|
![]() |
#451 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Vegetarijanstvo/veganstvo
Evo pošto je iza nas svjetski dan vegetarijanstva, zanimalo bi me vase misljenje u vezi toga |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#453 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Totalni apsurd, ne jedem životinje ali zato komotno koristim ih za odjecu,obucu ili kozmeticko-higijenske svrha. Meni je to smješno sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ja se mesa necu odreci jer mi ne pada napamet da jednem soju i slicne zamjenske pizdarije...Veliki sam gurman i ako vec moram koju godinicu prije umrijeti jer se ne hranim zdravo,zrtvovacu se zbog toga.Inace protiv vegetarijanaca nemam nista protiv, svatko ima pravo na svoj izbor.Nego da li itko zna kada je svijetski dan nas sto se hranimo mesom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
|
ne jedes ih iz zdravstvenih razloga ili iz ciste objesti XD ako smijem pitat |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Smatram to nezdravim i apsurdnim, posebno veganstvo. Ljudski probavni trakt je koncipiran kao "svežderski" pa s obzirom na to, po meni nema smisla ići protiv majke prirode. Na kraju krajeva... koji je vegetarijanski/veganski obrok podjednako fin kao i uobičajen obrok? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemam protiv njih bas nista(kao ni protiv homoseksualaca), ali ponekad imaju malo prežestoke kampanje(Kao mi koji jedemo meso-da li bi htjeli da i nas netko jede itd...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
|
ne bih htio da ispadne da tovim u vezi toga, ali malo je kontradiktorno smatrati to nezdravim, jer uvelike zdravije od mesožderstva ili ti svežderstva..u to sto je ukusnije ne ulazim ![]() same kampanje jesu tu i tamo pretjerane ali sam dio kako to djeluje na zdravlje je vrijedan spomena |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
Jest ću meso dok sam mlad, kad odem u penziju bit cu prisiljen postat vegetarijanac. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
New age BS. Tamo na istoku to možda još i ima smisla, njima je to vjerska praksa još od davnih dana. Po Europi i Americi je to jednostavno forsiranje, valjda je IN biti veg. Vegetarijanca zamišljam kao mlitavog čovjeka, alternativca u svemu, obavezno je učlanjen u razne besmislene udruge kao što su 'prijatelji životinja', 'zeleni' i takve sheme, nisu na odmet ni udruge 'Iskorak' i sl. Po struci je modni dizajner, ili jednostavno javna ličnost, radi na tv-u, recimo ovako nešto >> link. To je samo moj stereotip. Inače, nisam neki nutricionist ali znam da su proteini najvažnije tvari u tijelu, a što je dobar izvor proteina/bjelančevina nego hrana životinjskog podrijetla, meso, jaja, riba (omega 3 masne kiseline) i sl., sigurno da oni imaju neke alternative svemu tome ali čemu to pobogu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Priroda mi je ugradila određene mehanizme koji služe isključivo za određenu vrstu hrane i ja ih (nadam se) dobro koristim ![]() Zadnje izmijenjeno od: generic. 04.10.2010. u 19:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() ugl, svatko ima pravo na izbor, al da je to zdravo...bemti miša, nije... dajte pogledajte malo životinjski svijet i recite koje vrste su "naprednije". mesojedi, svejedi ili biljojedi, razvrstajte. ugl, nemam ja 4 želuca da cjeli dan probavljam kilu trave ko krava. zapravo, možda i jesu ta vegan sranja zdravija, pogotovo u hr gdje nitko nezna kakvo to meso kupujemo, ali opet domaća prasica je ![]() ali kao što rekoh, mi smo svejedi. možemo jesti meso, možemo jesti bilje ali ne ići u ekstreme da izostavimo jednu stvar. btw. prije budem pojel svoj feces nego da opet idem soju probat. puj to, meso nemoš imitirati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Guest
|
?! ![]() UNTISUMPORA!!! (click-back click-back click...) ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Neznam, meni ova tema vuče na to da bude lock ![]() Inače meni je cilj kroz izvjesno vrijeme srediti da mi većinska prehrana bude biljnog podrijetla. Nevezano tipa gadim se na ovo, gadim se na ono...sve 5. Meni sve paše, ja jedem sve ako se mene pita, neću radit nikad probleme kod hrane i te šeme, ali uvijek biram sto sviježije i prirodno. Kad nema izbor onda derem puretinu, piletinu i sl., uopće nema frke. To što su ovi extremisti izmislili naziv pogrdni tipa vegan i sl.,to me nezanima, mene mogu nazvat i talibanom, mene tako zaboli. Hranio sam se mesinom laganih 20 godina svaki dan meso, i već mi ga je na vrh glave, jedem ga jednom tjedno i to mi je dosta. Opet impliciram na to da se vegani hrane olfo "zdravom" hranom, a sve je živo GMO i nezdravo nakljukano sa tonama kemije i sad su oni zdravi. Ja sam samo za to da nejedemo meso sa trake i ono meso smrznuto na -230 C. Sve ostalo paše kaj ne ![]() Kao i paštete i s***a, to izbjegavam maksimalno. Tamanite meso, tamanite voće i povrće. Samo gledajte da bude što zdravije i sviježije, i nemate straha. ![]() ![]() ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 04.10.2010. u 19:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
To je istina, rizična vrsta su te mesna prerađevine zbog toga jer se u toj masi nađe svega i svačega. Ako je 5 godina nešto zamrznuto na -230 (bez odmrzavanja), nemam s tim problema. Ali to se može staviti u isti koš s biljnom hranom koja je tretirana svim i svačim i križana sa svim i svačim. Kad se sve zbroji i oduzme, prednost svježe biljne hrane se izgubi radi već spomenutih tretmana. Pored toga, svjestan sam da neću živjeti vječno i radije ću živjeti 70 godina s guštom, nego biti nekom na teret 80 godina uz cjeloživotno odricanje npr. ćevapa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Meni je dovoljno da pomislim na roštilj i nema šanse da ikad izbacim meso iz prehrane ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 04.10.2010. u 20:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
U jednim svatovima nedavno, sjedio sam preko puta svoje sestrične, a ona je vegetarijanac. E sada, kako to bude u svatovima, svako jelo se sastoji od hrpe mesa, i njezina mama joj je donjela neki vegetarijanski pladanj da ne ostane gladna. Na pladnju je bilo svega, od gljiva, do pohanog sira, raznog povrća itd. uglavnom, zaključio sam jednu stvar: Vegetarijanska hrana jako dobro ide uz janjetinu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Na stranu to koja je hrana zdravija, mislim da se više vegetarijanaca odlučilo na to iz nekakve milosti prema životinjama, a to je tek glupost. Pa određene životinje se i uzgajaju samo zbog hrane. Recimo domaća svinja, šta se treba s njom radit nego ju jesti? Jel bi ju možda trebao pustiti u šumu, da se pari sa veprovima ili šta? Koja je svrha krave, kokoške, ovce? Pa to su domaće životinje koje se uzgajaju tisućama godina zbog njihovih proizvoda i mesa. I don't get it... |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovih godina govorit da je neživotinjska hrana koja se kupuje u trgovačkim centrima zdrava je u najmanju ruku smiješni. Sve se šprica i tretira raznoraznim otrovima da izgleda ljepše i bude veče, uskoro a već možda sad će sijat rižu, genetski izmjenjenu koja će rodit još jedan put godišnje. Sve se šprica i onda govorit da je to zdravije jest od životinje koja je pasla travu na pririodnoj travi i jela prirodnu kuruzu. kako ima sve više ljudi na svijetu treba sve više hrane i sumnjam da bi svi ljudi mogli preživjet samo da jedu vegetarijansku hranu, a opet ima onaj čovjek koji jede samo travu već par godina. najbolji frend je vegetarijanac jer ako jede meso onda mu nije dobro, tak da nemam ništ protiv vegetarijanaca sve dok to nepočnu nabijat mi na nos. Svatko nek jede šta hoče, imamo izbor pa možemo birati šta ćemo jest, ali govorit kako je meso nezdravo a vegetarijansko je super zdravo je smiješno.
![]() |
#471 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Mala promijena teme ![]() Ugl., @pinskin, malo ljudi proba meso o kakvom ti pričaš.(pasla travu, jela prirodnu kuruzu) Inače, nadam se da posstavljanje linka nije frka neka. Ugl., zanimljiv(za mene najjači koji sam gledao) dokumentarac za pogledat onako, ali poslje večere i sl. ![]() <LINK> A ovaj link je od Golog kuhara(J.Olivera), koji je isto onako pokazatelj našeg nekakvog gledanja na hranu samo kao na ljepu po izgledu, a zanimljiv. <LINK> Da me netko ne shvati krivo, nisam ja neka baba( ![]() Citiraj:
MIslio sam na onu 50 godina staru govedinu i etc.
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 04.10.2010. u 21:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Registered User
|
Tako vec da....ali one telci sto su na ispasi na onim livada,joj kako su bili dobri dok ih je brazilac u bijelim rukavicama rezao meni na stolu...milina jedna kako Brahma klizi iza toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Guest
|
kobasice ,kulen , jaja , špek , sir s vrhnjem. crveno meso ,riba ..uglavnom baziram na tome prehranu za trčanje i vježbe. Naravno jedem i laganu hranu , kuhana piletina ,riba , riža, gljive.. Mogu jesti sve osim one pedero-prehrane za nazivom "BIO -(DODAJ JELO)". |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
klasika ![]() Proteini: Posni sir, jaja, piletina, puretina, riba, whey, crveno meso Masti: maslinovo - laneno - riblje ulje ( omega 3/6/9 ), bademi, ljesnjaci, orasi, kikiriki, indijski orascic Ugljikohidrati: integralna riza, leca, grah, krumpir Dodaci: cimet, ruzmarin, kurkuma, multivitamin, stevia itd ![]()
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19 Zadnje izmijenjeno od: QuidZz. 04.12.2012. u 11:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To mislis na one gljive il sta li je vec, sto lici na karfijol? Evo ja dobio prije tjedan dana to cudo i svaki dan si to pravim, kiselo a ja volim kiselo, tako da mi jako odgovara ![]() Za sad dobijem jednu vecu salicu tog kefira, ali vec se vidi da se kote i da ce uskoro biti toga dosta. Iskreno, pojma nemam ima li kakvih ucinaka na zdravlje, ali pravim to jer je fino. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|