|
![]() |
#421 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ja naručio 3 kabla sa eBaya, 1$ po komadu, poštarina 5$ za sva 3. a govnari, 100kn za kabel, čak su i poskupili jer su nanjušili da je taj kabel najjače riješenje za to. i pazite sada, jedan mobitel shop u karlovcu je taj kabel imao za 70kn, sada taj kabel košta 200kn. ti trgovci...a samo znaju srat i kukat kak slabo rade. u ovom slučaju, ovaj dabogda propo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Seagate > Cigla, treba mi pomoć.
Naime radi se o tome da imam od frenda disk na kojemu se dogodilo da je disk zablokirao zbog lošeg firmwarea. Radi se o disku Seagate Barracuda 7200.11 i ovom problemu: http://forums.seagate.com/stx/taggin...tag.text=brick Disk je neprepoznatljiv u windozima i biosu, treba mu učiniti sljedeće: http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM Trebao bi nekoga tko je to već radio ili nekoga tko ima Nokia CA-42 kabel ili RS232 to TTL/CMOS converter da to popravimo. Vratili bi disk na garanciju, ali su podaci iznimno važni, tako da treba osposobiti disk. *Eh da, ako je tko voljan sam odblokirati disk..platimo. Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 24.02.2010. u 00:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#423 |
Antimićanin
|
ako ti se da doći do karlovca, javi mi se na PM ![]() EDIT: Seagate Barracuda 500GB 7200.11 rikno nakon flešanja, ali ne u smislu da je rikno kao umro, nego se dogodila čudna stvar. SMART ga je počeo prijavljivat kao bad disk. konkretno, HD Tune kaže sljedeće: "Reallocated Sector Count -- FAILED" Please do backup now and replace the disk. kaj to znači? da je umro ili da će umret? ja sam imao Maxtora 40GB godinama sa tom greškom i najnormalnije sam radio na njemu, tj, imao neku bezveze muziku i i ono, smeća more. jel i ovaj disk more tako godinama radit a da ne rikne. koliko sam skužio, BS-ova nema. dal da ga ostavim, ili da ga šaljem u seagate? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.02.2010. u 20:43. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ako imas garanciju, vozi ga na zamjenu... Reallocated sector count je broj sektora koje je disk oznacio kao bad sector i premapirao ih na par "rezervnih" koje ima... Kad predje neki limit, znaci da disk nije bas u "formi", pa ga menjaj bre prije nego odlepi! ![]() ![]()
![]() |
#425 |
Antimićanin
|
šta bi mogo da odlepi ![]() ![]() je, garancija je u Seagateu. Elkotech uvoznik, dobiven direktno od njih ![]() mislim, to inače nije moj disk iz Brko Gamer konfe, već disk koji sam dobio, oživio ga i sada me zejebava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() konkretno, radi se o ovom disku od Brown Acid-ovog frenda, koji je danas bio kod mene i uspješno je "probuđen" iz mrtvih. Ali... ...nije imao SD15 firmware, nego SD81. i također je zaspao zbog BSY errora. Dakle, ako već neko nije rekao ili primjetio, ako imate 7200.11 diskove (500,750,1000,1500GB) sa SD81 firmwareom, u affected ste zoni, stoga što prije flešati na SD1A ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozzz Evo da se i ja javim: imam jednog SGa, 1,5 TB i FW SD37 i po onom što nalazim po webu ne bi trebao biti problematičan, ali je. U post je nekad vidljiv, a nekad ne U win nije vidljiv Disk spina, grije se na normalne temp. Probao sam FW Update, ali ne uspjeva - kaže da nije odgovarajući FW ver. Imam još jedan SG 160Gb ista serija 7200.11 - FW CC2F - Da li da probam selit elektroniku ??? - Na starijim WD jer to radilo HVALA EDIT: Evo baš gledam i vidim da nisu baš identične elektronike tako da idem probat sa RS232 i HypTerminalom. Pa javim !!! LP
Onima koji kupuju uvijek je skupo! Onima koji prodaju uvijek je jeftino! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.03.2010. u 20:29. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Antimićanin
|
Jel ga BIOS vidi? ako ga BIOS vidi, a Windowsi ne, i ako je affected, onda je to LBA 0 error. čuj, spinaju i diskovi sa BSY i LBA 0 pa se moreš je... ako ih ne "probudiš". šta se seljenja elektronike tiče, sumnjam da su iste ![]() mislim da je taj tvoj 1,5TB ipak affected Link i još vidi ispod, imaš još nekih linkova da je ekipa ipak imala firmware pizdarija sa tim diskom. Vidim da si iz karlovca, pa se javi ukoliko trebaš pomoć oživljavanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Registered User
|
Pozzz Evo smo danas izvršili radnje nad 1,5 TB SD37 diskom - sve je išlo po video tutorialu s gornjeg linka - do zadnje komand linije - nakon ukucavanja zadnje naredbe disk ni nakon 10 min nije "odgovorio" -rezultat - disk je sada uredno vidljiv u biosu - win se dižu cca 5 min. duže - disk nije vidljiv u win - storage snap in se "otvara" jako dugo - neke ploče počnu dizati win bez da prijave grešku (Gigabyte) - neke ploče prijave master disk error (asus, asrock) Ima tko ideju kako dalje ???? HVALA
![]() |
#430 | |
množitelj
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
eeee, upravo taj. imam 2 komada doma, a ovaj radi tako od prvog dana, već godinama. taj je ispratio mnoge matične i procesore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
zamolio bi vas da mi kažete dali je ovaj hdd dobar tj jel to taj koji crkava služio bi za pohranu osobnih podataka seagate hdd 1TB ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Antimićanin
|
koliko vidim, riječ je o ST1000340AS. to je 7200.11 serija. ne "umiru", već znaju "zaspat", no ukoliko ga kupiš, flashaš ga na SD1A i nećeš imati problema. ali zašto baš to oćeš? imaš Samsung F3 i WD10EARS, odlični diskovi za storage, a noviji su i koštaju manje nego ovaj u linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Registered User
|
Pozzz Evo samo da izvjestim da sam disk vratio među žive danas prijepodne!!! - ono po čemu se moj slučaj razlikuje od primjera navedenih na WEB je: - vrijeme potrebno, nakon zadnje naredbe u hyperterminalu, dok se ne pojavi report diska - u nekim primjerima piše od 30 sek do 2-3 minute - u drugim se kaže 2 do 5 minuta - moj se disk probudio nakon 20 minuta nakon zadnje hyp.ter. naredbe i mali ispravak navoda DRUGA BRKE (a temelji se na mom slučaju) - nije moguće flashati sve diskove na SD1A / SD37 ne može na SD1A dolje navedeno se odnosi na 1,5Tb diskove ali mislim da je primjenjiva na cijelu "odličnu" 7200.11 seriju IF YOUR DRIVE LABEL IS : P/N : 9JU138-301 Firmware : CC1F, CC1G - You should update to Firmware: CC1H or later. USE : ST31500341AS_CC1H.ZIP ----------------------------------------------------- OR IF YOUR DRIVE LABEL IS : P/N : 9JU138-300 ,366 Firmware : SD17, SD15, SD18 - You should update to Firmware: SD1A USE : ST31500341AS_SD1A.ZIP
![]() |
#437 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
koliko vidim, ja sam napisao za SD81 da ga treba flashati na SD1A. kao što sam i napravio BrownAcid-ovom frendu i disk radi. za SD37 nisam rekao ništa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Registered User
|
Citiraj:
- tvoj se post odnosi na http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.053 -i nigdje slovom nije navedena firmware verzija diska u LINKSu Ako ima još kakvih nejasnoća, molim te (Drug Brko), može na PM ili čak na pivu (bambus) ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Antimićanin
|
hm, da, znam da na linku od linksa nema taj info o firmware-u, ali ti diskovi dolaze sa uglavnom SD15 Firmwareom, kao i modeli od 500GB. ali nađe se tu i tamo koji drugi. za SD37 na 1TB diskovima nisam čuo, konkretno za model ST1000340AS za koji se je kasper_sky raspitivao. možemo i na pivu i na bambus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
...
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Bok! Poslao sam ti PM. Od jucer i ja imam ovaj problem Seagate 500 GB je odlucio pokazati zube. Imas li doticni kabel? Ja sam u Zagrebu.
![]() |
![]() |
#441 |
Registered User
|
Meni se to desilo prije tjedan dana - 1GB ST31000340AS (7200.11) otišao u BSY... Nakon par dana traženja i čačkanja uspio sam si složiti kabel i evo prije sat vremena oživjeti disk. trenutno radim backup podataka s njega nakon čega ide fw upgrade... Procedure sa: http://forum.hddguru.com/tutorial-re...ze-t11040.html http://www.msfn.org/board/topic/1288...e-720011-hdds/ definitivno vrijede. U Hrvata je to naravno pokrenulo i pokojeg "poduzetnika" koji traže po 500 kn za "spašavanje podataka" (u biti samo probude disk i naprave fw upgrade) tak da pripazite malo... :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
...
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() |
#444 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Moj je voljeni hdd otišao u lba0. Nakon spajanja sa nokia ca 42 i F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22 pojavila se porukaMax Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 00, Max Certify Rewr ite Retries = 0000 Error 1008 DETSEC 0000500D User Partition Format Failed - Elapsed Time 0 mins 00 secs R/W Sense 00000002, R/W Error 00000084, File Error 00001002 Blk Addr 01080001, Blk Addr Type D0, Cyl 00000000, Hd 00 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Heh, da se to dogodi znam kako bih reagirao: radio bih ekipi prek vikenda unbricking full besplatno, odnosno ja ne bih uzeo ni kune a "klijentima" bi sugerirao da prema vlastitom nahođenju (i smatranju koliko njihovi spašeni podaci/disk vrijede) neku kintu uplate u dobrotvorne svrhe za klince ili azil za napuštene životinje... Pa da vidimo ;-) Citiraj:
The right command for it isn't "m0 2,2"... You forgot a comma after m0 this is the right command: F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22 (enter) Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.03.2010. u 16:16. Razlog: spajanje postova |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Nakon puno zajebancije konačno mi se pojavila poruka User Partition Format 3% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004AA5, ErrCode 000 00080, Elapsed Time 0 mins 30 secs User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 30 secs Kad sam htio pokrenuti disk vidio sam da više nije vidljiv niti u biosu, gdje se prije moga vidjeti, što znači da sada ima BSY error. Sada kad mu pokušavam uneti neku komandu za tu vrstu greške počne zujati oko pola minute i ne reagira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |