pentium d
Nemora bit zadnje čudo tehnologije, glavno da je malkice bolji i veći od serijale. Gledam Thermaltake blue orb, mogu ga dobit povoljno, al me zanima dal će bit prevelik.
#455 |
Premium
|
DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133) Što manje ![]()
#456 |
3.14zda ®
|
Dzizus, izabrao je najveci sporet od Pentiuma D ![]() Nista, nek uzme Frizerku i amen, najbolji omjer ulozeno/dobiveno. Drzat ce ga oko 75 celzijusa kad se zapali ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Blue orb nipošto,to čak nije ni heatpipe hlađenje.Brzo će mu smrdit u kući po elektronici spaljenoj ako to stavi gore. |
![]() |
![]() |
#458 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#459 |
3.14zda ®
|
Ma nece, ako ga stock ohladi onda ce ga svaki seljacki ohladit. Jedini je problem sto ce zvrndat ko' turbina ![]() Freezer na 70% i mila majka. Tiho, a donekle i hladno, koliko je to moguce kod ovog multiplikatora ![]() @alen; odredis mu recimo cpu temp high i low, high stavis 65, a low 40. Zatim postelas voltazu na 100% za high rpm na 45% za low rpm.. i tako dobijes da se u idleu vrti na cca pola snage, a 65 celzija ionako nece nikad dostici. |
![]() |
![]() |
#460 | |
Premium
|
Citiraj:
Eh, kad sam mu ja složio konfu, rekao je da će još pitati frenda na poslu, školskog informatičara. I onda mu složio najveći shit kaj je mogao. No dobro, nije ni šogi bio širokih ruku prema trošenju hrvatskih životinja. Al to je strašno, kad sam vidio napajanje koje je pola dužine standardnih. Sve se čudim kak to radi već preko skoro dvije godine. Nego, ima micro atx ploču, 1gb kingmax i x550, jel će bit ok no name napajanje, ova kaj se stavljaju po kučištima i na kojima piše da imaju 500w ![]() Nema se trenutno para a ni volje da se da para, a ja više nedam ni probijene kune!!! Pretpostavljam da si mislio na freezera 7? A jel bi neki iz alpine serije mogli ohladiti D(edeka)?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#462 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Uf, eto, danas napokon krenuo slagat config, otvaram intelov box... I nalazim deltu. Izgleda ko da bi mogao držati ispod 80° u idleu. (sarkazam) Hajde, rekoh da probam. Vent za koji je potrebno više sile da ga se "zakači" u životu nisam instalirao. Imao sam osjećaj da sam pinove na matičnoj skratio za milimetar nakon što sam bio gotov. Nisam danas još gotov sa slaganjem, javim sutra kakve su temperature... Radi se o E8400. |
![]() |
![]() |
#463 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Treba napomenut kako to nije obični stock,nego onaj kastrirani bez Cu baze.Znači visina pola običnog od 65nm proceva+nonCu baza. Inače da,klasika,ponekad je zbilja par kila stisak potrebno izvršit da taj pushpin sjedne na svoje mjesto,pogotovo onaj posljednji.Ponekad mislim da bi skršio ploču ili makar prekinuo vodove da ga stavljam dok je ploča na distancerima. |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Hm, sam jedno pitanje, jer mi se čini da će ta delta brzo van iz kućišta ![]() Pročitao sam ovaj topic par put, no nisam skroz ziher... Freezer 7 pro je trenutno best buy za intel? |
![]() |
![]() |
#468 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Intel stock cooler: ![]() Red Scorpion: ![]() Jos namjeravam uzet i TR bolt-thru kit ovaj tjedan (citao sam da mu pase), da ga jos bolje ucvrstim ![]() |
|
![]() |
![]() |
#469 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Tako je, Freezer 7 Pro aka Frizerka ![]() Alpine 7 sam imao i on je prije svega silent cooler, ali s aluminijskom bazom i nije za Pentiume D Smithfielde kao u tvog sogora i naklokane izraelce. To je prije svega hladnjak za stock frekvencije koji je ultratih i poprilicno jeftin. |
|
![]() |
![]() |
#471 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Ovaj GT ima 80mm vent, ali i jednostavniju montazu ala stock hladnjak sa tiplama. |
|
![]() |
![]() |
#473 |
3.14zda ®
|
Ja sam taj Alpine 7 stavio na Abit IP35-E sa Prescottom 2M 630 i fino ga je drzao ispod 60 celzija na 3066MHz. Tih potpuno, PWM regulacija, jedino treba pripaziti zbog montaze i kondenzatora. Tu su Gigabyte ploce los izbor jer one skoro sve imaju kondenzatore nasrane u rojevima oko socketa, pitaj boga zasto. |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
proc pasivno
pozdrav ljudi, pošto su tu ovi threadovi o zračnomhlađenju postao sam ovdje. Dvoumim se između ova dva: http://www.hardveraj.hr/shop/product...d6bd02bf168a03 http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.032 Namjeravam hladiti skroz pasivno (e2160 ili 80 neznam više uglavnom znam da je 1.8ghz (drugi najslabiji)) Prednosti ninje: 1.bolja završna obrada 2.dobim vent ako se pokaže nemogućim pasivno 3.želim beštiji radit promet, a ionako ću još nešto naručit Prednost ST: 1.cijena 2.čini mi se da dimenzije, ali ninja ima više heatpipova pa stvarno neznam kako to utječe na hlađenje. Evo ja sam tražio direktne usporedbe al nisam našo (pasivno ili s istim ventom) pa ako mi netko može pomoć pliz. |
![]() |
![]() |
#475 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Ninja je ipak tvoj izbor. Drzi procesor pasivnim, a kao sto i sam kazes dobije se veoma kvalitetan ventilator koji na 5v cini cuda od tog coolera. Svakako bolji izbor od TT SonicTower-a. |
![]() |
![]() |
#477 |
3.14zda ®
|
Ne znam iz osobnog iskustva kako hladi Xigmatek, ali ZERO drzi ovaj moj 6850@3515MHz OC@1.375V na max. 60 celzijusa na max. 1440 rpm pod torturom Orthosa. Dakle osobno mogu potvrditi da je ZERO value 4 money. Reviewi po netu i naklapanje balavurdije ovdje o hladnjacima na nevidjeno me ne zanimaju. Samo sto osobno isprobam. |
![]() |
![]() |
#478 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Tako da priče da je Big Typhoonu i Sonic Tower prošlo vrijeme baš i ne stoje. On ona dva gornja, ipak Ninja ako cijena nije problem jer je stvarno mrcina od coolera.
![]() |
#479 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
EruroDizel, malo mi se tvoj rezultat čini razočaravajuć, jesi ti siguran da je to kod tebe sve odbro složeno (nemoj krivo shvatit ali te temp su prevelike) Iako review-evi na netu nisu nužno točni, dapače, ali jedan sa techpowerup-a kaže da e6850 overclockan na 3.6 (1.45V) u full loadu ima temperature 44, odnosno 47 °C ovisno o broju okretaja ![]() edit: http://www.techpowerup.com/reviews/Z...Premium/5.html
#480 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Uh sad gledam tu nirvanu i ona je niklovana. Uzeo bih onaj thermalright ultra 120 da nije niklovan, jer mi se dimenzijama i oblikom najviše dopada (tlocrt mu nije kvadrat) Tak da ninja je moj izbor. Obratite pažnju na toplinsku vodljivost: http://en.wikipedia.org/wiki/Nickel http://en.wikipedia.org/wiki/Copper http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|