Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2013., 12:46   #4501
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Nadam se da nece biti problema,bar se niko do sada nije zalio,a postavio sam linkove i na HTC Mania i vec ima par hiljada downloada!
Nego,danas me jedna kolegica sa posla zamolila da joj nesto pokusam srediti u vezi VIBERA pa za sve one koji koriste viber evo jedno malo prosirenje te aplikacije,naravno za sve one koji to vec nisu uradili i zele http://www.ucionica.net/ostalo/viber...racunala-1982/
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2013., 12:51   #4502
danger
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Cool

dali mi moze neko dati link za original recovery nemogu naci
danger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Staro 31.05.2013., 13:30   #4503
danger
Registered User

Moze link za orgiginal rom s notificationima
Staro 04.06.2013., 08:13   #4504
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor danger Pregled postova
dali mi moze neko dati link za original recovery nemogu naci
Stock rom imas par postova iznad,official Germany 2.3.6,a stock recovery evo link po ko zna koji put http://www.mediafire.com/download/1t...j/RECOVERY.zip
POSTO SVAKO MALO NEKO TRAZI STOCK RECOVERY ZAMOLIO BI DA SE UREDI POCETNA STRANICA I POSTAVI OVAJ LINK NA POCETNU STRANICU,KAO I OFFICIAL STOCK 2.3.6 http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads !
Staro 04.06.2013., 13:46   #4505
bad_ri
Registered User
Moj komp

bad_ri's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
pozdrav ljudi, imam jedno pitanje...

curi je krepao jučer u8650-1, bio je na punjaču i kad ga je isključila, samo se zamrznuo. gore je bio custom rom cm7.2, koji je do tad radio odlično. zapravo je zadnjih par dana bio malo spor, ali to sam pridavao broju aplikacija i spremao sam se napraviti backup i factory reset, ali sam zakasnio.

probao sam preko cwm obrisati dalvik cache, restorati factory settings, ali mobitel se ne boota do kraja kako treba. na cm se vrti logo moda, i tu staje.
kasnije sam flashirao novi cwm i drugi rom (fundowsky, zadkyn, benru) - dešava se ista stvar - sistem se podiže do određene točke, a onda se ili zaglavi ili se restarta sam od sebe.
na kraju sam vratio stock rom (tele2) i telefon boota do wizarda za podešavanje kad treba dotaknuti android logo da bi se započelo s radom. tu cijela priča opet staje i ide na reboot ili ostane zamrznut. eliminirao sam sim karticu i sd karticu iz priče, testirane su i rade u drugim uređajima, a telefon se isto ponaša i s karticama i bez kartica u sebi.

flashiranje stock romova uvijek prođe sa sd kartice bez problema, tek kasnije se zamrzne kao što je opisano.
telefon nije bio overclockan.

jel spreman za vječna lovišta i elektronički raj za androide?
bad_ri je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2013., 19:21   #4506
danger
Registered User

dali postoji oficijalna stranica za 2.3.3 stock rom
Staro 12.06.2013., 15:11   #4507
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

ICS MOD CM7.2

Evo nesto novo sto se par dana kuhalo,da ne postavljam 2 puta istu stvar sve o romu mozete naci na ovom forumu,kao i link za download http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
Staro 14.06.2013., 10:41   #4508
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Rom je super, stavio sam ispravljenu verziju, ali sada mi mobitel stalno javlja ton zauzeća....
Da li je to do roma il?
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2013., 10:06   #4509
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
s čim rutati ovaj german 2.3.6 stock rom?

superoneclick se zaustavi na Step #7 i baci nekakve errore..

EDIT: našao

http://www.mediafire.com/download/n2...emde9o2/su.zip

Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 15.06.2013. u 12:08.
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 20:12   #4510
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor thuNdeR Pregled postova
Rom je super, stavio sam ispravljenu verziju, ali sada mi mobitel stalno javlja ton zauzeća....
Da li je to do roma il?
ROM definitivno nije problem,vec je preko 100 puta uradjen download po raznim forumima i NIKO se jos nije zalio na to,poslije ispravke one prve verzije o kojoj svi znaju sta je bio problem,a i licno sam testirao sve,cak sam ga spajao na PC i onda pozivao sa fiksnog da provjerim da tu nebi zapelo kod poziva ali nista sve radi OK POTVRDJUJEM!

EDIT:Evo nesto novo sto se kuhalo nekoliko dana,link sa drugog foruma gdje mozete vidjeti sta i kako
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 02.07.2013. u 02:46.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.07.2013., 17:52   #4511
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Imam pitanje za Gongija : može li se od stock roma napravit custom rom bez android kitchena?
brisani je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2013., 21:04   #4512
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor brisani Pregled postova
Imam pitanje za Gongija : može li se od stock roma napravit custom rom bez android kitchena?
NE zapravo,sve sto mozes da uradis bez kitchena je da ga vizuelno preuredis,odnosno da raspakujes apk sa multitoolom ili 7-ZIP-om (ovaj drugi je ogranicen na to da samo izmjenis PNG. fajlove,slike,dok sa prvim mozes i xml fajlove da vidis i izmjenis ali treba dosta znanja sta radis) isto tako da otvoris farmework-res.apk gdje ti je glavnina UI-a sa moba,tipa da izmjenis da na press ne blinka plavo,nego zeleno i tako te sitnice,a za ozbiljan rad bez kitchena nista.Za pocetak ti predlazem da ipak krenes sa apovima imas jako lijepih tutoriala na google (XDA PRVENSTVENO) oko raspakivanja i editovanja apova.
NE OPRASTAM SE OD VAS UVIJEK CU NAVRATITI DA VIDIM KAKO NAPREDUJE FORUM I MOJI DRAGI CLANOVI ALI ZA SADA TOLIKO OD MENE JER SAM NABAVIO NOVU PILU GALAXY S3,PA POZDRAVALJAM SVE CLANOVE
Staro 06.07.2013., 09:05   #4513
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
NE zapravo,sve sto mozes da uradis bez kitchena je da ga vizuelno preuredis,odnosno da raspakujes apk sa multitoolom ili 7-ZIP-om (ovaj drugi je ogranicen na to da samo izmjenis PNG. fajlove,slike,dok sa prvim mozes i xml fajlove da vidis i izmjenis ali treba dosta znanja sta radis) isto tako da otvoris farmework-res.apk gdje ti je glavnina UI-a sa moba,tipa da izmjenis da na press ne blinka plavo,nego zeleno i tako te sitnice,a za ozbiljan rad bez kitchena nista.Za pocetak ti predlazem da ipak krenes sa apovima imas jako lijepih tutoriala na google (XDA PRVENSTVENO) oko raspakivanja i editovanja apova.
NE OPRASTAM SE OD VAS UVIJEK CU NAVRATITI DA VIDIM KAKO NAPREDUJE FORUM I MOJI DRAGI CLANOVI ALI ZA SADA TOLIKO OD MENE JER SAM NABAVIO NOVU PILU GALAXY S3,PA POZDRAVALJAM SVE CLANOVE
Hvala na odgovoru i sretno sa s3. Pozdrav!
brisani je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2013., 08:11   #4514
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Koji ROM staviti, najvažnije mi je da ne ubije memoriju i bateriju (pošto nije viiše u punoj snazi da izdrži barem dan-dan i pol)
Probao sam ih nekoliko, ali ili mi se baterija brzo prazni ili mi dok sfali memorije
gasi app za SMS i ne dobivam poruku (poruku ne dobijem, a izvješće da sam primio ode...)
Inače imam dojam da s tim mobom nije nešt dobro s memorijom.
Imam instalirano samo par programa još k tome link2sd i svako malo ostajem bez memorije. Jedina zahtjevnija app je endomondo i dok je taj upaljen SMS poruke se redovito gube...
Ono, ko da pojede svu slobodnu memoriju. Trenutno prikazuje da je slobodno 43mb za aplikacije i 52 RAM-a. Jel moguće da endomondo pojede 30-40mb?
Dal da probam s nekim programom za upravljanje ramom? probao sam par kom, ali nemaju uglavnom opcije da lockam app u memoriju. Na prošlom romu sam imao tu opciju, ali on je pojeo batt za pol dana, dok je na ovom nema...
Inače trenutno je gore "SUPER 2.3.6 bx gongy", dok je prije bio mislim fundovski 2.3.7...

hvala
vlovrec je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2013., 09:14   #4515
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor vlovrec Pregled postova
Koji ROM staviti, najvažnije mi je da ne ubije memoriju i bateriju (pošto nije viiše u punoj snazi da izdrži barem dan-dan i pol)
Probao sam ih nekoliko, ali ili mi se baterija brzo prazni ili mi dok sfali memorije
gasi app za SMS i ne dobivam poruku (poruku ne dobijem, a izvješće da sam primio ode...)
Inače imam dojam da s tim mobom nije nešt dobro s memorijom.
Imam instalirano samo par programa još k tome link2sd i svako malo ostajem bez memorije. Jedina zahtjevnija app je endomondo i dok je taj upaljen SMS poruke se redovito gube...
Ono, ko da pojede svu slobodnu memoriju. Trenutno prikazuje da je slobodno 43mb za aplikacije i 52 RAM-a. Jel moguće da endomondo pojede 30-40mb?
Dal da probam s nekim programom za upravljanje ramom? probao sam par kom, ali nemaju uglavnom opcije da lockam app u memoriju. Na prošlom romu sam imao tu opciju, ali on je pojeo batt za pol dana, dok je na ovom nema...
Inače trenutno je gore "SUPER 2.3.6 bx gongy", dok je prije bio mislim fundovski 2.3.7...

hvala
Napravi si swap particiju. Ja sam isto imao problema sa RAMom i nedolaženje poruka no swap particija je to riješila. Mora ti ROM podržavat tu opciju. Ja imam neku varijantu 2.3.5 stock roma koji je malo prerađen(klarosu il klurosu tako nešto) koji podržava swap i l2sd radi kako treba. Baterija je pristojna.
bg_4_l je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2013., 13:18   #4516
ozziris
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Da li Gongy ics style rom podrzava opciju swap-a?
ozziris je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2013., 21:45   #4517
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Citiraj:
Autor ozziris Pregled postova
Da li Gongy ics style rom podrzava opciju swap-a?
Izgleda da podržava. Upravo sam instalirao, piše da je swap on, no ne podudara mi se s veličinom particije...

Javim dok još istestiram dokraja...

EDIT: Nije radilo kak spada, nisam imao pristup na memorijsku karticu. Možda jer nisam imao particije posložene kak je na tutorialu.
PA dok sam preparticionirao sam stavio natrag "super 2.3.6 by gongy" i na njemu uredno radi swap i sve ostalo.
A i brži mi je mob, vjerojatno jer je 2.3.6

Zadnje izmijenjeno od: vlovrec. 26.07.2013. u 08:29.
Staro 26.07.2013., 12:18   #4518
ozziris
Registered User

Molim te ako mozes da postavis link za dl tog "super 2.3.6 by gongy"
Ne bih da se previse zezam sa podesavanjima swapa ako ne moram
Hvala
Staro 26.07.2013., 22:27   #4519
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Citiraj:
Autor ozziris Pregled postova
Molim te ako mozes da postavis link za dl tog "super 2.3.6 by gongy"
Ne bih da se previse zezam sa podesavanjima swapa ako ne moram
Hvala

http://www.mediafire.com/?m4ayl7hypohpwzk
a particije sam složio prema ovome:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1485470
Staro 28.07.2013., 11:45   #4520
ozziris
Registered User

Hvala jos jednom..i ja imam velikih problema sa gubljenjem poruka pa ako obicno ubacivanje rom-a ne uspe onda pravim swap.
Staro 01.08.2013., 15:14   #4521
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ako netko zna ili se svi igraju sa obicnim romovima...

Ima li novija verzija Cyanogenmoda 7 od one Benru89-v4?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2013., 18:32   #4522
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Posjedujem U8650, nikada nije rootan, nezahtjevni sam korisnik. Jučer sam ga išao restartati i pri ponovnom podizanju sistema zapne na djelu koji prikazuje Huawei logo i tako vrti taj logo u nedogled.

Pokušao sam sa onih par kombinacija za recovery mode, Huawei Original firmware restoring, ali ništa nije dalo rezultata. Zanima me da li netko ima ideju što bih još mogao napraviti prije nego li ga odnesem na reklamaciju, jer je još pod jamstvom. Hvala
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2013., 19:37   #4523
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova
Posjedujem U8650, nikada nije rootan, nezahtjevni sam korisnik. Jučer sam ga išao restartati i pri ponovnom podizanju sistema zapne na djelu koji prikazuje Huawei logo i tako vrti taj logo u nedogled.

Pokušao sam sa onih par kombinacija za recovery mode, Huawei Original firmware restoring, ali ništa nije dalo rezultata. Zanima me da li netko ima ideju što bih još mogao napraviti prije nego li ga odnesem na reklamaciju, jer je još pod jamstvom. Hvala
Da se ne zezas puno,posto nisi radio root ni stavljao custom romove,recovery najbolje odnesi ga odmah na reklamaciju i gotovo,jer sad da bilo sta radis pa ne uspije ti opet na kraju moras na servis ali onda je problem ako nesto nadju da im se ne svidja eto ti brige nece priznati garanciju i ti si na gubitku,ima tu raznih varijanti sta i kako da pokusas ali prijateljski ti kazem bez rizika i briga posto ti je sve tvornicki nosi njima i gotovo,oni ce vejrovatno uraditi hard reset ubaciti ponovo official rom i ako ne profunkcionse morace i dalje raditi dok mob ne dovedu u normalno stanje!POZZ TEBI
Staro 03.08.2013., 07:39   #4524
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova

Probaj ga upaliti bez memorijske kartice... meni je jednom bio isti slučaj.
A kaj se mojega problema tiče, nakon nekoliko pokušaja sam stavio opet "SUPER 2.3.6 bx gongy" i složio swap particiju. Poruke uredno dolaze, baterija drži 1,5-2 dana.
Jedino dok ga jako preopteretim onda se jako uspori i moram ga restartati.
Ali to baš dok sam ga namjerno preopteretio tako da sam uzastopce pokrenuo nekoliko jačih programa a da ih prije nisam pogasio...
Staro 03.08.2013., 22:22   #4525
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Polušao sam ga odmah upaliti bez memorijske kartice, ali nije pomoglo. Ma kako reče Gongy, najbolje bi bilo da ga odnesem na reklamaciju dok je još pod jamstvom, a kad mu istekne jamstvo onda ću se malo igrati sa rootanjem i custom romovima.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2013., 15:06   #4526
nynex
Premium
Moj komp

nynex's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Da li netko ima orginalni ROM od Tele2 CRO, svi linkovi koje sam našao ne rade više.

Pa ako netko ima bio bih zahvalan da ga share-a
nynex je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 12:45   #4527
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor nynex Pregled postova
Da li netko ima orginalni ROM od Tele2 CRO, svi linkovi koje sam našao ne rade više.

Pa ako netko ima bio bih zahvalan da ga share-a
Vec sam postavio nesto vezano za ovo imas na stranicama 146 i 147 o HR TELE 2 romu...da i linkovi jos rade provjerio sam

ovo su oba hr tele 2 roma ALI BACKUPI znaci ubacujes ih u mob ne kao rom vec na opciju restore u recoveryu

http://www.mediafire.com/download/wo...7/Original.zip

http://www.mediafire.com/download/x9...i...rootan.rar
Staro 23.09.2013., 22:20   #4528
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
imam jedno pitanje, tiće se ovog moba ali se radi o digitizeru iliti touchu..

nabavio sam si neispravni u8650 (koji na kraju je ispravan) osim toucha...
pošto je poklopac baterije jako očuvan, kao i prednji dio, touch sa okvirom, preselio sam sve na svoj mob..

i sad problem.. touch nekad radi, nekad ne... ponekad ja tipkam "back" tipku, on označava nešto pri vrhu ekrana..
kao da nije dobro kalibriran.. ali nije to.. kad se to dogodi, ugasim ekran s power tipkom, upalim nazad i onda radi neko vrijeme, par sekundi..
pa opet počne štekat..

bivši vlasnik kaže da se to i njemu događalo i da mu servis nije priznao garanciju, tj. barem je on tako rekao..
mob nije bio u vodi, bar koliko ja vidim...
ja sam probao skinut svoj digitizer ali mi je pukao
sad opet nisam ništa napravio, jer nisam grijao da popusti ono ljepilo...

sad me zanima, zbog čega bi to bilo?
drugo, dal se može nekako vratit na one početne postavke, dok se prvi put upali mob da se kalibrira touch?

trenutno imam CM7.2 i onaj skriveni meni ne radi, neznam jel to tamo ima..

zna možda netko u čem je stvar?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2013., 16:16   #4529
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
imam jedno pitanje, tiće se ovog moba ali se radi o digitizeru iliti touchu..

nabavio sam si neispravni u8650 (koji na kraju je ispravan) osim toucha...
pošto je poklopac baterije jako očuvan, kao i prednji dio, touch sa okvirom, preselio sam sve na svoj mob..

i sad problem.. touch nekad radi, nekad ne... ponekad ja tipkam "back" tipku, on označava nešto pri vrhu ekrana..
kao da nije dobro kalibriran.. ali nije to.. kad se to dogodi, ugasim ekran s power tipkom, upalim nazad i onda radi neko vrijeme, par sekundi..
pa opet počne štekat..

bivši vlasnik kaže da se to i njemu događalo i da mu servis nije priznao garanciju, tj. barem je on tako rekao..
mob nije bio u vodi, bar koliko ja vidim...
ja sam probao skinut svoj digitizer ali mi je pukao
sad opet nisam ništa napravio, jer nisam grijao da popusti ono ljepilo...

sad me zanima, zbog čega bi to bilo?
drugo, dal se može nekako vratit na one početne postavke, dok se prvi put upali mob da se kalibrira touch?

trenutno imam CM7.2 i onaj skriveni meni ne radi, neznam jel to tamo ima..

zna možda netko u čem je stvar?
Probaj staviti stock rom,onda potrazi onaj skriveni meni i vidi da li u njemu ima ta opcija za kalibraciju ekrana ili potrazi u onom stock recoveryu sto dodje sa mobom,negjde sam to vidio cini mi se ali se vise ne sjecam jer je proslo dosta vremena od kada sam zadnji put vidio stock rom a i doticni mob jer sam ga vec par mjeseci zamjenio prvo sa galaxy s3,a sad galaxy s2...Kad kazem stock rom mislim na onu proceduru sa dload folderom i uppdate.app tako ces dobiti i onaj stock recovery,u njega naravno ulazis kao i u svaki drugi volume+ i power tipke dok ga ne otvori...da posto mi kolega koristi ovaj mob radio sam u medju vremenu neke romove za njega imate sve na drugom forumu da ne postavljam sad sve isto i ovde evo linkovi sa tog foruma

1. http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...7.aspx?page=99

2. http://www.bug.hr/forum/topic/mobite....aspx?page=100
Staro 09.12.2013., 12:47   #4530
denibus
množitelj
Moj komp

denibus's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Sto predstavlja datum na bateriji? Noviji je od datuma kupovine uređaja

Oglas
Odgovori