|
![]() |
#4621 |
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Dakle...novi dan...novi il stari bug za Linux Desktop koji pije zivce na slamcicu ako zelis koristiti hardwer do punog potencijala. Posto vec par dana eksperimentiram oko LAN/WLAN setupa u stanu mislio sam se rijesit kablovinja pa reko ajd da vidimo kolko WIFI moze progurat , ono ak je bar 80% sto Gbit LAN daje - prihvatit cu to kao kompromis. Je...nope. Glavna kanta i privatni lap (L15) imaju Intel AX200 WLAN adapter i primjetio sam da se oba na Router (Archer V2100) spajaju na max 234 MBit/s. Na Windowsima je to cca 800MBit/s na istim strojevima. Za normalno koristenje online me ne pere , veza mi tu gore ionek nejde prek 250. Al kad zelim nesto kopirat lokalno preko mreze - pad performansi je osjetan. Ugasio AX extenzije u Linux wlan modulu posto su neki s tim kemijali i iskljucio power saving opcije wlan adaptera. Bez pomaka. Ok...reko idem testirat sa onim Mediatek MT7921 sranjem sto me pred par mjeseci zezalo na Windowsu i Linuxu, zamjenio adapter u lapu i - vid vraga - spaja se sa 750MBit/s. Transfer podataka izmedu lapa (WLAN) i kompa (LAN) osjetno brzi. Cak bih rekao za mene prihvatljiv. So...nagradno pitanje glasi - WTF??? Intelove WLAN / LAN kartice su bar na glasu da dobro rade na Linuxu ali ako rade na 30% kapaciteta - that sucks...Jel ma neka caka koju propustam, neka crna magija koju moram nad kernel modulom izvesti da sve prosljaka onak kako treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4622 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |