Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.02.2008., 11:24   #421
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Filip 5 Pregled postova
samo sam pitao jel valja bez preinaka.
P.S. jel tebi valja kaj ovaj sonic tower Milentije
Koristi EDIT.

ST je dobar. Kazem da je taj Zalman precjenjen. Dobar je i on samo sto ne vrijedi tolike pare. Iste ili bolje rezultate dobijas sa STom ili BTom koji su jeftiniji od njega.

BTW Zileeee, nisam ono provjeravao koliko je ravan nego sam ga samo prislonio da se vidi efekat mirror finishinga.
Staro 29.02.2008., 14:22   #422
Filip 5
Registered User
Moj komp

Filip 5's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
a jel ima neki cooler koji ne brunda puno zapravo najtiši negdje do 300kn tak nešto??
Filip 5 je offline  
Staro 29.02.2008., 14:56   #423
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
to ti ovisi o ventilatoru kojeg stavis na cooler
Astral je offline  
Staro 29.02.2008., 18:08   #424
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Ajde Milentije javi čim prije kakve su temperature kad završiš s poliranjem. Dvoumim se izmedju ST i Freezera 7 Pro.
Matth€w je offline  
Staro 02.03.2008., 14:31   #425
smw
dev

smw's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
jel valja kaj ovaj hladnjak?
Thermaltake CL-P0401 V1 Cooler, Cu, scK AM2/939/754/775, kontrola brzine vrtnje, 16~24 dBA
http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...njaci&c=C20107
smw je offline  
Staro 02.03.2008., 14:43   #426
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Mislim da je ipak bolje uzeti ST i staviti na njega neki fini vent. Izaslo bi jeftinije, a mislim da bi bi bolje hladilo.
Staro 02.03.2008., 15:00   #427
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Filip 5 Pregled postova
a jel ima neki cooler koji ne brunda puno zapravo najtiši negdje do 300kn tak nešto??
TT Sonic Tower gore navedeni!

0 dB,nema vent

mislav_os je offline  
Staro 02.03.2008., 15:30   #428
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Mislim da ti tako ne bude hladilo C2D proc.Barem ne onako kako bi ja htio
žile je offline  
Staro 02.03.2008., 17:17   #429
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Meni hladi E6750 i pasivno ali samo na defu. Nisam probavao sa dignutim naponovom i frekvencijom.

Inace ST moze biti jako tih, sve zavisi od tvog izbora venta koji ces staviti na njega. Inace ST kosta negdje oko 250kn + neki solidan vent 50ak kn i to te dodje oko 300, a dobije super tepmerature uz jako malo ili nimalo buke (Xilence ventilatori red wing serija).

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 02.03.2008. u 17:32.
Milentije je offline  
Staro 19.03.2008., 22:58   #430
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Što bi bilo najbolje uzeti od sljedećeg? Malo sam se izgubio u cijeloj temi s obzirom da svatko hvali svoje, a ja nisam isprobao niti jedan cooler osim stocka, pa ne znam što uzeti za hlađenje mog C2D koji će naravno biti OC-an još više nego sad sa stockom. Konkretno, evo dileme:

ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro
SCYTHE KATANA 2 SCKTN-2000
Scythe Shuriken - SCSK-1000

Dakle, uzeo bih sigurno nešto od tog troje, vjerojatno već sutra, pa mi ponudite rješenje. Sva tri coolera se jednostavno montiraju na matičnu (bar teoretski, jer scythe ima nožice kao i freezer samo se naknadno trebaju namontirati na cooler i onda samo zabosti u matičnu) i to mi je važno, jer mi se ne da skidati matičnu kako bih stavljao dodatne pločice sa stražnje strane. Razlika u cijeni je oko 60kn između najskupljeg (katana) i najjeftinijeg (freezer) što nije neki pretjerani novac, ali opet jest ako je razlika u temperaturi 1 stupanj. Važna mi je i glasnoća, a sudeći prema review-ima scythe je nešto tiši (bar se oko toga recenzenti slažu) dok se pak rezultati u temperaturama jako razlikuju od recenzije do recenzije, što zbog različitih procesora i matičnih, tako i zbog različitih metoda testiranja pa sam zato malo neodlučan
Staro 19.03.2008., 23:12   #431
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Shruikena zaboravi, nije to ono sto ti trazis.
Katana2 je losija od Freezera 7pro za 2-3 stupnja sa istim ventom ALI ima mogucnost montiranja i na Intel i na AMD (podnozije se samo zasarafi za bazu coolera a na plocu se kaci kopcama kod AMDa ili push pinovima kod Intela).
Takodjer, razlika katane2 na minimalnim rpmu i maksimalnom je u 1-2 stupnja, a buka se osjeti. Takodjer uzet u obzir da je medju najtisim coolerima na trzistu.
Freezer 7 pro je stari provjereni lisac. Samo je problem kod promjene socketa tj AMDa ili Intela jer se onda cijeli cooler mora promjenit (osim ako ti nije do modanja). Ima glasniji ventilator i sa svojim ventom dere jos par stupnjeva katanu2.
Odluci sto ti je vazno: tisina ili temperature.
Optik je offline  
Staro 19.03.2008., 23:22   #432
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor Optik Pregled postova
Shruikena zaboravi, nije to ono sto ti trazis.
Katana2 je losija od Freezera 7pro za 2-3 stupnja sa istim ventom ALI ima mogucnost montiranja i na Intel i na AMD (podnozije se samo zasarafi za bazu coolera a na plocu se kaci kopcama kod AMDa ili push pinovima kod Intela).
Takodjer, razlika katane2 na minimalnim rpmu i maksimalnom je u 1-2 stupnja, a buka se osjeti. Takodjer uzet u obzir da je medju najtisim coolerima na trzistu.
Freezer 7 pro je stari provjereni lisac. Samo je problem kod promjene socketa tj AMDa ili Intela jer se onda cijeli cooler mora promjenit (osim ako ti nije do modanja). Ima glasniji ventilator i sa svojim ventom dere jos par stupnjeva katanu2.
Odluci sto ti je vazno: tisina ili temperature.

Vidim, ti imaš katanu 2 Hvala na odgovoru. Tih 2-3 stupna boljeg hlađenja za 60 kuna manje novca mi se jako isplati, pa ću radije žrtvovati koji decibel i uzeti freezer. Nadam se da je barem tiši od intel stocka. Svjestan sam toga da ne mogu utišati komp na ispod 20dB osim ako nisam spreman uložiti poveći novac, ali ipak želim mirnije raditi uvečer na njemu. Navikao sam se na lagani šum, ali ponekad stvarno dosadi. Nego, jesi li isprobao i freezera ili si ispočetka imao katanu?
Staro 20.03.2008., 13:59   #433
Optik
________

Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Nadam se da je barem tiši od intel stocka.
Ohvatio si delta vent, a?
Citiraj:
Svjestan sam toga da ne mogu utišati komp na ispod 20dB osim ako nisam spreman uložiti poveći novac, ali ipak želim mirnije raditi uvečer na njemu.Navikao sam se na lagani šum, ali ponekad stvarno dosadi.
Ma i ja si mislim kako svog utisati sto bolje ali uvijek se neki klinac lagano cuje, sad kada sam u krevetu onda ga necujem i bas mi je dobro
Citiraj:
Nego, jesi li isprobao i freezera ili si ispočetka imao katanu?
Imao sam priliku isprobati Freezer 64 pro kod Bullet-a.
Optik je offline  
Staro 20.03.2008., 16:31   #434
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor Optik Pregled postova
Ohvatio si delta vent, a?

Ma i ja si mislim kako svog utisati sto bolje ali uvijek se neki klinac lagano cuje, sad kada sam u krevetu onda ga necujem i bas mi je dobro

Imao sam priliku isprobati Freezer 64 pro kod Bullet-a.
Najveći mi je problem što se sve čuje različito, cpu vent buči, napajanje šušti, a nekadašnja zujalica mi je.............zujila. Taman kada eliminiram najglasniji zvuk na koji sam se ionako navikao, smeta mi drugi zvuk na koji se tek trebam naviknuti
Staro 25.03.2008., 01:29   #435
Gordon Freeman
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
koja je sad razlika između ova 2 coolera?

Cooler THERMALTAKE BigTyp 120, socket 775/939/754/AM2 349,24 kn

Cooler THERMALTAKE BigTyp VX, socket AM2/940/939/754/775 362,89 kn
Gordon Freeman je offline  
Staro 25.03.2008., 01:33   #436
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Optik
*Razlika između Big Typhoona 120 i VX :
120: Kopče sa šarafima, kvalitetniji ventilator, nema potenciometar
VX: Kopčanje sa pushpinovima, lošiji i bučniji ventilator, ima potenciometar
Vidi slučajnosti, odgovor, ponovno, u sticky temi, i opet ti koji ju prije nisi pročitao
Razer je offline  
Staro 25.03.2008., 01:36   #437
Gordon Freeman
Banned
Moj komp

a gdje to..pogledao sam sticky i nepiše ništa zašto je ovaj skuplji od drugog...

hvala na odgovoru.A šta će mi potenciometar kad će mi onako raditi uvijek na maximali.
Staro 25.03.2008., 01:38   #438
Optik
________

Citiraj:
Autor Gordon Freeman Pregled postova
a gdje to..pogledao sam sticky i nepiše ništa zašto je ovaj skuplji od drugog...
Potenciometar i kvazi montaza, sad jasnije?

ps.ne vidim razlog za otvaranjem jos jedne teme poput scythe mine-a
Optik je offline  
Staro 25.03.2008., 01:38   #439
Razer
.

Razer's Avatar

Razer je offline  
Staro 25.03.2008., 23:20   #440
Gordon Freeman
Banned
Moj komp

e jbg ja sam mislio da će to biti pod intel a ne overclocking...sorry...za montažu mi nije ljepo skidati matičnu a i šta će mi optenciometar kad bi će stalno biti na max okretajima pa bi uzeo 120
Staro 26.03.2008., 17:51   #441
Stormer
Huuuah

Stormer's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Temperature sa TT BigTyp 120 VX

Evo kupio sam sljedeci model pa me zanima koje su normalne temperature pri idle stanju procesora. Ako nema neko koristi sljedeci model mozda pa da malo usporedimo rezultate!

Imam Core 2 Duo E6400 2.13Ghz .... Overklokan na 3.20Ghz, Ako ga vratim na default ... temperature se smanje za kojih 2 C.

U idle temperature jezgri su:
Core #1: 32-34 C
Core #2: 31-32 C

Sto mislite jer to ok?
Stormer je offline  
Staro 26.03.2008., 18:26   #442
Majo
Banned
Moj komp

Ma freezer nebi trebal bit glasan ustekas njegov 3pin u maticnu 4pin stavis regulaciju u biosu na "voltage" i imas regulaciju tak bar s mojim hyperom
Majo je offline  
Staro 26.03.2008., 18:31   #443
Razer
.

Razer's Avatar

Nije samo sa Hyperom, dakle ista stvar se radi sa svim hladnjacima s 3-pin ventovima, na GB-ovim pločama.
Razer je offline  
Staro 26.03.2008., 19:25   #444
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Meni nije jasno to spajanje venta na ploču. Imao stock kuler od intela sa 4pina i koliko se grijao proc tak se okretal.Sada sam stavil True 120 i ventilator 12cm 3pina i stalno se vrti ful iako je složeno u biosu da se pali na 25C, a full iznad 50C.
Exe je offline  
Staro 26.03.2008., 19:27   #445
Majo
Banned
Moj komp

Znam da radi sa svim modelima sam sam to rekao da nema brige oko toga dali ce mu vent bit preglasan!!

edit:@exe moze ostatak konfe popuno opciju moj komp ili bar daj ime ploce
Majo je offline  
Staro 26.03.2008., 19:39   #446
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor Majo Pregled postova

edit:@exe moze ostatak konfe popuno opciju moj komp ili bar daj ime ploce
DFI lp ut P35-T2R
Exe je offline  
Staro 26.03.2008., 19:39   #447
Majo
Banned
Moj komp

U jbt e za to neznam,sorry.
Majo je offline  
Staro 27.03.2008., 18:55   #448
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Imam DFI lp ut P35-T2R, e8400, true 120 i 12cm vent na njemu. Temp. očitavam sa Everestom 4.20.1303 i tu piše da cpu 10C, cpu1 44C, cpu2 44C. Kad ga opteretim sa prime ili occtpt temp. poraste na cpu na 25C a cpu1 i cpu2 su stalno na 44C.Pogledam u biosu temp za cpu isto ko i everest. Inače komp nije u kučištu nego sve stoji na stolu.
Mislim da tu nešto nije u redu sa temp.cpu1 i cpu2 pa molim za mišljenja.
Exe je offline  
Staro 27.03.2008., 19:28   #449
Majo
Banned
Moj komp

Ocitaj Speedfanom i CpuId HWmonitorom
Pa imas high-end kuler temperature su sasvim u redu.
Majo je offline  
Staro 05.04.2008., 21:58   #450
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
GlacialTech Igloo 5750 series

Jučer prijepodne dok sam uživao šetajući kroz tmurni i vjetroviti Osijek navrati ja malo do vemil-a.
Nisam dobio DVI->VGA adapter sa grafom koju kupih neki dan pa reko idem se malo svađat, žicat.
Čekajući trgovca da mu definišem problem gurnuh malo nos među one police čisto da vidim šta
novoga ima, iako sam koji dan prije sve to već ispregledao no nikad se nezna...

I dok sam držao nos na staklu buljeći u coolere vidjeh neki čudni kockasti koji prije fakat nije bio u toj vitrini.
Svrab među prstima i ruke su odmah poletjele prema njemu no qurca malo - gadovi uvjek drže te vitrine zaključane i tu mi uskraćuju zadovoljstvo pipanja hardwarea.

Vozeći se busom kuć u glavi su se već rojili veliki planovi o planu i postupku stavljanja nove igračke u pogon,
pa testiranje, qurčenje kad dođe komšo itd...
No kako to biva, nije uvjek sve jednostavno. Jedno mogu sa 100%-tnom sigurnošću obećati. Tko god kupi ovaj cooler s namjerom stavljanja na s775
okusit će pravo značenje riječi : Krv, znoj i suze.

Evo slikice gospodina:

Prvi utisci:
Baza je ravna no nije glatka ko bebina guza, nema onaj zrcalni sjaj, na bazi je kila neke sive paste koja se vrlo lagano skida.
Cijeli cooler djeluje dosta lagano u ruci s obizirom da su 2 venta na njemu. Ja sam kupio PWM model koji se od običnog Silent
modela razlikuje samo po 4 žice za ventove dok Silent ima 3. Silent se vrti na 1400rpm fixno a PWM od ( meni ) 150-2450rpm-a.
Sistem kopčanja je klasičan intelov i baš to se pokazalo totalno pogubnim.

Cooler se može postavit kako god se hoće, bar na mojoj ploči. Sve 4 mogućnosti postavljanja su otvorene tako da je moguće
tu malo kombinirati. Kraj coolera koji je nasuprotan heatpipe-ovima malo strši, tj. cjela kocka sa ventovima je pomaknuta malo
prema naprijed i ne nalazi se u aritmetičkoj sredini spram samih kopči kojima se učvršćuje cjeli cooler tako da je moguće
postaviti baš taj kraj da se proteže bar malo iznad chipseta ili memorije.
Ne ulazeći u raspravu da frizer i katana jesu-nisu dobri cooleri kod njih i takvima sličnim mi se nesviđa što nemogu hladit ništa oko sebe.
Tko god ima cooler sa okomito položenim ventom spram matične ploče a da nema dodatni vent na northbrige-u nek na istom proba držati prste i biće mu sve jasno.

Postavio sam ga jaako lagano i baš to mi je bilo već u startu sumljivo. Na moje neugodno iznenađenje cjeli cooler pleše po socketu !
Pa reko nisam baš toliki noob da krivo stisnuh kopče ili tako nešto te sam ga skinio i imao šta vidjeti. Pasta se razvukla samo do pola HS-a !
Ponovio sam cjeli postupak stavljanja i stvar opet ista, pleše ko blesav i moguće ga je mrdati rukom gore-dolje !! Sad neznam dali sam kupio
cooler da je greška u proizvodnji ili su svi takvi no malo sam probao usporediti intelov stock cooler sa ovim i čini se da je kod ovog metalni
okvir što drži kopče malo više savinut prema dolje i kad se kopče zatežu utiskivanjem, one dođu do kraja no ne stisnu taj metal kako bi trebalo.
Palo mi napamet da kopče nisu krive za to pa sam ih razmontirao i stavio kopče sa intelovog stock-a no uzaludno.

I šta sad ? Stari cooler je već bio raskupusan cijeli, da opet idem za Osijek nije mi se dalo a postoji i mogućnost da su svi takvi.
Odlučih da ga smandrljam na šarafe i tako dok sam kopao po kutiji sa sitnim priborom naletjeh na dva nosača od nekog orb coolera
koja su bila zanimljiva jer su imala na sebi rupe sa navojem. Nekako sam to uz psovanje vemila uspio smontirat, odozdola na ploči
su podloške i cijeli sistem je zategnut "na ruku". Nije problem samo treba lagano zatezati naizmenično sva četri šarafa i gledati ploču sa boka kad će se početi vitoperit.

Ko original Jedino će biti hebeno ako ga budem morao skidati jer valja vadit cjelu ploču i to je veliki minus ovog grunfanja.
Kako prije reče cooler ima 4 žice za vent i to je isto problem, bar je kod mene bio. Postoji tri načina regulacije sa matičnom.
Sve isključeno i cooler na max što izaziva osjećaj nadletanja aviona što su nekad prašili komarce uz još pokoji čudan zvuk - vibraciju.
Drugi način je "voltage" u biosu te se onda cooler vrti sa 1800-1900rpm što isto nije baš nešto tiho i ne hebe njega što je temp
jezgri 32c, on i dalje piči sa toliko okretaja. Treći koji sam ujedno malo prilagodio je PWM a s njim se cooler vrti 500-800rpm dok miruje
te ubzava ko tajfun pri temp većoj od 42c za jezgru.
Tih 500-800 je dovoljno za proc i drži ga oko 36 ali chipset i memorija mi se krčkaju ko slanina u tavi. 60c jedno i drugo !
Dobitna kombinacija je bila u vidu postavljanja FAN mate-a te odspajanjem 4-te žice iz konektora koji cjeli ide u FAN mate i priključivanjem
na ploču gdje se ujedno priključuje i drugi kraj FAN mate-a.
FAN mate je postavljen tako da je "otvoren" do kraja, on sam po sebi nešto pravi otpora i samo to je iskorišteno.

Brzina ventova sad varira od 1000-1300 u mirovanju što je apsolutno nečujno a tempreatura chipseta i memorije se kreće
oko 48c što je prihvatljivo. Opterećenjem procesora raste temperatura samo istoga a chipset i mema padaju na 40-44c
što je fantastično. Postignuto je ono glavno, da jedan vent hladi sve a ne da se još dodaju posebni za chipset i memu.
Kako cooler ubrzava pod opterećenjem tako se to dvoje bolje hladi. Kod mene u spajzi je sad 28c i komp je na stolu, 15cm od zida.
Kućište je zatvoreno i imam 1 osmicu naprijed i jednu iza. Proc je trenutno na 3.2GHz, voltaža deafultna.

Evo i nakon par minuta Orthos-a

Zadovoljavajuće, pošto je kod mene sad ko u ljeti jer se loži zbog bebe dolaskom ljeta može biti samo hladnije u ovoj prostoriji, spajzi
tako da se ne trebam bojati nekih većih temperatura.
Ima i boljih coolera ali za 220kn koliko sam platio ovaj uz podosta mašte i muke oko postavljanja ipak dobro radi svoj posao.
Oprez za kupce ovog čuda i nemojte se iznenadit ako vam cooler pleše nakon postavljanja.
stuc je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na