|
![]() |
#4621 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Ako je s napajanjem sve u redu, jesi razmisljao o tome da jednostavno zamijenis samo ventilator ili podmazes lezajeve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4622 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Iskreno nisam ni razmisljao o tome,posto nisam nikad to ni radio. Moze onda pomoc di kupiti ventilator i s cime podmazati lezajeve? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4623 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Za početak bi možda bilo dovoljno da ga samo ispušeš od prašine. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4624 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Pozdrav! Uzimam novu graf gtx 660, ma niš specijalno, čisto da mogu ovu u prebacit u onaj drugi komp. Al fakat me zbunjuje to napajanje... Kaj mislite jel trebam uzimat novo bez obzira na ovog 400w Silencera? Rekli su mi da bih trebao uzeti napajanje min 650w pa se pitam jel to stvarno tak ili se kod napajanja to nekako drugačije zbraja i gleda... Svaka pomoć je dobrodošla, čak ako treba mogu ic na Silencera od 500w ako će držat... Čitao sam da je to jedno od najboljih napajanja... Hvala
![]() |
#4626 |
Banned
|
Bit će dovoljan. Kao i sva kvalitetna napajanja, može isporučiti i više od 400W, kojima se ti nećeš približiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4627 |
Registered User
|
Ma mene je to zbunilo jer su mi rekli da trebam ići na neko ful jače napajanje, a i u specifikacijama od gtx 660 nešto piše da je potrebno 450w, a za gtx 650 je pisalo 400w... Kažu da kad se zbroje minimalne potrošnje ispadne min 550w pa bi navodno trebalo jače... No pretpostavljam da to nije tako jednostavno jel i da se ta potrošnja malo vrti s obzirom na akcije na kompu... (ako se nekom da, može nabaciti komentar o tome ili mi staviti neki link na kojem se može malo više barem informativno o tome saznati... A ako je komplicirano bolje da ništa ne saznajem ![]() Ugl. hvala vam puno na pomoći!
![]() |
#4628 |
Registered User
|
@ ziginjo Definitvno pousiši napajanje i ostale ventilatore kako kaže ShanTech. Imam HP laptop, kućna serija, star 5 godina, radio na njemu svakakve gluposti, nosao ga okolo po svemu, ostavljao ga rederirati dugo i još radi samo zahvaljujuč - usisavaču ![]()
![]() |
#4629 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Ugl konfa bi ti sa gtx660 trošila do 250w (vjerojatno i nešto manje bez OC-a tj. mjenjaja voltaže) - a silencer 400 daje mislim 360w na 12V - tako da si miran + što je najpouzdaniji proizvođać seasonic imaš neke kalkulatore http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4630 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Može jedno pitanje, imam Seasonic S12II od 520W i kad ugasim komp čuje se kako zuji visokim tonom, a ako ugasim napajanje ton postaje sve dublji dok na kraju nestane. Jel to predstavlja neki mogući simptom u problemu njegovog rada? P.S. Inače sam imao problema od 5.-6. mjeseca ove godine sa HDD koji je nedavno zamjenjen, a krepao mi je i vent na Katani 3 prije nekoliko tjedana radi kojeg je ponekad temperatura proca znala nakratko porasti iznad 70 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4631 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ma pretpostavio sam da je to vjerojatno malo kompliciranije nego samo pozbrajati max potrošnje jer su mi ovu konf složili tu, točnije lolofuxy, i zadovoljan sam, a tražio sam kvalitetnije napajanje zbog sigurnosti i dugotrajnijeg renderiranja. Iako ako čovjek želi biti 100% siguran jedini način je vjerojatno dobar UPS.. Ugl. hvala, drago mi je da sam provjerio, sad sam mogao bezveze pljuvat lovu za neko masno napajanje ![]()
![]() |
![]() |
#4632 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Šta se tiče napajanja, ni UPS neće pomoć ako je neka karika slaba npr. vent s najjeftinijim sleeve ležajevima crkne u njemu i napajanje često možeš bacit u smeće (ako si sritan ostale komponente su i dalje žive). Jeftinjare od kondezatora i pasivni rashladni sistem (heatspreader) u tragovima da ne spominjem. Dakle taj tvoj OCZ je sveta krava nasuprot ostalog šta se nudi/precjenjuje (s razlogom ima 5 god. jamstva ![]()
![]() |
#4633 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@tejo Visoki tonovi se obično javljaju kod problema sa zavojnicama. Rješenje bi bilo zaliti ih toplom plastikom, ali ako imaš važeću garanciju na njega, reklamiraj taj kvar kod prodavača.
![]() |
#4636 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.030 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4638 |
Premium
|
može držat bez problema, kvalitetno je jako za te novce. Imaš i: http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.757.042 i pro line za malo preko http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.035 - al radije bi uzeo gp3 seriju od LC powera, imali su i verziju od 560w gp3 (jača verzija od onog gore) za te novce 430kn - al trenutno nema (vjerojatno će nabavit) - al i ono od 460w će ti držat bez problema (i jače bi držalo) Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 18.11.2013. u 01:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4639 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4644 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Posto mi TX 650 ima sumu kablova koju ne koristim ( citaj koristim samo dva sata i ni jedan molex) , zamjenio bih ga nekim modularcem ali pod uvjetom da je sto krace tj da stane u prodigy ali da je minimum 600w ?
![]() |
#4645 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Garancija na Seasonic x seriju je 5 godina...neka me netko ispravi ako sam u krivu. I sad baš gledam jamstveni list na kojem piše da je u HR važeće jamstvo 36 mjeseci od dana kupnje...u mom slučaju za SS400FL. Što to znači? Da jamstvo od 5 god. mogu ostvariti samo direktno od proizvođača,a ne ishoditi od trgovine gdje je kupljeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4646 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
xulos, uzmi full modular za prodigy-a...ja takodjer ne koristim niti jedan molex... iako, jedva sam uguro ovih "standardnih" 160mm ax760i ![]() Po meni, ako mozes igdje nac 140mm full modular, kupi bez obzira na cijenu ![]() ![]()
![]() |
#4648 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|